Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś zaliczyłam wizytę na pogotowiu. Oblałam się bardzo gorącą kawą, mam poparzone uda i brzuch. Założyli mi opatrunki i wypuścili, rano mam iść na zmianę opatrunków. Z małym raczej wszystko dobrze bo rusza się i kopie. Jeju co mnie jeszcze w tej ciąży spotka, to dopiero połowa...
U nas z imieniem był problem i to niemały bo nic nam się nie podobało. Jedyne które podoba się nam obojgu to Franek i chyba tak zostanie.
-
Czarnaa94, współczuję tego poparzenia. Dobrze, że z synkiem wszystko w porządku.
My z mężem imiona dla dzieci mieliśmy wybrane jeszcze przed ślubem.Jeżeli okaże się, że mamy synka to będzie to Franek, a jeśli córeczka- Gosia.
Też jestem za stworzeniem przez doświadczone mamy listy niezbędnych rzeczy w wyprawce. A w tym temacie to co sądzicie o Misiach Szumisiach? Czy któraś z Was go używała? Uważam, że ich wygląd jest dość odpychający jak na przytulanki, ale jeśli ten szum faktycznie uspokaja niemowlęta, to może warto się zaopatrzeć? -
Co do ciuszkow to zalezy od firmy, moja corka miala 3650 i 56cm i w ciuszkach na 56 np z hm to plywala, a rodzaj ubranek zalezy od preferencji mamy, u nas byly spiochy rozpinane po calosci do szpitala i na noc, a w dzien body z dlugim, spodenki i skarpetki, (rajstop, kaftanikow i takich kompletow kaftan+ spiochy bez rekawow nie trawie), ja mialam ok 10szt body dlugie, 5×body krutkie, 10x spodenki, 10xspiochy, 2kobinezony, 2czapki cienkie, jedna gruba,2bluzy grubsze, 2xniedrapki, 2x rozek bo mała w nim spala poczatkowo, 10pieluch tetrowych, 2xflanelowe, 2 takie na ceratce, 2bambusowe, do tego podklad na materac, 3x przescieradlo, ochraniacz, organizer z kieszonkami na lozeczko, monitor oddechu do pieluszki, komoda z wanienka i materialowy lezaczek do kapieli, kosz na pieluchy, smoczki, butelki (mała i tak nie polubila ani butli ani smoka), szumisia, jakies grzechotki, cienki i gruby kocyk, olej kokosowy, emolium, plyn do kapieli, oliwke, krem f18, kateter, cos od goraczki, sol fizjol, woda morska, frida do noska, obcinaczka do paznokci, szczopka do wloskow, waciki kosm, churt wilg, pieluchy, miseczki na wode przegotowana, i chyba tyle, reszte uzupelnilam potem, duzo ciuchow i zabawek mała dostala
Fiolk@ lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
nick nieaktualnymarcela29 no chyba będzie trzeba na raty kupowac:) Duzo tych body no,ale skoro tyle przydaje sie. Nie chce też w taki szał wpaść kupowania zbyt dużej ilości a dzidzia przeciez szybko rośnie.
A wanienke jaka polecacie? co sądzicie o tych z leżaczkiem?
jeszcze termometr:) te bezdotykowe one też są do wody? -
My mamy Szumisia, nasz ma zamknięte oczka wiec nie wygląda tak tragicznie
Kupilismy późno bo mała miała już 9 miesięcy ale zawsze przy nim zasypia. Dla mnie największą zaletą jest to że zagłusza dźwięki wiec nie trzeba chodzić na palcach a dziecko nie ma problemu z zaśnięciem
olka24 lubi tę wiadomość
-
Mis szumis u nas wcale sie nie sprawdzil. Jak dla mnie szkoda pieniedzy, lepiej puscic szum w telefonie lub suszarke.
Co do wanienki to mialam lezaczek tez - uzylam raz i wywalilam. Jak dla mnie niepraktyczny wcale. Kapalismy na gabce i to fajna sprawa bo dziecko w wodzie jest a nie nad nia jak na lezaczku a przy kolkach zanurzenie brzuszka w cieplej wodzie dziala cuda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 20:49
-
nick nieaktualnyA z szumisiami to czasami nie jest tak,że one tj tylko zagłuszają inne dźwięki co również można zrobić puszczajac dzwiek suszarki.
Ja w domu mam jakąś gąbke,która została po innym dziecku. W zasadzie nie uzywana,ale jak na nia patrze to ona jest tak gruba i jak ją suszyć. -
nick nieaktualnyA my polecamy szumisia Dawid nadal zasypia przy szumie ale mamy w tel aplikacje z szumami ale teraz kupimy misia bo do Dawida dosc pozno wpadlam na ten pomysl i nie kupowalam wczesniej spalilam dwie
suszarki i lecial odkurzacz -(kolki)
U nas na dzien dzisiejszy wybrane imie Wojtuś i chyba sie nie zmieniWiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 21:29
-
U nas będzie Pola.
Co do szumisiów nie mam jeszcze własnych doświadczeń natomiast znajomi pokazali nam super leżaczek który ma różne opcje bujania oraz dźwięków plus można puszczać dzwięk przez bluetooth z komórki: 4moms, model mamaru https://www.4moms.com/mamaroo i chyba będziemy się do niego przymierzać. A skoro tak szumis nie będzie już potrzebny.
Jeśli chodzi o kąpiele ja myślałam o wiaderku. Podobno się super sprawdza i jakoś taka kąpiel do mnie bardziej przemawia. Kilku znajomych już testowało i mega zadowoleni są. -
Dzięki za te opinie o Szumisiach. W takim razie chyba zaczniemy od szumiących aplikacji na telefon i zobaczymy czy to działa na naszego Dzidziusia.
A jak to jest z karuzelkami nad łóżeczko? Bo wiem ze teraz w sklepach są jakieś totalnie wybajerzone z projektorem itp. cudami. Czy Wy korzystacie z karuzelek? Jeśli tak to jakie polecacie? Na co zwrócić uwagę przy wyborze bo ja szczerze mówiąc nie mam pojęcia...
I jeszcze mam pytanko odnośnie mat edukacyjnych. Moja bratanica kończy cztery miesiące i zastanawialiśmy się czy jej nie kupić takiego wynalazku ale jak oglądałam sobie różne rodzaje w internecie to mam wrażenie, że dziecko szybko się taką matą znudzi, no b bo ile można macac kawałki materiału albo patrzeć na te same dyndające nad głową misie? Może się mylę, bow końcu nie pamiętam jak to było na tym etapie rozwoju.Warto inwestować w takie maty? Dzieci się często na nich bawią?
Z góry dzięki za wszystkie opinie. -
sylwciaaa wrote:A z szumisiami to czasami nie jest tak,że one tj tylko zagłuszają inne dźwięki co również można zrobić puszczajac dzwiek suszarki.
Ja w domu mam jakąś gąbke,która została po innym dziecku. W zasadzie nie uzywana,ale jak na nia patrze to ona jest tak gruba i jak ją suszyć.
Wykrecic normalnie
-
U nas szlo body 2-3 na dzien nieraz bo a to ulane, a to kupa wyciekla wiec prac po pare sztuk ubranek sie nie oplacalo to mialam wiecej, a jak sie kupuje wielopaki body to sie oplaca, super sa te kopertowe ale ciezko dostac, ja wymienilam ilosc 56i 62 lacznie, u nas szumis sie sprawdzil, apke w tel tez mialam ale klasc tel do lozeczka czy wozka to zawsze jakies tam fale sle, a i mis mily do przytulenia, my dostalismy dwie karuzele i mała lubila taka pluszowa, nakrecana z canpolu bo mogla lapac misie, a taka plastikowa z bajerami to olewka, mata edukacyjna byla fajna zeby polozyc mała na podlmdze czy lozku, ale juz palaki i x wabawki miala gdzies takze sie ciesze ze kupilam w komisie i duzo nie wydalam, co do lezaczka u nas tez mialo byc bez ale ciezko sie mezowi kapalo takie malenstwo nie trzymajace glowki i kupil ten materialowy, jak sie dziecko polozylo to sie uginal pod ciezarem i po paszki mala byla w wodzie"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017