Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
AguŚka89 wrote:Tez czasem mam takie odczucia. Wydaje mi się, że skóra mi się napina bo brzuchol urósł. Dzisiaj chyba wyczułam już ruchy tak mi się przynajmniej wydaje. Jest to możliwe w 15 tygodniu?MATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017 -
Dzień dobry
Zazdroszczę wam że czujecie już ruchy dzieciaczkówNie mogę się tego doczekać
No i głowa będzie spokojniejsza
U mnie TSH zawsze było ok, więc nie zagłębiałam tematu i wolę się nie wypowiadać.
Dziewczyny biorące encorton: kiedy go odstawiacie? Co mówią wasi lekarze? Mój zapisał mi jeszcze 2 opakowania a potem powiedział że będziemy odstawiać. Jak to u was wygląda?
Wreszcie jest chłodniejszy dzień, wkurzały mnie już te upały.
Miłego dnia
27.08.2015 (*) cb
08.02.2016 (*) cb -
Dziewczyny biorące encorton: kiedy go odstawiacie? Co mówią wasi lekarze? Mój zapisał mi jeszcze 2 opakowania a potem powiedział że będziemy odstawiać. Jak to u was wygląda?
Wreszcie jest chłodniejszy dzień, wkurzały mnie już te upały.
Ja odstawiam po 16 tygodniu. Takie zalecenie dostałam jeszcze od lekarza z kliniki leczenia niepłodności. -
Witam
Mam pytanie do dziewczyn, które czują już ruchy. Czy czujecie je codziennie z jednakową mocą że tak napiszę. Dwa dni czułam malucha kilkukrotnie jak się kręci a dzisiaj i wczoraj to tak nie za bardzo... no i nie wiem. Ma dużo miejsca więc mam nadzieję że się odwróci. -
Cześć Dziewczyny! Ja juz.po prenatalnych. Oczywiście przez zamieszanie w Medicover i złą informację na infolinii zostałam bez testu z krwi, ale chyba się bez niego obędę.
Wszystko z moim Maluszkiem jest w porządku. wszystko jest prawidłowo. Niestety spał i nie poznałam płci, ale najważniejsze, że zdrowy.
Milola86 Ty też dziś, prawda?ofcooo, zbikowa, milola86, AguŚka89, jestemhela, Papcia lubią tę wiadomość
-
maferka wrote:Mnie bolała głowa wczoraj jak spędziłam 4 godziny w kolejce do lekarza, niestety u mnie nie ma zapisów na konkretną godzinę, ale widziałam mojego maluszka i rośnie jak na drożdżach.
Czy bierzecie witaminy? Mi lekarz powiedział żeby brać tylko kwas foliowy i ewentualnie wit. D i kawasy omega3. -
Ja mam najmniejszą dawkę, bo tylko 5 mg. Mam zapisane jeszcze 2 opakowania tego leku (40 tabletek), więc też wyjdzie jakoś po 16 tygodniu, a potem lekarz powiedział, że odstawiamy. A wy jakie macie dawki? Ja dostałam ten lek w ciemno bez badań, tak naprawdę nie wiadomo czy jest konieczny, ale lekarz stwierdził, że nie odważyłby mi się tego odstawić.
Mmeryy88 cieszę się że wszystko dobrze z dzidziusiem. Ja to nie chciałam robić testu pappa, pamiętam jaki był stres przy czekaniu na wynik bety, a co dopiero pappaMój lekarz powiedział że usg prenatalne ma skuteczność 90%, a więc bardzo dużo
27.08.2015 (*) cb
08.02.2016 (*) cb -
mmonis wrote:Witam
Mam pytanie do dziewczyn, które czują już ruchy. Czy czujecie je codziennie z jednakową mocą że tak napiszę. Dwa dni czułam malucha kilkukrotnie jak się kręci a dzisiaj i wczoraj to tak nie za bardzo... no i nie wiem. Ma dużo miejsca więc mam nadzieję że się odwróci. -
dreambaby wrote:Ja mam najmniejszą dawkę, bo tylko 5 mg. Mam zapisane jeszcze 2 opakowania tego leku (40 tabletek), więc też wyjdzie jakoś po 16 tygodniu, a potem lekarz powiedział, że odstawiamy. A wy jakie macie dawki? Ja dostałam ten lek w ciemno bez badań, tak naprawdę nie wiadomo czy jest konieczny, ale lekarz stwierdził, że nie odważyłby mi się tego odstawić.
Mmeryy88 cieszę się że wszystko dobrze z dzidziusiem. Ja to nie chciałam robić testu pappa, pamiętam jaki był stres przy czekaniu na wynik bety, a co dopiero pappaMój lekarz powiedział że usg prenatalne ma skuteczność 90%, a więc bardzo dużo
Ja mam 10mg rano i 5mg w południe, wiec dziennie biore 15mg. Mi encorton zalecił lekarz po badaniu subpopulacji limfocytów. Jeden wynik był wyższy niż powinien i przez to moj organizm odrzucał zarodki. -
nick nieaktualny
-
Emilianel wrote:Ja mam 10mg rano i 5mg w południe, wiec dziennie biore 15mg. Mi encorton zalecił lekarz po badaniu subpopulacji limfocytów. Jeden wynik był wyższy niż powinien i przez to moj organizm odrzucał zarodki.
O to masz sporo większą dawkę, pewnie będziecie schodzić z niej stopniowo. Najważniejsze to poznać przyczynę i ją zniszczyć
Ja z witamin też biorę metafolin, femibion, magnez, witaminę D3.
27.08.2015 (*) cb
08.02.2016 (*) cb -
Dziewczyny a jak u was z wynikami krwi?
Qurde bo moje mi spadają i wygląda na to że mam anemie...
w 10tyg mialam Hemoglobina 11,9 g/dl (norma 12,0 - 16,0) i Hematokryt 34,5 % (norma 37,0 - 47,0)
a teraz juz tylko (15 tydzien) Hemoglobina 11,4 g/dl i Hematokryt 33,6 %
Normy sa pewnie dla kobiet nie w ciąży...ale martwi mnie ten spadek..na razie nie biore żelaza czekam na informacje od ginekolog. -
Mmeryy88 wrote:Cześć Dziewczyny! Ja juz.po prenatalnych. Oczywiście przez zamieszanie w Medicover i złą informację na infolinii zostałam bez testu z krwi, ale chyba się bez niego obędę.
Wszystko z moim Maluszkiem jest w porządku. wszystko jest prawidłowo. Niestety spał i nie poznałam płci, ale najważniejsze, że zdrowy.
Milola86 Ty też dziś, prawda?
Super Merry! Bardzo sie cieszę ze wszystko ok:) Ile mierzy Twój dzidziuś?
Tak, ja tez dzis, ale dopiero 16:45 -
Tomalwa wrote:Ja biorę z witamin Pregna Plus w składzie ma kwas foliowy, kwasy DHA, żelazo, jod i witaminę D, do tego biorę dodatkowo MagneB6. Ale tak do końca pierwszego trymestru brałam tylko kwas foliowy potem pani dr mi poleciła te witaminy
-
Agis u mnie póki co wyniki krwi w normie, ale lekarz powiedział że morfologia na bank będzie spadać bo zawsze tak jest. Spokojnie jak będzie trzeba to lekarz wdroży ci dodatkowe witaminy.
AguŚka89 u mnie jest to samo, po całym dniu brzuch jest wydęty, ale w sumie to nawet jak nie byłam w ciąży to tak miałam.
27.08.2015 (*) cb
08.02.2016 (*) cb