WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też łożysko nachodzi na ujście szyjki macicy i tyle tylko że mam zakaz współżycia. Nic więcej gin na ten temat nie mówił. Ja jestem zdania że jak lekarz nie ma żadnych zastrzeżeń to nie ma co sobie dopowiadać ;)

Brunetka, Papcia, AleAleksandra lubią tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandraola wrote:
    No staram się nie martwić ale czasami się nie da, czytałam właśnie kiedy najczęściej występuje i nic do mnie nie pasuje. To moja pierwsza ciąża, ale tak jak pisze jestem w 18 tc więc wychodzi na to, że mam szanse, że wszystko wróci do normy :)

Może jednak masz łożysko na przedniej ścianie :)

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam
    A Ja wpadlam sie pochwalić ze nasz krolewicz bedzie mial braciszka :)wiec mialam nosa i mega sie ciesze ze juz w lutym bede miala dwoch przystojniakow <3

AguŚka89, Paulina89, Ediii, Czarnaa94, evs, aleksandraola, jestemhela, zbikowa, livia30, Goździk89, M@linka, Papcia, paulka86, Mmeryy88 lubią tę wiadomość

• aleksandraola Znajoma

Wysłany: 8 września 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka wrote:
    Może jednak masz łożysko na przedniej ścianie :)

Okaże się na następnym badaniu. :-)
    No właśnie, kiedy najlepiej na badanie połówkowe ?

Aleksandra
  • AleAleksandra Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, gratuluję córeczki, a Tobie, olka24 syneczka! :) :) Moja intuicja też mówi mi, że będziemy mieć synka, ciekawe czy i u nas się sprawdzi. ;)

Ja się muszę dziś pochwalić bo wczoraj coś poczułam! Wieczorem mój mąż w przypływie czułości do Dzidziusia zaczął coś gadać bardzo nisko nad moim brzuchem i dość konkretnie masował mi podbrzusze. Co prawda nie liczył na to, że ktoś mu odpowie, ale po chwili poczułam takie "tyknięcie" bardzo nisko w podbrzuszu, jakby jakiś węgorz mi przepłynął ocierając się o brzuch. A później za momencik takie puk, puk od środka i znów węgorz!!! Co prawda na tym się skończyło, ale aż nam się obojgu łzy szczęścia w oczach pojawiły!! Coś niesamowitego! Później jeszcze się dobijaliśmy trochę do Dzidziusia, żeby jeszcze nas pozaczepiał, ale już nic nie wyczułam więcej i od tej pory cisza. No, ale znak już jakiś był, co prawda ja dalej nie dowierzam, bo to moja pierwsza Dzidzia i chyba póki nie zasadzi mi porządnego kopniaka to będę żyła jak w krainie iluzji. ;) Za to małżonek jaki dumny, że to za jego przyczyną poczułam pierwsze ruchy naszej Kruszynki. :D
    Piękne te chwile ciąży, naprawdę, wszystkie wymioty i ciągnięcia więzadeł są tego warte- mogę to stwierdzić bez cienia wątpliwości.

Goździk89, M@linka, AguŚka89, olka24, Paulina89, Ediii, aleksandraola lubią tę wiadomość

125e5056ef.png
  • Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś pod ręką też poczułam "węgorza". Niesamowite wrażenie. :D

M@linka, AleAleksandra, Ediii lubią tę wiadomość

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam lozysko na przedniej scianie :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • AgataL Koleżanka

Wysłany: 8 września 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też zaczynam mocniej odczuwać ruchy i to przeważnie wieczorem jakieś 30 minut po jedzeniu.

Ja mam łożysko przodujące częściowo zakrywające ujście macicy. Gin mówiła, że jest bardzo nisko ale może się jeszcze podnieść. Przez najbliższe tygodnie mam zakaz współżycia a dokładniej doprowadzania do skurczów macicy, mam się oszczędzać, nie dźwigać i przyjmować nospę.

Czy macie problem z układem trawiennym? Chodzi mi głównie o przełyk i żołądek.
    Nie mam zgagi ale często mi się ulewa. Nie mam miejsca w żołądku, mam wrażenie, że połknęłam balon. Czasem mam problemy z przełykaniem, tak jakbym gulę w gardle miała albo jakieś treści pokarmowe. Gin powiedziała, że jeszcze ciąża jest bardzo nisko więc to nie wynika z ucisku. Jest to mega upierdliwe bo posiłki jem na raty lub w bardzo małych ilościach.

gannyx8dt8d9juc3.png
  • Mmeryy88 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam czasem zgagę, a nigdy wcześniej nie miałam.

Zazdroszczę Wam tych ruchów. Ja tez juz bym chciała i coraz bardziej się martwię, że ich nie ma...

ganngox10a3bxdik.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nadal nic, żadnych ruchów, wegorzy czy innych stworów. Sikam nie za często, żadnych zgag i innych rozrywek. Brzuch nie wiem czy rośnie, nigdy nie byłam na tyle szczupła żeby widzieć tak drobne zmiany :( mam trochę dola, bo nie wiem czy wszystko jest w porządku i żadnych z nikad znaków "hej matka, wszystko jest ok, nie smuc się"

• mmonis Ekspertka

Wysłany: 8 września 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    U mnie nadal nic, żadnych ruchów, wegorzy czy innych stworów. Sikam nie za często, żadnych zgag i innych rozrywek. Brzuch nie wiem czy rośnie, nigdy nie byłam na tyle szczupła żeby widzieć tak drobne zmiany :( mam trochę dola, bo nie wiem czy wszystko jest w porządku i żadnych z nikad znaków "hej matka, wszystko jest ok, nie smuc się"

Spokojnie, na pewno jest wszystko dobrze. W pierwszej ciąży pierwsze ruchy poczułam dopiero w 22 tc. Miałam łożysko na przedniej ścianie. Teraz poczułam szybko, ale to jest tak niewyraźne na początku, że naprawdę trzeba się było mocno wsłuchać w organizm. Poza tym wiedziałam czego się spodziewać. A brzuszek w pierwszej ciąży wyrzuciło mi dopiero w 8 miesiącu.

AniaAndzia lubi tę wiadomość

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • AleAleksandra Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie martwcie się. Ja jeszcze wczoraj się smuciłam, że nie mam żadnych wieści bezpośrednio od Dzidziusia, a tymczasem już wieczorem tego samego dnia dał pierwsze znaki. Od tamtej pory wciąż nic. Także jestem pewna, że wkrótce każda z nas poczuje swoje Maleństwo, a z tygodnia na tydzień Dzidzie będą rosły, a ich ruchy będą coraz silniejsze i częstsze. :) Ani się obejrzymy a będziemy marudzić, że nasze Maluchy skaczą nam po pęcherzach albo z rozkoszą bombardują soczystymi kopniakami nasze nerki. :P Także cierpliwości (mówię to też do siebie, bo oczywiście teraz bym chciała czuć mojego węgorza co minutę ;))!! :)

125e5056ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nadal nie czuje nic,ale nie martwię się. Wszystko w swoim czasie.

Teraz poruszę pewien temat,w zasadzie to wczesnie,ale myślę że jest już cześć mamusiek, które zastanawiają sie juz nad wyprawką. Dlatego też zwracam się do mamusiek,które już rodziły,żeby napisały co tak naprawdę warto kupić. Takie must have:) O zbędnych gadżetach też mogą wspomnieć.

• infinity888 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jaki lekarz takie teorie..na I usg gen dokladnie 11+3dni moj dzidzius byl za maly ale teraz to chyba bedzie ok 1- badanie mam 19tc+5dni.

Popieram wszystkie Mamusie prosimy o liste co i w jakiej ilosci kupic na poczatek;). Narazie mam wybrany wozek i nosidelko;)

sylwciaaa lubi tę wiadomość

34bwvfxmgk5zmjd1.png
    Beta HCG
    25.05-433
    27.05-1285
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ruchow to u mnie.sprawdza sie to - jak zjem cos slodkiego albo wypije, dzis np kompot to zawsze dziecko robi sie aktywme:) ja mocno czuje maluszka mam wrazenie ze z każdym dniem.coraz bardziej. Odkąd lekarz zasugerował ze noszę w sobie kolejna córkę zaczelam myśleć nad imieniem. Zrobilam liste wstępną na ktorej mam ok 12 imion:) i tak pomału bede listę skracać;) a u was jak macie juz postanowione jakie imię nadacie dziecku?

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś pierwsze wyraźne ruchy - jak zaczął mały buszować to na całego ;-)

Imię wstępnie wybrane chociaż łatwo nie było. Dla dziewczynki mieliśmy przygotowane a tu małe przepychanki ale udało się i prawdopodobnie będzie Mikołaj ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wejdzcie sobie na belly w moje listy i tam sa rozne listy z wyprawkami dla noworodka, do szpitala itd. :)

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyprawki to u mnie rozmiar 56 przydał się tylko w szpitalu ale Tomek był duży (urodził się 3950g). Bodziaki, śpiochy, pajace od rozmiaru 62. Kaftaniki to dla mnie coś zupełnie niepotrzebnego. Ja trochę tego miałam bo nie chciałam prać codziennie a prawda jest taka, że przebierałam po kilka razy dziennie bo to się ulało, to bokiem z pieluchy wyszło...

Na pewno sporo pieluch tetrowych bo to idzie na potęgę :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png

Wysłany: 8 września 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie obie.cory przy porodzie wazyly nie cale 3100 zatem potrzebowalam śpiochów w rozmiarze 50. Jak lekarz powie wam pod koniec.ciazy ze dziecko bedzie wieksze blizej 4 kg to tak jak.pisze livia30 rozmiary ciuszkow ok 62. A jak blizej 3 kg to od 50:)

km5svcqgq5dggbpx.png

Wysłany: 8 września 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyna ktora rodzila w tym.samym czasie co ja urodzila chlopca 4200 i tyle.mniej wicej lekarz jej przewidzial ze ok 4 kg. Biedna nie miala.w.co.dziecko.ubrać bo miala ze soba wyprawkę gdzie miala.ciuchy na 56 i nie mogla dziecka.w nie wcisnąć ;(

km5svcqgq5dggbpx.png
‹‹ 315 316 317 318 319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ