X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bloodflower w głowie mi się to nie mieści i nie dziwię Ci się bo ja bym chyba ich tam w nerwach zwyklinała. Trzymajcie się i walczcie z całych sil

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 16:42

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bloodflower to strasznie jak Cie tam traktuja po cos tam przeciesz sa a tu taka znieczulica. Musisz walczyc ze wszystkich sil. A czasem trzeba byc suka skoro inne metody zawodza.

• sandrula Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bloodflower widocznie z nimi nie da sie polubownie. To jest chore, tyle kasy czlowiek placi na skladki chorobowe a traktuja cie jak zło konieczne.. Nie daj sie i walcz o swoje bo masz o co!!

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się pytam czy lekarz składa przysięgę Hipokratesa, że będzie leczył ludzi czy przysięga pieniądzowi!!?? No kurwi.. mnie łapie jak to czytam !

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie klekajcie narody co za pojeb... kraj i ludzi jak mozna w ten spodob do czlowieka podchodzic przerazonego o zdrowie wlasnego dziecka... ta sprawa do telewizji sie nadaje normalnie niech POLACY zobacza jak nasza zajebista sluzba zdrowia pracuje ciezko i dba o pacjentow tylko ku..a strajkowac potrafia i wmawiac ze dla dobra pacjentow to robia bo jak dostanie podwojna wyplate to skrzydel dostanie i bedzie nagle latac miedzy chorymi tfu na nich wszystkich ze zniezulica!

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • AleAleksandra Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bloodflower, masakrę masz z tymi lekarzami i całym tym chorym personelem. Współczuję i jak najbardziej rozumiem, że Cię już wkurw łapie. Jak się normalnie nie można doprosić o coś co Ci się należy jak psu micha to widać trzeba czasem zrobić awanturę. Wspieram modlitwą i czekam na dalsze wieści. Oby w końcu się Tobą godziwie zajęli, bo to już nóż się w kieszeni otwiera jak się słyszy takie historie... Ech...

125e5056ef.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to jest jakiś cyrk to co się tam dzieje. Przysięgam że gdybym była na Twoim miejscu i nie daj Boże dziecku by się coś stało, to pooskarżałabym wszystkich tych pajaców z obydwu szpitali. Ja nie wiem na co oni czekają, szkoda im tych kroplówek czy o co im chodzi? Dla mnie sprawa jest bardzo prosta, wód jest mało wiec trzeba je uzupełnić i na co tu profesor? Może spróbuj jednak skontaktować się ze swoim ginem?

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bloodflower walcz tam dla malucha...niestety taka rzeczywistosc ze bez znajomosci "góry" w szpitalu ciezko cokolwiek zdzialac, ale to ich zasrany obowiazek zajac sie Wami jak najlepiej!!! ja juz kiedys interweniowalam u rzecznika praw pacjenta jak minie dr wkurzyl w przychodni

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie moge pojac czemu tylko jeden koles na tym oddziale jest w stanie zrobic usg. Przeciez bloodflower nie jest tam jedynym przypadkiem wymagajacym badan I leczenia, takiego czy innego. Przeciez przy jakichkolwiek problemach w ciazy kluczowym badaniem jest usg wiec dlaczego nie ma tam na codzien kogos kto je wykonuje? To tak jakby na sorze lekarz przychodzil co 3 dzien a tak to opieke sprawowaly pielegniarki. Juz nie mowiac o tym ze bloodflower ma komplet badan w tym pewnie kilka usg z zaspy, wiedza w czym jest problem! Przerazajace I bulwersujace to wszystko, gdy kazdy dzien ma znaczenie. Ciekawe czy pan doktor zdarzy pojawic sie przed weekendem. Do dupy im wszystkim nakopac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 21:40

• Nelus Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 20 tyg też byłam ignorowana i mówiono że nic nie mogą zrobić, że zbyt wczesna ciąża itp ja żałowałam pozniej że nie zabrałam się na własną rękę do innego miasta. ale ty już jesteś w 24 tygodniu! Powinni pomoc ci jak najszybciej a nie ze musisz czekać i się prosić, szok

201703012752.png
  • Aguu Ekspertka

Wysłany: 20 października 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córeczka ma niestety wadę serca i czeka mnie troszkę więcej badań :(... Mam nadzieję, że jednak jest to nieznaczna niedoskonałość ...

l22ntv73ugrd1lo2.png

ma6nx5awrjqi9jvz.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguu tak mi przykro czemu tu sie pojawiaja zle wiesci zamiast dobrych... ale spokojnie jedz gdzies gdzie maja dobry sprzet napewno dostalas skierowanie niech przebadaja doskladnie wszystko. Kolezanka z synkiem miala tak samo na polowkowym i jechala bodajze do poznania do jakiejs pani dr (ode mnie do kawal drogi) bo podono bardzo dobra lekarka ale tez skasowala ich pozadnie za wizyte. Jesli chcesz zapytam jej dokladniej o namiar...

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Bloodflower masakra.Nie daj sie. Walcz. Krzycz. Domagaj sie. Walcz bo war to ! Aguu kochana mam nadzieje ze to taka wada ktora sama szybko zniknie a najlepiej zeby to pomylka byla. Zrob usg u jakiegos speca od serduszek.

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • bloodflower Ekspertka

Wysłany: 20 października 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz prowadzacy nic mi nie pomoze, bo on tu nie przyjmuje. Przyjmujac sie na oddzial mialam wypis z kompletem badan, ale jak to wczoraj lekarz powiedzial, ze oni musza miec swoja diagnoze. Rozumiem jakies niuanse, tryb leczenia, ale podstawowa diagnoza raczej nie powinna sie roznic. Coraz czesciej mysle, ze przysiega hipokratesa to przysiega hipokryty. Czekam niecierpliwie na to dzisiejsze usg z doplerem. Nie chce trzymac sie zadnej nadziei, chce po prostu wiedziec co i jak. Ze mna na sali lezy dziewczyna z tydzien starsza ciaza i 200 g wiekszym dzieckiem, ktorej ewidentnie odplwaja wody. TEz mi mowila, ze czekala 2 dni zanim cokolwiek jej zaczeli podawac itd. Najdziwniejsze jest to, ze obie bylysmy leczone rowniez w malym szpitalu 40tys miasteczka. TYm samym, ja rok temu jak ronila, ona teraz. I w obu przypadkach byly podawane od razu leki. Ja np na nbadaniach krwi mam podwyzszone crp i nic z tym nie jest robione. Nie chce sie nakrecac, bo to nic nie da. Czekam na obchod, bo watpie abym miala to usg przed obchodem. A na obchodzie powiedza, ze trzeba czekac na usg. Dam znac co i jak.

Nelus jezeli moge zapytac, to czy Twoj 20tc poprzedni byl rozmiarowo dobry>?

• vitoria Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bloodflower czekamy niecierpliwie na info... mam nadzieje ze lekarz wkrotce sie pojawi I zrobi to usg... trzymam kciuki!

Aguu a co to za wada serca? Mnie przy starszym synku straszyli wada serduszka, mialam zlecone echo serca malucha I okazalo sie ze mimo jakiejs plamki czy dwoch serce pracuje dobrze. Przy kolejnym usg juz nawet tych plamek nie bylo. Synek jest calkiem zdrowy.

Ja wlasnie siedze w labolatorium na krzywej. Glukoza wypita, nie bylo tak zle, ale troszke mnie mdlic zaczyna. Oby wytrwac te 2godziny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 08:40

• Aguu Ekspertka

Wysłany: 20 października 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładne rozpoznanie dopiero będzie, ale generalnie jest coś niezbyt dobrze z przepływami. Mój lekarz to bardzo dobry specjalista i mam do niego zaufanie. Zlecił mi po pierwsze się nie martwić, a po drugie przyjść do niego do szpitala, gdzie przeprowadzi dodatkowe badania. Jestem dobrej myśli, sama rodziłam się z wadą, która zniknęła w 6 roku życia...

l22ntv73ugrd1lo2.png

ma6nx5awrjqi9jvz.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to widzisz, maluch mogl odziedziczyc wade po tobie. Daje nadzieje ze ty ze swojej wady wyroslas. Kiedy idziesz na badania?

Pobranie po godzinie juz za mna. Jeszcze godzina I zjem kanapki!

• MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguu w moich poprzednich.dwoch ciazach coreczki.milay biale plamki w sercu. Strasza jedną i mlodsza jedną. Bright spot w obu przypadkach zarowno w ciazy jak.i po narodzinach dzieci mialam robione echo serca u specjalisty. Mimo plamkiktora nie zniknęła wszystko jest dobrze. W tej ciąży ja narazie mi nie wykryli plamki..ale z tego co pamietam to pojawila sie ona ok 28 tc. I juz s nie wchlonela.
    W twoim przypadku moze byc jak mowisz dziedziczne, ale nie kazda wada jest tragedią. Wiele osob zyje z niewlelka wada i nic o tym nie wie.

Głowa do góry, ja swoje nerwy miałam bo wiadomo, ze kazdy chce zeby wszystko był o idealnie, ale u ciebie na pewno dzieciatko bedzie silne:) i poradzi sobie z małą niedoskonałościa, a moze jeszcze na etapie ciąży samo sie poprawi.:)

Aguu lubi tę wiadomość

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bloodflower myślę o Was ciepło. Najgorsze jest to czekanie na działanie z ich strony. Mimo wszystko mam nadzieje, że jeszcze wszystko dobrze się skończy. Dzieciatko walczy razem z dzielną mamą:) jesteśmy z wami!

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • sandra_zog Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bloodflower walcz ! Jesteśmy wszystkie z Toba. Dziecko dalej żyje, walczy pomimo trudności wiec i Ty nie trać nadziei.

Dziewczyny ile ważą wasze maleństwa , ja się trochę martwię bo moja dziewczynka ma 485, tyle co poniektóre miały na połówkowych kiedy u mnie na połówkowych raptem 250..

eiktyx8d41ciyrnj.png
‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ