X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Mmeryy88 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmonis wrote:
    My mieliśmy bez rękawów, zapinane na ramiączkach i ten bardziej polecam, praktycznie i na lato i na zimę. A służył Nam do momentu aż mała zaczęła wstawać w łóżeczku czyli do 10 miesiąca. naprawdę polecam. Do roku w łóżeczku było tylko prześcieradło na gumce i śpiworek.

Ja kupiłam z rękawami, ale są odpinane, wiec na lato można zdjąć . Zapłacilam za niego 120 zł.

ganngox10a3bxdik.png
  • mmonis Ekspertka

Wysłany: 9 września 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwciaaa wrote:
    mmonis a jaki miałaś spiworek z rekawkami czy bez? Pewnie służy do momentu aż dzieciaczek nie skuma,że mama coś mi ruchy ogranicza by pełzać po łóżeczku:)
    Kupowałam w Ikei, płaciłem ok 50 zł. I był ok. Nie warto przepłacać

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do śpiworków to nie używałam przy żadnym dziecku i nie planuję przy kolejnym. Dla mnie to jest niepraktyczne. Tomek sypia na brzuszku z tyłkiem w górze i nie wyobrażam sobie jakby miał się obrócić w tym kokonie :D Chyba by szału dostał. Ale ja od samego początku pod kocykiem go kładłam, kołderką. Rożek używałam tylko w szpitalu. Jak dla kogoś jest to wygodne to czemu nie ;-)

Może trochę reklamy zarzucę jeszcze - prowadzę z koleżanką stronę na FB - szyjemy dla maluszków. Gdyby któraś z was była zainteresowana to zapraszam :-)

https://www.facebook.com/Topominki-1737621726458730/

AleAleksandra lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Saszu Koleżanka

Wysłany: 9 września 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już mamy łóżeczko, bo była wyprzedaż i kupiliśmy już kilka ubranek, bo nie możemy si ę powstrzymać, takie wszystko fajne i malusie :D Niestety nie znamy jeszcze płci i kupujemy neutralne. Niedługo zaczniemy rozglądać się za wózkiem i innymi rzeczami, bo chcemy rozłożyć to sobie finansowo, a nie wszystko w jednym miesiącu :)

A wam też lecą tak strasznie włosy? Ogólnie są lepszej kondycji niż przed ciążą, nawet fryzjerka to zauważyła - są grubsze, lśnią, nie rozdwajają się, ale za to straaaasznie wypadają. Są dosłownie wszędzie i już zaczyna mnie to męczyć. Dzisiaj znalazłam swoje włosy nawet w lodówce. Nie mówię o prysznicu, który codziennie jest zapchany, a w łóżku to już w ogóle pełno ich :/ Fryzjerka poleciła maseczkę dla kobiet po chemioterapii - Vax, ale nie wiem czy to dobry pomysł. Macie też taki problem?

oar89jcgiqg4of0h.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saszu wrote:
    My już mamy łóżeczko, bo była wyprzedaż i kupiliśmy już kilka ubranek, bo nie możemy si ę powstrzymać, takie wszystko fajne i malusie :D Niestety nie znamy jeszcze płci i kupujemy neutralne. Niedługo zaczniemy rozglądać się za wózkiem i innymi rzeczami, bo chcemy rozłożyć to sobie finansowo, a nie wszystko w jednym miesiącu :)

A wam też lecą tak strasznie włosy? Ogólnie są lepszej kondycji niż przed ciążą, nawet fryzjerka to zauważyła - są grubsze, lśnią, nie rozdwajają się, ale za to straaaasznie wypadają. Są dosłownie wszędzie i już zaczyna mnie to męczyć. Dzisiaj znalazłam swoje włosy nawet w lodówce. Nie mówię o prysznicu, który codziennie jest zapchany, a w łóżku to już w ogóle pełno ich :/ Fryzjerka poleciła maseczkę dla kobiet po chemioterapii - Vax, ale nie wiem czy to dobry pomysł. Macie też taki problem?

Oj u mnie ostatnio też wszędzie moje włosy. .:/

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba taki urok z wypadaniem włosów, niestety u mnie też pełno w związku z tym chodzę w związanych ciągle. Paznokcie super mocne a włosy szkoda mówić... W każdej ciąży mi tak leciały :-(

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też włosy wypadają i widać to bardzo na ubraniach bo mam blond włosy a przeważnie chodzę na czarno lub ciemno ubrana:/

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas spiworek byl od ok2-3mc (wczesniej rozek) i używamy nadal, małej nie przeszkadza, potrafi w nim usiasc a nawet wstac, mamy takie na rawiaczka na napy, roźsuwane po calosci, a w lozeczku do tej pory aby przescieradlo, i jak spi w dzien to kocyk cienki, koldry nadal sie boje ze mala sie nakryje lub odkryje a spimy przy klimie lub otwartym oknie wiec w spiworku nie marznie
    Otulacze slyszalam ze fajne ale dopki sie dziecko nie zacznie krecic w nocy

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wlosy w ciazy sie wzmacniaja wlosy, ale tak 2-3mc po porodzie to garsciami wychodzily, az scielam wkoncu

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje włosy to siano w ciąży, nie wypadają ale są straszne, w ogole sie nie układają. za to pazury cacuszko - i rosną jak szalone.

mam pytanie, czy używałyście pieluch wielorazowych? jakie macie doświadczenia?

• milola86 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, czy któraś bierze Femibion Natal 2 i potrzebuje zaopatrzenia? Chętnie odsprzedam w promocyjnej cenie ;) całe opakowanie, ja muszę wrócić do Femibionu 1.

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Jestem czerwcówką 2016 i kiedy nadszedł dzień mojego porodu, moja starsza siostra przesłała mi zdjęcie swojego pozytywnego testu ciążowego :) Także jest Lutówką 2017, ale mało udziela się na forach. Może z czasem uda mi się ją namówić aby dołączyła do Was, póki co będę tu zgalądać w jej imieniu ;) Pozdrawiam Was bardzo serdecznie i życzę żeby wszystkie ciąże przebiegały książkowo, a poród był szybki i bez niespodzianek :) Miłego weekendu!

jestemhela, Brunetka, bebag, Helmi, Papcia, Mmeryy88 lubią tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy bierzecie dalej kwas foliowy? Ja nadal biore,ale zastanawiam sie czy do konca ciazy nalezy brac.

• livia30 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę tylko LadeeVit od dawna, ma w składzie kwas foliowy więc nie biorę dodatkowo.

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Mama DHA, który zawiera kwas foliowy i ginekolog za każdym razem na wizycie upewnia się czy go biorę.

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczorem poczułam kopniaki :) aż mi się brzuch podnosił! wspaniałe uczucie :)
    Dzisiaj póki co nie czuje nic. Ale nie martwię się bo wiem że to jest normalne na początku :)
    Nie mogę doczekać się badania połówkowego, dopiero 27 września w 22tc.
    Dziewczyny które biorą acard, ja biorę od 8tc profilaktycznie i lekarz nie powiedział kiedy odstawić. Jak dlugo bierzecie?

AleAleksandra lubi tę wiadomość

ex2bcwa1570qltn4.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzednie ciąży brałam Acard do 34tc.

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 10 września 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydream wrote:
    Wczoraj wieczorem poczułam kopniaki :) aż mi się brzuch podnosił! wspaniałe uczucie :)
    Dzisiaj póki co nie czuje nic. Ale nie martwię się bo wiem że to jest normalne na początku :)
    Dziewczyny które biorą acard, ja biorę od 8tc profilaktycznie i lekarz nie powiedział kiedy odstawić. Jak dlugo bierzecie?

Ja na razie mam brać. Czytałam w publikacji naukowej że powinno sę odstawić do 32 t ze względu na przetrwały przewód Botalla.

Przy stosowaniu preparatów kwasu acetylosalicylowego
    zaleca się kontrolne badanie echosonograficzne
    serca płodu w 32. tygodniu ciąży (potencjalny wpływ na
    przedwczesne zamknięcie przewodu tętniczego Botalla
    u płodu) oraz okresową kontrolę liczby płytek krwi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 10:41

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
  • bebag Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nocowali dziś u mnie znajomi z córeczką. Koleżanka rok temu była dokładnie w tym samym momencie ciąży co ja teraz (różnica jednego dnia) :) a teraz jej Eliza jest już półrocznym bobasem, bardzo fajnie było zobaczyć jak mniej więcej będzie u nas za rok - nie mogę się już tego doczekać, a mój mąż oszalał na punkcie małej - aż takiej reakcji z jego strony się nie spodziewałam :)
    Miłej soboty dla Was!

age.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydream wrote:
    Mi lekarz kazał brać do 17 tygodnia. Najlepiej zapytaj swojego gina :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ