X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki z całych sił! trzeba wierzyć, że wszystko dobrze się skończy.

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bloodflower boże dopiero przeczytałam... biedna!!! Jesteś taka dzielna! Twój dzidziuś walczy więc nie trać nadziei, może zdarzy się cud i wszystko skończy się szczęśliwie! Jestem z tobą całym sercem

bloodflower lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na krzywej i o ile samo picie glukozy nie sprawiło mi żadnego problemu tak nie doczekałam do godziny i zwymiotowalam :( było mi bardzo słodko w ustach, odbijalo się a jeszcze mała w brzuszku szalała i naciskała i po 50 minutach juz nie dałam rady się powstrzymać :( i badanie musze powtórzyć ale nie wiem jakim cudem :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 09:00

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1488, też się martwię jak tą krzywą zrobię, bo ja jak wstaję to muszę zjeść coś maks pół godziny po wstaniu, bo inaczej mi niedobrze :/ ostatnio wypiłam na czczo kubek herbaty i cały zwróciłam :/

age.png
  • Penduka1 Koleżanka

Wysłany: 19 października 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebag wrote:
    karolina1488, też się martwię jak tą krzywą zrobię, bo ja jak wstaję to muszę zjeść coś maks pół godziny po wstaniu, bo inaczej mi niedobrze :/ ostatnio wypiłam na czczo kubek herbaty i cały zwróciłam :/

dziiewczyny wcisniecie cytryny pomaga. Karolina pilas z cytrynka?

f2w3hgqs2yrmivyr.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penduka1 teraz już nie można z cytrynka tak mówi mój gin ale w punkcie pobrań dziewczyna pytała czy mi wcisnąć. Ja nie chcialam ponieważ nie znoszę cytryny ani nic z posmakiem cytryny (np po wypiciu wapna a smaku cytrynowym mnie naciąga na wymioty), sam smak glukozy mi nie przeszkadzał, bez problemu wypiłam tylko zaczęło mi być niedobrze po 40 minutach a po 50 juz poszlo:(

3i499vvjnklbrqeo.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina co gin to opinia. Słyszałam że w niektórych labo właśnie nie pozwalają cytryny wciskać. Mój gin mowi że można ale ja miałam problem właśnie ze smakiem tego... A może porozmawiaj z ginem czy możesz chociaż małą kanapeczke zjeść przed tym? Bo wiem że w Niemczech np pozwalają jeść małe śniadanie przed badaniem.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bloodflower masz jakieś wieści? Jestem z Tobą serduchem i co raz zaglądam czy napisałaś co u Ciebie i malucha.

bebag lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja krzywą robiłam w piątek. O cytrynie nic nie wspominali ale jakoś to wypilam. Mówią że najlepiej wypić to na raz ale ja nie dalam rady.. Pilam po kilka lyczkow,jak wypilam to mnie trochę zamulilo ale popilam wodą i przeszlo :) wyniki na szczęście też wyszły dobrze:)

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nic nie wypadnie to ja robie krzywa jutro. Nie lubie byc bez sniadania bo tez mi zle ale zobaczymy. Krew pobieraja przed piciem glukozy, potem po godzinie I po dwoch? Czy po godzinie sie nie pobiera?

• Penduka1 Koleżanka

Wysłany: 19 października 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vitoria wrote:
    Jak nic nie wypadnie to ja robie krzywa jutro. Nie lubie byc bez sniadania bo tez mi zle ale zobaczymy. Krew pobieraja przed piciem glukozy, potem po godzinie I po dwoch? Czy po godzinie sie nie pobiera?
    Mi pobierali 3 razy: przed, po 1 h i po 2 h. Trzeba wczesnie isc na badania to szybciej mozna zjesc sniadanie. Dla mnie wlasnie najgorze bylo to niejedzenie. Umieralam z glodu ;)

f2w3hgqs2yrmivyr.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna na ostatniej wizycie pytałam czy koniecznie muszę być na czczo i powiedział, że tak.

Mam teraz jeszcze inna zagwozdkę,czy mogę powtórzyć juz to badanie w piątek? Czy raczej zapytać o to lekarza? bo jednak taka glukoza obciąża organizm i nie chce nam zaszkodzić. Czy któraś z Was powtarzała?

Vitoria ja najpierw miałam pobierana krew z palca i sprawdzany poziom cukru czy w ogóle można podać glukozę (o dziwo z palca bardziej boli niż z żyły ;) ) potem miałam pobierana krew przed glukoza a potem miałam mieć po 1h i po 2h ale do tego nie dotrwalam jak wiadomo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 13:06

3i499vvjnklbrqeo.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powtarzałam w poprzedniej ciąży. Na Twoim miejscu chyba bym odczekała trochę, u mnie był spory odstęp czasu bo musiałam od gina nowe skierowanie wziąć. A kiedy masz wizytę?

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna wizytę mam za tydzien w piątek. Mi ta laborantka dała kopertę i coś w niej jest ale jest zaklejona i powiedziała żeby z tym przyjść i juz nie będę musiała drugi raz płacić.
    Chcialam w piątek bo wtedy jeszcze męża będę mieć a potem dopiero za miesiac a boje się sama iść, no ale też nie chce nam zaszkodzic :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 13:36

3i499vvjnklbrqeo.png
  • evs Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja test z glukozy jakoś wytrzymałam bez wspomagaczy :) najgorsza 1 godzina później już jest lepiej.
    Ja z kolei zmagam się z żelazem, pomimo suplementacji, zmiany diety nadal spada :( dostałam skierowanie do poradni hematologicznej na cito, a termin dopiero za miesiąc :\

• Aguu Ekspertka

Wysłany: 19 października 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz lecę na powtórzone badania połówkowe (dwa tygodnie temu nie dało się wszystkiego zobaczyć)... I trochę się stresuję... Ostatnio było OK i wszystko w porządku, ale tym razem idę sama, bo mąż wyjechał i czuję się nieswojo.

l22ntv73ugrd1lo2.png

ma6nx5awrjqi9jvz.png
  • bloodflower Ekspertka

Wysłany: 19 października 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:
    Bloodflower masz jakieś wieści? Jestem z Tobą serduchem i co raz zaglądam czy napisałaś co u Ciebie i malucha.
    hej, nadal nic nie wiadomo. USG nadal nie mialam zrobionego. Pobyt tutaj wyzwala we mnie bycie suka. Zrobilam lekarzowi awanture. Twierdzi, ze jest tylko jeden profesor, ktory wykonuje szczegolowe usg i "on juz teraz pracuje za darmo", wiec nie daje mi gwarancji, ze dzis to usg bedzie. Wiec sie wydarlam, ze chce chociaz uslyszec, ze serduszko bije, a nie ze maja mnie w dupie. Serduszko bije, male sie rusza, innych parametrow nie sprawdzali traz. Wiec dalej czekam na usg, choc szczerze mowiac watpie, zeby to bylo dzisiaj. Lekow rowniez nie dostaje, bo jak stwierdzil lekarz, ze mi zaczna dawac dopiero po wynikach badan i usg. Polozona na obchodzie bezczelna, wiec tez jej sie zebralo zjebki, bo komentuje przekazywanie pacjenta (czyli mnie) z zaspy tutaj. Wiec jej powiedzialam, ze gdyby mnie od razu przyjeto, to nie byloby przekazywania. tDziekuje za Wasze dobre slowa, bo trzyma mnie to przed osiagnieciem poziomu wkurwa totalnego, a wiem, ze to Malenstwu nie sluzy. Tylko ile mozna. Tak lezakowac to ja moge sobie w domu,a tu oczekuje pomocy. Na wieczornym obchodzie pewnie tez nic nie bedzie wiadomo, bo przeciez co moze byc bez postawionej przez profesora diagnozy. Ehh

• vitoria Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boshh... postaraj sie ich wszystkich nie powybijac choc latwe to nie bedzie... trzymaj sie kochana!

• Helmi Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Twoj lekarz prowadzacy jest w porzadku? Moze on cos zdziala w tej sprawie i ktos sie w koncu Toba porzadnie zajmie?

Ten szpital to jakas kpina...tu kazdy dzien jest wazny

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bloodflower i bardzo dobrze robisz. Wiem, że to na granicy prawa, ale ja bym potajemnie nagrywała na telefon wszystkie rozmowy z nimi. Co to znaczy, że pracuje za darmo? Boże, on ma ratować życie dziecka, a nie myśleć ile zarobi za USG! Rozumiem problemy służby zdrowia i gdyby chodziło o starą babkę skarżącą się na ból kolana to on może się zastanawiać czy dzisiaj czy jutro zrobić USG, ale tu chodzi o życie człowieka! Czy jakby mu przywieźli kogoś z wypadku to by powiedział, że nie podejmie resuscytacji bo dzisiaj pracuje za darmo? Rozumiem, że jak kiedyś zobaczysz na ulicy, że ma zawał to masz nie dzwonić po pogotowie, bo to "za darmo"? Nie miej żadnych wyrzutów sumienia! Jesteśmy z Tobą! Walcz!

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

w4sqdqk37ek35kuj.png
‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ