X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Aguu Ekspertka

Wysłany: 29 września 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też połówkowe mam 5 jak kilka z Was.
    Dzisiaj niestety czuję się słabo, jakieś przeziębienie mnie dopadło, kiepski nastrój a na dodatek jestem totalnie osłabiona i teraz wzięła mnie biegunka. Mąż niestety w delegacji i jestem sama i boję sie, że jak coś to nie mam się do kogo odezwać :(

l22ntv73ugrd1lo2.png

ma6nx5awrjqi9jvz.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam ostatnio biegunkę i gin powiedziała, że spokojnie można Nifuroksazyd brać.

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie polowkowe pozno, dopiero za 3tyg to bedzie pod koniec 22tyg
    jakby ktoś był chetny to mam troche ubranek na wyprawke dla dziewcznki urodzonej w lutym

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela29 wrzucisz gdzieś fotki ciuszków z cenami? :)

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • evs Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na stronie smyk.pl promocja na ciuszki -50% do dziś chyba do północy. Uprzedzam, że jest kolejka do wejścia na witrynę i bardzo mozolnie ładują się strony, ale udało mi się kupić kilka rzeczy dla maluszka :)

AguŚka89 lubi tę wiadomość

• MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej i ja melduje się po polowkowym usg. Wszystko w porządku. Cora siedzi po prawej stronie brzucha głowę ma wysoko ponad pępkiem:) czulam ze mnie tam cos ugniata myslalam ze mala fika nogą a to główka;) waga 385 g, wszystkie wymiary w granicach bledu. Ale rozbieżności juz sa - tak jak sie spodziewalam. Dziecie pewnie znowu bedzie nie.duże. znowu uslyszlam ze prawdopodobnie bedzie cora - drugi lekarz mi to mówi wiec.chyba im.uwierzę:)

Jestem mega przeziębienia. Nos zatkany nie czuje zadnych zapachów i tego co jem;( dzis doszedl kaszel. Jak sie nie polepszy kazal isc do internisty.

Senność nie.mija - za dnia klade sie niby.na chwilę a.wstaje po 3h! I tak.niemal codziennie. Wyniki tarczycy mam jak o powiedzial idealne, ale gin mi dal
    Raz jeszcze skier na badanie na wszelki wielki - bo niby sennosc.moze byc od.tarczycy.

Narzekam na bol głowy, nie jakis wilki ale upierdliwy i kazal udac sie do neurologa...hmmm mowi ze niby moze byc od ciąży...ale w.poprzednich tak.nie.mialam..no ale starsza jestem ...ehh sama nie wiem. No i jeszcze ciśnienie mam w normie a tętno czesto skacze do ok 90..mówił że tez to może zbadać.hmmm

Pożyjemy zobaczymy;)

Ważne ze dziecie zdrowo rośnie i jest bardzo aktywne, więc jestem spokojna. Nawet mnie budzi w nocy;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 23:17

Brunetka, bebag, AleAleksandra, Czarnaa94, Papcia, Paulina89, AguŚka89 lubią tę wiadomość

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • AleAleksandra Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, trochę mnie uspokoiłyście z tą wagą no i przede wszystkim dobrze wiedzieć, że to twardnienie brzucha jest normalne. :) :*

Czarnaa94, dobrze wiedzieć, że nie tylko mój mąż ma takich "bohaterów" wokół siebie. ;) Może na szkole rodzenia trochę go uspokoją. :) Z kolei pępowiny nie chce przecinać- jak widział na filmie jak to wygląda to mu się niedobrze zrobiło. :P Trudno, najważniejsze, żeby był tam ze mną, a z pępowiną sobie lekarze świetnie poradzą. ;)
    A moja Dzidzia też się tak udziela jak Twoja, że kręci się niezależnie od pory dnia. ;) Tylko dwa dni temu miała te "ciche dni", a tak to rozrabia. :P

Karolina1488, moja Dzidzia też przez jeden dzień była bardzo subtelna w swych ruchach, ale teraz znowu szaleje i kopniaczki są tak silne jak dotychczas. Jednak jak będzie to trwało dłużej to też uważam, że lepiej dmuchać na zimne i sprawdzić co tam w brzuszku słychać. Także daj, proszę, znać co u Ciebie, czy wszystko ok.

Saszu, przykro mi z powodu zepsutego aparatu usg. :/ Mam nadzieję, że czas dla Ciebie przyspieszy, bo wiem jak to jest usychać z tęsknoty za oglądaniem Dzidzi. Jeśli Cię to pocieszy to my czekamy już 7 tygodni, a połówkowe dopiero we wtorek. :) Teraz to już się cieszę, bo to bliżej niż dalej, ale 7 tyg. temu jak lekarz wyznaczył nam ten termin, to myślałam, że ocipieję przez ten czas. ;) Jakoś zleciało. :D

Zbikowa, gratuluję córeczki! :)
    MamaZTrójmiasta, Tobie również! :)

Super, że już tyle z nas jest po połówkowych i wszystko gra! :) Do mnie dopiero powoli zaczyna docierać, że już połowa ciąży za mną! :P Jutro zaczynamy 21. tydz. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 07:47

125e5056ef.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny! Jestem Lutowka 2016 wg terminu,Styczniowka wg daty urodzenia Coreczki,Mamą Jagody:) Wiele z Was jest jeszcze przed takim wyborem dlatego do Was kieruje oferte. Mam do sprzedania fotelik samochodowy,nosidło Maxi Cosi City za 150 zl plus przesylka. Fotelik jest w stanie idealnym, posiada nakladki na pasy, wkladke dla noworodka ktora widac na jednym ze zdjec. Nasza Jagoda juz z niego wyrosla,wiec z powodzeniem moze sluzyc innemu Maluszkowi. Polecam. Zapraszam na priv w celu kontaktu.
    http://static.pokazywarka.pl/i/6954482/738335/image.jpg

http://static.pokazywarka.pl/i/6954482/787881/image.jpg

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • maadziius Koleżanka

Wysłany: 30 września 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzieczyny :) W końcu się dowiedziałam, że będzie córeczka. Mała siedzi pupa na dole, nogi ma scisniete i nie dało się sprawdzić co tam kryje ale w końcu się udało :)
    Wszystko z dzidzią ok, wariuje w brzuchu jak szalona :)

Jurka, Helmi, AleAleksandra, Czarnaa94, evs lubią tę wiadomość

zi133e3kfw36xf1w.png
  • Jurka Znajoma

Wysłany: 30 września 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaZTrójmiasta ja cały czas marudziłam, że w drugim trymestrze nic mi się nie poprawia, chodzę zmęczona, ospała i muszę zaliczać drzemki w dzień gdzie moja znajoma rodząca w styczniu tryskała energią. Z ostatnich wyników wyszła mi niedoczynność tarczycy, dostałam euthyrox. Mam brać 2 tygodnie, zrobić badania TSH i stawić się 12 października do endokrynologa. Dodatkowo włosy mi tak lecą, że po cały mieszkaniu ich pełno ;/ Mam nadzieję, że u Ciebie będzie lepiej i że to jednak nie są problemy z tarczycą, czego z całego serca życzę :)

Powiedzcie proszę, co jeść żeby nie dopuścić do anemii? Na początku miałam 14, pozniej 12,6 i teraz 12.. to chyba na granicy tak? Mam badania za 2 tygodnie i chciałabym, żeby było lepiej bo jak jeszcze dojdzie mi anemia do tej tarczycy, bakterii w moczu i grzyba (wszystko wyszło z ostatnich badań i cytologii) to już będzie komplet :(

w5wq3e3kd8k8hwwf.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11 to granica przy hemoglobinie

Sok ze swiezego buraka dobrze podnosi hemoglobine :)
    Nie zbyt smaczny ale mozna dodac jablko lub cytryne zeby nie byl taki mdly

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • sandra_zog Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam, ja wczoraj miałam połówkowe, martwi mnie troche waga dziecka. Lekarz mowił ze jest w normie, ale jak tak czytam forum to widze ze na 19-20 tydzien to dzieci juz wieksze są.. a moja waży 250 g.. a jak z Waszymi ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 11:53

eiktyx8d41ciyrnj.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie w tych pomiarach jest spora granica bledu. Poza tym ty jestes w 19tc a ja np mialam badanie w 20tc +2dni I waga byla 370, ale tydzien roznicy to sporo dla dziecka. Wg mnie jest ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w 20t0d ważyła 340g, to jest tylko waga orientacyjna przecież nikt nie zwazy dokładnie dziecka w brzuchu ;-)

• Jurka Znajoma

Wysłany: 30 września 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tydzień temu ważyła 292 g :) Wydaję mi się, ze nie ma się co martwić, ale 6 października idę na usg do zaufanego lekarza i o wszystko go wypytam w tej kwestii :)

w5wq3e3kd8k8hwwf.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w 17tc0d maly ważył równe 200g ale moim zdaniem jesli lekarz mowi ze jest ok to jest ok :) z reszta na pewno to nie jest idealny pomiar co do grama i wydaje mi sie, że dzieci też już troszke rosna w swoim tempie.
    Na pewno jakby było cos nie tak to lekarz by powiedział :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • sandra_zog Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no moze macie racje, dzieki ;)

eiktyx8d41ciyrnj.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka wrote:
    marcela29 wrzucisz gdzieś fotki ciuszków z cenami? :)
    Postaram sie jutro je jakos sensownie posegregowac i wrzuce tu te w mniejszych rozmiarach 56,62,68 tak2-3 fotki jak ktos bedzie zainteresowany to juz na priv bo nie chce zasmiecac watku

Brunetka lubi tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Vriola Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze wczoraj 3x nie ze smyka strony wywaliło i nie zdążyłam tych pięknych ubranek pokupować:(

• bloodflower Ekspertka

Wysłany: 30 września 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bylam dzis na planowanej wizycie u lekarza. Waga wzrosla (moja), cisnienie tez wysokie. Usg niestety niezbyt ciekawe. Malenstwo ma tylko 220 g, wyglada na ok 2 tyg mlodsze (wiec diagnoza poprzedniego lekarza sie potwierdzila), wody plodowe w granicach dolnej normy. Zalecenia - duzo pic i odpoczywac i czekac do 13.10 na badania prenatalne. Latwo sie mowi...DObrze, ze slyszalam serduszko Malenstwa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 19:56

‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ