Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, wczoraj bylam na badaniu i wszytsko na USG wyglada na ok. w piatek beda jeszcze wyniki krwi i mam nadzieje, ze potwierdza dobra wiadomosc! wczoraj spotkala mnie nieprzyjmena sytuacja w restaurcji. miedzy potrawami kelnerka przyniosla napitek dla gosci (pozdrowienia z kuchni). z uwagi, ze wygladal specyficznie, spytalam o sklad. pani na to : sok pomidorowy z tymiankiem i juz.. wypilam lyk i poczulam alkohol wiec ponowilam pytanie: a ona na to, ze sorry, ale troche czerwonego wina tam jest... wyjatkowo nieprofesjonalna obsluga, ale mam nadzieje, ze maluchowi nic sie nie wydarzylo od tego lyka... Pozdrawiam
Mmeryy88 lubi tę wiadomość
-
Ja humorków o dziwo nie mam, ale bardzo szybko się wzruszam. Wcześniej mi się to nie zdarzało w ogółe, a teraz? Ryczę prawie na każdym filmie, każdym programie.. Ale lepsze to niż wkurzanie się i kłócenie ze wszystkimi
Kupiłam już sobie leginsy ciążowe, z esmary w Lidlu. Mieszkam w Niemczech ale podejrzewam, że w Polsce też powinny się pokazać w jakiejś ofercie ciążowej. Zapłaciłam za nie ok 5euro a są naprawdę wygodne i cieplejsze
sylwciaaa używam oliwki babydream fur Mama- jak dla mnie bomba, wydajna, tania i zapach przyjemnyChociaż ostatnio na próbe kupiłam sobie oliwke z HIPPa i też daje rade
Ostatnio skusiłam się też na płyn do kąpieli babydream fur mama, konsystencje ma dziwną, trochę rzadką ale mimo to pieni się dobrze, zapach przyjemny i po kąpieli skóra wydaje się fajnie nawilżona
sylwciaaa lubi tę wiadomość
-
Ja miałam prenatalne zaczęte przez brzuch, ale, że mały spał i się nie ruszał to skończyło się dopochwowym.
Myślę, że łyk czegoś z alko nie zaszkodzi dzidziusiowi. Ja na początku też się poczęstowałam urodzinowym cukierkiem koleżanki i okazał się być z alko...Noeli lubi tę wiadomość
-
Tomalwa wrote:Wiesz ja wcale się nie obawiam bólu podczas porodu bo że będzie bolało to wiadomo tak czy siak
Dla mnie ten ból w dole pleców jest bardzo dokuczliwy już teraz, pomimo że brzuszka wystaje jakieś 2 cm dopiero to czuje się jakbym dzwigala ogromny ciężar. Odczuwam przy każdym kroku ogromny gwóźdź wbijajacy mi się nad posladkami jest to okropnie bolesne nie wiem nawet jak to opisać, w momencie tego uklucia jestem jak sparalizowana, do tego stopnia ze jak gdzieś wychodzę z siostrą która jest w 36tc to ja swoim zachowaniem przypominam kobietę która zaraz urodzi
Ojej, to współczujęa miałaś wcześniej problemy z kręgosłupem? Pewnie powiększająca się macica naciska u Ciebie na zakończenia nerwów i stąd ten ból... Pomyśl o wizycie u ortopedy (na pewno warto to skonsultować)i ewentualnie o dobrym fizjoterapeucie, który by Cię bezpiecznie poprowadził, bo z tego co piszesz, musi Ci być bardzo ciężko, a to dopiero początek
-
Dziewczyny a czy jest szansa zeby sie dopisac do waszej grupy na FB?
Dotarlam z czytaniem do polowy wątku i znalazlam że jesteście też tam...KlaudyŚ wyslalam Ci swoj namiar na [email protected] -
Agis wyslalam zaproszenie do znajomych
I od razu dodam . Dawno tu nie zaglądałam dla tego nie zauwazylam ze nowa osoba chce dołączyć do fb grupy
Jak ktos chętny jeszcze to wysyłajcie mi na emaila [email protected] linki do fb kont wraz z nickiem z belly -
maadziius wrote:
Kupiłam już sobie leginsy ciążowe, z esmary w Lidlu. Mieszkam w Niemczech ale podejrzewam, że w Polsce też powinny się pokazać w jakiejś ofercie ciążowej. Zapłaciłam za nie ok 5euro a są naprawdę wygodne i cieplejsze
przeglądam właśnie ofertę lidla i nie znajduję tych leginsów dla ciężarnych... tylko zwykłe do zamówienia przez neta: http://www.lidl.de/de/esmara-damen-strumpfhose/leggings/p214773
Gozdzik89: Prawidłowo
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPapcia wrote:Ojej, to współczuję
a miałaś wcześniej problemy z kręgosłupem? Pewnie powiększająca się macica naciska u Ciebie na zakończenia nerwów i stąd ten ból... Pomyśl o wizycie u ortopedy (na pewno warto to skonsultować)i ewentualnie o dobrym fizjoterapeucie, który by Cię bezpiecznie poprowadził, bo z tego co piszesz, musi Ci być bardzo ciężko, a to dopiero początek
mam koleżankę fizjoterapeutke i zasugerowala że to mogą być więzadła. W każdym razie lekarze rozkładają ręce a ja sobie tak cierpię w milczeniu. Od początku ciąży jestem na zwolnieniu bo mam krwiaka także nie poruszam się za dużo a przy spoczynku ból jest mniejszy.
-
KlaudyŚ wrote:Agis wyslalam zaproszenie do znajomych
I od razu dodam . Dawno tu nie zaglądałam dla tego nie zauwazylam ze nowa osoba chce dołączyć do fb grupy
Jak ktos chętny jeszcze to wysyłajcie mi na emaila [email protected] linki do fb kont wraz z nickiem z belly
Super dzieki juz zaakceptowałam
-
My już jesteśmy po badaniu
Bobas zdrowy, pięknie się rozwija, mierzy 7,2 cm, ładnie rusza rączkami i nóżkami. Puls 147/min. Na początku spał, ale doktor poruszał mocniej sondą i się obudziło Maleństwo. Miałam badanie przez brzuch
Lekarz mówił, że wszystko ok i nie ma powodów do niepokoju. Oczywiście jak usłyszałam serduszko to się popłakałam. Cudownie, że wszystko gra
ahhh no i na sam koniec lekarz powiedział, że chyba widzi dziewczynkę
ale potwierdzi za 8 tygodni.
AnnaE. dziękuję za post, zdecydowanie mnie uspokoił i wyciszył. Na badanie szłam w przekonaniu, że co ma być to będzie, właściwie bez stresu
Goździk89 mam to samo, wczoraj się widziałam z koleżanką, która jest w 18 tygodniu i mówi że ma pełno energii odkąd jest w II trymestrze i że mnie też się zaraz poprawi. Czekam z niecierpliwością
AnnaE., jestemhela, Mmeryy88 lubią tę wiadomość
-
Jurka wrote:My już jesteśmy po badaniu
Bobas zdrowy, pięknie się rozwija, mierzy 7,2 cm, ładnie rusza rączkami i nóżkami. Puls 147/min. Na początku spał, ale doktor poruszał mocniej sondą i się obudziło Maleństwo. Miałam badanie przez brzuch
Lekarz mówił, że wszystko ok i nie ma powodów do niepokoju. Oczywiście jak usłyszałam serduszko to się popłakałam. Cudownie, że wszystko gra
ahhh no i na sam koniec lekarz powiedział, że chyba widzi dziewczynkę
ale potwierdzi za 8 tygodni.
AnnaE. dziękuję za post, zdecydowanie mnie uspokoił i wyciszył. Na badanie szłam w przekonaniu, że co ma być to będzie, właściwie bez stresu
Goździk89 mam to samo, wczoraj się widziałam z koleżanką, która jest w 18 tygodniu i mówi że ma pełno energii odkąd jest w II trymestrze i że mnie też się zaraz poprawi. Czekam z niecierpliwością
Jurka ja juz 5 dni w II trymestrze i jakiejś ekstra różnicy energetycznej nie odnotowałam niestety:( Dziś jest może ciut lepiej, bo chłodniej ale i tak poranne przytulance z porcelana były obecne -
nick nieaktualny
-
Czarnuszka wrote:Ja miałam dziś wizytę u endokrynologa i na szczęście obędzie się bez żadnych leków bo już TSH w drugim badaniu wyszło w normie
Potwierdziła, że w ciąży TSH bardzo skacze w dół i że to normalne, a normy w laboratorium nie są dla kobiet w ciąży.
jakie masz TSH? Jak się czujesz?
Mi dziś wyszło 0,291, niezły spadek bo z 2,57Biorę 50-tkę.
Endokrynolog napisał, że lekką nadwyżkę, ale lepsza nadwyżka niż żeby był niedobór. W ciąży podobno rośnie zapotrzebowanie na hormon tarczycy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 15:53