X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vriola wrote:
    kurcze wczoraj 3x nie ze smyka strony wywaliło i nie zdążyłam tych pięknych ubranek pokupować:(
    Ja walczyłam cały wieczór z tą stroną ale w końcu udało mi się zamówić.

evs, zbikowa lubią tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bloodflower wrote:
    bylam dzis na planowanej wizycie u lekarza. Waga wzrosla (moja), cisnienie tez wysokie. Usg niestety niezbyt ciekawe. Malenstwo ma tylko 220 g, wyglada na ok 2 tyg mlodsze (wiec diagnoza poprzedniego lekarza sie potwierdzila), wody plodowe w granicach dolnej normy. Zalecenia - duzo pic i odpoczywac i czekac do 13.10 na badania prenatalne. Latwo sie mowi...DObrze, ze slyszalam serduszko Malenstwa
    Ale ogólnie dziecko urosło?

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • bloodflower Ekspertka

Wysłany: 30 września 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:
    Ale ogólnie dziecko urosło?
    Ogolnie uroslo. Tyle tylko, ze 2.09 wazylo 130 a dzis 220, wiec troche malo

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:
    Ja walczyłam cały wieczór z tą stroną ale w końcu udało mi się zamówić.

ja wczoraj byłam na 30 urodzinach u kolegi i jak wróciłam koło 23 to dopiero odczytałam posta, że jest taka promocja i poszłam kupować. tej śmiesznej kolejki, żeby wejść na stronę (co za absurd w ogóle) już nie było, ale byłam tak zmęczona, że nie pamietam jakie rozmiary czego pokupowałam ;) tak to jest robić zakupy na pustych bateriach.

Bloodflower trzymam kciuki, żeby dzidzia nadrobiła szybko i nie stresowała Cię za bardzo

bloodflower lubi tę wiadomość

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bloodflower wrote:
    Ogolnie uroslo. Tyle tylko, ze 2.09 wazylo 130 a dzis 220, wiec troche malo
    No to najważniejsze że rośnie, nie ma co panikować :) ja wiem że łatwo mówić a myśli masz tysiąc ale te 2 tyg różnicy to jest jeszcze w granicach normy. Gorzej jakby ta różnica była co raz większa. Może po prostu maleństwo będzie niskie. Będzie dobrze, zobaczysz :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • AgataL Koleżanka

Wysłany: 30 września 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dziś miałam USG połówkowe. Będzie córeczka !!! Moja Amelka bardzo się ucieszyła, marzyła o siostrze a syn stwerdził, ze od początku wiedział. Dzidziuś waży 290 gram, wszystkie parametry są super. Maleństwo całą wizytę szalało i piło wody płodowe.
    Waga jest dość orientacyjna i cieżko przewidzieć jaka będzie waga urodzeniowa. Moja córcia na tym etapie była lżejsza a urodziła się z wagą 3940 :-)

Papcia, AguŚka89, zbikowa, evs, karolina1488, Katjaaa, AleAleksandra lubią tę wiadomość

gannyx8dt8d9juc3.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny :)

Wszystkim gratuluję udanych wizyt i poznania płci swoich maleństw :)

AleAleksandra na szczęście mała już rusza się często i mocno więc wtedy chyba miała jakieś dwa leniwe dni. Tak wiec czekam spokojnie na badanie połówkowe we wtorek - obie wtedy wizytujemy :D

sandra_zog nie martw się, jak lekarz mówi, że jest w normie to na pewno tak jest a może dziecko będzie z tych drobniejszych :) z resztą tak do końca nie wiadomo czy te pomiary są aż tak dokładne. Moja córeczka w 18+0 ważyła 250g co mi się znowu wydaje dużo bo nie ma po kim być duża a lekarz ma super sprzęt więc już sama nie wiem.

bloodflower trzymam mocno kciuki żeby wszystko było w porządku:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 09:43

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • sandra_zog Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bloodflower NIE WIEM CZY CZYTAŁAŚ ale ja mam podobnie na ostatnim usg 170 g a teraz na połówkowych 250, może faktycznie te pomiary nie są takie dokładne.. tylko że zarówno ja jak i mój mąż byliśmy raczej z tych wiekszych dzieci.

eiktyx8d41ciyrnj.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby ktoś był zainteresowany szczegóły i dokladne foto na priv

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/144d0ace5cd4.jpg

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • bloodflower Ekspertka

Wysłany: 1 października 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis w ramach Targow Mama i Ja mialam mozliwosc wykonania dodatkowego USG. Lekarz nie mierzy dokladnie, zeby nie wprowadzac w blad, ale ocenil wody lozysko itd. Okazalo sie, ze lozysko jest na przedniej scianie i dokladnie wokol glowki Malenstwa - jak to dzis lekarz stwierdzil - ma wygodna podusie. Wod jest malo, ale nie az tak dramatycznie, Malenstwo ma troche miejsca i faktycznie jest troszke male. Serduszko bilo i bylo odwrocone tylem, wiec nic nie mozna bylo podejrzec.
    Troszke jestem uspokojona.

AleAleksandra lubi tę wiadomość

• bloodflower Ekspertka

Wysłany: 1 października 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra_zog wrote:
    bloodflower NIE WIEM CZY CZYTAŁAŚ ale ja mam podobnie na ostatnim usg 170 g a teraz na połówkowych 250, może faktycznie te pomiary nie są takie dokładne.. tylko że zarówno ja jak i mój mąż byliśmy raczej z tych wiekszych dzieci .
    Sandra ja akurat z malych dzieci (8 mc 1800), Damian duzy (4500). Zobaczymy jak to bedzie wygladalo na polowkowych

• Asiek84 Ekspertka

Wysłany: 1 października 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ ja wam zazdroszczę że czujecie już ruchy dzieciaczków, u mnie jutro zaczyna się 20 tydz a tu już na razie nic, wiem że mam czas jeszcze i nie martwię się (bo wogole jak się raczej nie martwię na zapas) ale wiecie, chciałabym już coś poczuć:)
    Syndrom wicia gniazda też jakis uśpiony u mnie na razie,ale to chyba z rozsądku czekam na kasę az będziemy mogli porządnie ruszyć z remontem pokoju dla małej czyli jeszcze że 2 albo 3 tyg cierpliwości. Za to na głowę mi padło "kuchennie" zawsze lubiłam gotować, ale teraz chyba przez to że siedzę na zwolnieniu i troche się nudzę to kombinuje, a to pierogi, bigosy, wczoraj zrobiłam gar gołąbków, dziś miche sałatki jarzynowej. Siostra się smieje, ze w domu świętami już pachnie :)

ge670tj.png

cc9ca37.png

• sandra_zog Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczerze mówiąc dopiero od 4 dni czuję, ale z każdym dniem troszke wiecej pukania :) Też się nie mogłam doczekać, a tak naprawde w pierwszy dzien nie wiedziałam co się dzieje, dopiero na drugi sobie uświadomiłam co to ;) teraz leże i sie uśmiecham sama do siebie :) Nawet wypatruję i o dziwo dziś 2 razy widziałam jak delikatnie podskoczyło mi łono, bo praktycznie czuję te kopniaczki bardzo nisko, pod spojeniem, a jak to u Was jest ?

Marcela, nie wiem jak napisać priv, może poproszę Cię o wysłanie na maila szczegóły ? ( o ile już ktoś mnie nie uprzedził :) [email protected]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 20:52

eiktyx8d41ciyrnj.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra_zog, ja też czuję tak nisko :) i z każdym dniem coraz wyraźniej, teraz wiem już mniej więcej kiedy, najbardziej jak się położę po jedzeniu :)

Asiek84, ja chleb z rana upiekłam, coby świeży był, takze rozumiem :D

age.png
  • aleksandraola Znajoma

Wysłany: 2 października 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny jestem po badaniu połówkowym i u nas chłopak i to taki bezwstydny wszystko pokazał od razu co ma na samym początku usg :) :) ale czytam jakie wagi mają Wasze maluszki i trochę jestem przestraszona bo mój synek ma w tej chwili 420g !!! Czy to znaczy, że mam się spodziewać sporego malucha ??

paulka86, Czarnaa94, Paulina89, zbikowa, evs, AguŚka89, Fiolk@, Penduka1, AleAleksandra lubią tę wiadomość

Aleksandra
  • bloodflower Ekspertka

Wysłany: 2 października 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek84 wrote:
    Ależ ja wam zazdroszczę że czujecie już ruchy dzieciaczków, u mnie jutro zaczyna się 20 tydz a tu już na razie nic, wiem że mam czas jeszcze i nie martwię się (bo wogole jak się raczej nie martwię na zapas) ale wiecie, chciałabym już coś poczuć:)
    Asiek84 Mi lekarz wczoraj powiedzial, ze moge pozniej odczuwac ruchy z nastepujacych powodow wystepujacych u mnie:
    1. tluszczyk
    2. lozysko na przedniej scianie
    3. glowka otulona wlasnie ta pepowina

Powiedzial, ze moge dlatego duzo pozniej odczuwac ruchy

• MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma urodzila w 40tc dziecko o wadze 2700. Przez całą ciążę dziecko było mniejsze. Nie do końca wiadomo czemu. Z dzieckiem wszystko ok. Rozwija sie prawidlowo, wszystko jest dobrze, ładna zdrowa dziewczynKa:)

Na mała ilosc wod plodowych - zaleca się czeste picie.

Glowa do góry. Juz połowa ciąży za nami. Wszystko bedzie dobrze!

bebag, bloodflower, sandra_zog, aleksandraola lubią tę wiadomość

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • Platanowa Debiutantka

Wysłany: 3 października 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parę dni mnie nie było, a tutaj tyle nowości :) Kochane, gratuluję poznania płci maluchów :) Ja jeszcze czekam, połówkowe jutro - przeczuwam, że będzie synek, ale zobaczymy :) Pytałam o suplementy, bo moja położna poleciła mi Pregna Plus, ponoć jest niezły (mówiła, że poleca większości mam). Zaczęłam się zastanawiać nad opinią kogoś "z zewnątrz", byłam ciekawa jak to wygląda. Dobrego dnia wszystkim :)

• AleAleksandra Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny! :)

maadziius, gratuluję córeczki. :) Super, że udało się ją podejrzeć. :D

Jurka, jeśli chodzi o zapobieganie anemii to postaraj się zwiększyć codzienną podaż żelaza w diecie. Produkty bogate w żelazo to przede wszystkim mięso: wołowina, wieprzowina, królik, kaczka, ale także warzywa strączkowe, żółtka jaj oraz orzechy, owoce suszone, migdały, szpinak, otręby pszenne. Dodatkowo powinnaś zadbać o obecność witaminy C (cytrusy, czarna porzeczka, truskawki, kapusta, itp.) w diecie, gdyż ona zwiększa kilkukrotnie przyswajalność żelaza. No i lepiej nie popijać tych produktów bogatych w żelazo herbatą lub kawą, gdyż one wypłukują je z organizmu :)

bloodflower, mam nadzieję, że z Twoją Dzidzią wszystko będzie ok. :) Trzymam za Was kciuki. :) Super, że zrobiłaś to usg na targach. :)

AgataL, gratuluję córci! :)

karolina1488, bardzo się cieszę, że Twoja malutka znów jest aktywna. :) To duży spokój dla nas, gdy czujemy jak Dzidziusie szaleją w środku. ;) Ja też już się nie mogę doczekać jutrzejszej wizyty. :D A o której wizytujesz? Ja muszę wytrzymać do 16:30 lub nawet dłużej, gdyż u mojego gina zawsze są megakolejki i jest opóźnienie o godzinę z hakiem. ;)

aleksandraola, gratuluję synka! :D Ponoć wysoka waga Dzidziusia na tym etapie jeszcze nic nie wróży jaka to będzie przy porodzie, więc ja bym się na zapas nie martwiła. :) Super, że Maluch się tak zdrowo rozwija. :D

My jutro mamy połówkowe tak jak karolina1488 i chyba ktoś jeszcze tutaj miał wizytę na wtorek... :) W każdym razie ja już się baardzo cieszę, małżonek podobnie. Wczoraj mi się śniło, że to dziewczynka, mimo że intuicja mi od początku mówi, że tam siedzi chłopczyk. Już jutro się okaże! No ale kogo by tam nie było to najważniejsze, że jest zdrowe Maleństwo i rozdaje mi słodkie kopniaczki. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 10:49

bloodflower, paulka86 lubią tę wiadomość

125e5056ef.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy macie jakieś sprawdzone legginsy ciążowe? W sensie jakieś firmy? Najlepiej do kupienia na allegro, długie, ocieplane? :)

age.png
‹‹ 336 337 338 339 340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ