X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AguŚka89 wrote:
    Tez czasem mam takie odczucia. Wydaje mi się, że skóra mi się napina bo brzuchol urósł. Dzisiaj chyba wyczułam już ruchy tak mi się przynajmniej wydaje. Jest to możliwe w 15 tygodniu?
    Tak mozliwe jak czuje od 13 tc :)

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Zazdroszczę wam że czujecie już ruchy dzieciaczków :) Nie mogę się tego doczekać :) No i głowa będzie spokojniejsza :)

U mnie TSH zawsze było ok, więc nie zagłębiałam tematu i wolę się nie wypowiadać.

Dziewczyny biorące encorton: kiedy go odstawiacie? Co mówią wasi lekarze? Mój zapisał mi jeszcze 2 opakowania a potem powiedział że będziemy odstawiać. Jak to u was wygląda?

Wreszcie jest chłodniejszy dzień, wkurzały mnie już te upały.

Miłego dnia :)

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie wiem kiedy odstawie. Może dowiem się na najbliższej wizycie. Dreambaby jaką dawkę encortonu masz?

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
  • Emilianel Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny biorące encorton: kiedy go odstawiacie? Co mówią wasi lekarze? Mój zapisał mi jeszcze 2 opakowania a potem powiedział że będziemy odstawiać. Jak to u was wygląda?

Wreszcie jest chłodniejszy dzień, wkurzały mnie już te upały.

Ja odstawiam po 16 tygodniu. Takie zalecenie dostałam jeszcze od lekarza z kliniki leczenia niepłodności.

atdcl6d81ulap16m.png
  • mmonis Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Mam pytanie do dziewczyn, które czują już ruchy. Czy czujecie je codziennie z jednakową mocą że tak napiszę. Dwa dni czułam malucha kilkukrotnie jak się kręci a dzisiaj i wczoraj to tak nie za bardzo... no i nie wiem. Ma dużo miejsca więc mam nadzieję że się odwróci.

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • Mmeryy88 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Ja juz.po prenatalnych. Oczywiście przez zamieszanie w Medicover i złą informację na infolinii zostałam bez testu z krwi, ale chyba się bez niego obędę.

Wszystko z moim Maluszkiem jest w porządku. wszystko jest prawidłowo. Niestety spał i nie poznałam płci, ale najważniejsze, że zdrowy. :)

Milola86 Ty też dziś, prawda?

ofcooo, zbikowa, milola86, AguŚka89, jestemhela, Papcia lubią tę wiadomość

ganngox10a3bxdik.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maferka wrote:
    Mnie bolała głowa wczoraj jak spędziłam 4 godziny w kolejce do lekarza, niestety u mnie nie ma zapisów na konkretną godzinę, ale widziałam mojego maluszka i rośnie jak na drożdżach.
    Czy bierzecie witaminy? Mi lekarz powiedział żeby brać tylko kwas foliowy i ewentualnie wit. D i kawasy omega3.
    mi tez wczoraj lekarz powiedział cos podobnego. zeby nie brac witamin tych kompleksowych tylko te pojedyńcze - te niezbede. nadmiar witamin tez szkodzi. chyba cos w tym jest

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam najmniejszą dawkę, bo tylko 5 mg. Mam zapisane jeszcze 2 opakowania tego leku (40 tabletek), więc też wyjdzie jakoś po 16 tygodniu, a potem lekarz powiedział, że odstawiamy. A wy jakie macie dawki? Ja dostałam ten lek w ciemno bez badań, tak naprawdę nie wiadomo czy jest konieczny, ale lekarz stwierdził, że nie odważyłby mi się tego odstawić.

Mmeryy88 cieszę się że wszystko dobrze z dzidziusiem. Ja to nie chciałam robić testu pappa, pamiętam jaki był stres przy czekaniu na wynik bety, a co dopiero pappa :) Mój lekarz powiedział że usg prenatalne ma skuteczność 90%, a więc bardzo dużo :)

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmonis wrote:
    Witam :)
    Mam pytanie do dziewczyn, które czują już ruchy. Czy czujecie je codziennie z jednakową mocą że tak napiszę. Dwa dni czułam malucha kilkukrotnie jak się kręci a dzisiaj i wczoraj to tak nie za bardzo... no i nie wiem. Ma dużo miejsca więc mam nadzieję że się odwróci.
    Ja dwa dni temu czułam kilka razy wczoraj tylko raz a dziś cisza. Ale jest jeszcze wcześnie maluszek ma sporo miejsca i myślę że dlatego nie odczuwamy intensywne.

• mmonis Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmeryy88 super że z maluszkiem dobrze :)

Wczoraj odebrałam wyniki testu papa. Lekarz mi zlecił z racji wieku. Nie ma wskazań do badań inwazyjnych i dalej nie wnikam.

Mnie na ból głowy pomaga okład z lodu.

Mmeryy88 lubi tę wiadomość

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • mmonis Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulka86 też tak myślę. Dziękuję jednak za odpowiedź, to znaczy że to na początku normalne...

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • Emilianel Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dreambaby wrote:
    Ja mam najmniejszą dawkę, bo tylko 5 mg. Mam zapisane jeszcze 2 opakowania tego leku (40 tabletek), więc też wyjdzie jakoś po 16 tygodniu, a potem lekarz powiedział, że odstawiamy. A wy jakie macie dawki? Ja dostałam ten lek w ciemno bez badań, tak naprawdę nie wiadomo czy jest konieczny, ale lekarz stwierdził, że nie odważyłby mi się tego odstawić.

Mmeryy88 cieszę się że wszystko dobrze z dzidziusiem. Ja to nie chciałam robić testu pappa, pamiętam jaki był stres przy czekaniu na wynik bety, a co dopiero pappa :) Mój lekarz powiedział że usg prenatalne ma skuteczność 90%, a więc bardzo dużo :)

Ja mam 10mg rano i 5mg w południe, wiec dziennie biore 15mg. Mi encorton zalecił lekarz po badaniu subpopulacji limfocytów. Jeden wynik był wyższy niż powinien i przez to moj organizm odrzucał zarodki.

atdcl6d81ulap16m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę z witamin Pregna Plus w składzie ma kwas foliowy, kwasy DHA, żelazo, jod i witaminę D, do tego biorę dodatkowo MagneB6. Ale tak do końca pierwszego trymestru brałam tylko kwas foliowy potem pani dr mi poleciła te witaminy ;-)

• dreambaby Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilianel wrote:
    Ja mam 10mg rano i 5mg w południe, wiec dziennie biore 15mg. Mi encorton zalecił lekarz po badaniu subpopulacji limfocytów. Jeden wynik był wyższy niż powinien i przez to moj organizm odrzucał zarodki.

O to masz sporo większą dawkę, pewnie będziecie schodzić z niej stopniowo. Najważniejsze to poznać przyczynę i ją zniszczyć :)

Ja z witamin też biorę metafolin, femibion, magnez, witaminę D3.

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • Agis Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak u was z wynikami krwi?
    Qurde bo moje mi spadają i wygląda na to że mam anemie...
    w 10tyg mialam Hemoglobina 11,9 g/dl (norma 12,0 - 16,0) i Hematokryt 34,5 % (norma 37,0 - 47,0)
    a teraz juz tylko (15 tydzien) Hemoglobina 11,4 g/dl i Hematokryt 33,6 %

Normy sa pewnie dla kobiet nie w ciąży...ale martwi mnie ten spadek..na razie nie biore żelaza czekam na informacje od ginekolog.

f2w33e3ko1nuzwjb.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmeryy88 wrote:
    Cześć Dziewczyny! Ja juz.po prenatalnych. Oczywiście przez zamieszanie w Medicover i złą informację na infolinii zostałam bez testu z krwi, ale chyba się bez niego obędę.

Wszystko z moim Maluszkiem jest w porządku. wszystko jest prawidłowo. Niestety spał i nie poznałam płci, ale najważniejsze, że zdrowy. :)

Milola86 Ty też dziś, prawda?

Super Merry! Bardzo sie cieszę ze wszystko ok:) Ile mierzy Twój dzidziuś?
    Tak, ja tez dzis, ale dopiero 16:45

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wrażenie, że jak rano wstaję to brzuch ciążowy mam mniejszy a wieczorem większy hmmm czyżby to przez to, że przez dzień jemy trawmy gazy itd. czy ja mam jakieś złudzenia optyczne? :?

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Mmeryy88 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały ma 62 mm. Według usg to 12 t. 6 dn. Także przestało mi się pokrywać Usg z Om.

Daj koniecznie znać jak u Ciebie!

ganngox10a3bxdik.png
  • maferka Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomalwa wrote:
    Ja biorę z witamin Pregna Plus w składzie ma kwas foliowy, kwasy DHA, żelazo, jod i witaminę D, do tego biorę dodatkowo MagneB6. Ale tak do końca pierwszego trymestru brałam tylko kwas foliowy potem pani dr mi poleciła te witaminy ;-)
    Właśnie Pregna Plus polecił mi lekarz jak byłam w szpitalu i chyba jednak je kupię. Mam też powoli odstawiać luteinę i trochę się tego boje.

l22nmg7y9ifd1d1g.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agis u mnie póki co wyniki krwi w normie, ale lekarz powiedział że morfologia na bank będzie spadać bo zawsze tak jest. Spokojnie jak będzie trzeba to lekarz wdroży ci dodatkowe witaminy.

AguŚka89 u mnie jest to samo, po całym dniu brzuch jest wydęty, ale w sumie to nawet jak nie byłam w ciąży to tak miałam.

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ