X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maferka wrote:
    Właśnie Pregna Plus polecił mi lekarz jak byłam w szpitalu i chyba jednak je kupię. Mam też powoli odstawiać luteinę i trochę się tego boje.

Jeśli nie masz plamień to nie ma się czego bać. Kiedyś gdzieś czytałam że po I trymestrze luteina i duphaston i tak już nic nie dają, ale nie wiem na ile to sprawdzone info. Na pewno inaczej jest kiedy są plamienia, wtedy czasem i pół ciąży lub dłużej dziewczyny to biorą. Ale rozumiem twoje obawy, bo ja na myśl o zaprzestaniu brania encortonu też mam stres.
    Ja duphaston odstawiłam już tydzień temu i nic się złego nie dzieje, ale została mi jeszcze luteina i szczerze mówiąc odliczam dni kiedy przestanę ją brać.

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np. miałam Duphaston brać do 12 tygodnia ale na ostatniej wizycie moja gin stwierdziła, że macica jest twarda i nie chce się poddać i muszę dalej brać Duphaston. Mam nadzieje, że we wtorek powie mi, że mogę się z nim rozstać.

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja duphaston dzisiaj biorę ostatnia tabletkę. Brałam dupka równocześnie z luteina, ale od jutra do 32 tc mam brać sama luteine

• Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam śmieszną dawkę encortonu bo 2,5 mg. Mam brać pół tabletki z 5 mg. Lekarz chyba trochę się boi tego encortonu. W wynikach wyszło mi nieznacznie podwyższone LA i przeciwciała przeciwjądrowe. Póki co ta ciąża trwa najdłuzej. :)

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
  • Katarzyna.G Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wam też znikł kalendarz prowadzenia ciąży? Wcieło mi wszystkie notatki, zapiski itp.

8.01.2016 - 23.03.2016 [*] Mój mały Aniołek

8uneyx8d1vxarn72.png

yuuds65gf87b5p5x.png
  • Agis Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dreambaby wrote:
    Agis u mnie póki co wyniki krwi w normie, ale lekarz powiedział że morfologia na bank będzie spadać bo zawsze tak jest. Spokojnie jak będzie trzeba to lekarz wdroży ci dodatkowe witaminy.

AguŚka89 u mnie jest to samo, po całym dniu brzuch jest wydęty, ale w sumie to nawet jak nie byłam w ciąży to tak miałam.

Dzieki bo na raze zmenila mi witaminy na Mama DHEA ale tam walsnie nie ma zelaza...staram sie go dostarczaj wraz z pozywieniem wiec jem sporo miesa...ale jak widac z marnym skutkiem:)

f2w33e3ko1nuzwjb.png
  • jestemhela Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Witam nowe mamusie :)
    Zerknijcie na stronę numer 1

staram się dopisywać ale nie wchodzę już tak często

• maadziius Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę, że niektóre z Was czują już ruchy. Ja nie czuje nic a nic. Próbuje się skupić i wyczyuć cokolwiek ale nic to nie daje :D Chyba nie jest mi dane tak szybko poczuć :)

Katarzyna.G ja mam kalendarz ciąży, nic nie zniknęło. Strona chyba wariuje, ciągle jakieś problemy, znikające posty. wrr..

zi133e3kfw36xf1w.png
  • Agis Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestemhela wrote:
    Dzień dobry :)
    Witam nowe mamusie :)
    Zerknijcie na stronę numer 1

staram się dopisywać ale nie wchodzę już tak często

A czy ja mogla bym prosić o dopisanie mnie na 2 lutego ?:)

jestemhela lubi tę wiadomość

f2w33e3ko1nuzwjb.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maadziius a która to Twoja ciąża?? Jak pierwsza to normalka poczujesz ok 20tc :)
    Ja jestem w drugiej i czuje ale nie codziennie... chociaz ostatnie dwa dni codziennie ale tylko wieczorem i nie za długo... ale jestem pewna że to to.

I jestem spokojna w pierwszej ciąży też byłam.
    Niektóre mówią aby urodzić i będziemy spokojnie aaaa g. prawda... dopiero się zacznie do końca naszego życia :) stres stres stres... bo życie matki to ciągła troska o dziecko.

Ja swoją samą wypuszczę może ok 50 r.ż. heheh...

zbikowa lubi tę wiadomość

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Kasiula02 Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłyście już sobie leginsy ciążowe, takie na brzuch, troszkę cieplejsze, grubsze? Grunt, żeby nie prześwitywały z tyłu :D Jakie polecacie tzn. z jakiej firmy i czy zamawiałyście z allegro?

aha i jeszcze jedno; jak tam z Waszymi humorami? Ja codziennie kłócę się o straszne pierdoły z mężem np. fasolkę, pościel, odkurzacz... eh.. przechodzi to później??

f2w3s65gt51mqu6j.png
  • Jurka Znajoma

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze mieszczę się w jeansy więc o leginsach na razie nie myslę. Korzystam z lata i chodzę w sukienkach, chociaż u nas w Łodzi kapryśne to lato ;/ Dzisiaj pogoda jak w październiku pod koniec. I przez to chyba ciągle chodzę niedospana i bez energii. Wstaję, ogarnę troszkę w domu i po 3 godzinach znowu mogłabym spać ;P Całe szczęście, że jestem na zwolnieniu i nie muszę chodzić do pracy bo pół dnia przesypiałabym za biurkiem :)

Kasiula02 w kwestii humorów to ja wybucham strasznie szybko, jest ok i nagle jak coś mnie wkurzy to normalnie iskry lecą :D ale tak prędko jak wybuchnę tak szybko mi mija. Chociaż co pokrzyczę to moje :)

w5wq3e3kd8k8hwwf.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula02 ja jestem strasznie ale to strasznie płaczliwa z byle powodów i zrobiłam się bardzo uczuciowa do może co czasem strasznie mnie wkurzał :)

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Agis Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swoje pierwsze leginsy ciążowe zamówiłam właśnie czekam na dostawę :)
    A do pracy chodze w spodniach na gumke , kupilam je na netmoda.pl i sa na prawde super.

f2w33e3ko1nuzwjb.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goździk89 to faktycznie masz malutką dawkę :) Ale może to lepiej, skoro i tak jest wystarczająca, a to jednak sterydy, które jakby nie było mocno obciążają układ immunologiczny.

Agis żelazo to chyba częsty problem w ciąży, myślę że coś dostaniesz dodatkowego, ale dzidziuś i tak pobierze sobie tyle ile potrzebuje, najwyżej ty na tym ucierpisz :)

jestemhela dzięki za dopisanie :)

Agatka_46 uśmiałam się z tym 50 r.ż. :) Ale masz rację, najpierw kobieta martwi się żeby zajść w ciążę (szczególnie gdy długo to trwa), potem żeby było ok, a jak się dzidziuś urodzi to już stres o niego do końca życia. Nie wspomnę już o kobietach po przejściach dla których każda wizyta w toalecie to stres co zobaczą na bieliźnie.

Kasiula02 ja akurat nie kłócę się z mężem, ale często chce mi się płakać bez powodu. Raz się rozpłakałam że nie napisał mi pierwszy smsa jak był w trasie, następnego dnia śmiałam się z tego, ale tego dnia to był dla mnie istny dramat :D No i mam wrażenie że mnie trochę odmóżdżyło :) Ciągle czegoś zapominam, kiedyś miałam wielką ochotę na barszcz biały, kupiłam jajka, chrzan, wstawiłam kość i w momencie jak miałam dodać pozostałe składniki zorientowałam się że nie mam kiełbasy :) I tyle było z mojego barszczu :)

Ja niby mieszczę się jeszcze we wszystko, ale czuję że mnie ściska i mi niewygodnie, najchętniej chodzę w sukienkach. Jeszcze nic ciążowego nie kupowałam.

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski :)
    mam pytanie, pamiętam, że któraś z Was pisała że też miała nawroty grzybicy i lekarz przepisał jej zapobiegawczo pimafucin w globulkach. Jak to było, że profilaktycznie jedna globulka aplikowana co 4-5 dni?
    pomaga? grzybica nie wrocila? teraz w piątek mam wizyte i chce zapytac mojego gina czy przetestujemy cos takiego :) tylko jestem ciekawa czy faktycznie działa

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiszcie i mnie na 19 lutego:)

• Kasiula02 Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agis wrote:
    Ja swoje pierwsze leginsy ciążowe zamówiłam właśnie czekam na dostawę :)
    A do pracy chodze w spodniach na gumke , kupilam je na netmoda.pl i sa na prawde super.

Mogę wiedzieć w jakim sklepie zamawiałaś?

U nas też pochmurno i chłodno. Tak sobie dziś pomyślałam o czymś cieplejszym:)

Jurka: ok, to dziś poinformuję go, że tak szybko mi nie przejdzie :)

Ale wiecie co? Najbardziej mnie wkurza (już nawet nie sam obiekt sporu) ale to, że mąż cokolwiek odpowie na moje zaczepki, a najgorzej jak podniesie głos, wtedy zaczyna się we mnie armagedon... Z perspektywy to są takie głupoty, że aż to jest śmieszne. Wczorajsza jedna afera z trzech wieczornych to jego pytanie: "Czy może dać gotowaną fasolkę chomikowi". Odpowiedź to tak albo nie, a ja zaczęłam się drzeć... ehh..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 13:33

f2w3s65gt51mqu6j.png
  • Papcia Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula02 wrote:
    Kupiłyście już sobie leginsy ciążowe, takie na brzuch, troszkę cieplejsze, grubsze? Grunt, żeby nie prześwitywały z tyłu :D Jakie polecacie tzn. z jakiej firmy i czy zamawiałyście z allegro?

aha i jeszcze jedno; jak tam z Waszymi humorami? Ja codziennie kłócę się o straszne pierdoły z mężem np. fasolkę, pościel, odkurzacz... eh.. przechodzi to później??

Mam po pierwszej ciąży spodnie i leginsy ciążowe takie grubsze, tunikę i sukienkę firmy Branco, bardzo byłam z nich zadowolona, dobry materiał, w ogóle się nie zużyły... chociaż teraz jeszcze ich nie wyciągnęłam z szafy ;)kupiłam w sklepie, kiedyś w mojej okolicy był fajny sklep z odzieżą ciążową, niestety zmienili branżę :P pewnie w internecie można kupić taniej, ale nie zawsze się z rozmiarem trafi...

Ja też codziennie się kłócę z M ostatnio o głupoty :P w pierwszej ciąży było tak samo pod tym względem... zwykle idzie o to, że ja nadinterpretuję jego słowa/zachowanie i sobie dopowiadam, że mnie nie docenia, bo jestem w domu i opiekuję się dzieckiem, jestem w ciąży, dorabiam w domu w wolnych chwilach rozpisując jadłospisy "starym" klientkom, sprzątam, gotuję itd., że na nic nie mam czasu, a on tego nie zauważa i chwali się, że od kiedy jestem w 2. ciąży prasuje sobie sam koszule no i przecież bawi się z synem jak wraca z pracy (po 8 godzinach przed komputerem), więc jest "idealnym mężem, lepszym niż większość"! :D

pc288d2.png

ojxedf9h1wtfir6q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakich kosmetyków używacie do pielęgnacji ciała? Ja do tej pory używałam oliwki Johnson&Johnson tej różowej,ale nie widzę efektów nawilżania ;/

‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ