Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
moniqe1985 wrote:Dla mnie ona nie jest aż taka wielka ja się w swoim zyciu leków nałykałam, więc większe już musiałam łykać a te mają taką gładką powłokę że szybko przechodzi przez przełyk. W sumie narazie wzięłam tylko 2 więc jeszcze mi nie przeszkadzają
Przepraszam, że tak drążę, ale czy możesz potwierdzić czy Mama DHA (zwykłe, nie premium) są takiej samej wielkości? Bo tak myślę, żeby może przerzucić się na zwykłe...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c3b800606dbc.jpg -
Kłucia w prawej dolnej części i ja miałam. Od kilku dni nic mi nie dokucza, ale wcześniej czułam dość przejmujący ból. Jednak podobno macica cały czas się zmieniając ma prawo co raz uciskać w jakimś miejscu i jest to podobno najczęściej kolka. Mam nadzieję, że i Wam dziewczyny szybko to przejdzie.
-
Kłucia tez miewam, pytałam gina, mówił że to normalne, bo macica sie rozciąga,powiększa i stąd kłucia. Mówił ze złym objawem byłby ciągły ból w podbrzuszu.
Moje ramie na szczęście wczoraj przestalo bolec
Kto jutro na prenatalne? ja juz sie doczekać nie mogę
02.02.2017 - Błażejek 3080 g i 54 cm do kochania
-
Babydream wrote:ja jutro Ty też? Który masz tydzień/dzień dokładnie?
Szczerze? Nie mam pojęcia. Chodzę na nfz i mialam jedno usg na potwierdzenie ciąży obawiam sie trochę ze dzieciaczek moze byc za mały. . No ale prenatalne też na nfz wiec najwyżej powtórzę badanie.
Od OM skończyłam 12 tydzień ..
-
Brunetka wrote:Przepraszam, że tak drążę, ale czy możesz potwierdzić czy Mama DHA (zwykłe, nie premium) są takiej samej wielkości? Bo tak myślę, żeby może przerzucić się na zwykłe...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c3b800606dbc.jpg
Takie same one sie różnią tylko tym że w premium jest kwasu Dha 800 a w zwykłym 600 i witaminy D3 jest raz tyle. Ale czytałam że premium polecane jest tylko w dużych niedoborach i przy stwierdzeniu porodu przedwczesnego.
A podobno też jest dużo droższy.Brunetka lubi tę wiadomość
-
Ja sie zastanawiam nad skierowaniem. . Jak dzwoniłam o termin babka sie pytala czyam skierowanie ze wskazaniem. . Ostatnio spojrzalam tam i tylko jezt napisane, , C 1 , tydz 11 -bo wtedy mialam wypisywane skierowanie ) i znowu nie wiem czy sie nie będą czepiac gin moj przyjmuje tylko w srody i jutro nie zdaze juz do niego isc
-
sandrula wrote:Ja sie zastanawiam nad skierowaniem. . Jak dzwoniłam o termin babka sie pytala czyam skierowanie ze wskazaniem. . Ostatnio spojrzalam tam i tylko jezt napisane, , C 1 , tydz 11 -bo wtedy mialam wypisywane skierowanie ) i znowu nie wiem czy sie nie będą czepiac gin moj przyjmuje tylko w srody i jutro nie zdaze juz do niego isc
Ja dostałam skierowanie NFZ na którym jest napsiane USG 11-13 tydz.
czyli to chyba nie jest to genetyczne, więc zapisałam się prywatnie.
Może zadzwoń i się zapytaj w przychodni, żebyś się nie denerwowała.
-
jestemhela wrote:Denerwujecie się?
Jest stres ale staram sie nie denerwować i myslec pozytywnie. . Moja rodzina jak im mowilam ze jade na prenatalne i ze nawet jesli bedzie cos nie tak to juz bede psychicznie przygotowana to mi mowili ,, noe, ty jedziesz zobaczyc swoje dziecko milimetr po milimetrze, a nie ze choroby wykryjesz.." i tak staram sie myslecjestemhela lubi tę wiadomość
-
Tzn. Pisze ze badanie prenatalne.. mysle ze lekarz wiedzial co robi.. w tej przychodni to nigdy nic nie wiedza jesli chodzi o ginekologie.. najwyzej jutro przed samym wyjazdem wrabie sie do niego bez kolejki