Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się z moim nie kłócę (do czasu aż mnie wku**i), ale za to też zrobiłam sie jeszcze bardziej rozstrzepana... np ostatnio wrzuciłam zasłonki do kosza na brudy, który stał koło toalety. tak mi się tylko wydawało oczywiście, bo zrorientowałam sie co zrobiłam dopiero gdy zamknęłam klape od kibelka... no i niestety mam sporo takich historii ;)

Mmeryy88, Agata.l lubią tę wiadomość

• AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:
    Hej mamuski :)
    mam pytanie, pamiętam, że któraś z Was pisała że też miała nawroty grzybicy i lekarz przepisał jej zapobiegawczo pimafucin w globulkach. Jak to było, że profilaktycznie jedna globulka aplikowana co 4-5 dni?
    pomaga? grzybica nie wrocila? teraz w piątek mam wizyte i chce zapytac mojego gina czy przetestujemy cos takiego :) tylko jestem ciekawa czy faktycznie działa

To ja miałam. Biorę Pimafucin co trzeci dzień i mam wrażenie że to dla mnie najlepszy sposób na utrzymanie w miarę dobrego stanu tam na dole. Gin do środka zajrzy dopiero we wtorek i zobaczymy czy dalej tak zaleci.

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z resztą to nie jeden lekarz mi powiedział, że to najlepszy sposób na nawracająca i nie dającą się wyleczyć grzybice także jadę tak od dwóch tygodni i wyraźnie jest poprawa.

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to super jest cien nadziei dla mnie :D
    Wole caly miesiac placic za paczki pimafucinu niz sie meczyc z tym upierdliwym grzybem :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płaczę z byle powodu, wczoraj jak oglądałam "seks w wielkim mieście" zalałam się łzami - to kompletnie nie w moim stylu :D aaa i jak widzę taką reklamę P&G z olimpiadą i wspieraniem matek - też ryczę :D
    Z równowagi wyprowadza mnie wszytko, ale o dziwo nie mój mąż :) za to jeśli kiedyś w serwisach informacyjnych usłyszycie o obłąkanej kobiecie która zabiera ludziom palącym na ulicy papierosa i wyrzuca je gdzie popadnie - możecie być pewne, że to o mnie, bo w tej kwestii zbliżam się do granic :D a nigdy mi to wcześniej nie przeszkadzało :)

Kasiula02, Papcia lubią tę wiadomość

age.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwciaaa wrote:
    Dziewczyny jakich kosmetyków używacie do pielęgnacji ciała? Ja do tej pory używałam oliwki Johnson&Johnson tej różowej,ale nie widzę efektów nawilżania ;/

Ja uzywam na przemian oliwki bambino z balsamem z ziaji na rozstepy. Czasem w ciagu dnia jeszcze smaruje piersi i brzuszek oliwka jak mi sie przypomni :)

sylwciaaa lubi tę wiadomość

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam BabyDream fur mama i naprawdę jestem mile nim zaskoczona. Niby ma konsystencję kremu/balsamu a jest wydajny, ma przyjemny delikatny zapach świeżości, przez cały dzień skóra jest nawilżona.

A co do humorków to mój mąż twierdzi, że jestem bardziej nerwowa i awanturująca się niż przed ciążą. A to co ja zauważyłam to np lepiej reaguje na niektóre osoby a na inne mam ochotę je kopnąć w r... Przykładowo z moją mamą mi się teraz lepiej rozmawia a ona bardzo mnie wspiera, nie opowiada jakiś zabobonów ciążowych co mnie denerwuje. Za to moja teściowa jak mnie wcześniej denerwowała swoją osobą to teraz mam ją ochotę wysadzić w kosmos jak najdalej. Może przez jej wymądrzanie się i za to, że uważa się za mądrzejszą od moje gin a w d.... była i g.... widziała. Same widzicie jak na mnie działa.

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Agis Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula02 wrote:
    Mogę wiedzieć w jakim sklepie zamawiałaś?

Zamawialam w pieknamama.pl ale tak w ciemno wiec nie wiem co m przyjdzie :)
    Jak bedzie kiepskie to najwyzej odesle :) Z tego co widzialam sa tam rozne takie zwykle na teraz i jakies cieplejsze na zime

Kasiula02 lubi tę wiadomość

f2w33e3ko1nuzwjb.png
  • Katarzyna.G Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, może jeszcze trochę wcześnie na kupowanie koszul do porodu czy do karmienia, ale znalazłam fajne, więc się dziele znaleziskiem. :)

http://modelujaca.pl/glowna/460-dwustronnie-rozpinana-koszula-do-karmienia.html

zbikowa lubi tę wiadomość

8.01.2016 - 23.03.2016 [*] Mój mały Aniołek

8uneyx8d1vxarn72.png

yuuds65gf87b5p5x.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Katarzyna za link zrobiłam sobie katalog z zakładkami i bede tam wrzucać tego typu linki a jak przyjdzie czas to wezmę się za kupowanie :)

• AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna.G wrote:
    Hej dziewczyny, może jeszcze trochę wcześnie na kupowanie koszul do porodu czy do karmienia, ale znalazłam fajne, więc się dziele znaleziskiem. :)

Fajna i cena też fajna. Przyda się ten link :)

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna.G wrote:

Super są te koszule, już zapisałam sobie link w odpowiednim folderze :)
    Wysyłam wam link do sprzedawcy z allegro, gdzie można kupić w jednym miejscu wiele potrzebnych rzeczy typu waciki, gaziki, majtki jednorazowe, podkłady,nakładki, kompresy, pieluchy, kocyki, oliwki, ręczniczki, butelki itd :)
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=5927936

AguŚka89, Katarzyna.G, zbikowa lubią tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Kasiula02 Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie. Wiem, że nie jestem sama w swoich histeriach :) Co do teściowej to przyjadą jutro w odwiedziny :D Zobaczymy hehehe

Po leginsach i płaszczykach zaczęłam oglądać też koszule nocne :)

Fajne są te odpinane z dwóch stron, ale zastanawiałam się nad rękawem 3/4... będziemy rodzić w lutym, wiec spodziewam się zimy :) Widziałam też takie koszule z rozpinanymi dyskretnie cycem. Nie wiem, któraś już testowała na poprzednim maluchu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 15:32

f2w3s65gt51mqu6j.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze zastanawiam się czy lepsze są koszule rozpinane na guziki czy na zatrzaski ? Któraś z praktyki wie co lepsze ?:)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzękuje dziewczyny za odpowiedzi! Zrobiłam sobie jeszcze dzisiaj badania FT3 i FT4 żeby mieć jutro na wizytę i wyszły w normie. Tylko te TSH jest za niskie. Ciekawe czy to nadczynność czy nie...

Na dodatek wyszło mi zimno na ustach, czytałąm że może być niebezpieczne :( Jak nie urok to..... :/

ex2bcwa1570qltn4.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja koszule rozpinaną użyłam raz w szpitalu. Jak dla mnie to do dupy to rozpinanie i zapinanie. Mam jedną koszule do karmienia ale ona ma tak jakby zakładki że nie trzeba nic odpinać tylko materiał zagiąć. I ona jest super, na pewno jeszcze jedną taką dokupię. A poza tą koszulą to spałam też w zwykłych bluzkach na ramiączka i tez dawało radę.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydream opryszczka jest niebezpieczna tylko w przypadku gdy masz ją pierwszy raz w Twoim życiu. Jeśli nie, to nie ma czym się martwić. Wiadomo, uważać tylko żeby nie przenieść tego gdzie indziej.

Babydream lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    https://parenting.pl/portal/tsh-w-ciazy
    a dokładniej ta część - "Poziom hormonu TSH waha się na różnych etapach ciąży. Podstawowe jego wartości dla pierwszego trymestru wynoszą od 0,01 do 2,32 mIU/l. Natomiast w drugim i trzecim trymestrze stężenie TSH mieści się kolejno między 0,1 i 2,35 mIU/l oraz między 0,1 i 2,65 mIU/l. Jest jednak możliwe, że kobieta w ciąży będzie naznaczona niskim stężeniem hormonu tyreotropowego. Może to być spowodowane różnymi czynnikami. Poziom TSH musi być zbadany przez prowadzącego lekarza ginekologa, najlepiej w konsultacji z endokrynologiem"
    dokłądnie tak jest - reszta nawet w diagnostyce kobiety w ciazy maja wpisane 0,01- 2,32 ;)
    mi spadło TSH w I trym do 0,4 moj endokrynolog powiedziała ze to normalne i zebym tsh sie zbytnio nie przejmowała bo najwazniejsze w ciazy jest FT4 dodatkowo na kazdej wizycie mam miec ze soba CA ., jonogram oraz morfologie
    okazuje sie ze ca robi dlatego ze przy tarczycy moze czesto spadac ponizej normy a wtedy niedostarczamy dziecku wit D

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za odpowiedzi! Uspokoiłam się trochę, bo już się bałam że tarczyca murowana.... Ale mam jeszcze nadzieję :)

Jutro wizyta, już nie mogę się doczekać i jednocześnie bardzo się boję czy dzidzia rośnie :) Wierzę że wszystko będzie dobrze, dam znać! :)

Ania_84 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1570qltn4.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TSH bedzie skakało .. mi dr powiedziala ze zmniejszyc dawki mi nie bedzie zmniejszal bo FT4 mam ok i jest wystarczajace dla mnie i dla dziecka :)
    i faktycznie utrzymuje sie n stałym poziomie wiadomo im wieksze dziecko bedzi epotrzebowalo tego wiecej .. i stad moze skakac TSH :)

ale wiadomo ze trzeba sprawdzic jesli nie jestes na lekach to moze fktycznie rzeba bedzie cos wizasc ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 16:21

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ