X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • czerwona Debiutantka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny , proszę o poradę z poniedziałek zrobilam bete wynik 34, dzisiaj zrobiona beta 48 godzin minęło i wynosi 307 czy taki duży wzrost jest dobry ? Dziękuje Wam bardzo i Gratulacje dla każdej ;)

• Mon123 Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny...
    U mnie niestety same złe wiadomości ;(

Beta spadła z 140,5 na 134,1... byłam u ginekologa - pęcherzyka nie ma niby ale organizm jakby przygotowany do ciąży i wszystko byłoby dobrze tylko gdzieś komórka jajowa zniknęła.
    Podejrzenie ciąży pozamacicznej... jutro idę do szpitala, będzie powtórka bety i decyzją co dalej... zatem narazie mnie nie będzie..

km5sgu1r6gm0luhc.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mon123 przykro mi :( trzymaj się :*

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • mayka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mon 123 trzymaj się dziewczyno...

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • Nats Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolk@ - witamy. Ja tez mam termin na 8. :)

Mon123 - strasznie mi przykro. Trzymaj się tam jakoś i mam nadzieję, ze to nie CP :(

Fiolk@ lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Agula82 Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolk@ wrote:
    Witam serdecznie wszystkie przyszłe mamusie. Dzisiaj zrobiłam szczęśliwy test ;-) Bellybest termin termin wyznaczył mi na 08.02.2017 więc proszę mnie zapisać na szczęśliwą listę :-)
    Fiolk@ z majowych Cię pamiętam,bardzo się cieszę i gratuluję!no i termin mamy ten sam ;)

Fiolk@ lubi tę wiadomość

Agula82
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Fiolk@, Nats- ja również 8 :)
    Mon123- Trzymam mocno kciuki! Bądź dobrej myśli

U mnie wczoraj beta 65- mało :(, ale jutro idę na poprawkę.

Czytałam dziś artykuł odnośnie naszego gorącego tematu, a mianowicie podobno przeprowadzono badania nad przyrostami hormonu beta hcg w zależności od płci dziecka. Okazało się że w 91 % wyższy przyrost ( co 48 godz.) był u płodów żeńskich a o wiele wolniejszy u chłopców :)- co o tym myślicie? Ja jestem trochę sceptyczna- czy są tu jakieś mamusie, które mogą się wypowiedzieć?

Nats, jestemhela lubią tę wiadomość

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • gosia86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mon123 bardzo mi przykro ;(
    Trzymaj się

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Agula82 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mon123 przykro mi,myślami jesteśmy z Tobą :(

Agula82
  • jestemhela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde wystraszyła się, może jednak warto sprawdzić tę bete....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 19:20

• Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula82 wrote:
    Fiolk@ z majowych Cię pamiętam,bardzo się cieszę i gratuluję!no i termin mamy ten sam ;)

Witam serdecznie, będzie mi raźniej w takim gronie. :)
    Ja się zastanawiam czy robić betę? Nie lada stres, ale też i ciekawość z kolei. Dzwoniłam dzisiaj do lekarza i ustaliłam sobie wizytę na 15.06. Mam nadzieję, że to nie za wcześnie? Według wyliczeń kalendarza to będzie 7t 5d. Czytałam wpisy dziewczyn, że nie ma się co śpieszyć przed upływem 6tc.

w5wqio4puxjzt1om.png
  • magda94 Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pęcherzyk 10.01 mm. W środku kropeczka :)

Agula82, Nats, jestemhela, Nieukowa, Paulette, gosia86, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

34bw43r8x3c08pa7.png

mhsvx1hpg0g6h8qo.png
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje:) Niech rośnie zdrowo:)

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • jestemhela Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda94 wrote:
    U mnie pęcherzyk 10.01 mm. W środku kropeczka :)

Wspaniale!!!! <3

• magda94 Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie dziewczyny nie ma co gratulować, lekarz powiedział niepocieszajaco ze moze dla mnie to jest ciaza, ale dla niego jako ginekologa nie, ze w 40% na tym etapie kończy się poronieniem. Wiec czekam na serduszko a następna wizyta dopiero 30czerwca. W międzyczasie zapisałam się na 8-go do innego gina na NFZ i zadecyduje, do kogo chodzić. :) kartę ciąży założył, ale nie wypełniał, na badania też jeszcze za wcześnie.

34bw43r8x3c08pa7.png

mhsvx1hpg0g6h8qo.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Kurde mam zabiegany tydzień, 3h za kółkiem dziennie aż do końca tygodnia jeżdżę na staż do szpitala) i strasznie mnie to męczy... Coś dziś też czuję jakieś ćmienie w podbrzuszu. No zobaczymy co będzie dalej...

Mon123: nie bój się, raczej to nie będzie ciąża pozamaciczna, bo beta malutka i pewnie to jest wczesny etap ciąży...
    A który dzień ciąży wg OM u ciebie?

Dlatego nie robię bet... nieśmiało się można cieszyć po upływie 8tc, nawet jak beta byłą z początku wzorowa bo i takie historie się zdarzają ;( A potem człowiek się boi o przerierność w 12tc, potem o połówkowe, potem o ilość wód płodowych, o dietę, o witaminy... jezu człowiek zajrzy do lodówki a coś go tam też zacznie straszyć o los ciąży :]

Może trochę rozluźnię temat: chłopiec czy dziewczynka? Jak myślicie???
    Ja mam 1 chłopaka, marzyłam o synu, a drugie to obojętnie, choć więcej niepokoju miałąbym o dziewczynkę bo nie mam doświadczenia z tą płcią :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 20:20

jestemhela, Agula82, Nats lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Agula82 Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda94 wrote:
    Na razie dziewczyny nie ma co gratulować, lekarz powiedział niepocieszajaco ze moze dla mnie to jest ciaza, ale dla niego jako ginekologa nie, ze w 40% na tym etapie kończy się poronieniem. Wiec czekam na serduszko a następna wizyta dopiero 30czerwca. W międzyczasie zapisałam się na 8-go do innego gina na NFZ i zadecyduje, do kogo chodzić. :) kartę ciąży założył, ale nie wypełniał, na badania też jeszcze za wcześnie.
    Ale głupie podejście tego lekarza,może rzeczywiście warto się zastanowić nad lekarzem-człowiekiem...

Agula82
  • Mon123 Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jest 4tc i 6dni.
    Mam nadzije że to wczesna ciąża bp nie wyobrażam sobie czekać roku na kolejne starania :/

km5sgu1r6gm0luhc.png
  • Agula82 Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Hejka. Kurde mam zabiegany tydzień, 3h za kółkiem dziennie aż do końca tygodnia jeżdżę na staż do szpitala) i strasznie mnie to męczy... Coś dziś też czuję jakieś ćmienie w podbrzuszu. No zobaczymy co będzie dalej...

Mon123: nie bój się, raczej to nie będzie ciąża pozamaciczna, bo beta malutka i pewnie to jest wczesny etap ciąży...
    A który dzień ciąży wg OM u ciebie?

Dlatego nie robię bet... nieśmiało się można cieszyć po upływie 8tc, nawet jak beta byłą z początku wzorowa bo i takie historie się zdarzają ;( A potem człowiek się boi o przerierność w 12tc, potem o połówkowe, potem o ilość wód płodowych, o dietę, o witaminy... jezu człowiek zajrzy do lodówki a coś go tam też zacznie straszyć o los ciąży :]

Może trochę rozluźnię temat: chłopiec czy dziewczynka? Jak myślicie???
    Ja mam 1 chłopaka, marzyłam o synu, a drugie to obojętnie, choć więcej niepokoju miałąbym o dziewczynkę bo nie mam doświadczenia z tą płcią :)
    A ja mam córki i nie wyobrażam sobie mieć teraz syna,to chyba zupełnie inna instrukcja obsługi,nie wiem czy nie jestem za stara na taką odmianę ;) ,no ale to już nie koncert życzeń :)

Nieukowa lubi tę wiadomość

Agula82
  • Ediii Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Moja beta dzis 80,5, wiec dopisuje sie do listy na 10 luty. W piatek robie powtorke.
    Mon123 mam nadzieje ze to nie cp, dlaczego poszesz ze az rok czekania?

Co do bety, w poprzedniej ciazy mialam duuuzy skok bety, ponad 200 procent, gin sie smial ze blizniaki a mam synka, jednego, wiec nie wiem co myslec o tych badaniach

pucek lubi tę wiadomość

n59y3e5ewov6z8v4.png

mhsvpx9inset8y66.png
    I dwa Aniołki 1.11.2014 i 2.4.2015
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ