X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Mmeryy88 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz być silna i znaleźć przyczynę. Ja podczas starań najbardziej cierpiałam bo nie wiedziała dlaczego nie mogę zajść w ciążę. Najważniejsze to się nie poddać.

ganngox10a3bxdik.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nie odzywalam się długo, ale wszystko u nas w Porządku, tak mi się wydaje, prenatalne w przyszłą środę. Od niedzieli jesteśmy w Pl, podróż ciężka, ale dzieci i ja znieslismy ją dzielnie. Nawet nie zmulilo mnie na promie.

Ciesze się, że u was w porządku, cofnelam się tylko o dwie strony i jak przeczytałam informacje pt Jacqueline bardzo mi przykro -zamarłam.

To takie niesprawiedliwe

Pozdrawiam was serdecznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 22:13

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rebeca wrote:
    Też wydawało mi się, że będzie tylko przez brzuch. Ale dziś gdy się telefonicznie rejestrowałam na USG to lekarz powiedział że brzuszne i dopochwowo...Też byłam zaskoczona. Ogólnie to ja USG robię w innym gabinecie niż u lekarza prowadzącego, ponieważ mój prowadzący polecił mi właśnie tego konkretnego lekarza i powiedział, że tam jest wspaniały nowoczesny sprzęt. Obawiam się, że jak dopochwowo to będzie niemożliwe aby mąż wszedł ze mną... No i ogólnie by to było trochę krępujące
    A chcesz rodzic z mężem? Bo jesli krępuje Cie usg dopochwowe to co dopiero poród?
    Na prawdę nie ma czym się krępować. Jak ja szlam na usg to albo zakładałam spódniczkę (w gabinetach takie mają z materiału jak ochraniacze na buty) lub lekarz zasłania ręcznikiem papierowym a mąż i tak patrzył tylko w monitor.

AguŚka89 lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie mężczyzni nie zwracają uwagi na to, co z nami robi gin, tylko wgapiaja się w monitor usg.
    Mój przy porodzie był przerażony ale bardzo mnie wspierał, a na sam koniec zapytał, co jeszcze może zrobić, a ja do niego "żeby mnie trzymał za rękę,nie puszczał i mówił, kiedy nadchodzi skurcz", bo partych juz nie czułam. Spisał się na medal

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 22:23

Wiesiołki lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    jestemhela dopisz mnie na 9 luty (bo dwa tygodnie przed terminem z om będę mieć cc)

Jacqueline myszo bardzo Ci współczuje. :( :( Może lepiej zgodzić się jednak na zabieg? Będziesz miała 100% pewność, że macica jest całkowicie oczyszczona. Ja po poronieniu miałam badania histo-patologiczne płodu, które nic nie wykazały.. Dosłownie.. Płód był "zdrowy". Powiedziano mi, że to ze stresu. (A miałam taki okres w życiu, że faktycznie w to uwierzyłam). Miałam robione łyżeczkowanie i w niedługim czasie, bo już przy następnym cyklu zaszłam w ciążę i mam zdrowego syna (choć bez podtrzymania się nie obyło).

Badanie hist-pat nie daje odpowiedzi czy dziecko było zdrowe jesli chodzi o genetykę

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • infinity888 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny usg gen to juz na pewno przez brzuch a nawet jak dopochwowo to co w tym krepujacego Wasz partner/maz widzial Was chyba nago tam na dole:pp.
    Z innej baczki jestem po wizycie u diabetologa mija niska glukoza na czczo moze wynikac z tego ze za wczesnie jem ost.posilek- dr kazal mi jesc ok 21 kromeczke z maslem i jakas wedlina- chleb bo cukier a maslo bo pozwala mu sie powoli wchlaniac i rozlozy go na jakis czas- tu sie zdziwilam ale uwielbiam maslo bo jest zdrowe i pyszne z chlebkiem.za tydz powtarzam badanie i dostalam juz skierowanie na glukoze z obciazeniem, ktora sie robi po 22tyg.Buziaki

derii84 lubi tę wiadomość

34bwvfxmgk5zmjd1.png
    Beta HCG
    25.05-433
    27.05-1285
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline lepiej żebyś nie przechodziła tego po raz kolejny... Teraz na pewno masz mętlik w głowie ale jak pójdziecie do genetyka to wszystko się rozjaśni, będziecie mieli jakiś plan działania. Mam tylko nadzieje że traficie na porządnego lekarza. Trzeba walczyć kochana o swoje szczęście, wierzę że wam się uda :)
    Jakoś nie mogę sobie wyobrazić tego forum bez Ciebie, już się przyzwyczaiłam ;) mam nadzieję że będziesz wpadać do nas :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • mayka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pisze Wam do zobaczenia jutro wyjeżdżam na tyg wakacje i pewnie przez tydz nic nie napiszę. Trzymajcie się kochane i dbajcie o swoje Maleństwa:)
    Życzę miłego tygodnia i wspaniałych chwil spędzonych w gabinecie ginekologa :)

zbikowa, derii84 lubią tę wiadomość

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie dał mi zdjęcia usg. Skoro 13cm miał by pęcherzyk to ciekawe jak duże jest dzidzi, ale dowiem się w środę na prenatalnych, mam nadzieję że wymiar będzie odpowiedni do wykonania badań.

Jacqueline, bardzo mi przykro... Ale nie martw się, głowa do góry, na pewno się uda w najbliższym czasie :)
    Trzymam kciuki! I koniecznie daj znać nam tutaj na tym forum żeby się pochwalić :)

ex2bcwa1570qltn4.png
  • Wiesiołki Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rebeca wrote:
    Też wydawało mi się, że będzie tylko przez brzuch. Ale dziś gdy się telefonicznie rejestrowałam na USG to lekarz powiedział że brzuszne i dopochwowo...Też byłam zaskoczona. Ogólnie to ja USG robię w innym gabinecie niż u lekarza prowadzącego, ponieważ mój prowadzący polecił mi właśnie tego konkretnego lekarza i powiedział, że tam jest wspaniały nowoczesny sprzęt. Obawiam się, że jak dopochwowo to będzie niemożliwe aby mąż wszedł ze mną... No i ogólnie by to było trochę krępujące

Kurczę, nie chcę być niemiła ale skoro obecność partnera na usg jest krępująca to jak wy dzieci zrobiliście;p;p co innego jakby to dotyczyło badania dopochwowo na samolocie to rozumiem.

Ja byłam przedwczoraj byłam na usg (dopochwowe) to zapytałam położnej czy mąż może wejśc a ona, że oczywiście, potem zapytałam lekarza dla pewności bo mógł sobie nie zyczyć a on do mnie "tak? nie będzie się Pani krępować?" a ja " a myśli Pan, że dziecko to jak zrobiliśmy?, co miał widzieć to widział" i się zgodził ale faktycznie zakrył mi krocze ręcznikiem mimo, że miałam spódnicę. Wszystko wytłumaczył, pokazywał a mój mąż tylko ślepia w monitor :) i tylko upewnił się, że mam fajnego lekarza:) potem jeszcze sobie rozmawiali jak się ubierałam :)

derii84 lubi tę wiadomość

201702067452.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż w pierwszej ciązy - jak robiłam połówkowe 4d to miałam dopochwowo i przez brzuch i mąż też był... :) nawet córkę myślę że bym zabrała ... bo i tak tam nic nie widac co lek. robi

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • groszek87 Koleżanka

Wysłany: 15 lipca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 12tygodniu! :-)

Agatka_46, sylwciaaa, derii84 lubią tę wiadomość

h4zp43r888mabn8m.png
  • Wiesiołki Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    groszek87 wrote:
    Witam sie w 12tygodniu! :-)

Groszek :) ja tak samo już 12 tydzień :) jak to leci!

W środę jak byłam na wizycie to byłam przekonana, że to 10 tydzień i 3 dni a lekarz mówi, że 11t1d :)

groszek87 lubi tę wiadomość

201702067452.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny jestem strasznie niewyspana 4 razy budziłam się na siku:/ Macie też z tym problem?

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Wiesiołki Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze miałam problem z sikaniem ale z wiekiem zaczęłam również wstawać w nocy, przed ciążą wstawałam raz lub dwa ale jeden raz zawsze o tej samej porze koło 3 w nocy a teraz mimo, że przed snem (staram się chodzić nie pożniej niz o 22;00) idę sisiu kilka razy to pora wstawania przesunęła mi się o dwie godziny i teraz wstaję o 1:00 do toalety. Jeden plus to taki, że jak patrzę na zegarek to myślę sobie ale fajnie jeszcze AŻ 4 godziny moge pospać;p
    W dzień dość często chodzę, co godzinkę muszę iść :) w pracy toaletę mam piętro wyżej to i spacerki robię :)

201702067452.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś myślałam, że wszystkie toalety wokół poznam jak będę miała duży brzusio ciążowy hehe no bo ucisk na pęcherz. Teraz wiem, że to m.in. rozpulchniająca się macica też powoduje nacisk na pęcherz. Ale dziś to rekord 4 razy :)

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydream wrote:
    Niestety nie dał mi zdjęcia usg. Skoro 13cm miał by pęcherzyk to ciekawe jak duże jest dzidzi, ale dowiem się w środę na prenatalnych, mam nadzieję że wymiar będzie odpowiedni do wykonania badań. :)

U mnie na wizycie w 6tc6d malych mial ledwie 8mm a pecgerzyk az 39,5mm.taki duzy mimo ze groszek malenki :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Mmeryy88 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze siusiałam mało... Teraz tak 6x7 razy dziennie, a noce póki co przesypiam całe. Rano tylko pędzę do tojlety... :D

ganngox10a3bxdik.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmeryy88 wrote:
    Ja zawsze siusiałam mało... Teraz tak 6x7 razy dziennie, a noce póki co przesypiam całe. Rano tylko pędzę do tojlety... :D

Gdzieś czytałam, że na tym etapie częste oddawanie moczu może być spowodoawne przez picie kofeiny, nie wiem na ile w tym prawdy, ale ja staram sie nie pic jej w ogole i nie zauważyłam ze jakoś częściej chodzę do toalety. może zrób eksperyment jednego dnia? ;p

U mnie była taka ulewa w nocy, że całe miasto płynęło, dach nam przeciekł w kamienicy (mieszkam na ostatnim piętrze), całe szczęście to nie mój problem i wyprowadzamy się niedługo. Piękne lato, taki lipcopad. Miłego dnia dziewuszki

• Mmeryy88 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kawę zabronioną przez lekarza ;( Czarnej herbaty też nie pije. Z herbaty tylko rooibos.

ganngox10a3bxdik.png
‹‹ 219 220 221 222 223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ