WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 6 września 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-) u nas 18t 3d i w końcu jakieś sygnały od fasolki :-) co prawda czuję tylko takiego delikatnego motylka w brzuszku ale czekam z niecierpliwością na więcej. Jestem szczupła i dopiero 0,5 kg przybrałam na wadze a maleństwo jest ulokowane na przedniej ścianie. Już się zaczynałam stresować że nic nie czuję ale wieczorem po kompieli jak leżakuję to zaczynam czuć takie delikatne muśnięcia w brzuchu :-) badania połówkowe 22 września więc myślę że już wtedy lekarz potwierdzi kto tam mieszka w brzuszku :-)
    Wstępnie na 1 badaniach prenatalnych lekarz sugerował dziewczynkę, zobaczymy czy teraz też potwierdzi tą wersję.
    Marzyłam na poczatek o synku ale jeżeli będzie to faktycznie córka to też się będę cieszyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 15:06

lis87 lubi tę wiadomość

w5wqio4puxjzt1om.png
  • Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 6 września 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż nastawił się na chłopca i nie dopuszcza myśli że może być dziewczynka. Denerwuje mnie, bo przeszliśmy już tyle że powinno mu zależeć na zdrowym donoszonym dziecku. Mam nadzieję że mu się odmieni bo ja mam przeczucie że jest dziewczyna.

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
  • Papcia Ekspertka

Wysłany: 6 września 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AguŚka89 wrote:
    W moczu jedyne co mnie zaniepokoiło to erytrocyty świeże i wyługowane.

Widzisz Papcia ja za to krwinki białe mam poniżej normy odwrotnie niż Ty.

Jutro idę do gin z wynikami i mam nadzieję, że to "ciążowe normy" ehhh :?

Dobrze, że idziesz jutro do lekarza, będziesz spokojniejsza i w razie czego zleci Ci dodatkowe badania. Nie ma co się martwić na zapas :)

pc288d2.png

ojxedf9h1wtfir6q.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja po wizycie dzis dowiedzialam sie ze bedzie synus :)
    Maluszek wazy 200g doktor zmierzyl kosc udowa, obwod brzuszka,glowki i wszystko w normie, widzialam tez zoladek,wyraznie kregoslup :)
    Generalnie wszystko w porzadeczku :)

evs, livia30, Czarnaa94, bebag, zbikowa, hamadriada, Brunetka, paulka86, lis87, Fiolk@, Papcia, Mmeryy88 lubią tę wiadomość

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży było mi wszytko jedno jaka płeć - jest dziewczynka. W drugiej bardzo chciałam dziewczynkę, jest chłopiec. Jak na kozetce w trakcie usg lekarka mi powiedziała to się popłakałam i nie z żalu ale z radości. Zrozumcie ciężarne ;-) Teraz jestem w trzeciej ciąży, od początku mówiłam mężowi, że zamawiam dziewczynkę ale czułam, że chyba nic z tego ;-) W 13tc bezwstydnik pokazał, że jest bez wątpienia chłopcem. Cieszę się :-)

A patrząc na humory mojej 13 letniej córki to cieszę się tym bardziej :D

Mojemu mężowi od początku było wszystko jedno (przynajmniej tak mówił) ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 12:18

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna wiem o czym piszesz. Bo mnie z kolei denerwują małe dziewczynki i nastolatki ogólnie. Chyba trudno byloby mi byc mama córki. Chłopcy sa łatwiejsi w obsłudze jak dla mnie ;)

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• bebag Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę? Robi Wam to jakąś różnicę czy chłopak czy dziewczyna? Dla mnie to niezrozumiałe bo ja po prostu czekam na dziecko, wszystko mi jedno czy będę kupowała sukienki czy krawaty :) najpierw miałam przeczucie, że to chłopak, teraz myślę, że będzie dziewczynka - zobaczymy, może za 2 tygodnie się dowiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 12:53

age.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam na dziecko. Płeć jest mało ważna. myślę że to syn, ale z dziewuszki będę równie szczęśliwa.

Zmieniając temat, w rossmanie są w promocji balsamy palmersa na rozstępy dla kobiet w ciąży.

• AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam teraz wyniki w laboratorium bo wczoraj tylko w necie je podejrzałam. Pielęgniarka na moje wyniki ze krwi stwierdziła, że to dziecko wszystko ze mnie "wysysało" i może potrzebna będzie dodatkowa suplementacja. No za dwie godziny jadę do mojej gin zobaczymy co ona na to :?

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O a ja szukałam Palmersa dzięki zbikowa!

zbikowa lubi tę wiadomość

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:
    75
    To sprawdzę czy mam i dam Ci znać ;)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • aleksandraola Znajoma

Wysłany: 6 września 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, dołączam do grupy na luty 2017 :-)
    Na razie nie czuję ruchów , przytyłam 2,5kg no i nie znam jeszcze płci maluszka, jutro wizyta u lekarza , chyba będzie szansa na odkrycie czy to chłopak czy dziewczyna ?? :-)

Brunetka, M@linka, Mmeryy88 lubią tę wiadomość

Aleksandra
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile ten palmers.w rosmannie ?ja od 3 dni czuje mniej wyrazne ruchy wrecz malo bardzo.I delikatnie ale.pocieszam sie ze.to zalezy od pozycji malenstwa bo ma dyzo miejsca. Sprzatma sprzatam I konca nie.widac...

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 6 września 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was odczuwa teraz częstsze parcie na pęcherz? Ja od 3 dni latam do łazienki po kilka razy, w nocy też muszę wstać przynajmniej raz, a dzisiaj nawet 2 razy i tak się zastanawiam czy to normalne na tym etapie? Zaznaczam, że nic mi nie dolega i raczej wieczorną porą nie piję dużo.

w5wqio4puxjzt1om.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dawna do teraz w nocy min 5 razy I w dzien duzo czesciej... juz nie wyrabiam...

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 6 września 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki czyli to normalne :) myślałam, że nieco później pojawią się takie objawy jak dzidziuś będzie już większy i będzie napierał na pęcherz. Jutro wizyta kontrolna, a na usg jeszcze poczekamy ponad 2 tygodnie. Już nie mogę się doczekać aż zobaczę moją dzidzię :)

w5wqio4puxjzt1om.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizyte mam 21 wrzesnia I pewnie tydz pozniej ustali mi USG ... juz sie doczekac nie moge... ajj

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie! <3
    Witamy się w rozpoczętym 19 tygodniu :) uczymy się wsłuchiwać i szukać tych pierwszych ruchów chodź na razie są mało zauważalne...
    Ostatnio doznałam szoku , zamiatałam mieszkanie , usiadłam żeby odpocząć i poczułam jak by mi się coś przesunęło w brzuszku, odkryłam bluzkę a tu brzuszek w kształcie owalu i po lewej stronie wyraźnie wybrzuszony bardziej... nie da się tego opisać trzeba było by to widzieć :D pierwszy raz widziałam brzuch w takim kształcie, mama mówiła że mały mógł się tam wypiąć ale to już by było widać?
    Ten czas tak leci... dopiero co siedziałam w łazience nad testem a tu już za tydzień połowa... :):)
    Na razie walczymy z małą infekcją, dostałam gynalgin i za tydzień mam przyjść na pobranie próbki na czystość..
    Na 21.09 jesteśmy umówieni na połówkowe-drugie badanie prenatalne :) sama nie wiem czy to badanie prenatalne czy połówkowe :p

Samopoczucie bardzo dobre, czasem coś zakłuje, czasem coś w kręgosłupie ale ogólnie energii mi przybyło :D no i + 2 kg też :D brzuszek coraz większy..

Czasem to jeszcze do mnie nie dociera, że jest we mnie żywa istotka... :)

Dobra, bo się rozpisałam, co u Was?

jestemhela lubi tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolk@ wrote:
    A czy któraś z Was odczuwa teraz częstsze parcie na pęcherz? Ja od 3 dni latam do łazienki po kilka razy, w nocy też muszę wstać przynajmniej raz, a dzisiaj nawet 2 razy i tak się zastanawiam czy to normalne na tym etapie? Zaznaczam, że nic mi nie dolega i raczej wieczorną porą nie piję dużo.

Mam tak od jakichś dwóch dni... dobrze wiedzieć, że to normalne :D zastanawiałam się nad tym ale dopiero co tydzień temu odbierałam wyniki z moczu i bakterii nie było więc chyba tak musi być :D

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sikam jak opetana juz od dawna :D
    W nocy raz lub dwa wstaje a w ciagu dnia tez duzo, zalezy jeszcze ile pije

aleksandraola lubi tę wiadomość

7v8r3e3k6t0s43kt.png
‹‹ 312 313 314 315 316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ