Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maferka wrote:
    Właśnie Pregna Plus polecił mi lekarz jak byłam w szpitalu i chyba jednak je kupię. Mam też powoli odstawiać luteinę i trochę się tego boje.

Jeśli nie masz plamień to nie ma się czego bać. Kiedyś gdzieś czytałam że po I trymestrze luteina i duphaston i tak już nic nie dają, ale nie wiem na ile to sprawdzone info. Na pewno inaczej jest kiedy są plamienia, wtedy czasem i pół ciąży lub dłużej dziewczyny to biorą. Ale rozumiem twoje obawy, bo ja na myśl o zaprzestaniu brania encortonu też mam stres.
    Ja duphaston odstawiłam już tydzień temu i nic się złego nie dzieje, ale została mi jeszcze luteina i szczerze mówiąc odliczam dni kiedy przestanę ją brać.

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np. miałam Duphaston brać do 12 tygodnia ale na ostatniej wizycie moja gin stwierdziła, że macica jest twarda i nie chce się poddać i muszę dalej brać Duphaston. Mam nadzieje, że we wtorek powie mi, że mogę się z nim rozstać.

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja duphaston dzisiaj biorę ostatnia tabletkę. Brałam dupka równocześnie z luteina, ale od jutra do 32 tc mam brać sama luteine

• Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam śmieszną dawkę encortonu bo 2,5 mg. Mam brać pół tabletki z 5 mg. Lekarz chyba trochę się boi tego encortonu. W wynikach wyszło mi nieznacznie podwyższone LA i przeciwciała przeciwjądrowe. Póki co ta ciąża trwa najdłuzej. :)

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
  • Katarzyna.G Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wam też znikł kalendarz prowadzenia ciąży? Wcieło mi wszystkie notatki, zapiski itp.

8.01.2016 - 23.03.2016 [*] Mój mały Aniołek

8uneyx8d1vxarn72.png

yuuds65gf87b5p5x.png
  • Agis Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dreambaby wrote:
    Agis u mnie póki co wyniki krwi w normie, ale lekarz powiedział że morfologia na bank będzie spadać bo zawsze tak jest. Spokojnie jak będzie trzeba to lekarz wdroży ci dodatkowe witaminy.

AguŚka89 u mnie jest to samo, po całym dniu brzuch jest wydęty, ale w sumie to nawet jak nie byłam w ciąży to tak miałam.

Dzieki bo na raze zmenila mi witaminy na Mama DHEA ale tam walsnie nie ma zelaza...staram sie go dostarczaj wraz z pozywieniem wiec jem sporo miesa...ale jak widac z marnym skutkiem:)

f2w33e3ko1nuzwjb.png
  • jestemhela Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Witam nowe mamusie :)
    Zerknijcie na stronę numer 1

staram się dopisywać ale nie wchodzę już tak często

• maadziius Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę, że niektóre z Was czują już ruchy. Ja nie czuje nic a nic. Próbuje się skupić i wyczyuć cokolwiek ale nic to nie daje :D Chyba nie jest mi dane tak szybko poczuć :)

Katarzyna.G ja mam kalendarz ciąży, nic nie zniknęło. Strona chyba wariuje, ciągle jakieś problemy, znikające posty. wrr..

zi133e3kfw36xf1w.png
  • Agis Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestemhela wrote:
    Dzień dobry :)
    Witam nowe mamusie :)
    Zerknijcie na stronę numer 1

staram się dopisywać ale nie wchodzę już tak często

A czy ja mogla bym prosić o dopisanie mnie na 2 lutego ?:)

jestemhela lubi tę wiadomość

f2w33e3ko1nuzwjb.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maadziius a która to Twoja ciąża?? Jak pierwsza to normalka poczujesz ok 20tc :)
    Ja jestem w drugiej i czuje ale nie codziennie... chociaz ostatnie dwa dni codziennie ale tylko wieczorem i nie za długo... ale jestem pewna że to to.

I jestem spokojna w pierwszej ciąży też byłam.
    Niektóre mówią aby urodzić i będziemy spokojnie aaaa g. prawda... dopiero się zacznie do końca naszego życia :) stres stres stres... bo życie matki to ciągła troska o dziecko.

Ja swoją samą wypuszczę może ok 50 r.ż. heheh...

zbikowa lubi tę wiadomość

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Kasiula02 Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłyście już sobie leginsy ciążowe, takie na brzuch, troszkę cieplejsze, grubsze? Grunt, żeby nie prześwitywały z tyłu :D Jakie polecacie tzn. z jakiej firmy i czy zamawiałyście z allegro?

aha i jeszcze jedno; jak tam z Waszymi humorami? Ja codziennie kłócę się o straszne pierdoły z mężem np. fasolkę, pościel, odkurzacz... eh.. przechodzi to później??

f2w3s65gt51mqu6j.png
  • Jurka Znajoma

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze mieszczę się w jeansy więc o leginsach na razie nie myslę. Korzystam z lata i chodzę w sukienkach, chociaż u nas w Łodzi kapryśne to lato ;/ Dzisiaj pogoda jak w październiku pod koniec. I przez to chyba ciągle chodzę niedospana i bez energii. Wstaję, ogarnę troszkę w domu i po 3 godzinach znowu mogłabym spać ;P Całe szczęście, że jestem na zwolnieniu i nie muszę chodzić do pracy bo pół dnia przesypiałabym za biurkiem :)

Kasiula02 w kwestii humorów to ja wybucham strasznie szybko, jest ok i nagle jak coś mnie wkurzy to normalnie iskry lecą :D ale tak prędko jak wybuchnę tak szybko mi mija. Chociaż co pokrzyczę to moje :)

w5wq3e3kd8k8hwwf.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula02 ja jestem strasznie ale to strasznie płaczliwa z byle powodów i zrobiłam się bardzo uczuciowa do może co czasem strasznie mnie wkurzał :)

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Agis Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swoje pierwsze leginsy ciążowe zamówiłam właśnie czekam na dostawę :)
    A do pracy chodze w spodniach na gumke , kupilam je na netmoda.pl i sa na prawde super.

f2w33e3ko1nuzwjb.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goździk89 to faktycznie masz malutką dawkę :) Ale może to lepiej, skoro i tak jest wystarczająca, a to jednak sterydy, które jakby nie było mocno obciążają układ immunologiczny.

Agis żelazo to chyba częsty problem w ciąży, myślę że coś dostaniesz dodatkowego, ale dzidziuś i tak pobierze sobie tyle ile potrzebuje, najwyżej ty na tym ucierpisz :)

jestemhela dzięki za dopisanie :)

Agatka_46 uśmiałam się z tym 50 r.ż. :) Ale masz rację, najpierw kobieta martwi się żeby zajść w ciążę (szczególnie gdy długo to trwa), potem żeby było ok, a jak się dzidziuś urodzi to już stres o niego do końca życia. Nie wspomnę już o kobietach po przejściach dla których każda wizyta w toalecie to stres co zobaczą na bieliźnie.

Kasiula02 ja akurat nie kłócę się z mężem, ale często chce mi się płakać bez powodu. Raz się rozpłakałam że nie napisał mi pierwszy smsa jak był w trasie, następnego dnia śmiałam się z tego, ale tego dnia to był dla mnie istny dramat :D No i mam wrażenie że mnie trochę odmóżdżyło :) Ciągle czegoś zapominam, kiedyś miałam wielką ochotę na barszcz biały, kupiłam jajka, chrzan, wstawiłam kość i w momencie jak miałam dodać pozostałe składniki zorientowałam się że nie mam kiełbasy :) I tyle było z mojego barszczu :)

Ja niby mieszczę się jeszcze we wszystko, ale czuję że mnie ściska i mi niewygodnie, najchętniej chodzę w sukienkach. Jeszcze nic ciążowego nie kupowałam.

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski :)
    mam pytanie, pamiętam, że któraś z Was pisała że też miała nawroty grzybicy i lekarz przepisał jej zapobiegawczo pimafucin w globulkach. Jak to było, że profilaktycznie jedna globulka aplikowana co 4-5 dni?
    pomaga? grzybica nie wrocila? teraz w piątek mam wizyte i chce zapytac mojego gina czy przetestujemy cos takiego :) tylko jestem ciekawa czy faktycznie działa

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiszcie i mnie na 19 lutego:)

• Kasiula02 Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agis wrote:
    Ja swoje pierwsze leginsy ciążowe zamówiłam właśnie czekam na dostawę :)
    A do pracy chodze w spodniach na gumke , kupilam je na netmoda.pl i sa na prawde super.

Mogę wiedzieć w jakim sklepie zamawiałaś?

U nas też pochmurno i chłodno. Tak sobie dziś pomyślałam o czymś cieplejszym:)

Jurka: ok, to dziś poinformuję go, że tak szybko mi nie przejdzie :)

Ale wiecie co? Najbardziej mnie wkurza (już nawet nie sam obiekt sporu) ale to, że mąż cokolwiek odpowie na moje zaczepki, a najgorzej jak podniesie głos, wtedy zaczyna się we mnie armagedon... Z perspektywy to są takie głupoty, że aż to jest śmieszne. Wczorajsza jedna afera z trzech wieczornych to jego pytanie: "Czy może dać gotowaną fasolkę chomikowi". Odpowiedź to tak albo nie, a ja zaczęłam się drzeć... ehh..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 13:33

f2w3s65gt51mqu6j.png
  • Papcia Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula02 wrote:
    Kupiłyście już sobie leginsy ciążowe, takie na brzuch, troszkę cieplejsze, grubsze? Grunt, żeby nie prześwitywały z tyłu :D Jakie polecacie tzn. z jakiej firmy i czy zamawiałyście z allegro?

aha i jeszcze jedno; jak tam z Waszymi humorami? Ja codziennie kłócę się o straszne pierdoły z mężem np. fasolkę, pościel, odkurzacz... eh.. przechodzi to później??

Mam po pierwszej ciąży spodnie i leginsy ciążowe takie grubsze, tunikę i sukienkę firmy Branco, bardzo byłam z nich zadowolona, dobry materiał, w ogóle się nie zużyły... chociaż teraz jeszcze ich nie wyciągnęłam z szafy ;)kupiłam w sklepie, kiedyś w mojej okolicy był fajny sklep z odzieżą ciążową, niestety zmienili branżę :P pewnie w internecie można kupić taniej, ale nie zawsze się z rozmiarem trafi...

Ja też codziennie się kłócę z M ostatnio o głupoty :P w pierwszej ciąży było tak samo pod tym względem... zwykle idzie o to, że ja nadinterpretuję jego słowa/zachowanie i sobie dopowiadam, że mnie nie docenia, bo jestem w domu i opiekuję się dzieckiem, jestem w ciąży, dorabiam w domu w wolnych chwilach rozpisując jadłospisy "starym" klientkom, sprzątam, gotuję itd., że na nic nie mam czasu, a on tego nie zauważa i chwali się, że od kiedy jestem w 2. ciąży prasuje sobie sam koszule no i przecież bawi się z synem jak wraca z pracy (po 8 godzinach przed komputerem), więc jest "idealnym mężem, lepszym niż większość"! :D

pc288d2.png

ojxedf9h1wtfir6q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakich kosmetyków używacie do pielęgnacji ciała? Ja do tej pory używałam oliwki Johnson&Johnson tej różowej,ale nie widzę efektów nawilżania ;/

‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ