Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, ja też połówkowe mam 5 jak kilka z Was.
Dzisiaj niestety czuję się słabo, jakieś przeziębienie mnie dopadło, kiepski nastrój a na dodatek jestem totalnie osłabiona i teraz wzięła mnie biegunka. Mąż niestety w delegacji i jestem sama i boję sie, że jak coś to nie mam się do kogo odezwać -
u mnie polowkowe pozno, dopiero za 3tyg to bedzie pod koniec 22tyg
jakby ktoś był chetny to mam troche ubranek na wyprawke dla dziewcznki urodzonej w lutym"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Hej i ja melduje się po polowkowym usg. Wszystko w porządku. Cora siedzi po prawej stronie brzucha głowę ma wysoko ponad pępkiem:) czulam ze mnie tam cos ugniata myslalam ze mala fika nogą a to główka;) waga 385 g, wszystkie wymiary w granicach bledu. Ale rozbieżności juz sa - tak jak sie spodziewalam. Dziecie pewnie znowu bedzie nie.duże. znowu uslyszlam ze prawdopodobnie bedzie cora - drugi lekarz mi to mówi wiec.chyba im.uwierzę
Jestem mega przeziębienia. Nos zatkany nie czuje zadnych zapachów i tego co jem;( dzis doszedl kaszel. Jak sie nie polepszy kazal isc do internisty.
Senność nie.mija - za dnia klade sie niby.na chwilę a.wstaje po 3h! I tak.niemal codziennie. Wyniki tarczycy mam jak o powiedzial idealne, ale gin mi dal
Raz jeszcze skier na badanie na wszelki wielki - bo niby sennosc.moze byc od.tarczycy.
Narzekam na bol głowy, nie jakis wilki ale upierdliwy i kazal udac sie do neurologa...hmmm mowi ze niby moze byc od ciąży...ale w.poprzednich tak.nie.mialam..no ale starsza jestem ...ehh sama nie wiem. No i jeszcze ciśnienie mam w normie a tętno czesto skacze do ok 90..mówił że tez to może zbadać.hmmm
Pożyjemy zobaczymy;)
Ważne ze dziecie zdrowo rośnie i jest bardzo aktywne, więc jestem spokojna. Nawet mnie budzi w nocy;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 23:17
Brunetka, bebag, AleAleksandra, Czarnaa94, Papcia, Paulina89, AguŚka89 lubią tę wiadomość
córeczka 2010 córeczka 2012 -
Dzięki dziewczyny, trochę mnie uspokoiłyście z tą wagą no i przede wszystkim dobrze wiedzieć, że to twardnienie brzucha jest normalne.
:*
Czarnaa94, dobrze wiedzieć, że nie tylko mój mąż ma takich "bohaterów" wokół siebie.Może na szkole rodzenia trochę go uspokoją.
Z kolei pępowiny nie chce przecinać- jak widział na filmie jak to wygląda to mu się niedobrze zrobiło.
Trudno, najważniejsze, żeby był tam ze mną, a z pępowiną sobie lekarze świetnie poradzą.
A moja Dzidzia też się tak udziela jak Twoja, że kręci się niezależnie od pory dnia.Tylko dwa dni temu miała te "ciche dni", a tak to rozrabia.
Karolina1488, moja Dzidzia też przez jeden dzień była bardzo subtelna w swych ruchach, ale teraz znowu szaleje i kopniaczki są tak silne jak dotychczas. Jednak jak będzie to trwało dłużej to też uważam, że lepiej dmuchać na zimne i sprawdzić co tam w brzuszku słychać. Także daj, proszę, znać co u Ciebie, czy wszystko ok.
Saszu, przykro mi z powodu zepsutego aparatu usg.Mam nadzieję, że czas dla Ciebie przyspieszy, bo wiem jak to jest usychać z tęsknoty za oglądaniem Dzidzi. Jeśli Cię to pocieszy to my czekamy już 7 tygodni, a połówkowe dopiero we wtorek.
Teraz to już się cieszę, bo to bliżej niż dalej, ale 7 tyg. temu jak lekarz wyznaczył nam ten termin, to myślałam, że ocipieję przez ten czas.
Jakoś zleciało.
Zbikowa, gratuluję córeczki!
MamaZTrójmiasta, Tobie również!
Super, że już tyle z nas jest po połówkowych i wszystko gra!Do mnie dopiero powoli zaczyna docierać, że już połowa ciąży za mną!
Jutro zaczynamy 21. tydz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 07:47
-
Witam Dziewczyny! Jestem Lutowka 2016 wg terminu,Styczniowka wg daty urodzenia Coreczki,Mamą Jagody:) Wiele z Was jest jeszcze przed takim wyborem dlatego do Was kieruje oferte. Mam do sprzedania fotelik samochodowy,nosidło Maxi Cosi City za 150 zl plus przesylka. Fotelik jest w stanie idealnym, posiada nakladki na pasy, wkladke dla noworodka ktora widac na jednym ze zdjec. Nasza Jagoda juz z niego wyrosla,wiec z powodzeniem moze sluzyc innemu Maluszkowi. Polecam. Zapraszam na priv w celu kontaktu.
http://static.pokazywarka.pl/i/6954482/738335/image.jpg
http://static.pokazywarka.pl/i/6954482/787881/image.jpg
-
Hej dzieczyny
W końcu się dowiedziałam, że będzie córeczka. Mała siedzi pupa na dole, nogi ma scisniete i nie dało się sprawdzić co tam kryje ale w końcu się udało
Wszystko z dzidzią ok, wariuje w brzuchu jak szalonaJurka, Helmi, AleAleksandra, Czarnaa94, evs lubią tę wiadomość
-
MamaZTrójmiasta ja cały czas marudziłam, że w drugim trymestrze nic mi się nie poprawia, chodzę zmęczona, ospała i muszę zaliczać drzemki w dzień gdzie moja znajoma rodząca w styczniu tryskała energią. Z ostatnich wyników wyszła mi niedoczynność tarczycy, dostałam euthyrox. Mam brać 2 tygodnie, zrobić badania TSH i stawić się 12 października do endokrynologa. Dodatkowo włosy mi tak lecą, że po cały mieszkaniu ich pełno ;/ Mam nadzieję, że u Ciebie będzie lepiej i że to jednak nie są problemy z tarczycą, czego z całego serca życzę
Powiedzcie proszę, co jeść żeby nie dopuścić do anemii? Na początku miałam 14, pozniej 12,6 i teraz 12.. to chyba na granicy tak? Mam badania za 2 tygodnie i chciałabym, żeby było lepiej bo jak jeszcze dojdzie mi anemia do tej tarczycy, bakterii w moczu i grzyba (wszystko wyszło z ostatnich badań i cytologii) to już będzie komplet -
Hej Wam, ja wczoraj miałam połówkowe, martwi mnie troche waga dziecka. Lekarz mowił ze jest w normie, ale jak tak czytam forum to widze ze na 19-20 tydzien to dzieci juz wieksze są.. a moja waży 250 g.. a jak z Waszymi ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 11:53
-
nick nieaktualny
-
u mnie w 17tc0d maly ważył równe 200g ale moim zdaniem jesli lekarz mowi ze jest ok to jest ok
z reszta na pewno to nie jest idealny pomiar co do grama i wydaje mi sie, że dzieci też już troszke rosna w swoim tempie.
Na pewno jakby było cos nie tak to lekarz by powiedział -
Brunetka wrote:marcela29 wrzucisz gdzieś fotki ciuszków z cenami?
Brunetka lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
bylam dzis na planowanej wizycie u lekarza. Waga wzrosla (moja), cisnienie tez wysokie. Usg niestety niezbyt ciekawe. Malenstwo ma tylko 220 g, wyglada na ok 2 tyg mlodsze (wiec diagnoza poprzedniego lekarza sie potwierdzila), wody plodowe w granicach dolnej normy. Zalecenia - duzo pic i odpoczywac i czekac do 13.10 na badania prenatalne. Latwo sie mowi...DObrze, ze slyszalam serduszko Malenstwa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 19:56