X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Mmeryy88 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmonis wrote:
    My mieliśmy bez rękawów, zapinane na ramiączkach i ten bardziej polecam, praktycznie i na lato i na zimę. A służył Nam do momentu aż mała zaczęła wstawać w łóżeczku czyli do 10 miesiąca. naprawdę polecam. Do roku w łóżeczku było tylko prześcieradło na gumce i śpiworek.

Ja kupiłam z rękawami, ale są odpinane, wiec na lato można zdjąć . Zapłacilam za niego 120 zł.

ganngox10a3bxdik.png
  • mmonis Ekspertka

Wysłany: 9 września 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwciaaa wrote:
    mmonis a jaki miałaś spiworek z rekawkami czy bez? Pewnie służy do momentu aż dzieciaczek nie skuma,że mama coś mi ruchy ogranicza by pełzać po łóżeczku:)
    Kupowałam w Ikei, płaciłem ok 50 zł. I był ok. Nie warto przepłacać

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do śpiworków to nie używałam przy żadnym dziecku i nie planuję przy kolejnym. Dla mnie to jest niepraktyczne. Tomek sypia na brzuszku z tyłkiem w górze i nie wyobrażam sobie jakby miał się obrócić w tym kokonie :D Chyba by szału dostał. Ale ja od samego początku pod kocykiem go kładłam, kołderką. Rożek używałam tylko w szpitalu. Jak dla kogoś jest to wygodne to czemu nie ;-)

Może trochę reklamy zarzucę jeszcze - prowadzę z koleżanką stronę na FB - szyjemy dla maluszków. Gdyby któraś z was była zainteresowana to zapraszam :-)

https://www.facebook.com/Topominki-1737621726458730/

AleAleksandra lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Saszu Koleżanka

Wysłany: 9 września 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już mamy łóżeczko, bo była wyprzedaż i kupiliśmy już kilka ubranek, bo nie możemy si ę powstrzymać, takie wszystko fajne i malusie :D Niestety nie znamy jeszcze płci i kupujemy neutralne. Niedługo zaczniemy rozglądać się za wózkiem i innymi rzeczami, bo chcemy rozłożyć to sobie finansowo, a nie wszystko w jednym miesiącu :)

A wam też lecą tak strasznie włosy? Ogólnie są lepszej kondycji niż przed ciążą, nawet fryzjerka to zauważyła - są grubsze, lśnią, nie rozdwajają się, ale za to straaaasznie wypadają. Są dosłownie wszędzie i już zaczyna mnie to męczyć. Dzisiaj znalazłam swoje włosy nawet w lodówce. Nie mówię o prysznicu, który codziennie jest zapchany, a w łóżku to już w ogóle pełno ich :/ Fryzjerka poleciła maseczkę dla kobiet po chemioterapii - Vax, ale nie wiem czy to dobry pomysł. Macie też taki problem?

oar89jcgiqg4of0h.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saszu wrote:
    My już mamy łóżeczko, bo była wyprzedaż i kupiliśmy już kilka ubranek, bo nie możemy si ę powstrzymać, takie wszystko fajne i malusie :D Niestety nie znamy jeszcze płci i kupujemy neutralne. Niedługo zaczniemy rozglądać się za wózkiem i innymi rzeczami, bo chcemy rozłożyć to sobie finansowo, a nie wszystko w jednym miesiącu :)

A wam też lecą tak strasznie włosy? Ogólnie są lepszej kondycji niż przed ciążą, nawet fryzjerka to zauważyła - są grubsze, lśnią, nie rozdwajają się, ale za to straaaasznie wypadają. Są dosłownie wszędzie i już zaczyna mnie to męczyć. Dzisiaj znalazłam swoje włosy nawet w lodówce. Nie mówię o prysznicu, który codziennie jest zapchany, a w łóżku to już w ogóle pełno ich :/ Fryzjerka poleciła maseczkę dla kobiet po chemioterapii - Vax, ale nie wiem czy to dobry pomysł. Macie też taki problem?

Oj u mnie ostatnio też wszędzie moje włosy. .:/

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba taki urok z wypadaniem włosów, niestety u mnie też pełno w związku z tym chodzę w związanych ciągle. Paznokcie super mocne a włosy szkoda mówić... W każdej ciąży mi tak leciały :-(

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też włosy wypadają i widać to bardzo na ubraniach bo mam blond włosy a przeważnie chodzę na czarno lub ciemno ubrana:/

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas spiworek byl od ok2-3mc (wczesniej rozek) i używamy nadal, małej nie przeszkadza, potrafi w nim usiasc a nawet wstac, mamy takie na rawiaczka na napy, roźsuwane po calosci, a w lozeczku do tej pory aby przescieradlo, i jak spi w dzien to kocyk cienki, koldry nadal sie boje ze mala sie nakryje lub odkryje a spimy przy klimie lub otwartym oknie wiec w spiworku nie marznie
    Otulacze slyszalam ze fajne ale dopki sie dziecko nie zacznie krecic w nocy

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wlosy w ciazy sie wzmacniaja wlosy, ale tak 2-3mc po porodzie to garsciami wychodzily, az scielam wkoncu

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje włosy to siano w ciąży, nie wypadają ale są straszne, w ogole sie nie układają. za to pazury cacuszko - i rosną jak szalone.

mam pytanie, czy używałyście pieluch wielorazowych? jakie macie doświadczenia?

• milola86 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, czy któraś bierze Femibion Natal 2 i potrzebuje zaopatrzenia? Chętnie odsprzedam w promocyjnej cenie ;) całe opakowanie, ja muszę wrócić do Femibionu 1.

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Jestem czerwcówką 2016 i kiedy nadszedł dzień mojego porodu, moja starsza siostra przesłała mi zdjęcie swojego pozytywnego testu ciążowego :) Także jest Lutówką 2017, ale mało udziela się na forach. Może z czasem uda mi się ją namówić aby dołączyła do Was, póki co będę tu zgalądać w jej imieniu ;) Pozdrawiam Was bardzo serdecznie i życzę żeby wszystkie ciąże przebiegały książkowo, a poród był szybki i bez niespodzianek :) Miłego weekendu!

jestemhela, Brunetka, bebag, Helmi, Papcia, Mmeryy88 lubią tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy bierzecie dalej kwas foliowy? Ja nadal biore,ale zastanawiam sie czy do konca ciazy nalezy brac.

• livia30 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę tylko LadeeVit od dawna, ma w składzie kwas foliowy więc nie biorę dodatkowo.

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Mama DHA, który zawiera kwas foliowy i ginekolog za każdym razem na wizycie upewnia się czy go biorę.

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczorem poczułam kopniaki :) aż mi się brzuch podnosił! wspaniałe uczucie :)
    Dzisiaj póki co nie czuje nic. Ale nie martwię się bo wiem że to jest normalne na początku :)
    Nie mogę doczekać się badania połówkowego, dopiero 27 września w 22tc.
    Dziewczyny które biorą acard, ja biorę od 8tc profilaktycznie i lekarz nie powiedział kiedy odstawić. Jak dlugo bierzecie?

AleAleksandra lubi tę wiadomość

ex2bcwa1570qltn4.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzednie ciąży brałam Acard do 34tc.

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 10 września 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydream wrote:
    Wczoraj wieczorem poczułam kopniaki :) aż mi się brzuch podnosił! wspaniałe uczucie :)
    Dzisiaj póki co nie czuje nic. Ale nie martwię się bo wiem że to jest normalne na początku :)
    Dziewczyny które biorą acard, ja biorę od 8tc profilaktycznie i lekarz nie powiedział kiedy odstawić. Jak dlugo bierzecie?

Ja na razie mam brać. Czytałam w publikacji naukowej że powinno sę odstawić do 32 t ze względu na przetrwały przewód Botalla.

Przy stosowaniu preparatów kwasu acetylosalicylowego
    zaleca się kontrolne badanie echosonograficzne
    serca płodu w 32. tygodniu ciąży (potencjalny wpływ na
    przedwczesne zamknięcie przewodu tętniczego Botalla
    u płodu) oraz okresową kontrolę liczby płytek krwi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 10:41

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
  • bebag Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nocowali dziś u mnie znajomi z córeczką. Koleżanka rok temu była dokładnie w tym samym momencie ciąży co ja teraz (różnica jednego dnia) :) a teraz jej Eliza jest już półrocznym bobasem, bardzo fajnie było zobaczyć jak mniej więcej będzie u nas za rok - nie mogę się już tego doczekać, a mój mąż oszalał na punkcie małej - aż takiej reakcji z jego strony się nie spodziewałam :)
    Miłej soboty dla Was!

age.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydream wrote:
    Mi lekarz kazał brać do 17 tygodnia. Najlepiej zapytaj swojego gina :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ