Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczynki! Przepraszam za spam, ale jakbyście szukały kombinezonów dla swoich pociech to zapraszam na moje aukcje:
http://allegro.pl/kombinezon-zimowy-5-10-15-rozmiar-62-i6540105254.html
http://allegro.pl/kombinezon-zimowy-c-a-rozmiar-62-i6540105681.html
pozdrawiam i życzę szczęśliwego rozwiązania! -
aleksandraola gratuluję synka
AleAleksandra oj tak, jak nasze maleństwa się ruszają w brzuszku to od razu jesteśmy spokojniejszea wczoraj moja córa tak szalała caly dzien, ze az mi brzuch falował
Ja mam jutro wizytę wyjątkowo rano o 8:25. Zawsze mam wizyty w piątki po południu i polowkową miałam mieć w ubiegły piątek ale gin miał szkolenie i mi przełożył.
Ja juz 3 razy miałam mówione ze będzie córka mimo że przeczucia miałam na syna ale jutro liczę, że potwierdzi kolejny raz córcie i mu uwierzę i zacznę kompletowac wyprawkęmąż też będzie na badaniu i się doczekać juz nie może razem ze mną
Trzymam kciuki za nasze wizyty jutro i daj znać kto tam u Ciebie mieszka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 14:05
AleAleksandra lubi tę wiadomość
Nasze największe Szczęście
-
bloodflower wrote:Asiek84 Mi lekarz wczoraj powiedzial, ze moge pozniej odczuwac ruchy z nastepujacych powodow wystepujacych u mnie:
1. tluszczyk
2. lozysko na przedniej scianie
3. glowka otulona wlasnie ta pepowina
Powiedzial, ze moge dlatego duzo pozniej odczuwac ruchy
Bloodflower wiem, że moga być najróżniejsze powody więc się nie martwię, no ale czekam, potem pewnie będę narzekała że mnie kopie po żebrach (tak mnie straszą koleżanki)
Piszecie o wadze maleństw, mi lekarz powiedział że o ile jest cały czas wzrost to nie ma się co martwić, poza tym oni wagę określają orientacyjnie, a nawet przed samym porodem dokładnie nie określą tylko 500gr różnicy w jedną lub drugą stronę może być. Moja kolezanka cała ciążę miała taaakie duże dziecko, lekarze pod koniec wrożyli ponad 4 kg już, a ona urodziła w 39 tc maleństwo 2800 gr i 52 cm, także tennie martwcie się na zapas
aleksandraola lubi tę wiadomość
-
Asiek84 wrote:
Piszecie o wadze maleństw, mi lekarz powiedział że o ile jest cały czas wzrost to nie ma się co martwić, poza tym oni wagę określają orientacyjnie, a nawet przed samym porodem dokładnie nie określą tylko 500gr różnicy w jedną lub drugą stronę może być. Moja kolezanka cała ciążę miała taaakie duże dziecko, lekarze pod koniec wrożyli ponad 4 kg już, a ona urodziła w 39 tc maleństwo 2800 gr i 52 cm, także tennie martwcie się na zapas
Dokładnie - popieram w 100 % to jest waga orientacyjna - niespodziaki przy porodzie zdarzają się dosc często.
córeczka 2010 córeczka 2012 -
a widzicie , to moja pierwsza ciąża i dlatego wszystko jest takie nowe, w sumie dla mnie od kilku miesięcy wszystko stanowi jedną wielką niewiadomą
dobrze, że nas tu tyle zawsze można poczytać i wiedzieć że nie jest się samej z tymi wszystkimi pytaniami.
Od kilku dni mam bardzo mocne zaparcia, jem śliwki, jabłka piję duuuuużo wody nic nie pomaga. Aktywność fizyczna w moim przypadku odpada bo mam przodujące łożysko i lekarka zabroniła , nie wiem jak to będzie podczas szkoły rodzenia tam są przewidziane jakieś zajęcia z ćwiczeniami mam nadzieję, że coś tam będę mogła poćwiczyć? chociaż się porozciągać ?Aleksandra -
Hej kochane. Witam się wtorkowo - jutro połówkowe nasze
Mam do Was pytanko : Dziewczyny które są na l4 i kasę wypłaca zus nie pracodawca.po 33 dniach wypłaca zus... i od dnia założenia papierów ile czekalyscie na pierwszą wypłatę ? CZekali do końca tych ustawowych 30 dni? Czy może wcześniej lub poźniej?MATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017 -
Hej. Tak mi się przypomniało że są różne strony na których możecie się porejestrować i przysyłają jakieś próbki czy kupony. Ja np rejestrowałam się na hipp.pl (przysyłają kupony na kosmetyki, a jak już dziecko jest na świecie to na 4 i 8 msc życia przysyłają słoiczki i łyżeczki), bebiprogram.pl (stąd jest jakiś album dla malucha, przynajmniej kiedyś był i dostałam pudełko mm po roku dla córy), familyservice.pl (stąd to już różne zestawy próbek), no i warto kartę Rossnę sobie w rossmannie założyć
bebag, aleksandraola lubią tę wiadomość
-
Agatka_46 u mnie czekali do samego końca praktycznie, u jednej koleżanki też jakoś najpóźniej jak mogli zapłacili a druga z kolei mówiła że już po tygodniu miała kasę. Ale kolejne zwolnienia już płacą regularnie pod koniec mca, nie oczekują nie wiadomo ile od dostarczenia zwolnienia.
Pamiętaj tylko żeby jak najszybciej dostarczać zwolnienia, masz na to 7 dni, jeśli dostarczysz później obcinają zasiłek o 25% no chyba że opóźnienie nastąpi nie z Twojej winy (ale nie wiem jak to trzebaby udokumentować) -
Dzięki Asiek. Dostarczamy tego samego dnia od.razu po.wizycie u lek. Z tylu na l4 pracodawca A pisze ze zwolnienie otrzymałem wtedy i wtedy i się podpisuje. A jak doświadczenia innych z Zus ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 09:44
MATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017 -
ja sie rejestrowałam na stronie Hipp jakieś 2 tygodnie temu i przyszła mi teczka dla maluszka, taka gruba usztywniana,broszury,chusteczki mokre 10szt i przyssawka na okno od auta: jedzie z nami dziecko, albo przy rejestracji mozna bylo wpisac imie
U mnie w pracy jest powyżej 20 osób i wypłatę dostaję normalnie 10 jak zawsze z mojej firmy na konto, a ZUS sie chyba jakos za to z nimi rozliczaaleksandraola lubi tę wiadomość
-
Ja juz po polowkowym. Wszystko w porzadku, córcia zdrowa, waży 502 gramy
wiercila się jak zwykle i zasłaniala buźkę rączkami ale na chwilę pokazała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 11:59
Brunetka, aleksandraola, AguŚka89, AleAleksandra, evs, Czarnaa94 lubią tę wiadomość
Nasze największe Szczęście
-
Karolina super pięknie ! Dzięki za info.W.sprawie Zus jeśli komuś jeszcze płaci zus to.proszę o info. Po prostu na.ost wypłacie jestem w plecy 500zł i nie wiem czy mi to wyrownaja jakoś teraz czy w Lutym... no.wiadomo.też ze wolala bym kasę dostać wcześniej chociaż te 500MATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017 -
nick nieaktualny
-
Mi powiedzieli w Zusie że mają do 30 dni od daty dostareczenia poprawnych dokumentów a moje dokumenty dostarczone były 27 września ( l4 mam od 21 wrzesnia ale szefowa chora, potem ksiegowa z 3 dniowym opoznieniem dostarczyla do zusu) - i mam to w pismie z zusu gdzie proszą o potwierdzenie numeru konta do wypłaty... ciekawe ... kiedy zapłacą - to chyba zależy na kogo się trafi...MATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017 -
Karolina1488, to świetnie, że na połówkowym wszystko ok. u Ciebie!
Gratuluję!
Na kiedy teraz wyznaczył Ci lekarz kolejne usg?
Nagrywaliście film z połówkowego?
Czarnaa94, dzięki za info o tych darmowych próbkach. Według mnie na pewno warto skorzystać i na pewno to zrobię.
Teraz ja szykuję się na połówkowe.Nie mogę uwierzyć, że już tylko 1,5 h zostało!!! Aaaa! Oszaleję z radości! Niebawem się już dowiem kto u mnie mieszka, bo do tej pory lekarz nikogo konkretnego nie obstawiał.
Czy jest to malutki Franek czy też może urocza Gosia?
Dam znać jak wrócimy.
Miłego popołudnia, Dziewczyny.
-
Dziewczyny a np w moim przypadku z l4, gdy pracodawca jest na drugim końcu Polski (sieciówka). Teraz mam dostać pierwsze pieniądze z zus i wysłałam l4 na adres firmy to pracodawca musi dostarczyć je do zus? Czy źle zrobiłam?
[*] 7.01.2014
[*] 21.09.2015 -
Goździk89 wrote:Dziewczyny a np w moim przypadku z l4, gdy pracodawca jest na drugim końcu Polski (sieciówka). Teraz mam dostać pierwsze pieniądze z zus i wysłałam l4 na adres firmy to pracodawca musi dostarczyć je do zus? Czy źle zrobiłam?
L4 dostarczasz do firmy, to oni później kontaktują się z Zus.Goździk89 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
czy którejś z Was zdarzyły się bóle podbrzusza? Dzisiaj pobolewa mnie co jakiś czas, nie jest to bardzo mocny ból ale pojawia się co jakiś czas i jest zlokalizowany dosyć nisko