Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
mmonis wrote:My mieliśmy bez rękawów, zapinane na ramiączkach i ten bardziej polecam, praktycznie i na lato i na zimę. A służył Nam do momentu aż mała zaczęła wstawać w łóżeczku czyli do 10 miesiąca. naprawdę polecam. Do roku w łóżeczku było tylko prześcieradło na gumce i śpiworek.
Ja kupiłam z rękawami, ale są odpinane, wiec na lato można zdjąć . Zapłacilam za niego 120 zł. -
Co do śpiworków to nie używałam przy żadnym dziecku i nie planuję przy kolejnym. Dla mnie to jest niepraktyczne. Tomek sypia na brzuszku z tyłkiem w górze i nie wyobrażam sobie jakby miał się obrócić w tym kokonie
Chyba by szału dostał. Ale ja od samego początku pod kocykiem go kładłam, kołderką. Rożek używałam tylko w szpitalu. Jak dla kogoś jest to wygodne to czemu nie
Może trochę reklamy zarzucę jeszcze - prowadzę z koleżanką stronę na FB - szyjemy dla maluszków. Gdyby któraś z was była zainteresowana to zapraszam
https://www.facebook.com/Topominki-1737621726458730/
AleAleksandra lubi tę wiadomość
-
My już mamy łóżeczko, bo była wyprzedaż i kupiliśmy już kilka ubranek, bo nie możemy si ę powstrzymać, takie wszystko fajne i malusie
Niestety nie znamy jeszcze płci i kupujemy neutralne. Niedługo zaczniemy rozglądać się za wózkiem i innymi rzeczami, bo chcemy rozłożyć to sobie finansowo, a nie wszystko w jednym miesiącu
A wam też lecą tak strasznie włosy? Ogólnie są lepszej kondycji niż przed ciążą, nawet fryzjerka to zauważyła - są grubsze, lśnią, nie rozdwajają się, ale za to straaaasznie wypadają. Są dosłownie wszędzie i już zaczyna mnie to męczyć. Dzisiaj znalazłam swoje włosy nawet w lodówce. Nie mówię o prysznicu, który codziennie jest zapchany, a w łóżku to już w ogóle pełno ichFryzjerka poleciła maseczkę dla kobiet po chemioterapii - Vax, ale nie wiem czy to dobry pomysł. Macie też taki problem?
-
Saszu wrote:My już mamy łóżeczko, bo była wyprzedaż i kupiliśmy już kilka ubranek, bo nie możemy si ę powstrzymać, takie wszystko fajne i malusie
Niestety nie znamy jeszcze płci i kupujemy neutralne. Niedługo zaczniemy rozglądać się za wózkiem i innymi rzeczami, bo chcemy rozłożyć to sobie finansowo, a nie wszystko w jednym miesiącu
A wam też lecą tak strasznie włosy? Ogólnie są lepszej kondycji niż przed ciążą, nawet fryzjerka to zauważyła - są grubsze, lśnią, nie rozdwajają się, ale za to straaaasznie wypadają. Są dosłownie wszędzie i już zaczyna mnie to męczyć. Dzisiaj znalazłam swoje włosy nawet w lodówce. Nie mówię o prysznicu, który codziennie jest zapchany, a w łóżku to już w ogóle pełno ichFryzjerka poleciła maseczkę dla kobiet po chemioterapii - Vax, ale nie wiem czy to dobry pomysł. Macie też taki problem?
Oj u mnie ostatnio też wszędzie moje włosy. .
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
U nas spiworek byl od ok2-3mc (wczesniej rozek) i używamy nadal, małej nie przeszkadza, potrafi w nim usiasc a nawet wstac, mamy takie na rawiaczka na napy, roźsuwane po calosci, a w lozeczku do tej pory aby przescieradlo, i jak spi w dzien to kocyk cienki, koldry nadal sie boje ze mala sie nakryje lub odkryje a spimy przy klimie lub otwartym oknie wiec w spiworku nie marznie
Otulacze slyszalam ze fajne ale dopki sie dziecko nie zacznie krecic w nocy"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Mi wlosy w ciazy sie wzmacniaja wlosy, ale tak 2-3mc po porodzie to garsciami wychodzily, az scielam wkoncu"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
dziewczyny, czy któraś bierze Femibion Natal 2 i potrzebuje zaopatrzenia? Chętnie odsprzedam w promocyjnej cenie
całe opakowanie, ja muszę wrócić do Femibionu 1.
-
Witajcie! Jestem czerwcówką 2016 i kiedy nadszedł dzień mojego porodu, moja starsza siostra przesłała mi zdjęcie swojego pozytywnego testu ciążowego
Także jest Lutówką 2017, ale mało udziela się na forach. Może z czasem uda mi się ją namówić aby dołączyła do Was, póki co będę tu zgalądać w jej imieniu
Pozdrawiam Was bardzo serdecznie i życzę żeby wszystkie ciąże przebiegały książkowo, a poród był szybki i bez niespodzianek
Miłego weekendu!
jestemhela, Brunetka, bebag, Helmi, Papcia, Mmeryy88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wczoraj wieczorem poczułam kopniaki
aż mi się brzuch podnosił! wspaniałe uczucie
Dzisiaj póki co nie czuje nic. Ale nie martwię się bo wiem że to jest normalne na początku
Nie mogę doczekać się badania połówkowego, dopiero 27 września w 22tc.
Dziewczyny które biorą acard, ja biorę od 8tc profilaktycznie i lekarz nie powiedział kiedy odstawić. Jak dlugo bierzecie?
AleAleksandra lubi tę wiadomość
-
Babydream wrote:Wczoraj wieczorem poczułam kopniaki
Dzisiaj póki co nie czuje nic. Ale nie martwię się bo wiem że to jest normalne na początku
Dziewczyny które biorą acard, ja biorę od 8tc profilaktycznie i lekarz nie powiedział kiedy odstawić. Jak dlugo bierzecie?
Ja na razie mam brać. Czytałam w publikacji naukowej że powinno sę odstawić do 32 t ze względu na przetrwały przewód Botalla.
Przy stosowaniu preparatów kwasu acetylosalicylowego
zaleca się kontrolne badanie echosonograficzne
serca płodu w 32. tygodniu ciąży (potencjalny wpływ na
przedwczesne zamknięcie przewodu tętniczego Botalla
u płodu) oraz okresową kontrolę liczby płytek krwi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 10:41
[*] 7.01.2014
[*] 21.09.2015 -
Dziewczyny, nocowali dziś u mnie znajomi z córeczką. Koleżanka rok temu była dokładnie w tym samym momencie ciąży co ja teraz (różnica jednego dnia)
a teraz jej Eliza jest już półrocznym bobasem, bardzo fajnie było zobaczyć jak mniej więcej będzie u nas za rok - nie mogę się już tego doczekać, a mój mąż oszalał na punkcie małej - aż takiej reakcji z jego strony się nie spodziewałam
Miłej soboty dla Was! -
Babydream wrote:Wczoraj wieczorem poczułam kopniaki