Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
ja się z moim nie kłócę (do czasu aż mnie wku**i), ale za to też zrobiłam sie jeszcze bardziej rozstrzepana... np ostatnio wrzuciłam zasłonki do kosza na brudy, który stał koło toalety. tak mi się tylko wydawało oczywiście, bo zrorientowałam sie co zrobiłam dopiero gdy zamknęłam klape od kibelka... no i niestety mam sporo takich historii
Mmeryy88, Agata.l lubią tę wiadomość
-
Helmi wrote:Hej mamuski
mam pytanie, pamiętam, że któraś z Was pisała że też miała nawroty grzybicy i lekarz przepisał jej zapobiegawczo pimafucin w globulkach. Jak to było, że profilaktycznie jedna globulka aplikowana co 4-5 dni?
pomaga? grzybica nie wrocila? teraz w piątek mam wizyte i chce zapytac mojego gina czy przetestujemy cos takiegotylko jestem ciekawa czy faktycznie działa
To ja miałam. Biorę Pimafucin co trzeci dzień i mam wrażenie że to dla mnie najlepszy sposób na utrzymanie w miarę dobrego stanu tam na dole. Gin do środka zajrzy dopiero we wtorek i zobaczymy czy dalej tak zaleci. -
Ja płaczę z byle powodu, wczoraj jak oglądałam "seks w wielkim mieście" zalałam się łzami - to kompletnie nie w moim stylu
aaa i jak widzę taką reklamę P&G z olimpiadą i wspieraniem matek - też ryczę
Z równowagi wyprowadza mnie wszytko, ale o dziwo nie mój mążza to jeśli kiedyś w serwisach informacyjnych usłyszycie o obłąkanej kobiecie która zabiera ludziom palącym na ulicy papierosa i wyrzuca je gdzie popadnie - możecie być pewne, że to o mnie, bo w tej kwestii zbliżam się do granic
a nigdy mi to wcześniej nie przeszkadzało
Kasiula02, Papcia lubią tę wiadomość
-
sylwciaaa wrote:Dziewczyny jakich kosmetyków używacie do pielęgnacji ciała? Ja do tej pory używałam oliwki Johnson&Johnson tej różowej,ale nie widzę efektów nawilżania ;/
Ja uzywam na przemian oliwki bambino z balsamem z ziaji na rozstepy. Czasem w ciagu dnia jeszcze smaruje piersi i brzuszek oliwka jak mi sie przypomnisylwciaaa lubi tę wiadomość
-
Ja używam BabyDream fur mama i naprawdę jestem mile nim zaskoczona. Niby ma konsystencję kremu/balsamu a jest wydajny, ma przyjemny delikatny zapach świeżości, przez cały dzień skóra jest nawilżona.
A co do humorków to mój mąż twierdzi, że jestem bardziej nerwowa i awanturująca się niż przed ciążą. A to co ja zauważyłam to np lepiej reaguje na niektóre osoby a na inne mam ochotę je kopnąć w r... Przykładowo z moją mamą mi się teraz lepiej rozmawia a ona bardzo mnie wspiera, nie opowiada jakiś zabobonów ciążowych co mnie denerwuje. Za to moja teściowa jak mnie wcześniej denerwowała swoją osobą to teraz mam ją ochotę wysadzić w kosmos jak najdalej. Może przez jej wymądrzanie się i za to, że uważa się za mądrzejszą od moje gin a w d.... była i g.... widziała. Same widzicie jak na mnie działa. -
Kasiula02 wrote:Mogę wiedzieć w jakim sklepie zamawiałaś?
Zamawialam w pieknamama.pl ale tak w ciemno wiec nie wiem co m przyjdzie
Jak bedzie kiepskie to najwyzej odesleZ tego co widzialam sa tam rozne takie zwykle na teraz i jakies cieplejsze na zime
Kasiula02 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, może jeszcze trochę wcześnie na kupowanie koszul do porodu czy do karmienia, ale znalazłam fajne, więc się dziele znaleziskiem.
http://modelujaca.pl/glowna/460-dwustronnie-rozpinana-koszula-do-karmienia.htmlzbikowa lubi tę wiadomość
-
Katarzyna.G wrote:Hej dziewczyny, może jeszcze trochę wcześnie na kupowanie koszul do porodu czy do karmienia, ale znalazłam fajne, więc się dziele znaleziskiem.
http://modelujaca.pl/glowna/460-dwustronnie-rozpinana-koszula-do-karmienia.html
Fajna i cena też fajna. Przyda się ten link -
Katarzyna.G wrote:Hej dziewczyny, może jeszcze trochę wcześnie na kupowanie koszul do porodu czy do karmienia, ale znalazłam fajne, więc się dziele znaleziskiem.
http://modelujaca.pl/glowna/460-dwustronnie-rozpinana-koszula-do-karmienia.html
Super są te koszule, już zapisałam sobie link w odpowiednim folderze
Wysyłam wam link do sprzedawcy z allegro, gdzie można kupić w jednym miejscu wiele potrzebnych rzeczy typu waciki, gaziki, majtki jednorazowe, podkłady,nakładki, kompresy, pieluchy, kocyki, oliwki, ręczniczki, butelki itd
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=5927936AguŚka89, Katarzyna.G, zbikowa lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za wsparcie. Wiem, że nie jestem sama w swoich histeriach
Co do teściowej to przyjadą jutro w odwiedziny
Zobaczymy hehehe
Po leginsach i płaszczykach zaczęłam oglądać też koszule nocne
Fajne są te odpinane z dwóch stron, ale zastanawiałam się nad rękawem 3/4... będziemy rodzić w lutym, wiec spodziewam się zimyWidziałam też takie koszule z rozpinanymi dyskretnie cycem. Nie wiem, któraś już testowała na poprzednim maluchu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 15:32
-
Dzękuje dziewczyny za odpowiedzi! Zrobiłam sobie jeszcze dzisiaj badania FT3 i FT4 żeby mieć jutro na wizytę i wyszły w normie. Tylko te TSH jest za niskie. Ciekawe czy to nadczynność czy nie...
Na dodatek wyszło mi zimno na ustach, czytałąm że może być niebezpieczneJak nie urok to.....
-
Ja koszule rozpinaną użyłam raz w szpitalu. Jak dla mnie to do dupy to rozpinanie i zapinanie. Mam jedną koszule do karmienia ale ona ma tak jakby zakładki że nie trzeba nic odpinać tylko materiał zagiąć. I ona jest super, na pewno jeszcze jedną taką dokupię. A poza tą koszulą to spałam też w zwykłych bluzkach na ramiączka i tez dawało radę.
-
Babydream opryszczka jest niebezpieczna tylko w przypadku gdy masz ją pierwszy raz w Twoim życiu. Jeśli nie, to nie ma czym się martwić. Wiadomo, uważać tylko żeby nie przenieść tego gdzie indziej.
Babydream lubi tę wiadomość
-
Czarnuszka wrote:https://parenting.pl/portal/tsh-w-ciazy
a dokładniej ta część - "Poziom hormonu TSH waha się na różnych etapach ciąży. Podstawowe jego wartości dla pierwszego trymestru wynoszą od 0,01 do 2,32 mIU/l. Natomiast w drugim i trzecim trymestrze stężenie TSH mieści się kolejno między 0,1 i 2,35 mIU/l oraz między 0,1 i 2,65 mIU/l. Jest jednak możliwe, że kobieta w ciąży będzie naznaczona niskim stężeniem hormonu tyreotropowego. Może to być spowodowane różnymi czynnikami. Poziom TSH musi być zbadany przez prowadzącego lekarza ginekologa, najlepiej w konsultacji z endokrynologiem"
mi spadło TSH w I trym do 0,4 moj endokrynolog powiedziała ze to normalne i zebym tsh sie zbytnio nie przejmowała bo najwazniejsze w ciazy jest FT4 dodatkowo na kazdej wizycie mam miec ze soba CA ., jonogram oraz morfologie
okazuje sie ze ca robi dlatego ze przy tarczycy moze czesto spadac ponizej normy a wtedy niedostarczamy dziecku wit DBabydream lubi tę wiadomość
-
Dziękuje za odpowiedzi! Uspokoiłam się trochę, bo już się bałam że tarczyca murowana.... Ale mam jeszcze nadzieję
Jutro wizyta, już nie mogę się doczekać i jednocześnie bardzo się boję czy dzidzia rośnieWierzę że wszystko będzie dobrze, dam znać!
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
TSH bedzie skakało .. mi dr powiedziala ze zmniejszyc dawki mi nie bedzie zmniejszal bo FT4 mam ok i jest wystarczajace dla mnie i dla dziecka
i faktycznie utrzymuje sie n stałym poziomie wiadomo im wieksze dziecko bedzi epotrzebowalo tego wiecej .. i stad moze skakac TSH
ale wiadomo ze trzeba sprawdzic jesli nie jestes na lekach to moze fktycznie rzeba bedzie cos wizasc ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 16:21
Babydream lubi tę wiadomość