X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha, Agula nie lubisz wyzwań? Faceciki są fajne :)

Mon a dlaczego niby miałabyś czekać rok??? Pewnie wciąż byś nawet nie wiedziała, że byłaś w ciąży, gdybyś nie testowała, nie znała długości cyklu i się nie starała! W szpitalu pewnie zrobią ci podstawowe badania+usg i puszczą do domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 20:52

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaglądam i kibicuje każdej z osobna a widze ze od ostatniego czasu jak patrzyłam przybyło was troszkę:)

Ja niestety jeszcze czekam na testowanko ale widzę ze tu tak miło i rodzinie ze już bym do was chciała dołączyć

Póki co mogę wam i maluszka wysłać caluski z okazji dnia dziecka
    Lecą
    Ciuum :**

Nats, Brunetka, derii84, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ediii wrote:
    Hej,
    Moja beta dzis 80,5, wiec dopisuje sie do listy na 10 luty. W piatek robie powtorke.
    Mon123 mam nadzieje ze to nie cp, dlaczego poszesz ze az rok czekania?

Co do bety, w poprzedniej ciazy mialam duuuzy skok bety, ponad 200 procent, gin sie smial ze blizniaki a mam synka, jednego, wiec nie wiem co myslec o tych badaniach
    Mi program tez wyznaczyl na 10-go jutro ide na bete ciekawe czy bede miala zblizony wynik :)

Alice93 lubi tę wiadomość

• Mon123 Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz powiedział że jak beta spadnie to będzie pewne że ciąży nie ma i w piątek zrobiłby zabieg... jak beta pójdzie do góry to ma związane ręce. Sugerował CP ale sam nie wiedzial co jest... nie mam zadnych dolegliwości tym bardziej plamien a beta spadla no i brak obrazu na usg. ..

Po zabiegu podobno nie można się rok starać. .. choć ja nie biorę takiej w ogóle możliwości pod uwagę.
    Musi być dobrze!!!

km5sgu1r6gm0luhc.png
  • magda94 Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mon123 wrote:
    Lekarz powiedział że jak beta spadnie to będzie pewne że ciąży nie ma i w piątek zrobiłby zabieg... jak beta pójdzie do góry to ma związane ręce. Sugerował CP ale sam nie wiedzial co jest... nie mam zadnych dolegliwości tym bardziej plamien a beta spadla no i brak obrazu na usg. ..

Po zabiegu podobno nie można się rok starać. .. choć ja nie biorę takiej w ogóle możliwości pod uwagę.
    Musi być dobrze!!!
    Trzymam mocno kciuki i wspieram modlitwą. Na pewno będzie

34bw43r8x3c08pa7.png

mhsvx1hpg0g6h8qo.png
  • anaaa Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mon123 Będzie dobrze...
    Mocno trzymam kciuki<3

4rtki45b8sbxqzn7.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mon123 ale jakim zabiegu? Po łyżeczkowaniu? Bo jeśli tak to bzdura. Ja zaszłam w trzecim cyklu po łyżeczkowaniu.

Nieukowa ja mam córcię, jak się urodziła to marzył mi się synuś a teraz sobie mysle że fajnie jakby były dwie dziewuszki to by miały lepszy kontakt. Ale tak naprawde to bez znaczenia ważne aby wszystko było w porządku.
    A trochę się stresuję bo objawów jakoś specjalnie nie mam. Testy wychodziły dopiero po terminie @. I tak martwię się mniej niż w poprzedniej ciąży ale jednak się martwię:(

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • MammaMia2016 Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamusie Lutowe :D Czy któraś z Was jest ze Śląska? Poszukuję 1-2 Mamuś ze śląska do projektu fotograficznego.
    Oferuję Wam zupełnie za darmo około 3-4 sesje z okresu ciąży porównujące jak rośnie Maleństwo/brzuszek a na koniec sesję już z Maluszkiem. Chodzi o kilka takich samych ujęć: z malutkim brzuszkiem, większym, większym, większym, i z dzidziusiem zamiast brzuszka ;) Każde w takiej samej scenerii, tym samym ustawieniu. Taka sesja porównawcza.
    Potrzebuję takich zdjęć do wykorzystania w portfolio fotograficznym - a Wy będziecie miały wspaniałą pamiątkę :)

Jest jakaś chętna? :) <3

Zapraszam na priv :)

• derii84 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Jestem lutowa mamusia 2015,a dzisiaj zrobiłam test i wyszedł pozytywny, także myślę, że będę mogła do was za nie długo dołączyć??
    Jestem mamą 10latka i roczniaka, także będzie ciężki temat do ogarnięcia, ponieważ ta ciąża dla męża i dla mnie jest mega zaskoczeniem. Trzymam kciuki za wasze fasolki, oby wszystkie rosły zdrowo. Mój termin wg mies na 2 lutego

Brunetka, Nats, gosia86, cinnamon cookie, Agula82, Ediii, Nieukowa lubią tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MammaMia2016 wrote:
    mamusie Lutowe :D Czy któraś z Was jest ze Śląska? Poszukuję 1-2 Mamuś ze śląska do projektu fotograficznego.
    Oferuję Wam zupełnie za darmo około 3-4 sesje z okresu ciąży porównujące jak rośnie Maleństwo/brzuszek a na koniec sesję już z Maluszkiem. Chodzi o kilka takich samych ujęć: z malutkim brzuszkiem, większym, większym, większym, i z dzidziusiem zamiast brzuszka ;) Każde w takiej samej scenerii, tym samym ustawieniu. Taka sesja porównawcza.
    Potrzebuję takich zdjęć do wykorzystania w portfolio fotograficznym - a Wy będziecie miały wspaniałą pamiątkę :)

Jest jakaś chętna? :) <3

Zapraszam na priv :)
    Szkoda, że nie Warszawa :(

MammaMia2016, jestemhela lubią tę wiadomość

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie coś dziewczyny katar męczy :(
    Kupialam szalwie to sobie zrobię parowke i krople dla ciężarnych - Prenalen. Jakby kogoś interesowało to w Rossmanie jest cała seria tych lekarstw bezpiecznych dla kobiet w ciazy.
    Kupiłam jeszcze sobie witaminy prenatalne Falvit Mama :)
    Tak po za tym to witam wszystkie nowe koleżanki. Fajnie, ze jest nas coraz więcej :)

derii84, gosia86, Brunetka, cinnamon cookie, kasiaiic lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    A mnie coś dziewczyny katar męczy :(
    Kupialam szalwie to sobie zrobię parowke i krople dla ciężarnych - Prenalen. Jakby kogoś interesowało to w Rossmanie jest cała seria tych lekarstw bezpiecznych dla kobiet w ciazy.
    Kupiłam jeszcze sobie witaminy prenatalne Falvit Mama :)
    Tak po za tym to witam wszystkie nowe koleżanki. Fajnie, ze jest nas coraz więcej :)

Falvit jest ogromny do.polykania,ale sama go brałam hihi, teraz się modlę o kw foliowy i o to, żeby dzidziuś był zdrowy i pięknie się rozwijał

p19uskjok4jap6fv.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Falvit jest ogromny do.polykania,ale sama go brałam hihi, teraz się modlę o kw foliowy i o to, żeby dzidziuś był zdrowy i pięknie się rozwijał
    Skąd ja to znam? Ciągle mam głowę pełną obaw.Ciągle się zastanawiam czy będzie wszystko OK, czy będzie serduszko, czy beta urośnie i tak w kółko.
    Coś czuje, że zeświruje przez kolejne 8 miesięcy. To moja pierwsza ciąża i nie wiem kompletnie czego się spodziewać :)
    Ale trzeba myśleć pozytywnie, bo stres szkodzi tylko naszym Groszkom i Fasolkom :)
    Będzie dobrze mamuśki :-)

3500 g 54 cm <3
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mon123 oby wszystko było pomyślnie... trudna sytuacja :(

Witam kolejne lutowe mamusie u nas :) :*

U mnie co do płci to ja nie mam jakiejś konkretnej bo to pierwsza dzidzia, mój M chciałby oczywiście synka ;)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Skąd ja to znam? Ciągle mam głowę pełną obaw.Ciągle się zastanawiam czy będzie wszystko OK, czy będzie serduszko, czy beta urośnie i tak w kółko.
    Coś czuje, że zeświruje przez kolejne 8 miesięcy. To moja pierwsza ciąża i nie wiem kompletnie czego się spodziewać :)
    Ale trzeba myśleć pozytywnie, bo stres szkodzi tylko naszym Groszkom i Fasolkom :)
    Będzie dobrze mamuśki :-)

Nats mam to samo :(

Podczytywałam trochę posty o waszych objawach, zmęczeniu i senności, podczas gdy zauważyłam, że ja z kolej mam dużo energii.
    Tak się zatopiłam w tych rozmyślaniach, że...usnęłam:)

cinnamon cookie, Nats lubią tę wiadomość

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats podobno Femibion jest bardzo dobry - chyba zakupię bo kończy mi się Pregnavit :)

Nats lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka - ja też mam dużo energii. Codziennie budzę się o 7, bo spać nie mogę. Ale to chyba z tych emocji ostatnich :-)
    Cinnamon - oo dzięki za radę. Jak będę u Gina to wypytam może mi coś poleci jeszcze :)

3500 g 54 cm <3
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata 7 to nic ;) ja się budzę 4-5

Dziewczyny długo was bolał brzuch okresowo?
    Mnie do wczoraj. Dzisiaj raczej nie czułam bólu brzucha albo nie zwróciłam na to uwagi

jestemhela lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Nata 7 to nic ;) ja się budzę 4-5

Dziewczyny długo was bolał brzuch okresowo?
    Mnie do wczoraj. Dzisiaj raczej nie czułam bólu brzucha albo nie zwróciłam na to uwagi
    Mnie zaczął boleć tak kilka dni od owulacji. Miałam kilka dni, ze codziennie bolał. Myślałam, że zaraz dostane okres. Od kilku dni w ogóle nie bboli, ale coś czuję że Jeszce to może powrócić :;)

3500 g 54 cm <3
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie boli właśnie plus bóle krzyżowe, sprawdzam co chwile czy nie plamie. Paranoja

p19uskjok4jap6fv.png
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ