X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bloodflower musi byc dobrze, innej opcji nie ma i juz!!! 3maj sie dzielnie

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vitoria w tamtym tygodniu czułam jak moja córcia się obróciła, pod ręką ją czułam jak się przekrecala :) do tej pory kopała mnie po bokach brzucha lub lekko na samym dole a odkąd się przewróciła to kopie mnie u góry z prawej strony żeber i lekko tez ją czuję na samym dole takie pukanie i czasem ucisk na pęcherz. Wiec wydaje mi się, że teraz ma nóżki u góry ale kto ją tam wie, w przyszłym tygodniu mam wizytę u gin to zobaczymy gdzie teraz sobie miejsce znalazła :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 08:50

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczesniej czulam kopaniaczki na gorze a juz od dluzszego czasu czuje tak dziwnie gleboko, jakby na dole i faktycznie i 27 wrzesnia i 6 pazdziernika na usg polozenie posladkowe.
    Cos sie maly nie chce obkrecic.

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Karoliskaxxx Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Dawno się nie odzywałam. Ja ulozenie dziecka tez czuje po ruchach i wyglądzie brzucha. Bo jak jest ulozony poprzecznie to brzuch mam taki rozlany a jak podluznie to taki ladny zgrabny. No i ułożenie i wygląd brzucha potwierdzilo usg.

h4zprjjgbi9wgjhi.png

Córeczka Lenka- 28.03.2015
    Aniołek 13tydz (*) 09.2011
  • hamadriada Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam się odezwać już w zeszły weekend i zdać relację z warsztatów Planeta Dziecko, ale totalnie się rozłożyłam.
    Więc tak... Jeśli chodzi o program to można w zasadzie rozróżnić wykłady na bardziej marketingowe (o smoczkach, o emolientach, o mleku następnym, o fotelikach) i bardziej merytoryczne (fizjoterapeutki o kobietach w ciąży i w okresie połogu - jak dojść do sprawności, porady życia codziennego oraz drugi o rozwoju niemowlaków, a także dietetyczki o karmieniu maluszków). Był również wykład z konsultantem medycznym PBKM odnośnie krwi pępowinowej.
    O ile marketingowe wykłady przedstawiały w miarę oczywiste informacje dla osób które już trochę sobie poczytały (foteliki) albo nieciekawe, źle przygotowane i nachalne (kosmetyki), o tyle z merytorycznej części można było się dowiedzieć moim zdaniem wartościowych rzeczy. W przerwie można było podejść do dowolnej osoby i porozmawiać szerzej, zadać pytania. Na sam koniec była loteria nagród (kilka zestawów z firmy NUK, jakieś kosmetyki, witaminki, książki, chusta, rękawiczki niedrapki, jakieś pierdoły). Ogólnie rzecz biorąc uważam, że warto było się wybrać i poświęcić te 3 godziny.
    To taki ogólny zarys tego wydarzenia, natomiast: na wykładach były w większości osoby z naszego miasta, więc tak naprawdę w każdym innym miejscu warsztaty mogą zupełnie inaczej wyglądać od tego co opisałam.

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • hamadriada Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bloodflower, trzymam mocno kciuki za Ciebie i dzieciątko! Mam nadzieję, że jutro bez problemu przyjmą Cię już na właściwy oddział i z sukcesem przeprowadzą zabieg.
    Tak swoją drogą to uważam za skandal, że na cito nie podjęto odpowiednich działań. Tyle teraz nasi mądrzy politycy mówią o wartości życia nienarodzonych dzieci, a jak przychodzi co do czego to człowiek zderza się ze ścianą...

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • AleAleksandra Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bloodflower, bardzo mi przykro, że tak Cię potraktowali. :( Aż mnie cholera bierze jak sobie pomyślę, że w ludziach, którzy powinni nieść pomoc jest taka znieczulica. Wierzę, że wszystko będzie z Wami dobrze i pomodlę się za Was, bo w sumie tylko to jedno jestem w stanie zrobić. Daj znać, proszę, jak tam po weekendzie, co Ci powiedzieli dzisiaj na obchodzie.

125e5056ef.png
  • hamadriada Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze względu na to, że powoli zaczynamy myśleć o organizowaniu wyprawki i postanowiliśmy zacząć od większych rzeczy, mam do Was kilka pytań.

Czy któraś z Was miała do czynienia z wózkami marki Coletto, Roan albo Baby Design? Jakie są Wasze opinie?

Czy korzystałyście z łóżeczek niemowlęcych 140x70 z opcją tapczanika gdy dziecko podrośnie? Czy takie rozwiązanie się sprawdza czy też lepiej kupić 120x60 i później już docelowe większe łóżeczko?

I ostatnie pytanie... Czy miałyście do czynienia z wanienką (z tych najtańszych na rynku) z korkiem odpływowym? Z jednej strony dzięki korkowi trochę można odciążyć kręgosłup, a z drugiej strony słyszałam, że bardzo szybko taki korek zaczyna przeciekać lub ewentualnie dziecko go przypadkiem wyciąga, ale te informacje nie są potwierdzone.

Przepraszam za głupie pytania, ale zaczynam się gubić w najprostszych rzeczach ;)

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hamadriada ja kupiłam wózek Roan Bass Exclusive i tak szczerze mówiąc to spodobał mi się wizualnie od pierwszego wejrzenia :D wzięłam w białej skórze, z białym stelażem i brązową rączka - dla mnie piękny wizualnie <3 ale, że nie tylko wygląd najważniejszy i gusta wiadomo są różne, to jest on bardzo lekki 9kg, łatwo i płynnie się prowadzi, duże kółka, przednie można zablokować do jazdy tylko na wprost, łatwo też się te kółka odpina, duża gondola, łatwy w czyszczeniu przez tą skórę, łatwo się zapinana na stelaż gondole, spacerowke i fotelik, łatwo sie sklada. Na razie więcej się wypowiedzieć nie mogę ale na te chwile jestem zadowolona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 13:50

hamadriada lubi tę wiadomość

3i499vvjnklbrqeo.png
  • bloodflower Ekspertka

Wysłany: 17 października 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIalam dzis kolejne usg i konsultacje z ordynatorem. NIe sa to dobre wiadomosci, bo szanse na utrzymanie ciazy to 1-2%. Dzis jeszcze zostaje tutaj, jutro kliczna, choc w sumie nie wiem po co, bo wody spadly do 1 cm. Przeplywy bardzo slabe, lekarka mowila, ze juz na poczatku cos sie musialo podziac z lozyskiem, ze tak slabo pracuje. Dostalam zastrzyk w brzuch na poprawe, ale szczerze mowiac watpie w to, czy to cos da

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 15:53

• AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde no to niech działają ci lekarze na co oni czekają. Może można już dziecko wyciągnąć. Nie wiem co mam powiedzieć naprawdę współczuję Ci i nadal trzymam kciuki za was bidulko :(

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki bloodflower, wierze ze jeszcze wszystko dobrze się skończy. dziwni Ci lekarze że skoro nie ma wód to od razu nie transportują Cię do tego drugiego szpitala. Skoro maluszek żyje to powinni walczyć

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • jestemhela Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki! Ja bym kogoś nasłała do lekarza by 'porozmawiać' bo to jakaś kpina. Powinni działać!

Cuda się zdarzają:
    http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Chlopczyk-urodzony-w-24-tygodniu-ciazy-wreszcie-wychodzi-ze-szpitala-Przebywal-w-nim-365-dni,wid,18544930,martykul.html

• karolina1488 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bloodflower trzymajcie się dzielnie, wierzę że mimo wszystko będzie dobrze.
    Nie pojmuje jak oni mogą czekać do jutra na przewiezienie do tego drugiego szpitala, w głowie się nie miesci normalnie jaka znieczulica :( a nie rozważają w ogóle cc teraz? Za wcześnie jeszcze? Niejedno dziecko z 24tc normalnie zyje

3i499vvjnklbrqeo.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bloodflower nadzieja umiera ostatnia oby jeszcze wszystko sie skonczylo pomyslnie. 3mam kciuki!

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • bloodflower Ekspertka

Wysłany: 17 października 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1488 wrote:
    bloodflower trzymajcie się dzielnie, wierzę że mimo wszystko będzie dobrze.
    Nie pojmuje jak oni mogą czekać do jutra na przewiezienie do tego drugiego szpitala, w głowie się nie miesci normalnie jaka znieczulica :( a nie rozważają w ogóle cc teraz? Za wcześnie jeszcze? Niejedno dziecko z 24tc normalnie zyje
    nie rozwazaja cc bo i tak dziecko jest jakies 200g za male. Co prawda teoretycznie w ciagu 3 dni "przytylo" 8g, ale to moze byc granica bledu

• Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis u poloznej w przychodni rozmawialam na rozne tematy mowila ze w szpitalu sa polozne ktore beda ze mna od 22tyg do konca ciazy i dalej po rowniez ale one waza mierza tak jak lekarz jakos nieczuje potrzeby takiej osoby przy sobie, przyda sie po napewno. Mowila rowniez zebym koniecznie kupila omega 3 z algami morskimi i jadla cala ciaze i po rowniez podobno na dzidzie super wplywa. Czy ktoras je kupuje?? Wiecie jakie sa dobre i jaka jest cena?? U lekarza niebylam od wczoraj brzuch nieboli takze jestem przeszczesliwa to chyba dzieki magnezowi takze teraz nieodpuszcze i bede jadla wieksza dawke do konca ciazy..

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Penduka1 Koleżanka

Wysłany: 17 października 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka_lutowa wrote:
    Bylam dzis u poloznej w przychodni rozmawialam na rozne tematy mowila ze w szpitalu sa polozne ktore beda ze mna od 22tyg do konca ciazy i dalej po rowniez ale one waza mierza tak jak lekarz jakos nieczuje potrzeby takiej osoby przy sobie, przyda sie po napewno. Mowila rowniez zebym koniecznie kupila omega 3 z algami morskimi i jadla cala ciaze i po rowniez podobno na dzidzie super wplywa. Czy ktoras je kupuje?? Wiecie jakie sa dobre i jaka jest cena?? U lekarza niebylam od wczoraj brzuch nieboli takze jestem przeszczesliwa to chyba dzieki magnezowi takze teraz nieodpuszcze i bede jadla wieksza dawke do konca ciazy..

Ja kupuje. Chwile mi to zajęło zanim znalazłam bo w aptekach albo mało o tym wiedzą albo ze względu na cene nie ma w aptece i muszą zamowić. Wiem, że były na rynku 2 takie suplementy ale tylko jeden udało mi się znaleźć. Najtaniej znalazłam tu: http://www.aptekagemini.pl/omegamed-pregna-60-kapsulek.html .

Nitka_lutowa lubi tę wiadomość

f2w3hgqs2yrmivyr.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że rozmawiacie o Omegamed Pregna - ja mam dwa opakowania 2x60 tabletek. Mogę odsprzedac za 25 zł za opakowanie + koszt wysyłki. Kupiłam przez pomyłkę i chętnie się pozbędę, dajcie znać jeśli będziecie chciały :)

age.png
  • Penduka1 Koleżanka

Wysłany: 17 października 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłabym zainteresowana...odzywam się na priv :)

bebag lubi tę wiadomość

f2w3hgqs2yrmivyr.png
‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ