X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • AgataL Koleżanka

Wysłany: 12 września 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra_zog wrote:
    Witam Was, mam pewien problem. Może ktoraś z Was sie z czyms takim zetknęła i pomoże.. Od kilku dni zauważyłam ze na jednym sutku pojawia mi się niewielkie zgrubienie, bardziej takie odkształcenie ale w srodku raczej nie wyczuwam nic twardego. Najdziwniejsze jest to, ze mam to rano po przebudzeniu, a po kilku godzinach znika. Zawsze w tym samym miejscu i tyko na jednej piersi..

A może to żyłka się uwypukla. Ja teraz na piersiach mam bardzo widoczne żyłki i jedna na sutku wyglada jak sinak, też jest lekko wypukła.

gannyx8dt8d9juc3.png
  • Papcia Ekspertka

Wysłany: 12 września 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra_zog wrote:
    Witam Was, mam pewien problem. Może ktoraś z Was sie z czyms takim zetknęła i pomoże.. Od kilku dni zauważyłam ze na jednym sutku pojawia mi się niewielkie zgrubienie, bardziej takie odkształcenie ale w srodku raczej nie wyczuwam nic twardego. Najdziwniejsze jest to, ze mam to rano po przebudzeniu, a po kilku godzinach znika. Zawsze w tym samym miejscu i tyko na jednej piersi..

Czy to jest lewa pierś i na niej leżysz w nocy? Może to być przytkany kanalik mlekowy (w końcu nasze piersi przygotowują się już na karmienie maluszków). Spróbuj trochę zmienić pozycję, tak, żeby nie uciskać piersi w nocy i zobaczysz czy problem nadal się będzie pojawiał... Ja też wczoraj rano miałam takie zgrubienie na brodawce, a dzisiaj po zmianie pozycji już go nie było :)

pc288d2.png

ojxedf9h1wtfir6q.png
  • AgataL Koleżanka

Wysłany: 12 września 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Hej kochan matko kiedy ja was nadrobie :)

ostatnio nie mam na nic czasu ciągle coś :)

my mamy pierwszą rzecz od znajomych łóżeczko turystyczne :)
    ja własnie sedze i się wkurzam w sobote robiłam AFP i posiew moczu
    posiewmiał być za 4-7 dni więc nawet nie sprawdzałam... a AFP tego samego dnia .. oczywiscie przez weekend nie było wyniku bo okazło się że AFP robia o pon-piatku ..miał być dziś po 12 ..no i co posiew moczu juz mam :O a AFP dalej wynik wykonywany .. nerwica mnie zaraz strzeli :P
    Na szczęscie posiew moczu ok :D
    A co to jest AFP i po co się to badanie wykonuje?

gannyx8dt8d9juc3.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataL wrote:
    A co to jest AFP i po co się to badanie wykonuje?
    Wykonuje się go przy połówkowych na pewno ja mam wczesniej robione miedzy 16-18 tyg w celu weryfikaji czy kwas foliowy dobrze ochrania dziecko przed moimi lekami na padaczke
    generlanie to jeden z markerów ktory tez wychodzi podwyzszony przy wadach cewy nerwowej , rozszczepie kregosłupa i ZD w róznyh tyg jest inny wynik moja dr odrazu mmnie uprzedziła zebym nie panikowała jak wyjdzie podwyzszony bo na bank wyjdzie ;) ale wazna jest jakas krotność :)

Nieukowa lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po wizycie wszystko dobrze. Będę miała syna ale jestem szczęśliwa.

AleAleksandra, Brunetka, Helmi, Mmeryy88 lubią tę wiadomość

• AleAleksandra Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam się po weekendzie. :)

Suomi, gratuluję syneczka! :D Paulka86, Tobie także gratuluję synalka!! :)

Ja w międzyczasie w weekend podróżowałam aż 1300 km w obie strony, bo musiałam obronić się na podyplomówce, ale udało się na 5, także podróż zakończona sukcesem. :) Poza tym ruchy Dzidziusia stają się coraz bardziej wyraźne. Dzisiaj nawet pojawiają się już w ciągu dnia, a nie tylko wieczorem jak dotychczas. :D No i do tej pory musiałam się położyć i lekko ręką dociskać brzuch, żeby coś poczuć, a teraz widać moja Dzidzia urosła lub jest coraz silniejsza, bo od czasu do czasu czuję jak fika, niezależnie od mojej pozycji. :) Wczoraj po podróży już w ogóle się tak rozkręciła, że te puknięcia przybrały na sile i zawołałam męża, żeby spróbował coś wyczuć. :) Z pięciu kopniaków wyczuł jednego, ale był tak autentycznie zdumiony i szczęśliwy zarazem, że nie wiedział jak zareagować. W końcu zapytał czy to Dzidziuś, a ja mu na to, że nawet jakbym miała tasiemca to raczej nie kopałby mnie po macicy. ;)Także jesteśmy przeszczęśliwi. :)
    Za tydzień mamy chrzciny mojej małej Bratanicy i dzisiaj kupiłam dla niej matę edukacyjną Tiny Love Las Przygód. Mam nadzieję, że się przyda, moim głównym argumentem w wyborze było to, że można ją przerobić pod kątem aktualnego etapu rozwoju dziecka. Zobaczymy czy to się sprawdzi.
    Dla siebie kupiłam za to dwie pary legginsów ciążowych, bo mam zamiar od jutra wrócić na siłownię. Dodatkowo zakupiłam też legginsy ocieplane na zimę. Myślę, że to dość praktyczne jeśli chodzi o ciążę. :) Zawsze można narzucić tunikę lub dłuższą bluzkę i już jestem w wersji "wyjściowej". ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 18:03

Brunetka, paulka86, Nieukowa, Papcia, Suomi lubią tę wiadomość

125e5056ef.png
  • anaaa Ekspertka

Wysłany: 12 września 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wiecie w czym bedzie spał wasz dziudzis na początku ? Czy będziecie go kłaść w rozkach otulacxach czy jeszcze czymś innym?

4rtki45b8sbxqzn7.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamierzam kupic otulacz, zobaczyny czy sie sprawdzi :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • anaaa Ekspertka

Wysłany: 12 września 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A masz jakis konkretny otulacz na oku?

4rtki45b8sbxqzn7.png
  • maadziius Koleżanka

Wysłany: 12 września 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce kupić rożek i otulcz :)

zi133e3kfw36xf1w.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierwszym maluchu miałam gotowy plan, że będę otulać itp, a moje dziecko mi go zepsuło, bo nie znosiło krępowania nóżek :) także tym razem zobaczę najpierw co maluch lubi, a potem może kupię otulacz. Na pewno zawsze przydadzą się kocyki i śpiworki, jak nie na samym początku to póxniej i jak nie do łózeczka, to do wózka :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupie śpiworek i uszyję rożek. Jeśli zauważę, że dobrze się czuje skrępowana to kupię otulacz.
    W smyku (online) widziałam fajne otulacze :)

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bez rozkow I otulaczy bo moja pierwsza corka.miala dyzplazje stawow biodrowych I.najhorszym jest krepowanie.nozek... nozki musi miec szeroko... I nie bede ryzykowac przy drugim bo... ortopeda powiedzial ze drugie tez moze.miec.wiec.od.urodzenia bioderka szeroko... poprosze po.urodzeniu o.usg bioderek ale nie wiem czy zrobia.

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja corka spała w rozku. A później bardzo długo w spiworku. Teraz mam zamiar kupić otulacz i spiworek. U mnie super się sprawdziło. A teraz zobaczymy.

• Helmi Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam jeszcze konkretnego :)
    Wlasnie ostatnio w pytaniu na sniadanie mowili o otulaniu maluchow i wlasnie pokazywali zeby nozki byly szeroko, podkurczane tak jakby na zabke :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ktoś pytał jak sytuacja z moją szefową, otóż ciągle jeszcze pracuje z domu, powiedziałam sobie że to będzie do czasu aż nikogo nie znajdą. Zależy mi na tej pracy... A szefowa była przekonana że będę pracować do końca albo co najmniej do grudnia....
    Poza tym, kopniaki czuję co dzień, ale ostatnio jakoś słabiej. Odstawiłam wczoraj acard, i tak brałam go profilaktycznie bez konkretnych wskazań, myślę że nie powinno się nic stać.
    Ja jeszcze nic nie kompletuje dla dziecka, najpierw chce wiedzieć płeć :) na ostatnim usg lekarz powiedział że to prawdopodobnie dziewczynka, ale ja mu jeszcze nie wierzę :D
    poczekam do połówkowego :)

ex2bcwa1570qltn4.png
  • Penduka1 Koleżanka

Wysłany: 13 września 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam połówkowe dzisiaj! Tylko samo USG. Czy podczas połówkowego robi się jeszcze jakies badania z krwi jak to było w pierwszym trymestrze z testem Pappa? Czy tez trzeba to zrobic w dniu kiedy sie robi USG? Kurcze nic mi lekarz o tym nie powiedzial i nie wiem... i tez zastanawiam sie czy nie za wczesnie na połówkowe. Czy ktoraś z Was już je miała albo ma jeszcze np w tym tygodniu?

f2w3hgqs2yrmivyr.png
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam mieć pod koniec września, w 22tc

ex2bcwa1570qltn4.png
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penduka1 wrote:
    Dziewczyny a ja mam połówkowe dzisiaj! Tylko samo USG. Czy podczas połówkowego robi się jeszcze jakies badania z krwi jak to było w pierwszym trymestrze z testem Pappa? Czy tez trzeba to zrobic w dniu kiedy sie robi USG? Kurcze nic mi lekarz o tym nie powiedzial i nie wiem... i tez zastanawiam sie czy nie za wczesnie na połówkowe. Czy ktoraś z Was już je miała albo ma jeszcze np w tym tygodniu?

Penduka z tego co wiem nie ma badania krwi.
    Mi lekarz powiedział, że pomiędzy 20-22 tygodniem, jesteś w 20 więc ok.

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Czy podczas ciąży miałyście problem z biegunką albo może z bardzo luźnym stolcem bo w sumie wczoraj byłam na ubikacji 2 razy i dziś jedne raz ale bulgotanie w brzuchu i rzadkość wiecie czego jest. Napiłam się wczoraj trochę Coli bo ona podobno przeżre nawet rdzę na rurze i w sumie nie wiem co mogę jeszcze zrobić. Może coś poradzicie kobity? :?

w4sq3e3ki6xapks2.png
‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ