WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka 2 razy to nie jest źle ;) Mi się zdarza 4 razy do obiadu ;)
    Może coś zjadłaś, albo ta Cola. Dużo pij wody i może trochę czekolady gorzkiej? Mi pomaga :)

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka wrote:
    Aguśka 2 razy to nie jest źle ;) Mi się zdarza 4 razy do obiadu ;)
    Może coś zjadłaś, albo ta Cola. Dużo pij wody i może trochę czekolady gorzkiej? Mi pomaga :)

Ale te 4 razy to takie luźne bardzo luźne masz?

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, końcówka to już zwykle sikam pupa ;) Taki mój urok. Za to nie pamiętam kiedy mialam w druga stronę :)

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam właśnie do swojej gin i powiedziała, że mogę wziąć Nifuroksazyd. Aż się zdziwiłam. Dodam, że znowu byłam na ubikacji i jest gorzej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 13:41

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może się czymś podtrułaś?

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ciężko mi dojść do przyczyny bo nie jem świństw. Wzięłam jedną tabletkę Nifuroksazydu piję cały czas wodę a na obiad zjadłam ryż z gotowanym jabłkiem i na razie już bulgot nie mam zobaczymy jak to dalej będzie. Mi tam nie chodzi o mnie bo to takie biegunki mogą się zdarzyć człowiekowi tylko żeby mojej małej w brzuchu nic nie było.:(

olka24 lubi tę wiadomość

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko będzie dobrze:) Ja bym sie zaczęła martwić jak bedziesz miala silne skurcze jelit, bo to chyba może wpłynąć na maluszka. Ale sama biegunka raczej nie jest niebezpieczna (nie liczac odwodnienia). Ja w 3 miesiącu bardzo wymiotowalam i mialam biegunki. Prawie nie jadłam,a jak zjadłam to szybko sie pozbylam. Poszłam do internistki i ona nie była jakaś zaskoczona. Mówi ze tak to w ciąży jest i tylko dużo pić i dieta lekkostrawna.

AguŚka89 lubi tę wiadomość

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • Paulina89 Koleżanka

Wysłany: 13 września 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Męczyła mnie jaka biegunka przez parę dni jakiś miesiąc temu. Po konsultacji z lekarzem zażyłam węgiel i w końcu przeszło. Nie miało to wpływu na dzidziusia ;)

AguŚka89 lubi tę wiadomość

eikt9n73z7d1c0iu.png
  • AleAleksandra Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się wstrzymuję z wyprawką do połówkowego, bo z tego co widzę to mały jest wybór takich neutralnych ciuszków i akcesoriów dziecięcych, a zostały nam tylko 3 tyg do wizyty więc jakoś wytrzymamy.
    Co do otulaczy to ja też poczekam aż już będzie Dzidziuś i zobaczymy w praktyce. Moja bratanica ma dysplazję stawów i nie wiem czy to nie jest u nas rodzinne, bo mój tata miał operowane oba stawy biodrowe. :/
    A my z Dzidziusiem byliśmy dziś na Pilatesie. Przed zajęciami powiedziałam prowadzącej, że jestem w ciąży, a ona poinstruowała mnie jakie ćwiczenia mam sobie odpuścić, a w trakcie zajęć raz nawet podeszła sprawdzić jak się czuję. Bardzo to było miłe, a ćwiczyło mi się naprawdę dobrze. Gdy nie mogłam wykonywać jakiegoś ćwiczenia, modyfikowałam je lub zamieniałam na inne, ale cały czas byłam aktywna. Dodatkowo godzina szybkiego marszu i 10 min. na rowerku stacjonarnym. Postanowiłam być fit i układam sobie także dietę bogatą w potrzebne składniki odżywcze. :) Mam nadzieję, że wytrwam w swoich założeniach i tym sposobem zachowam zdrowie i kondycję sprzed ciąży. :D
    Penduka1 jak tam Twoje połówkowe? :) :)

Brunetka lubi tę wiadomość

125e5056ef.png
  • aleksandraola Znajoma

Wysłany: 13 września 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja za to dziś miałam stłuczkę samochodową :( zestresowałam się niesamowicie, uderzenie było od mojej strony eh jak pech to pech ... (dzis 13ty!)
    Bylam na sorze , z dzidzią wszystko w porządku ja już też ochłonęłam, ale piszę dla przestrogi oczy dookoła głowy kochane !!! :-)

Aleksandra
  • moniqe1985 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam problem tzn od wczoraj strasznie słabo się czuję, i mam ucisk na pecherz. Czy wy tez macie takie parcie? Biegam co 20-30min do wc ale sikam po troszku. Wczoraj musiałam wziąc no-spe bo tak mnie bolało podbrzuszę. Nie wiem czy powinnam sie martwić i iść do lekarza czy jest to normalne na tym etapie. Wiem że moja dzidzia jest nisko i mi uciska na pęcherz, ale aż tak tego wcześniej nie czułam. Zaczynam sie martwić :(

w4sqvfxmck01v371.png
  • evs Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqe ja też od jakiegoś czasu mam podobny problem z pęcherzem, a co do bólów brzucha zażywasz magnez? Mnie od kiedy zalecił lekarz brzuch już nie doskwiera :)

• maadziius Koleżanka

Wysłany: 14 września 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqe, z pęcherzem mam tak samo. Ciągle chodze do ubikacji..
    A co do brzucha to tak jak evs pisała, magnez pomaga. Też mi lekarz powiedział żebym zaczeła zażywać magnez i bóle brzucha, skurcze nie powinny juz doskwierac i narazie mam spokój :)

zi133e3kfw36xf1w.png
  • Penduka1 Koleżanka

Wysłany: 14 września 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguska89: jak sie dzisiaj czujesz?

Aleksandraola: to musiało być strasznie stresujące, dobrze ze Wam nic nie jest

A ja byłam wczoraj na połówkowym USG. Badanie troche nieprzyjemne bo Pola się dziwacznie ułożyła o doktor strasznie wciskał USG w brzuch, żeby wszystko zobaczyć. Wszystko super! Mała waży już 330g - > kawał człowieka. Wyraźnie było widać rączki, drapała się w policzek ;) i cały kręgosłup. Śmiejemy się z mężem, że ma kształt czaszki M i mój zadarty noc i moją pupę (dużą odstającą) :). Łożysko wysoko, szyjka zamknięta, oby tak dalej! Wam też życzę samych dobrych wieści!

aleksandraola lubi tę wiadomość

f2w3hgqs2yrmivyr.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penduka1 wrote:
    Aguska89: jak sie dzisiaj czujesz?

Aleksandraola: to musiało być strasznie stresujące, dobrze ze Wam nic nie jest

A ja byłam wczoraj na połówkowym USG. Badanie troche nieprzyjemne bo Pola się dziwacznie ułożyła o doktor strasznie wciskał USG w brzuch, żeby wszystko zobaczyć. Wszystko super! Mała waży już 330g - > kawał człowieka. Wyraźnie było widać rączki, drapała się w policzek ;) i cały kręgosłup. Śmiejemy się z mężem, że ma kształt czaszki M i mój zadarty noc i moją pupę (dużą odstającą) :). Łożysko wysoko, szyjka zamknięta, oby tak dalej! Wam też życzę samych dobrych wieści!

Jak wzięłam tabletkę to do tej pory mam spokój z ubikacja czasem cos bulgotalo. Zobaczymy jaka będzie kupa po tych rewolucjach.

Gratuluję zdrowej małej!!!!

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • moniqe1985 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi ;) Magnez biorę ale co pare dni bo mam w zestawie mama DHA. ale teraz Chyba sobie codziennie będę brała żeby tych napięć uniknąć.

w4sqvfxmck01v371.png
  • AleAleksandra Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandraola, współczuję stłuczki. To musiało być okropne przeżycie. Nawet sobie tego nie wyobrażam. Cieszę się, że wszystko dobrze się skończyło. Obyś już nie doświadczyła takiej stresującej sytuacji.

Penduka1, gratuluję połówkowego. Bardzo fajnie czytać takie dobre wieści. :)

A propos bólów brzucha to mi też lekarz zalecił magnez, a konkretnie Magnellę na te ciągnące mnie więzadła.

Dziewczyny, też macie takie problemy z koncentracją uwagi? Ja wczoraj zgubiłam L4 i byłam pewna, że wypadło mi z torebki jak wracałam do domu. Okropnie spanikowałam i biegałam po osiedlu jak dziki szczur przez godzinę przypatrując się chodnikowi i krzakom. Aż ludzie na mnie dziwnie patrzyli. A cały ten szalony wyścig tylko po to, żeby później odkryć, iż miałam wcześniej przy sobie inną torebkę i L4 grzecznie tam leży w domu. No tragedia, mówię Wam. A ile nerwów mnie to kosztowało. Później płakałam mężowi, że zrobiłam się ułomna. ;)

125e5056ef.png
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koncentracja tez nie ma sie najlepiej. Ciężko kojarzę fakty.. zwlaszcza wieczorami..wtedy to tylko nadaje.sie do leżenia i bezmyslengo ogladania filmów ..

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • Papcia Ekspertka

Wysłany: 14 września 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleAleksandra wrote:
    aleksandraola, współczuję stłuczki. To musiało być okropne przeżycie. Nawet sobie tego nie wyobrażam. Cieszę się, że wszystko dobrze się skończyło. Obyś już nie doświadczyła takiej stresującej sytuacji.

Penduka1, gratuluję połówkowego. Bardzo fajnie czytać takie dobre wieści. :)

A propos bólów brzucha to mi też lekarz zalecił magnez, a konkretnie Magnellę na te ciągnące mnie więzadła.

Dziewczyny, też macie takie problemy z koncentracją uwagi? Ja wczoraj zgubiłam L4 i byłam pewna, że wypadło mi z torebki jak wracałam do domu. Okropnie spanikowałam i biegałam po osiedlu jak dziki szczur przez godzinę przypatrując się chodnikowi i krzakom. Aż ludzie na mnie dziwnie patrzyli. A cały ten szalony wyścig tylko po to, żeby później odkryć, iż miałam wcześniej przy sobie inną torebkę i L4 grzecznie tam leży w domu. No tragedia, mówię Wam. A ile nerwów mnie to kosztowało. Później płakałam mężowi, że zrobiłam się ułomna. ;)

Też biorę magnez, konkretnie Asmag Forte.

Jeśli chodzi o problemy z koncentracją to w ciąży to zupełnie normalne ;) niby śmieszne sytuacje, ale co się człowiek nastresuje, to jego, wiem coś o tym :P ostatnio przeraziłam się tak z niczego, że zgubiłam telefon, zaczęłam szukać, sprawdzać torebkę, parapety i zastanawiać się czy gdzieś mi nie wypadł np. w sklepie... nigdzie go nie było! i co? po jakiś 5 minutach zorientowałam się, że mam go przy uchu, bo w tym samym czasie rozmawiałam z teściową przez telefon xD

aleksandraola, AleAleksandra lubią tę wiadomość

pc288d2.png

ojxedf9h1wtfir6q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy stosowałyście suplement Prenatal Duo? Kupiłam wersje na 30 dni. Tani nie jest;/

‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ