Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
sylwciaaa wrote:JACQUELINE tak mi przykro z tego powodu co stalo sie:( Nie znam Cie a jakoś wybiłam sie dzisiaj z rytmu przez tą wiadomość.
Dziewczyny powiedzcie czy jak przestaje bić serce dziecka to pojawia się plamienie czy to na usg wychodzi??
Nie ma reguły. U mnie plamienie pojawiło się dopiero ok 4 tygodnie po tym jak przestało bić serduszko. -
Malwa30 wrote:też się zastanawiam ale skoro już teraz miałam przez brzuch a to był 8 tydzień to w 13 już w ogóle przez brzuch ?
Też wydawało mi się, że będzie tylko przez brzuch. Ale dziś gdy się telefonicznie rejestrowałam na USG to lekarz powiedział że brzuszne i dopochwowo...Też byłam zaskoczona. Ogólnie to ja USG robię w innym gabinecie niż u lekarza prowadzącego, ponieważ mój prowadzący polecił mi właśnie tego konkretnego lekarza i powiedział, że tam jest wspaniały nowoczesny sprzęt. Obawiam się, że jak dopochwowo to będzie niemożliwe aby mąż wszedł ze mną... No i ogólnie by to było trochę krępująceAniołek 18.07.2016 -
AguŚka ja np słyszałam że czasem można mieć problem z wykryciem tętna bo się akurat dzieć obróci czy coś i zawał gotowy. Dla mnie osobiście to już trochę przesada ale jak ktoś jest aż taką panikarą i faktycznie poczuje się bezpieczniej to czemu nie. Ja wiem że jakbym miała problem ze znalezieniem tętna to dopiero byłaby panika... Poza tym do tego 20 tc to wcale już nie tak daleko a wtedy już się czuje ruchy i taki detektor już chyba niepotrzebny.
-
Wiem, że niektóre dziewczyny kupują też stetoskop Raz próbowałam u przyjaciółki coś przez to posłuchać i dupa blada, słyszałam dopiero jak mała kopnęła w słuchawkę A tak to tylko szmer, bicia serca nie było słychać.
-
Czarnaa94 faktycznie jak bym miała problem z wykryciem tętna to bym dopiero panikowała. Chyba sobie odpuszczę. Czasem po prostu tak się martwię o dzidzię, że robiłabym USG chyba codziennie hehe. Muszę wziąć trochę na wstrzymanie to moja pierwsza wyczekiwana ciąża stąd te moje pomysły
-
nick nieaktualnyAguŚka89 wrote:Dziewczyny słyszałyście może o detektorze tętna płodu takie domowe ktg? Zastanawiam się czy warto czy też może popadam w paranoje
AguŚka89 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jestem po wizycie, serduszko bije. Ale zdziwilam sie wielkoscia dziecka 13cm, czy to mozliwe? Pytalam lekarza powiedzial ze w normie, wydaje mi sie ze strasznie duze jak na 11 tydz.... w przyszla srode mama prenatalne, nie za duze bedzie???
jestemhela, Fiolk@ lubią tę wiadomość
-
Rebeca wrote:Też wydawało mi się, że będzie tylko przez brzuch. Ale dziś gdy się telefonicznie rejestrowałam na USG to lekarz powiedział że brzuszne i dopochwowo...Też byłam zaskoczona. Ogólnie to ja USG robię w innym gabinecie niż u lekarza prowadzącego, ponieważ mój prowadzący polecił mi właśnie tego konkretnego lekarza i powiedział, że tam jest wspaniały nowoczesny sprzęt. Obawiam się, że jak dopochwowo to będzie niemożliwe aby mąż wszedł ze mną... No i ogólnie by to było trochę krępujące
-
nick nieaktualny
-
Mmeryy88 wrote:Dziewczyny, temat bolących piersi już był ale wrócę...
Mnie generalnie piersi bolą. Najbardziej bolały w 6,7 tygodniu, ale dzisiaj boli jak pierun jedna taka wypustka przy brodawce (jeśli wiecie o co mi chodzi...). Czy to normalne? Auć...
Coś a la pryszcz? -
Na te grudki wokół sutka mówi się guzki Montgomery'ego chyba jeśli dobrze pamiętam - one podobno mają za zadanie nawilżać brodawki
Zmiany hormonalne w organizmie np. ciąża, mogą powodować, że robi się ich więcej
A co do bolenia to za bardzo mnie nie bolą, ale niektóre są wrażliwsze na dotyk od innychWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 21:17
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Dzień jako§ zleciał, zajęta byłam wyszukiwaniem informacji o tym badaniu genetycznym zarodka, potem troche fasolką (mąż na giełdę musiał jechać jak wrócił z pracy) i trzeba było trochę dosuszyć
Dziwnie się czuję z myślą, że nie ma już serduszka. Z tymi całymi badaniami, chwilami przeraża mnie nawał informacji o tym wszystkim.
Chcę żeby było już po, boj się troche jak będzie po tabletkach, ale @ miałam dość bolesne, więc może nie będzie źle. Chcę żeby było już po wszystkim i czekać na wyniki tylko.
Czasami chciałabym cisnąć to wszystko w cholerę, nie robić żadnych nadań, a po prostu za jakiś czas wrócić do starań.
Ale chcę poznać wroga i go pokonać jak się da
Córcia przed chwilą powiedziała mi, że tak bardzo chciałaby mieć braciszka i siostrzyczkę - myślałam, że się rozpłaczę
Jutro chyba pójdę do szpitala, ma być mój lekarz.
Dobranoc dziewczyny
Cieszcie się ciążami12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016