WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwciaaa wrote:
    Czy stosowałyście suplement Prenatal Duo? Kupiłam wersje na 30 dni. Tani nie jest;/

Ja go biorę i na razie kupuje go za 39,99 zł. A ty ile dałaś?

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od paru dni stosuje feminovit z dha w jednej kapsulce, za 30tab cena ok20zl, wczesniej bralam dwukapsulkowe wit za ok50zl, strasznie zdzieraja na tych wit

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • magda94 Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore prenatal duo od poczatku ciazy, tak zalecila gin, bo w "uno nie udal im sie sklad". Kupuje w aptece internetowej za 39 zl, w aptece kosztuja u mnie okolo 70.

34bw43r8x3c08pa7.png

mhsvx1hpg0g6h8qo.png
  • AgataL Koleżanka

Wysłany: 14 września 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem, że temat był już poruszany 100 razy ale nie jestem w stanie wyszukać odpowiedzi wśród tylu postów, co można stosować na ból gardła poza płukankami ?
    Kiedyś jedna z Was umieszczała link do bezpiecznych leków w ciaży ale nie sposób znaleźć :-(
    Mam wrażenie, że połykam żletki, boli jak cholera.

gannyx8dt8d9juc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za prenatal duo zapłaciłam 39,99 w aptece "Niezapominajce" jakież było moje zdziwienie przy kasie. Zobaczymy jakie efekty,ale na codzień staram się dobrze odżywiac i dostarczać duzo witamin z owoców i warzyw.

AGATAL ja na ból gardła stosowałam spray Tantum verde ( polecony przez moją Panią Doktor).

• Helmi Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez tantum verde pomogl :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • aleksandraola Znajoma

Wysłany: 14 września 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleAleksandra wrote:
    aleksandraola, współczuję stłuczki. To musiało być okropne przeżycie. Nawet sobie tego nie wyobrażam. Cieszę się, że wszystko dobrze się skończyło. Obyś już nie doświadczyła takiej stresującej sytuacji.

Penduka1, gratuluję połówkowego. Bardzo fajnie czytać takie dobre wieści. :)

A propos bólów brzucha to mi też lekarz zalecił magnez, a konkretnie Magnellę na te ciągnące mnie więzadła.

Dziewczyny, też macie takie problemy z koncentracją uwagi? Ja wczoraj zgubiłam L4 i byłam pewna, że wypadło mi z torebki jak wracałam do domu. Okropnie spanikowałam i biegałam po osiedlu jak dziki szczur przez godzinę przypatrując się chodnikowi i krzakom. Aż ludzie na mnie dziwnie patrzyli. A cały ten szalony wyścig tylko po to, żeby później odkryć, iż miałam wcześniej przy sobie inną torebkę i L4 grzecznie tam leży w domu. No tragedia, mówię Wam. A ile nerwów mnie to kosztowało. Później płakałam mężowi, że zrobiłam się ułomna. ;)

Hahaha fakt, ja miałam podobnie jak szukałam w torebce , pod fotelem znów w torebce w schowku za schowkiem kluczyków do auta, które były w drzwiach z zewnętrznej strony hmmmm :):):)

Aleksandra
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataL wrote:
    Dziewczyny wiem, że temat był już poruszany 100 razy ale nie jestem w stanie wyszukać odpowiedzi wśród tylu postów, co można stosować na ból gardła poza płukankami ?
    Kiedyś jedna z Was umieszczała link do bezpiecznych leków w ciaży ale nie sposób znaleźć :-(
    Mam wrażenie, że połykam żletki, boli jak cholera.

Woda z solą do płukania gardła :) no i kupiłam w aptece syrop prenalen dla kobiet e ciąży, sa jeszcze tabletki na gardło z tej serii :) i piłam herbatki z sokiem malinowym ale to góra dwie na dzień :)

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleAleksandra wrote:
    aleksandraola, współczuję stłuczki. To musiało być okropne przeżycie. Nawet sobie tego nie wyobrażam. Cieszę się, że wszystko dobrze się skończyło. Obyś już nie doświadczyła takiej stresującej sytuacji.

Penduka1, gratuluję połówkowego. Bardzo fajnie czytać takie dobre wieści. :)

A propos bólów brzucha to mi też lekarz zalecił magnez, a konkretnie Magnellę na te ciągnące mnie więzadła.

Dziewczyny, też macie takie problemy z koncentracją uwagi? Ja wczoraj zgubiłam L4 i byłam pewna, że wypadło mi z torebki jak wracałam do domu. Okropnie spanikowałam i biegałam po osiedlu jak dziki szczur przez godzinę przypatrując się chodnikowi i krzakom. Aż ludzie na mnie dziwnie patrzyli. A cały ten szalony wyścig tylko po to, żeby później odkryć, iż miałam wcześniej przy sobie inną torebkę i L4 grzecznie tam leży w domu. No tragedia, mówię Wam. A ile nerwów mnie to kosztowało. Później płakałam mężowi, że zrobiłam się ułomna. ;)

Heh, ja dzis zapomniałam portfela z domu. Zorientowałam się w sklepie przy kasie.

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
  • AleAleksandra Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dobrze wiedzieć, że nie tylko ja się gubię w otaczającym mnie świecie niczym dziecko we mgle. ;) Zatem możemy odetchnąć z ulgą, wykluczyć postępującą demencję i zgonić te wpadki na hormony ciążowe. :) ufff... :D

Agatal, jeśli chodzi o ból gardła to ja się męczyłam dobre dwa tygodnie. Ani domowe sposoby ani syropek Sambucol nie dały rady. Dopiero laryngolog polecił mi Argentin T, który uwolnił mnie od bólu gardła i chrypki. :) Także polecam. :)

Papcia lubi tę wiadomość

125e5056ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wybieracie się bądź chodzicie do szkoły rodzenia czy jak to moja koleżanka kiedyś powiedziała zrobi sobie kurs online? Sama zastanawiam się co zrobić,przyznam,że w internecie też jest mnóstwo materiałów jak pielegnowac niemowlaczki. Tak czy siak i tak na lalach będziemy ewentualnie cwiczyć:) a rzeczywistosć -dostajemy juz nasze lalunie,ale merdające nożkami rączkami :)
    PS. Macie jakąś szkołe do polecenia w Krakowie?

• Papcia Ekspertka

Wysłany: 14 września 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwciaaa wrote:
    Dziewczyny czy wybieracie się bądź chodzicie do szkoły rodzenia czy jak to moja koleżanka kiedyś powiedziała zrobi sobie kurs online? Sama zastanawiam się co zrobić,przyznam,że w internecie też jest mnóstwo materiałów jak pielegnowac niemowlaczki. Tak czy siak i tak na lalach będziemy ewentualnie cwiczyć:) a rzeczywistosć -dostajemy juz nasze lalunie,ale merdające nożkami rączkami :)
    PS. Macie jakąś szkołe do polecenia w Krakowie?

W pierwszej ciąży chodziliśmy z M do Picolino w Krakowie, mogę polecić :) bardzo dużo się nauczyliśmy i dostaliśmy chyba na 3 dni symulator niemowlęcia, co było naprawdę ciekawym doświadczeniem ;) my mieliśmy go zaprogramowanego na jedną dobę i dał nam popalić, co nas psychicznie nastawiło, co się będzie działo z prawdziwym bobasem (pobudki w nocy itp.) :D

pc288d2.png

ojxedf9h1wtfir6q.png
  • Saszu Koleżanka

Wysłany: 14 września 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie chłopak! Tak na 80%, ale ja tam na zdjęciu widzę wyraźnie to co mają chłopcy :p Jest zdrowy i duży, gin najpierw wypytywała mnie czy dużo jem, a jak zobaczyła dziecko to mówi "pani taka chudziutka, a dziecko wcale takie małe nie jest". I jak wcześniej termin według usg miałam na 21 lutego tak teraz mam na 15 :D ciekawe czy dalej będzie tak rósł:D

Przeraża mnie ilość tabletek jakie muszę brać - na czczo na tarczyce, dwa razy dziennie mama dha, trzy razy dziennie magnez i wieczorem żelazo, bo mi hemoglobina spadła. Co daje 7 tabletek dziennie :o

A jeśli chodzi o szkołę rodzenia to raczej nie będziemy chodzić, bo 600zł wolę wydać na coś dla dziecka, a o pielęgnacji mogę się dowiedzieć z Internetu. Poza tym dowiedziałam się, że od 21tc każdej kobiecie przysługuje opieka położnej na nfz. Spotkania są raz w tyg i ona powie właściwie to samo co na szkole rodzenia, a za darmo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 23:06

paulka86, AleAleksandra, Papcia, Fiolk@ lubią tę wiadomość

oar89jcgiqg4of0h.png
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saszu szkoły rodzenia często są za darmo. Z jakiej miejscowości jesteś?

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • Saszu Koleżanka

Wysłany: 14 września 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Bydgoszczy. Niestety u nas wszystkie płatne - ok. 400-600zł. W sąsiednim Toruniu jest za darmo, ale podliczając koszty paliwa wyszłoby podobnie jak za szkołę na miejscu :) Jakby była za darmo to bym się nie zastanawiała i poszła :)

oar89jcgiqg4of0h.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj u gina. dowiedziałam się tylko, że dziecko żyje. miał prawie godzinną obsuwę i weszłam ok 20:30, rozumiem że mógł być zmeczony, ale czuje sie potraktowana średnio. zmierzył szyjkę i to wszystko. płci nadal nie znam, nie wiem co z łożyskiem (jest na przedniej ścianie) "wszystkiego się pani dowie na połówkowych" powiem wam, że gdyby nie to, że dzięki temu lekarzowi jestem w ciąży, więcej bym tam nie poszła. no ale ponoć każdemu może zdarzyć się gorszy dzień... (tylko czemu za moje pieniądze?)

• AgataL Koleżanka

Wysłany: 15 września 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy pierwszej ciąży chodziłam do przyszpitalnej szkoły rodzenia. Dla mnie było to super rozwiązanie, ponieważ poznałam szpital, porodówkę i położne. Nawiązały się też przyjaźnie między ciężarnymi. Razem z partnerami były wykłady i ćwiczenia fizyczne, dostawaliśmy mnóstwo próbek, gadżetów, gazetek itd. To nie był stracony czas. Internet nie da tego samego. Jak przyjechałam do porodu to czułam się pewnie, na porodówce spotkałam znajome położne, które relacjonowały kto z naszej grupki szkoleniowej już urodził.
    Ja polecam szkołę rodzenia, fajne przeżycie.

Papcia lubi tę wiadomość

gannyx8dt8d9juc3.png
  • AleAleksandra Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saszu, gratulacje! :) Kolejny chłopak na forum :D

zbikowa, faktycznie coś ten lekarz się nie popisał skoro tak Cię potraktował. :/ Mam nadzieję, że na połówkowych się zrehabilituje. :)

Jeśli chodzi o szkołę rodzenia to my razem z mężem się wybieramy niebawem. :) Sporo moich znajomych rodziło w ostatnich dwóch latach i w zasadzie każda, która była na szkole rodzenia, mi ją polecała. :) U nas też jest darmowa, trzeba tylko podpisać deklarację na ichniejszą położną.

Papcia, ale fajnie, że mieliście ten symulator niemowlęcia! Ja też bym strasznie chciała takie cudo, żeby sobie zrobić próbę generalną zanim nasz Maluszek zawita w nasze progi. ;)

Ja dzisiaj odpuszczam sobie wycieczkę na siłownię, gdyż podczas nocnej wizyty w toalecie zauważyłam takie spięcia podbrzusza, aż kłaść się do łóżka musiałam powolutku. :/ Mam nadzieję, że nie przeciążyłam mojej macicy i z Maleństwem wszystko ok. No naprawdę nie wiem od czego to mogłoby być. Miałam przerwę w treningach dobre 4 mc. (odkąd jestem w ciąży), ale przecież wtedy naprawdę byłam bardzo aktywna, a teraz ćwiczę naprawdę łatwe konfiguracje: pilates, zdrowy kręgosłup i marsze. No nic. Dziś sobie odpuszczę i mam nadzieję, że te skurcze miną.

125e5056ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak często odbywają się takie spotkania w szkole? ile one trwaja?

• AgataL Koleżanka

Wysłany: 15 września 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazwyczaj 8 spotkań, raz w tygodniu po 2 godziny.

gannyx8dt8d9juc3.png
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ