Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Brunetka sprzęt wylicza z wielkości pęcherzyka/zarodka. Ale ja zauważyłam że każdy sprzęt inaczej wylicza. U mnie ciąża niby młodsza o tydzień ale nie raz dziewczyny pisały że identyczna wielkość dziecka a wyliczony wiek ciąży już inny.
-
Wiem wiem, chodzi mi o to co to oznacza 5 tydzień 4 dzień?
Bo nie chodzi o to, że 5 tygodni temu i 4 dni doszło do zapłodnienia czy zagnieżdżenia. Może to jest owulacja minus 14 dni...właśnie się zastanawiam nad tym. Nie wiem czy jasno wytłumaczyłam ;/ Chodzi mi o to czym jest dzień 0:) -
wylicza sie tak jak OM, czyli od pierwszego dnia miesiaczki. Z tym ze owulacje OM zawsze wyznacza w okreslonym dniu cyklu- przy cyklach 28dniowych w 14 dniu cyklu, dlatego te terminy moga sie roznic, bo kazda z nas moze miec owulacje inaczej. Na przyklad u mnie wedlug OM owulacja byla 11 maja i jestem w 17t2d, ale USG wskazuje na 8 maja czyli dokladnie w dzien serduszkowania i jest 17t5d
Nie wiem, czy cos rozjasnilam?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 21:17
-
No ja też bym tak myślała, ale wiem kiedy ostatnio
i to nie jest możliwe, żeby plemnik przeżył 9 dni...Tym bardziej, że test ciążowy bardzo szybko wyszedł mi pozytywny...Dziwne, ale trochę się starałam, więc cóż...cud
PS. Ostatnio lekarz wieszczył dziewczynkę, więc sprawdziłaby się teoria z tym, że żeńskie plemniki dłużej żyją -
Na Usg z reguły podawane sa dwa terminy. Jeden niezmiennie wg ostatniej miesiączki i zawsze standardowo brany jest pod uwagę cykl 28 dniowy. Drugi termin to termin na podstawie wymiarów dziecka. Na początku wg wielkości pęcherzyka, a potem CRL- czyli długość od główki do pupy. Nigdy nie da sie co do dnia stwierdzić kiedy doszło do zapłodnienia i jaki jest 100% wiek ciazy. Sa tak małe wartości na usg, ze wystarczy ze lekarz zmierzy odległość nie od właściwego punktu, a np. 0,5mm dalej i masz starsza ciaze o 2 dni. Termin porodu dla mnie jest data orientacyjna.
Moj przykład z badan prenatalnych: przez brzuch wymiary dziecka 67 mm, dopochwowo 70mm.Brunetka lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny,
Wczoraj miałam kolejne USG. Dzieć wyglądał jak UFO siedzące po turecku, także płeć wciąż nieznana...
Kupowałyście już coś dla Maluszków? Ja powoli zaczynam kupować. Dzisiaj w Lidlu są dziecięce ciuszki. Trochę mi się udało kupić, ale poszłam do sklepu o 8.30 (otwarte od 8 ) a tam już czarno przy koszach i np. rozmiar 62/68 prawie całkiem przebranyWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 09:55
-
Ja juz powoli kupuje ciuszki jak widze jakas fajna okazje bo to pierwszy dzidzis wiec nie mam nic w domu a nie chce wszystkiego na sam koniec zostawiac. Tez bylam dzis w lidlu i oni maja zawyzona rozmiarowke. Body czy pajace 50/56 byly calkiem spore wiec w tym rozmiarze wzielam bodziaki i pajaca a spodenki 62/68
W domu juz tez mam kilka par bodow, jakiegos pajaca, czapeczke
Tak zbieram pomalutku -
Mmeryy88 wrote:Cześć Dziewczyny,
Wczoraj miałam kolejne USG. Dzieć wyglądał jak UFO siedzące po turecku, także płeć wciąż nieznana...
Kupowałyście już coś dla Maluszków? Ja powoli zaczynam kupować. Dzisiaj w Lidlu są dziecięce ciuszki. Trochę mi się udało kupić, ale poszłam do sklepu o 8.30 (otwarte od 8 ) a tam już czarno przy koszach i np. rozmiar 62/68 prawie całkiem przebranyMmeryy88 lubi tę wiadomość
-
Co do rozmarowki w Lidlu to uwazajcie bo jest sporo zawyzona
Jakis czas temu kupilam tam body dla Tomka w rozmiarze 74/80 i dopiero sa na niego dobre a wchodzi juz w rozmiar 86. Spokojnie mysle, ze 50/56 mozna kupowac na poczatek tam. Jak sie uda bo rozchodzi sie w szalonym tempie
-
Potwierdzam to co livia30 napisała, rozmiarówka sporo zawyżona, miałam identyczną sytuację z bodziakami
Ja jeszcze nic nie kupuję, czekam aż płeć się potwierdzi bo dla dziewczynki wszystko bym miałaMoże w środę juz będę wiedzieć
-
Hej dziewczyny chciałam do was dołączyć dopiero po odebraniu wyników badań prenatalnych . Mój termin porodu to 17.02.2016.
Dzisiaj wybrałam wyniki prenatalnych ryzyko trisomii 21 1:14729, trisomia 18 1:20000, trisomia 13 1:20000
Mam tylko wysokie ryzyko preeklampsji przed 34tc 1:9 przed 37tc 1:4 przed 42tc >1:4. Ryzyko zahamowania wzrastania płodu przed 37tc 1:45 samoistny poród przedwczesny przed 34tc 1:71
Czy któraś z Was miała podoby wynik? Orientujecie się na jakiej podstawie oceniają ryzyko stanu przedrzucawkowego, co prawda przed badaniem miałam wysokie ciśnienie, ale na co dzień jest w normie
jestemhela, Suomi lubią tę wiadomość
-
Ilonka ja mialam podobne wyniki dla porodu przedwczesnego, tylko dla przerzucawkowego mialam duzo lepszr (1:40 chyba).
Wlasnie wrocilam z grilla od znajomych... Z 3 giganttycznymi siatami ikea wypchanymi couszkami dla dziecka i dla ciezarnych. Lumpela ma do oddania jeszcze polowe, a wszystko super prawie jak nowe... Jestesmy podobntch gabarytow takze znow czuje sie kobieco, bo mi samej zal bylo na tuniki i bluzki wydawac na 4 miesiacemisze co niej wrpcic z jakas dobra flaszka i zabrac kolejne siaty
niby roz, ale za tydzien mam usg, moze bede wiedziec co tam siedzi... A nuz jednak bedzie rowek
Brunetka, bebag lubią tę wiadomość
-
Co do ciuszkow z Lidla to mam z nimi problem- wiekszosci ktore kupilam/dostalam nie lubie. Robia sie szorstkie po praniu, wiele zmienia fason, mechaci sie albo traci kolory... Uwielbiam cocodrillo i 5-10-15, TOE, hm i endo. Wiem ze drogie, ale wole kupic uzywane tych firm niz nowe Lupilu