X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moczu jedyne co mnie zaniepokoiło to erytrocyty świeże i wyługowane.

Widzisz Papcia ja za to krwinki białe mam poniżej normy odwrotnie niż Ty.

Jutro idę do gin z wynikami i mam nadzieję, że to "ciążowe normy" ehhh :?

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o morfologie to mam wszystkie wyniki w normie za wyjątkiem hemoglobiny i hematokryt bo te nieco spadly. Moj.gin.mowil ze to standard w ciazy ze na tym .etapie hemoglobina nieco spada i norma dla niej spada do 11.5 -13 g/dl. Wiec.patrzac na to jeszce mam.wyniki.w.normie. podobno za anemie w ciazy uznaje.sie.jak.wartosci.sa.ponizej 10 g/dl

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • infinity888 Ekspertka

Wysłany: 5 września 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlugo mnie tu nie bylo i tyle postow do nadrobienia a pewnie bede miala wiecej bo jeszcze tydz urlopu;).
    Czy jestescie juz po polowkowych usg?
    Co do ruchow to od jakis 3tyg widze jak leze to mi brzuszek delikatnie faluje. Przeczytalam, ze dzidzia jest aktywna po posilku ok 30 min po i..jak my odpoczywamy bo jak mama jest aktywna to wody plodowe je kolysaja i spi ;)

34bwvfxmgk5zmjd1.png
    Beta HCG
    25.05-433
    27.05-1285
  • Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 5 września 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte 19, a polowkowe 27.

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015

Wysłany: 5 września 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę 29 i tego samego dnia usg polowkowe to będzie 22 tc.

km5svcqgq5dggbpx.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dreambaby wrote:
    M@linka nie wiem czy babydream też bierze encorton, ale mamy podobne nicki a pytanie może być do mnie więc odpowiadam :) Jak nie do mnie to sorki ;)
    Ja mam wziąć do końca opakowanie które mam, czyli zostało mi na jakieś dwa tygodnie. Też biorę 5 mg.

Hehe rzeczywiście :) ale pytanie było do Ciebie :)

dreambaby, Karoliskaxxx lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• dreambaby Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem trochę przerażona perspektywa odstawienia tego leku, pocieszam sie że będę już bardziej wyraźnie czuć ruchy i może nie będę aż tak świrowac

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • moniqe1985 Ekspertka

Wysłany: 5 września 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki, trochę mnie nie było, a trochę się też nie udzielałam. Jakoś ostatnio za dużo na głowie. Byłam dziś na wizycie, wszystko ok, ale moje maleństwo nadal pupą w dół i nogi na moim pęcherzu. Zappytałam o płeć ale tam gdzie chodze troche słaby sprzęt, Pani Dr powiedziała że to wszystko jest jeszcze małe i no może to pempowina a może bardziej to świadczy o chłopczyku ale dokładnie mi nie powie. Mam troche wyrzuty do siebie bo trochę mnie to zmartwiło, bardzo chciałabym córeczkę, egoizm przemawia, nawet mąż powiedział mi że mówie to tak że jak będzie chłopiec to będę niezadowolona. Czy ze mną coś nie tak? Czy któraś tez ma oczekiwania czy jakieś nadzieje co do płci?

w4sqvfxmck01v371.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam jakieś tam swoje marzenia i mimo to, że mówi się "obojętnie co bedzie byleby było zdrowe" to jedna chce bardziej chlopca a druga dziewczynkę. Ja szczerze marzyłam o córce i tak się stało ze się spełniło i mam w brzusiu córkę. Co nie zmienia faktu, że trzeba przyjąć każdą wersję jaka się trafi.

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniqe1985 wrote:
    Hej mamuśki, trochę mnie nie było, a trochę się też nie udzielałam. Jakoś ostatnio za dużo na głowie. Byłam dziś na wizycie, wszystko ok, ale moje maleństwo nadal pupą w dół i nogi na moim pęcherzu. Zappytałam o płeć ale tam gdzie chodze troche słaby sprzęt, Pani Dr powiedziała że to wszystko jest jeszcze małe i no może to pempowina a może bardziej to świadczy o chłopczyku ale dokładnie mi nie powie. Mam troche wyrzuty do siebie bo trochę mnie to zmartwiło, bardzo chciałabym córeczkę, egoizm przemawia, nawet mąż powiedział mi że mówie to tak że jak będzie chłopiec to będę niezadowolona. Czy ze mną coś nie tak? Czy któraś tez ma oczekiwania czy jakieś nadzieje co do płci?
    w pierwszej ciazy BARDZO CHCIALAM CORKE kazdy mnie tez nakrecal ze wygladam jakbym miala miec dziewczynke jak okazalo sie ze synek bylam bardzo niezadowolona wrecz zla...z czasem przeszlo a jak zobaczylam malego to juz cale serce dla Niego i nie zamieniala bym Go na milion dziewczynek :) teraz licze na syna drugiego i mam nadzieje ze okaze sie ze Dawid bedzie mial braciszka z ktorym beda sie razem bawic autkami i klockami szczerze chce drugiego syna <3 to tak z zycia wziete

moniqe1985, gosia86, Mmeryy88 lubią tę wiadomość

• sandrula Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak miałam. . Marzyłam o dziewczynce a na prenatalnych okazało sie ze będzie synuś. . Mąż w siodmym niebie ja bylam srednio zadowolona.. wiem,ze najważniejsze aby było zdrowe jednak bylam niepocieszona tym faktem.. teraz z dnia na dzien wiem ze to była głupota, że faktyczne najważniejsze jest to ze poki co jest zdrowy i juz nie ma dla mnie zupelnie znaczenia płeć :) trzeba sie po prostu nastawić pozytywnie :)

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • moniqe1985 Ekspertka

Wysłany: 5 września 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wiem że to głupota, ale takie jakies rozczarowanie poczułam, ale ja tak mam zawsze jak się na coś nastawiam i te moje wizje o sukieneczkach pomponikach o tych wszystkich dziewczęcych fantazjach ktorych sama nie miałam. Oczywiście że jeśli będzie syn będę kochać tak samo. Przecież to moje kochane pierwsze upragnione dziecko.

w4sqvfxmck01v371.png
  • evs Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja praktycznie od samego początku mam przeczucie, że w brzuszku siedzi chłopczyk. Na jednej z wizyt pani doktor na 80% potwierdziła moje przeczucia, na drugiej z kolei (wizyta w ramach NFZ troszkę gorszy sprzęt), że dziewczyna, ale też nie na 100% - na początku się zmieszałam, ale to bardziej w kierunku mojej intuicji. Do tej pory nie wiem jaka jest płeć dzidziusia, ale nie ma to dla mnie już żadnego znaczenia.

Myślę, że jak zawsze trochę sobie życie komplikujemy, marząc o konkretnej płci, szczególnie dziewczyny, które nie musiały długo czekać na upragnioną fasolkę.
    Cieszmy się, że nasze dzidzie są zdrowe i prawidłowo się rozwijają, reszta to pikuś :)

Karoliskaxxx lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:
    Hej. Dziewczyny, orientuje się któraś czy lekarz rodzinny może wypisać receptę na Euthyrox? Endo mi na urlop uciekł i mi tabletek nie starczy...
    Kasiu może.
    A jakiej dawki potrzebujesz? Bo moze mam na zbyciu to mogę Ci wysłać kilka tabletek

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja mam corke I niby mi.obojetne byle by zdrowe ale gdzies tam w podswuadomosci lapie sie ze chce dziewczynke I cholera jest to silniejsze odemnie. Takze liczne na to ze jak bedzie chlopak to jak sie.urodzi to od razu mi sie poprzestawia:)

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017

Wysłany: 6 września 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli mowa o płci dziecka to ki zdecydowanie łatwiej kupić prezent dla dziewczynek, bo mam chrzesniaka ktory ma 2 latka i zawsze mam.ogromny porblem żeby mu cos fajnego kupić. Dla dziewczynek jest wiekszy wybor jesli chodzi.o.ciuszki zabawki i oczywiscie wszelkie ozdoby typu spinki gumki torebeczki;) ja mam w domu dwie.córy strojnisie i wszystko wskazuje.na to ze bedzie trzecia i bardzo ciesze się z tego tytułu.. ale chrzesniak.jest boski. Chłopcy tez sa fajni, bez dwóch zdań;)

km5svcqgq5dggbpx.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Kasiu może.
    A jakiej dawki potrzebujesz? Bo moze mam na zbyciu to mogę Ci wysłać kilka tabletek
    75

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży myślałam że będzie chłopiec, jakoś tak jakby miał się pojawić w zamian za mojego Olka... Jak się okazało że będzie dziewczynka to byłam zdziwiona ale potem pomyślałam że to jeszcze lepiej. Wiem że to głupie ale mnie denerwują mali chłopcy :P Wiem że jak to będzie mój syn to będzie inaczej. Teraz chciałam synka do pary no i jest :) w mojej rodzinie wszyscy czekają na chłopca bo moi rodzice póki co mają 4 wnuczki ;) ale jakby była dziewczynka to tez bym się cieszyła, przynajmniej nic bym nie musiała kupować :P

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • hamadriada Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze marzyłam o córeczce, ale od samego początku ciąży miałam przeczucie, że to jednak będzie chłopiec i się zdążyłam do takiej myśli przyzwyczaić. Jakoś mam wrażenie, że dziewczynka to temat mi znany za to chłopiec to dla mnie wielka niewiadoma - może stąd takie podejście...
    W każdym razie z badań póki co wynika, że najprawdopodobniej miałam rację i będziemy mieć synka. Do potwierdzenia jeszcze na połówkowych.

W ogóle jak rozmawiam z rodziną i znajomymi to wszystkie kobiety życzą mi dziewczynki a mężczyźni chłopca - już chyba taka nasza natura ;)

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ma być dziewczynka ;-). Teeaz mamy dylemat z imieniem bo miałam dla chłopca przyszykowane imiona a dla dziewczynki będzie ciężko coś wybrać ;-). A połówkowe mam 17 września

‹‹ 311 312 313 314 315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ