Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
vitoria w tamtym tygodniu czułam jak moja córcia się obróciła, pod ręką ją czułam jak się przekrecala
do tej pory kopała mnie po bokach brzucha lub lekko na samym dole a odkąd się przewróciła to kopie mnie u góry z prawej strony żeber i lekko tez ją czuję na samym dole takie pukanie i czasem ucisk na pęcherz. Wiec wydaje mi się, że teraz ma nóżki u góry ale kto ją tam wie, w przyszłym tygodniu mam wizytę u gin to zobaczymy gdzie teraz sobie miejsce znalazła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 08:50
Nasze największe Szczęście
-
Witam. Dawno się nie odzywałam. Ja ulozenie dziecka tez czuje po ruchach i wyglądzie brzucha. Bo jak jest ulozony poprzecznie to brzuch mam taki rozlany a jak podluznie to taki ladny zgrabny. No i ułożenie i wygląd brzucha potwierdzilo usg.
-
Miałam się odezwać już w zeszły weekend i zdać relację z warsztatów Planeta Dziecko, ale totalnie się rozłożyłam.
Więc tak... Jeśli chodzi o program to można w zasadzie rozróżnić wykłady na bardziej marketingowe (o smoczkach, o emolientach, o mleku następnym, o fotelikach) i bardziej merytoryczne (fizjoterapeutki o kobietach w ciąży i w okresie połogu - jak dojść do sprawności, porady życia codziennego oraz drugi o rozwoju niemowlaków, a także dietetyczki o karmieniu maluszków). Był również wykład z konsultantem medycznym PBKM odnośnie krwi pępowinowej.
O ile marketingowe wykłady przedstawiały w miarę oczywiste informacje dla osób które już trochę sobie poczytały (foteliki) albo nieciekawe, źle przygotowane i nachalne (kosmetyki), o tyle z merytorycznej części można było się dowiedzieć moim zdaniem wartościowych rzeczy. W przerwie można było podejść do dowolnej osoby i porozmawiać szerzej, zadać pytania. Na sam koniec była loteria nagród (kilka zestawów z firmy NUK, jakieś kosmetyki, witaminki, książki, chusta, rękawiczki niedrapki, jakieś pierdoły). Ogólnie rzecz biorąc uważam, że warto było się wybrać i poświęcić te 3 godziny.
To taki ogólny zarys tego wydarzenia, natomiast: na wykładach były w większości osoby z naszego miasta, więc tak naprawdę w każdym innym miejscu warsztaty mogą zupełnie inaczej wyglądać od tego co opisałam.
2015 Aniołek
2017 Synuś -
Bloodflower, trzymam mocno kciuki za Ciebie i dzieciątko! Mam nadzieję, że jutro bez problemu przyjmą Cię już na właściwy oddział i z sukcesem przeprowadzą zabieg.
Tak swoją drogą to uważam za skandal, że na cito nie podjęto odpowiednich działań. Tyle teraz nasi mądrzy politycy mówią o wartości życia nienarodzonych dzieci, a jak przychodzi co do czego to człowiek zderza się ze ścianą...Czarnaa94 lubi tę wiadomość
2015 Aniołek
2017 Synuś -
Bloodflower, bardzo mi przykro, że tak Cię potraktowali.
Aż mnie cholera bierze jak sobie pomyślę, że w ludziach, którzy powinni nieść pomoc jest taka znieczulica. Wierzę, że wszystko będzie z Wami dobrze i pomodlę się za Was, bo w sumie tylko to jedno jestem w stanie zrobić. Daj znać, proszę, jak tam po weekendzie, co Ci powiedzieli dzisiaj na obchodzie.
-
Ze względu na to, że powoli zaczynamy myśleć o organizowaniu wyprawki i postanowiliśmy zacząć od większych rzeczy, mam do Was kilka pytań.
Czy któraś z Was miała do czynienia z wózkami marki Coletto, Roan albo Baby Design? Jakie są Wasze opinie?
Czy korzystałyście z łóżeczek niemowlęcych 140x70 z opcją tapczanika gdy dziecko podrośnie? Czy takie rozwiązanie się sprawdza czy też lepiej kupić 120x60 i później już docelowe większe łóżeczko?
I ostatnie pytanie... Czy miałyście do czynienia z wanienką (z tych najtańszych na rynku) z korkiem odpływowym? Z jednej strony dzięki korkowi trochę można odciążyć kręgosłup, a z drugiej strony słyszałam, że bardzo szybko taki korek zaczyna przeciekać lub ewentualnie dziecko go przypadkiem wyciąga, ale te informacje nie są potwierdzone.
Przepraszam za głupie pytania, ale zaczynam się gubić w najprostszych rzeczach
2015 Aniołek
2017 Synuś -
hamadriada ja kupiłam wózek Roan Bass Exclusive i tak szczerze mówiąc to spodobał mi się wizualnie od pierwszego wejrzenia
wzięłam w białej skórze, z białym stelażem i brązową rączka - dla mnie piękny wizualnie
ale, że nie tylko wygląd najważniejszy i gusta wiadomo są różne, to jest on bardzo lekki 9kg, łatwo i płynnie się prowadzi, duże kółka, przednie można zablokować do jazdy tylko na wprost, łatwo też się te kółka odpina, duża gondola, łatwy w czyszczeniu przez tą skórę, łatwo się zapinana na stelaż gondole, spacerowke i fotelik, łatwo sie sklada. Na razie więcej się wypowiedzieć nie mogę ale na te chwile jestem zadowolona
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 13:50
hamadriada lubi tę wiadomość
-
MIalam dzis kolejne usg i konsultacje z ordynatorem. NIe sa to dobre wiadomosci, bo szanse na utrzymanie ciazy to 1-2%. Dzis jeszcze zostaje tutaj, jutro kliczna, choc w sumie nie wiem po co, bo wody spadly do 1 cm. Przeplywy bardzo slabe, lekarka mowila, ze juz na poczatku cos sie musialo podziac z lozyskiem, ze tak slabo pracuje. Dostalam zastrzyk w brzuch na poprawe, ale szczerze mowiac watpie w to, czy to cos da
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 15:53
-
Trzymamy kciuki! Ja bym kogoś nasłała do lekarza by 'porozmawiać' bo to jakaś kpina. Powinni działać!
Cuda się zdarzają:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Chlopczyk-urodzony-w-24-tygodniu-ciazy-wreszcie-wychodzi-ze-szpitala-Przebywal-w-nim-365-dni,wid,18544930,martykul.html -
bloodflower trzymajcie się dzielnie, wierzę że mimo wszystko będzie dobrze.
Nie pojmuje jak oni mogą czekać do jutra na przewiezienie do tego drugiego szpitala, w głowie się nie miesci normalnie jaka znieczulicaa nie rozważają w ogóle cc teraz? Za wcześnie jeszcze? Niejedno dziecko z 24tc normalnie zyje
-
karolina1488 wrote:bloodflower trzymajcie się dzielnie, wierzę że mimo wszystko będzie dobrze.
Nie pojmuje jak oni mogą czekać do jutra na przewiezienie do tego drugiego szpitala, w głowie się nie miesci normalnie jaka znieczulicaa nie rozważają w ogóle cc teraz? Za wcześnie jeszcze? Niejedno dziecko z 24tc normalnie zyje
-
Bylam dzis u poloznej w przychodni rozmawialam na rozne tematy mowila ze w szpitalu sa polozne ktore beda ze mna od 22tyg do konca ciazy i dalej po rowniez ale one waza mierza tak jak lekarz jakos nieczuje potrzeby takiej osoby przy sobie, przyda sie po napewno. Mowila rowniez zebym koniecznie kupila omega 3 z algami morskimi i jadla cala ciaze i po rowniez podobno na dzidzie super wplywa. Czy ktoras je kupuje?? Wiecie jakie sa dobre i jaka jest cena?? U lekarza niebylam od wczoraj brzuch nieboli takze jestem przeszczesliwa to chyba dzieki magnezowi takze teraz nieodpuszcze i bede jadla wieksza dawke do konca ciazy..
-
Nitka_lutowa wrote:Bylam dzis u poloznej w przychodni rozmawialam na rozne tematy mowila ze w szpitalu sa polozne ktore beda ze mna od 22tyg do konca ciazy i dalej po rowniez ale one waza mierza tak jak lekarz jakos nieczuje potrzeby takiej osoby przy sobie, przyda sie po napewno. Mowila rowniez zebym koniecznie kupila omega 3 z algami morskimi i jadla cala ciaze i po rowniez podobno na dzidzie super wplywa. Czy ktoras je kupuje?? Wiecie jakie sa dobre i jaka jest cena?? U lekarza niebylam od wczoraj brzuch nieboli takze jestem przeszczesliwa to chyba dzieki magnezowi takze teraz nieodpuszcze i bede jadla wieksza dawke do konca ciazy..
Ja kupuje. Chwile mi to zajęło zanim znalazłam bo w aptekach albo mało o tym wiedzą albo ze względu na cene nie ma w aptece i muszą zamowić. Wiem, że były na rynku 2 takie suplementy ale tylko jeden udało mi się znaleźć. Najtaniej znalazłam tu: http://www.aptekagemini.pl/omegamed-pregna-60-kapsulek.html .Nitka_lutowa lubi tę wiadomość