Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AguŚka89 wrote:
    Tez czasem mam takie odczucia. Wydaje mi się, że skóra mi się napina bo brzuchol urósł. Dzisiaj chyba wyczułam już ruchy tak mi się przynajmniej wydaje. Jest to możliwe w 15 tygodniu?
    Tak mozliwe jak czuje od 13 tc :)

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Zazdroszczę wam że czujecie już ruchy dzieciaczków :) Nie mogę się tego doczekać :) No i głowa będzie spokojniejsza :)

U mnie TSH zawsze było ok, więc nie zagłębiałam tematu i wolę się nie wypowiadać.

Dziewczyny biorące encorton: kiedy go odstawiacie? Co mówią wasi lekarze? Mój zapisał mi jeszcze 2 opakowania a potem powiedział że będziemy odstawiać. Jak to u was wygląda?

Wreszcie jest chłodniejszy dzień, wkurzały mnie już te upały.

Miłego dnia :)

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie wiem kiedy odstawie. Może dowiem się na najbliższej wizycie. Dreambaby jaką dawkę encortonu masz?

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
  • Emilianel Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny biorące encorton: kiedy go odstawiacie? Co mówią wasi lekarze? Mój zapisał mi jeszcze 2 opakowania a potem powiedział że będziemy odstawiać. Jak to u was wygląda?

Wreszcie jest chłodniejszy dzień, wkurzały mnie już te upały.

Ja odstawiam po 16 tygodniu. Takie zalecenie dostałam jeszcze od lekarza z kliniki leczenia niepłodności.

atdcl6d81ulap16m.png
  • mmonis Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Mam pytanie do dziewczyn, które czują już ruchy. Czy czujecie je codziennie z jednakową mocą że tak napiszę. Dwa dni czułam malucha kilkukrotnie jak się kręci a dzisiaj i wczoraj to tak nie za bardzo... no i nie wiem. Ma dużo miejsca więc mam nadzieję że się odwróci.

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • Mmeryy88 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Ja juz.po prenatalnych. Oczywiście przez zamieszanie w Medicover i złą informację na infolinii zostałam bez testu z krwi, ale chyba się bez niego obędę.

Wszystko z moim Maluszkiem jest w porządku. wszystko jest prawidłowo. Niestety spał i nie poznałam płci, ale najważniejsze, że zdrowy. :)

Milola86 Ty też dziś, prawda?

ofcooo, zbikowa, milola86, AguŚka89, jestemhela, Papcia lubią tę wiadomość

ganngox10a3bxdik.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maferka wrote:
    Mnie bolała głowa wczoraj jak spędziłam 4 godziny w kolejce do lekarza, niestety u mnie nie ma zapisów na konkretną godzinę, ale widziałam mojego maluszka i rośnie jak na drożdżach.
    Czy bierzecie witaminy? Mi lekarz powiedział żeby brać tylko kwas foliowy i ewentualnie wit. D i kawasy omega3.
    mi tez wczoraj lekarz powiedział cos podobnego. zeby nie brac witamin tych kompleksowych tylko te pojedyńcze - te niezbede. nadmiar witamin tez szkodzi. chyba cos w tym jest

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam najmniejszą dawkę, bo tylko 5 mg. Mam zapisane jeszcze 2 opakowania tego leku (40 tabletek), więc też wyjdzie jakoś po 16 tygodniu, a potem lekarz powiedział, że odstawiamy. A wy jakie macie dawki? Ja dostałam ten lek w ciemno bez badań, tak naprawdę nie wiadomo czy jest konieczny, ale lekarz stwierdził, że nie odważyłby mi się tego odstawić.

Mmeryy88 cieszę się że wszystko dobrze z dzidziusiem. Ja to nie chciałam robić testu pappa, pamiętam jaki był stres przy czekaniu na wynik bety, a co dopiero pappa :) Mój lekarz powiedział że usg prenatalne ma skuteczność 90%, a więc bardzo dużo :)

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmonis wrote:
    Witam :)
    Mam pytanie do dziewczyn, które czują już ruchy. Czy czujecie je codziennie z jednakową mocą że tak napiszę. Dwa dni czułam malucha kilkukrotnie jak się kręci a dzisiaj i wczoraj to tak nie za bardzo... no i nie wiem. Ma dużo miejsca więc mam nadzieję że się odwróci.
    Ja dwa dni temu czułam kilka razy wczoraj tylko raz a dziś cisza. Ale jest jeszcze wcześnie maluszek ma sporo miejsca i myślę że dlatego nie odczuwamy intensywne.

• mmonis Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmeryy88 super że z maluszkiem dobrze :)

Wczoraj odebrałam wyniki testu papa. Lekarz mi zlecił z racji wieku. Nie ma wskazań do badań inwazyjnych i dalej nie wnikam.

Mnie na ból głowy pomaga okład z lodu.

Mmeryy88 lubi tę wiadomość

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • mmonis Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulka86 też tak myślę. Dziękuję jednak za odpowiedź, to znaczy że to na początku normalne...

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • Emilianel Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dreambaby wrote:
    Ja mam najmniejszą dawkę, bo tylko 5 mg. Mam zapisane jeszcze 2 opakowania tego leku (40 tabletek), więc też wyjdzie jakoś po 16 tygodniu, a potem lekarz powiedział, że odstawiamy. A wy jakie macie dawki? Ja dostałam ten lek w ciemno bez badań, tak naprawdę nie wiadomo czy jest konieczny, ale lekarz stwierdził, że nie odważyłby mi się tego odstawić.

Mmeryy88 cieszę się że wszystko dobrze z dzidziusiem. Ja to nie chciałam robić testu pappa, pamiętam jaki był stres przy czekaniu na wynik bety, a co dopiero pappa :) Mój lekarz powiedział że usg prenatalne ma skuteczność 90%, a więc bardzo dużo :)

Ja mam 10mg rano i 5mg w południe, wiec dziennie biore 15mg. Mi encorton zalecił lekarz po badaniu subpopulacji limfocytów. Jeden wynik był wyższy niż powinien i przez to moj organizm odrzucał zarodki.

atdcl6d81ulap16m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę z witamin Pregna Plus w składzie ma kwas foliowy, kwasy DHA, żelazo, jod i witaminę D, do tego biorę dodatkowo MagneB6. Ale tak do końca pierwszego trymestru brałam tylko kwas foliowy potem pani dr mi poleciła te witaminy ;-)

• dreambaby Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilianel wrote:
    Ja mam 10mg rano i 5mg w południe, wiec dziennie biore 15mg. Mi encorton zalecił lekarz po badaniu subpopulacji limfocytów. Jeden wynik był wyższy niż powinien i przez to moj organizm odrzucał zarodki.

O to masz sporo większą dawkę, pewnie będziecie schodzić z niej stopniowo. Najważniejsze to poznać przyczynę i ją zniszczyć :)

Ja z witamin też biorę metafolin, femibion, magnez, witaminę D3.

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • Agis Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak u was z wynikami krwi?
    Qurde bo moje mi spadają i wygląda na to że mam anemie...
    w 10tyg mialam Hemoglobina 11,9 g/dl (norma 12,0 - 16,0) i Hematokryt 34,5 % (norma 37,0 - 47,0)
    a teraz juz tylko (15 tydzien) Hemoglobina 11,4 g/dl i Hematokryt 33,6 %

Normy sa pewnie dla kobiet nie w ciąży...ale martwi mnie ten spadek..na razie nie biore żelaza czekam na informacje od ginekolog.

f2w33e3ko1nuzwjb.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmeryy88 wrote:
    Cześć Dziewczyny! Ja juz.po prenatalnych. Oczywiście przez zamieszanie w Medicover i złą informację na infolinii zostałam bez testu z krwi, ale chyba się bez niego obędę.

Wszystko z moim Maluszkiem jest w porządku. wszystko jest prawidłowo. Niestety spał i nie poznałam płci, ale najważniejsze, że zdrowy. :)

Milola86 Ty też dziś, prawda?

Super Merry! Bardzo sie cieszę ze wszystko ok:) Ile mierzy Twój dzidziuś?
    Tak, ja tez dzis, ale dopiero 16:45

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wrażenie, że jak rano wstaję to brzuch ciążowy mam mniejszy a wieczorem większy hmmm czyżby to przez to, że przez dzień jemy trawmy gazy itd. czy ja mam jakieś złudzenia optyczne? :?

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Mmeryy88 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały ma 62 mm. Według usg to 12 t. 6 dn. Także przestało mi się pokrywać Usg z Om.

Daj koniecznie znać jak u Ciebie!

ganngox10a3bxdik.png
  • maferka Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomalwa wrote:
    Ja biorę z witamin Pregna Plus w składzie ma kwas foliowy, kwasy DHA, żelazo, jod i witaminę D, do tego biorę dodatkowo MagneB6. Ale tak do końca pierwszego trymestru brałam tylko kwas foliowy potem pani dr mi poleciła te witaminy ;-)
    Właśnie Pregna Plus polecił mi lekarz jak byłam w szpitalu i chyba jednak je kupię. Mam też powoli odstawiać luteinę i trochę się tego boje.

l22nmg7y9ifd1d1g.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agis u mnie póki co wyniki krwi w normie, ale lekarz powiedział że morfologia na bank będzie spadać bo zawsze tak jest. Spokojnie jak będzie trzeba to lekarz wdroży ci dodatkowe witaminy.

AguŚka89 u mnie jest to samo, po całym dniu brzuch jest wydęty, ale w sumie to nawet jak nie byłam w ciąży to tak miałam.

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ