Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja biorę pregnę plus i też ma w składzie kwas foliowy.
Co do wyprawki to ja miałam dużo ubranek, wstawiam pranie raz lub dwa razy w tygodniu. Nienawidzę prasować więc ograniczam się do jednorazowego dlugiego stania z żelaskiem
Syn miał 3300 i 56 cm, nosił rozmiar 56
Córka 3940 i 58, nosiła 62
Tak jak ktoś już wspominał h&m ma duże rozmiarówki moim Zdaniem o rozmiar większe.
Misia szumisia nie miałam przy poprzednich dzieciach i teraz też nie kupię, karuzeli też nie młam, bo nad łóżeczkiem wisiał baldachim z firanowego materiału- mieszkam na wsi i ze względu na insekty było to dla nas super rozwiazanie. Mata i leżaczek bujaczek super sprawa. Ja też potrzebowałam dobrej niani elektronicznej, podgrzewacza do butelek, no i laktatora - wybrałam zwykły ręczny, zawsze dawał duża ulgę przy nawale i zastojach w piersi.
Wanienkę miałam na stojaku, a w łóżku normalna kołderkę i ochraniacze boczne.
Natomiast do szpitala polecam kupić dla siebie ciemne ręczniki, w połogu jasne wygladaja strasznie i ciężko je doprać.
Przez ten upał ledwo żyję -
Dziewczyny wiem, że temat już był wałkowany ale błagam pomóżcie. Od kilkunastu dni jestem nieszczęśliwą posiadaczką infekcji. Najpierw brałam Vitagin C, potem lekarka zaleciła Nystatyne. Po 10 braniach Nystatyny nawrót infekcji. Którym lekiem udało się Wam skutecznie przepędzić infekcje? Kiedyś na infekcje pomagały mi globulki Clotrimazol ale nie wiem czy są bezpieczne w ciąży...
-
Babydream wrote:Wczoraj wieczorem poczułam kopniaki
aż mi się brzuch podnosił! wspaniałe uczucie
Dzisiaj póki co nie czuje nic. Ale nie martwię się bo wiem że to jest normalne na początku
Nie mogę doczekać się badania połówkowego, dopiero 27 września w 22tc.
Dziewczyny które biorą acard, ja biorę od 8tc profilaktycznie i lekarz nie powiedział kiedy odstawić. Jak dlugo bierzecie?
Ja mam odstawić miesiąc przed porodem.
27.08.2015 (*) cb
08.02.2016 (*) cb -
Penduka1 wrote:Dziewczyny wiem, że temat już był wałkowany ale błagam pomóżcie. Od kilkunastu dni jestem nieszczęśliwą posiadaczką infekcji. Najpierw brałam Vitagin C, potem lekarka zaleciła Nystatyne. Po 10 braniach Nystatyny nawrót infekcji. Którym lekiem udało się Wam skutecznie przepędzić infekcje? Kiedyś na infekcje pomagały mi globulki Clotrimazol ale nie wiem czy są bezpieczne w ciąży...
Niestety może być tak jak u mnie ze w ciąży nie wyleczysz infekcji. Ja musze do porodu brac globulki po podleczeniu 2 razy w tygodniu. U mnie nie ma szans na wyleczenie bo infekcja wracala po tygodniu. Leczenie w takim przypadku przez całą ciaze az do rozwiązania jest znane lekarzom bo każdy u ktorego byłam mi to mówił tak samo jak wylądowalam 2 razy w szpitaluWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2016, 08:59
-
No dokładnie ja też znam ten problem - infekcji w ciąży trudno się pozbyć raz a porządnie. Też stosowałam Pimafucin i Nystatyne w końcu w drugim trymestrze Clotrimazol - była ulga na dłuższą chwilę ale infekcja wróciła i tak jak AguŚka89 biorę teraz doraźnie dwa razy w tygodniu dopochwowo Natamycyna Unia i jest spokój
-
Ja brałam nystatyne i clotrimazolum żel. Po 2 tyg stosowania nie ma śladu infekcji i nawet nie straszcie,że zaraz może wrócić
lekarz kazał brać 2 razy w tyg profilaktycznie lactovaginal.
Co do acardu, to ja brałam do 17 tc clexane, które ma podobne działanie. Po calkowitym wykształceniu łożyska można odstawić, czyli najwcześniej w 16 tyg.
A u mnie będzie chłopakI rośnie jak na drożdżach, już o tydzień przegonił termin z okresu.
AleAleksandra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZrobie mały misz masz pytan:)
Powiedzcie mi czy w ciaży lakiery hybrydowe można robić? Odpadaja dla mnie sytuacje kiedy termin porodu zbliza sie,te ostatnie miesiace bo wiadomo w kazdym momencie możemy zaczasc rodzic. Tez nie mowie o sytuacji,zeby nakładać lakier raz za razem. Ogólnie jestem zwolenniczką robienia przerw nawet zwyklych lakierow. Ja zrobiłam,ale moze mam 2 raz na paznokciach. Ciekawa jestem waszej opinii czy on jakoś przenika już utwardzony. -
nick nieaktualnyManiaczka hybryd nie jestem bo co ja moge powiedziec jak mam 2
Lubie zwykle za cene i latwosc zdejmowania. Od czasu do czasu OK,ale nie wyobrazam sobie malowania non stop. Zwykle tez dobrze trzymają sie u mnie dobrze. Pytalam Pania Doktor i malowanie paznokcie tak ogolnie i powiedziala,ze nie ma przeciwskazan inaczej jest w przypadku kosmetyczek,wdychania tych wszystkich oparów. Wiecie ostatnio tyle mówi sie o tych slynnych uczuleniach semilaków. Wczesniej byla nagonka o odzywce Eweline 8w1. Nie wiem dlaczego one uczulaja. Może cos jest w tym,że dlugotrwaly malowanie powoduje uczulenie.Chyba mało przypadków jest uczulen np semilaca przy pierwszym uzyciu,ale nie zmienia faktu,że duzo o tym mówi sie i dobrze. Dawno temu tez stosowalam ta slynna odzywke Eweline,ale od czasu do czasu. Wszystko z głową. Zauwazyłam,ze im starsza jestem to jakoś mniej uzywam kosmetyków. Nie kupuje już tak jak wczesniej by potem leżało.
-
Mnie lekarz powiedział, że jeżeli wcześniej farbowałyśmy włosy, robiłyśmy hybrydę czy depilację woskiem i nie było reakcji alergicznej to nie ma przeciwwskazań do kontynuowania tych zabiegów w ciąży. Oczywiście ważne jest nasze samopoczucie, tzn czy zapachy nam nie przeszkadzają, nie są duszące. Najlepiej wykonywać je w dobrze wentylowanym pomieszczeniu
Ja włosy farbowałam już dwa razy, moja fryzjerka stwierdziła nawet, że włosy przyjęły kolor dużo szybciej niż zwykle
moim zdaniem tym razem blond nawet wyszedł ładniejszy.
sylwciaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny. W nocy obudził mnie mocny ból podbrzusza (nie był twardy) z lewej strony, ból był okropny, poszłam do ubikacji bo zrobiło mi się słabo, miałam dreszcze całego ciała. Plamienie żadne nie wystąpiło. Ból był okropny, myślałam że zemdeleje ale po chwili wszystko minęło.
Nie wiem co robić, jechać do ginekologa, czy może to normalne? Teraz juz nic mi nie dolega. Miała któraś z Was coś takiego?
-
Madzius a moze to kolka jelitowa? Dla mnie jeden z najgorszych boli, taki jak opisujesz...
Pozdrawiam ze Skandynawii. Jestem na stazu zagranicznym z pracy, w weekend sobie zwiedzalam a dzis jade do pracy do lokalnego szpitalaczuje sie super, mala kopie non stop, zyc nie umierac!
Czy bylybyscie chetne na zakup ciuszkow chlopiecych i kilku gadzetow ode mnie? Bede robic wietrzenie szaf przed Lili i na pewno czesc najbardziej meskich ubranek mi sie nie przydaAnia_84, AleAleksandra lubią tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o hybrydy robię co dwa tygodnie bez przerwy, pytałam lekarza i nie ma żadnych przeciwwskazań
sylwciaaa lubi tę wiadomość
-
Witam Was, mam pewien problem. Może ktoraś z Was sie z czyms takim zetknęła i pomoże.. Od kilku dni zauważyłam ze na jednym sutku pojawia mi się niewielkie zgrubienie, bardziej takie odkształcenie ale w srodku raczej nie wyczuwam nic twardego. Najdziwniejsze jest to, ze mam to rano po przebudzeniu, a po kilku godzinach znika. Zawsze w tym samym miejscu i tyko na jednej piersi..
-
nick nieaktualny
-
Nieukowa wrote:Madzius a moze to kolka jelitowa? Dla mnie jeden z najgorszych boli, taki jak opisujesz...
Miałaś rację, to kolka jelitowa. Byłam sprawdzić na wszelki wypadek u ginekologa czy wszystko ok. Z dzidzia wszystko w porządku. Za to ja się strachu najadlam, bo ból był przeokropny
-
Hej kochan matko kiedy ja was nadrobie
ostatnio nie mam na nic czasu ciągle coś
my mamy pierwszą rzecz od znajomych łóżeczko turystyczne
ja własnie sedze i się wkurzam w sobote robiłam AFP i posiew moczu
posiewmiał być za 4-7 dni więc nawet nie sprawdzałam... a AFP tego samego dnia .. oczywiscie przez weekend nie było wyniku bo okazło się że AFP robia o pon-piatku ..miał być dziś po 12 ..no i co posiew moczu juz mama AFP dalej wynik wykonywany .. nerwica mnie zaraz strzeli
Na szczęscie posiew moczu ok