Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Noeli Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wczoraj bylam na badaniu i wszytsko na USG wyglada na ok. w piatek beda jeszcze wyniki krwi i mam nadzieje, ze potwierdza dobra wiadomosc! wczoraj spotkala mnie nieprzyjmena sytuacja w restaurcji. miedzy potrawami kelnerka przyniosla napitek dla gosci (pozdrowienia z kuchni). z uwagi, ze wygladal specyficznie, spytalam o sklad. pani na to : sok pomidorowy z tymiankiem i juz.. wypilam lyk i poczulam alkohol wiec ponowilam pytanie: a ona na to, ze sorry, ale troche czerwonego wina tam jest... wyjatkowo nieprofesjonalna obsluga, ale mam nadzieje, ze maluchowi nic sie nie wydarzylo od tego lyka... Pozdrawiam

Mmeryy88 lubi tę wiadomość

km5sqtkf7r0h04nm.png
  • maadziius Koleżanka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja humorków o dziwo nie mam, ale bardzo szybko się wzruszam. Wcześniej mi się to nie zdarzało w ogółe, a teraz? Ryczę prawie na każdym filmie, każdym programie.. Ale lepsze to niż wkurzanie się i kłócenie ze wszystkimi :D

Kupiłam już sobie leginsy ciążowe, z esmary w Lidlu. Mieszkam w Niemczech ale podejrzewam, że w Polsce też powinny się pokazać w jakiejś ofercie ciążowej. Zapłaciłam za nie ok 5euro a są naprawdę wygodne i cieplejsze :)

sylwciaaa używam oliwki babydream fur Mama- jak dla mnie bomba, wydajna, tania i zapach przyjemny :) Chociaż ostatnio na próbe kupiłam sobie oliwke z HIPPa i też daje rade :) Ostatnio skusiłam się też na płyn do kąpieli babydream fur mama, konsystencje ma dziwną, trochę rzadką ale mimo to pieni się dobrze, zapach przyjemny i po kąpieli skóra wydaje się fajnie nawilżona :)

sylwciaaa lubi tę wiadomość

zi133e3kfw36xf1w.png
  • Mmeryy88 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam prenatalne zaczęte przez brzuch, ale, że mały spał i się nie ruszał to skończyło się dopochwowym.

Myślę, że łyk czegoś z alko nie zaszkodzi dzidziusiowi. Ja na początku też się poczęstowałam urodzinowym cukierkiem koleżanki i okazał się być z alko...

Noeli lubi tę wiadomość

ganngox10a3bxdik.png
  • Agis Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra_zog wrote:
    Powiedzcie mi czy badania prenatalne wykonywane są dopochwowo, czy już przez brzuch ?

Ja od 11 tygodnia miałam przez brzuch. USG genetycznie też...ale ostatnio na wizycie w 14 tyg miałam dopochwowe :)

f2w33e3ko1nuzwjb.png
  • Papcia Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomalwa wrote:
    Wiesz ja wcale się nie obawiam bólu podczas porodu bo że będzie bolało to wiadomo tak czy siak :-D
    Dla mnie ten ból w dole pleców jest bardzo dokuczliwy już teraz, pomimo że brzuszka wystaje jakieś 2 cm dopiero to czuje się jakbym dzwigala ogromny ciężar. Odczuwam przy każdym kroku ogromny gwóźdź wbijajacy mi się nad posladkami jest to okropnie bolesne nie wiem nawet jak to opisać, w momencie tego uklucia jestem jak sparalizowana, do tego stopnia ze jak gdzieś wychodzę z siostrą która jest w 36tc to ja swoim zachowaniem przypominam kobietę która zaraz urodzi :-D

Ojej, to współczuję :( a miałaś wcześniej problemy z kręgosłupem? Pewnie powiększająca się macica naciska u Ciebie na zakończenia nerwów i stąd ten ból... Pomyśl o wizycie u ortopedy (na pewno warto to skonsultować)i ewentualnie o dobrym fizjoterapeucie, który by Cię bezpiecznie poprowadził, bo z tego co piszesz, musi Ci być bardzo ciężko, a to dopiero początek :(

pc288d2.png

ojxedf9h1wtfir6q.png
  • Agis Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy jest szansa zeby sie dopisac do waszej grupy na FB?
    Dotarlam z czytaniem do polowy wątku i znalazlam że jesteście też tam...KlaudyŚ wyslalam Ci swoj namiar na [email protected] :)

f2w33e3ko1nuzwjb.png
  • Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odkąd jestem na zwolnieniu cały czas śpię. Wstaję rano, idę na zakupy. Trochę zrobię w domu i idę spać. Wstaję trochę zrobię i znów spać. Raaany...

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agis wyslalam zaproszenie do znajomych :)
    I od razu dodam . Dawno tu nie zaglądałam dla tego nie zauwazylam ze nowa osoba chce dołączyć do fb grupy :)
    Jak ktos chętny jeszcze to wysyłajcie mi na emaila [email protected] linki do fb kont wraz z nickiem z belly

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Brunetka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prenatalne miałam w 14 tygodniu dopochwowo, mimo, że w brzuchu jestem płaska. Miałam wrażenie, że lekarzowi tak wygodniej i łatwiej wszystko oglądać. Powiedział, że następne będzie przez brzuch.

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • Kasiula02 Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maadziius wrote:

Kupiłam już sobie leginsy ciążowe, z esmary w Lidlu. Mieszkam w Niemczech ale podejrzewam, że w Polsce też powinny się pokazać w jakiejś ofercie ciążowej. Zapłaciłam za nie ok 5euro a są naprawdę wygodne i cieplejsze :)

przeglądam właśnie ofertę lidla i nie znajduję tych leginsów dla ciężarnych... tylko zwykłe do zamówienia przez neta: http://www.lidl.de/de/esmara-damen-strumpfhose/leggings/p214773

Gozdzik89: Prawidłowo :)

f2w3s65gt51mqu6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prenatalne w 12t3d miałam przez brzuch

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papcia wrote:
    Ojej, to współczuję :( a miałaś wcześniej problemy z kręgosłupem? Pewnie powiększająca się macica naciska u Ciebie na zakończenia nerwów i stąd ten ból... Pomyśl o wizycie u ortopedy (na pewno warto to skonsultować)i ewentualnie o dobrym fizjoterapeucie, który by Cię bezpiecznie poprowadził, bo z tego co piszesz, musi Ci być bardzo ciężko, a to dopiero początek :(
    Właśnie nie miałam nigdy problemów z kręgosłupem :-/ mam koleżankę fizjoterapeutke i zasugerowala że to mogą być więzadła. W każdym razie lekarze rozkładają ręce a ja sobie tak cierpię w milczeniu. Od początku ciąży jestem na zwolnieniu bo mam krwiaka także nie poruszam się za dużo a przy spoczynku ból jest mniejszy.

• Agis Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Agis wyslalam zaproszenie do znajomych :)
    I od razu dodam . Dawno tu nie zaglądałam dla tego nie zauwazylam ze nowa osoba chce dołączyć do fb grupy :)
    Jak ktos chętny jeszcze to wysyłajcie mi na emaila [email protected] linki do fb kont wraz z nickiem z belly

Super dzieki juz zaakceptowałam :)

f2w33e3ko1nuzwjb.png
  • Jurka Znajoma

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już jesteśmy po badaniu :) Bobas zdrowy, pięknie się rozwija, mierzy 7,2 cm, ładnie rusza rączkami i nóżkami. Puls 147/min. Na początku spał, ale doktor poruszał mocniej sondą i się obudziło Maleństwo. Miałam badanie przez brzuch :) Lekarz mówił, że wszystko ok i nie ma powodów do niepokoju. Oczywiście jak usłyszałam serduszko to się popłakałam. Cudownie, że wszystko gra :) ahhh no i na sam koniec lekarz powiedział, że chyba widzi dziewczynkę :) ale potwierdzi za 8 tygodni.

AnnaE. dziękuję za post, zdecydowanie mnie uspokoił i wyciszył. Na badanie szłam w przekonaniu, że co ma być to będzie, właściwie bez stresu :)

Goździk89 mam to samo, wczoraj się widziałam z koleżanką, która jest w 18 tygodniu i mówi że ma pełno energii odkąd jest w II trymestrze i że mnie też się zaraz poprawi. Czekam z niecierpliwością :)

AnnaE., jestemhela, Mmeryy88 lubią tę wiadomość

w5wq3e3kd8k8hwwf.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dziś wizytę u endokrynologa i na szczęście obędzie się bez żadnych leków bo już TSH w drugim badaniu wyszło w normie :) Potwierdziła, że w ciąży TSH bardzo skacze w dół i że to normalne, a normy w laboratorium nie są dla kobiet w ciąży.

8599s65gh4yz6p0q.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomalwa musisz mi na emaila wyslac link do.swojego fb konta bo grupa jest tajna i mogę dodawać tylko znajomych

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna.G
    Skad jestes bo troszkę jest osób o tym nazwisku i imieniu

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Brunetka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jurka wrote:
    My już jesteśmy po badaniu :) Bobas zdrowy, pięknie się rozwija, mierzy 7,2 cm, ładnie rusza rączkami i nóżkami. Puls 147/min. Na początku spał, ale doktor poruszał mocniej sondą i się obudziło Maleństwo. Miałam badanie przez brzuch :) Lekarz mówił, że wszystko ok i nie ma powodów do niepokoju. Oczywiście jak usłyszałam serduszko to się popłakałam. Cudownie, że wszystko gra :) ahhh no i na sam koniec lekarz powiedział, że chyba widzi dziewczynkę :) ale potwierdzi za 8 tygodni.

AnnaE. dziękuję za post, zdecydowanie mnie uspokoił i wyciszył. Na badanie szłam w przekonaniu, że co ma być to będzie, właściwie bez stresu :)

Goździk89 mam to samo, wczoraj się widziałam z koleżanką, która jest w 18 tygodniu i mówi że ma pełno energii odkąd jest w II trymestrze i że mnie też się zaraz poprawi. Czekam z niecierpliwością :)

Jurka ja juz 5 dni w II trymestrze i jakiejś ekstra różnicy energetycznej nie odnotowałam niestety:( Dziś jest może ciut lepiej, bo chłodniej ale i tak poranne przytulance z porcelana były obecne :(

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ już wysłałam

• Kasiula02 Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Ja miałam dziś wizytę u endokrynologa i na szczęście obędzie się bez żadnych leków bo już TSH w drugim badaniu wyszło w normie :) Potwierdziła, że w ciąży TSH bardzo skacze w dół i że to normalne, a normy w laboratorium nie są dla kobiet w ciąży.

jakie masz TSH? Jak się czujesz?

Mi dziś wyszło 0,291, niezły spadek bo z 2,57 :) Biorę 50-tkę.
    Endokrynolog napisał, że lekką nadwyżkę, ale lepsza nadwyżka niż żeby był niedobór. W ciąży podobno rośnie zapotrzebowanie na hormon tarczycy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 15:53

f2w3s65gt51mqu6j.png
‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ