X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bloodflower trzymaj się kobitko!!! Lekarze są bezkarni ehhh !

Aguu u mnie w rodzinie wiele dzieci miało ten sam problem i wszystkie przypadki skończyły się dobrze także trzymam kciuki :)

sandra_zog moja mała na połówkowych ważyła owszem 495 ale ja robiłam późno bo na ostatnią chwilę kiedy można robić badanie (dokładnie byłam 22 tyg i 5 dni czyli zaczęty 23 tydz).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 11:01

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja na połówkowych ma 482 gram, ale jest margines błędy +-63 gramy :)
    No i robiłam badania w 20t6d.

age.png
  • bloodflower Ekspertka

Wysłany: 20 października 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zastanawiam czy ja mam jakiegos pecha, czy co. Usg mam zrobione, ale konsultacji z pania profesor nie bedzie, bo musiala wyjsc i bede miala dopiero jutro. No strzela mnie. Na usg parametry wyszly jeszcze nizsze, ale lekarz nic nie powiedzial, tylko mam czekac na konsultacje.
    Najgorsze jest to, ze czuje sie olewana totalnie. W karcie ciazy mam wpisany nikotynizm na moja wlasna prosbe z uwagi na to, ze pale 22 lata. Oczywiscie w ciazy prawie nie palilam, z 2-3 papierosy na tydzien, r1 i to tylko dlatego, ze moj gin powiedzial, ze dla organizmu po tylu latach palenia rzucenie z dnia na dzien jest wiekszym szokiem.
    A ja mam wrazenie, ze wlasnie przez to w chwili obecnej polozyli na mnie laske i traktuja mnie gorzej niz tredowata. Moze sie nakrecam niepotrzebnie, ale tak to teraz odczuwam.
    Nadal nic nie dostaje, nadal czekam.
    Uprzedzam rzucanie we mnie gromow ze wzgledu na papierosy, bo na badaniach na Zaspie wyszlo, ze przeplywy nie maja z tym zadnego zwiazku.

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra_zog wrote:
    bloodflower walcz ! Jesteśmy wszystkie z Toba. Dziecko dalej żyje, walczy pomimo trudności wiec i Ty nie trać nadziei.

Dziewczyny ile ważą wasze maleństwa , ja się trochę martwię bo moja dziewczynka ma 485, tyle co poniektóre miały na połówkowych kiedy u mnie na połówkowych raptem 250..

Mi się zdaje że to dobra waga. U mnie na połówkowych (21tc) było 365g.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bloodflower bo jesteś olewana. Ja już nawet nie wiem jak to skomentować...

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguu na razie na spokojnie, pewnie skończy się na strachu tak jak u mnie z tymi niby "taśmami" ;)
    Moja córka ma malutką dziurkę w sercu, która miała zarosnąć ale tak się nie stało. Jednak w niczym to nie przeszkadza, trzeba tylko raz w roku robić echo serca żeby sprawdzić czy się nie powiększa. Także nie wszystkie "wady" są zaraz groźne, będzie dobrze, zobaczysz. Skoro lekarz kazał się nie martwić to chyba wie co mówi :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bloodflower wrote:
    Ja sie zastanawiam czy ja mam jakiegos pecha, czy co. Usg mam zrobione, ale konsultacji z pania profesor nie bedzie, bo musiala wyjsc i bede miala dopiero jutro. No strzela mnie. Na usg parametry wyszly jeszcze nizsze, ale lekarz nic nie powiedzial, tylko mam czekac na konsultacje.
    Najgorsze jest to, ze czuje sie olewana totalnie. W karcie ciazy mam wpisany nikotynizm na moja wlasna prosbe z uwagi na to, ze pale 22 lata. Oczywiscie w ciazy prawie nie palilam, z 2-3 papierosy na tydzien, r1 i to tylko dlatego, ze moj gin powiedzial, ze dla organizmu po tylu latach palenia rzucenie z dnia na dzien jest wiekszym szokiem.
    A ja mam wrazenie, ze wlasnie przez to w chwili obecnej polozyli na mnie laske i traktuja mnie gorzej niz tredowata. Moze sie nakrecam niepotrzebnie, ale tak to teraz odczuwam.
    Nadal nic nie dostaje, nadal czekam.
    Uprzedzam rzucanie we mnie gromow ze wzgledu na papierosy, bo na badaniach na Zaspie wyszlo, ze przeplywy nie maja z tym zadnego zwiazku.

bloodflower, a jaka waga dziecka?

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • bloodflower Ekspertka

Wysłany: 20 października 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka wrote:
    bloodflower, a jaka waga dziecka?
    nie wiem, to miala mi wszystko pani profesor powiedziec. A HL wskazywalo na 16 tydzien i to tylko dlatego, sie dowiedzialam, ze nie mieli jak wyliczyc w kompie i prosil lekarz studenta o sprawdzenie na jakims kalkulatorze

• sandrula Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh te szpitale.. Ten cały nfz to jakiś żart..

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra_zog wrote:
    Dziewczyny ile ważą wasze maleństwa , ja się trochę martwię bo moja dziewczynka ma 485, tyle co poniektóre miały na połówkowych kiedy u mnie na połówkowych raptem 250..

Wg mnie to dobra waga, dziewczynki bywaja mniejsze od chlopcow, ale Twoja dzidzia ma praktycznie pol kilo a jestes w 22tc -wydaje sie ze ladnie przybiera. Moj Jasiek wazyl 370 w 20+3.

• vitoria Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bloodflower jestem z toba calym sercem. Czlowiek bez znajomosci jest dla nich nikim I niwazne czy palisz czy nie, jesli nie beda chcieli podejsc do pacjenta z sercem I checia pomocy to oleja tak czy inaczej... Co to jest HL?

Przezylam krzywa cukrowa, jutro wyniki.

• karolina1488 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra_zog moja córcia na polowkowym w 22+4 miała 503 gramy i lekarz mówił, że jest wszystko w jak najlepszym porządku. 250gram moja corka wazyla w 18+0. Ty musiałaś mieć polowkowe dużo wcześniej a waga Twojej córci moim zdaniem jest jak najbardziej ok :)

Vitoria super, że przeżyłas :) zazdroszczę ;)

Bloodflower trzymajcie się dzielnie mimo tych wszystkich chorych sytuacji :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 16:19

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • sandra_zog Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HL - długość kości ramiennej. Ale przeciez do wagi liczy sie obwód głowy, brzuszka i kości udowej o ile się nie mylę. To co ma do tego wszystkiego rączka ?

eiktyx8d41ciyrnj.png
  • Aguu Ekspertka

Wysłany: 20 października 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wielkie dzięki za wsparcie. Jutro rano lecę do lekarza i zobaczymy co dalej. Jestem dobrej myśli :). Na pewno moje denerwowanie nie pomogłoby w tej sytuacji.

l22ntv73ugrd1lo2.png

ma6nx5awrjqi9jvz.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra_zog wrote:
    HL - długość kości ramiennej. Ale przeciez do wagi liczy sie obwód głowy, brzuszka i kości udowej o ile się nie mylę. To co ma do tego wszystkiego rączka ?
    Moze na tym polega to szczegolowe usg ze mierza wszystko co tylko sie da...nie wiem czy na moim usg byl robiony taki pomiar.

• elukkkcha245 Ekspertka

Wysłany: 20 października 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bloodflower modlę się za was z całych sił. Zaglodam tutaj dość często czy cos napisałaś. Jak sytuacja wygląda u was.

ea895dd043.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam po długiej nieobecności, dopiero od wczoraj jestem na L4, mój synek nie daje mi 15min posiedzieć przy kompie i w zasadzie do dziś zero netu...

Wchodzę i aż mnie zmrozilo- Bloodflower ogromnie ci wspolczuje i nie wiem co napisać... totalna bezradność... żeby tylko do tego 30tc udało się odciągnąć i żeby maleństwo rosło... będę trzymała kciuki i kibicowala!

Aguu za serduszko twojego maleństwa tez trzymam kciuki. Może po urodzeniu okaże się że wszystko się naprawili, o ile w ogóle była jakas wada...

Dziewcxyny mnie zabolało to jak najezdzacie na cała ochronę zdrowia i jak kpicie ze strajku. Ten system jest chory bo kasy jest za mało nie na pensje ale dosłownie na wszystko i szpitale tną koszty. Normalni lekarze haruja całą dobe za 2,5tys a profesorki na stokach ordynatorow inkasuja po 30tys mc. To pewnie nie wina tych lekarzy z oddziału ze nie ma usg, tylko durny prof zakazał im robić badań bo chce na tym sam kasę trzepac albo coś w ten desen. Oni są traktowani przez tych u sterów jak psy, wiem bo pracuje w szpitalu. Kiedyś nasz ordynator przy całej załodze powiedział, że dla niego coś co kosztuje mniej niż 200 tys zł to nie samochód tylko riksza dla biedoty. Jak myślicie, jak ekipa pielęgniarek, rezydentów i laborantow zarabiajacych 1,5-3tys brutto się poczula???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 19:51

bloodflower lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bloodflower a na połowkowym lekarze widzieli nerki i pęcherz moczowy dzidziusia? Cokolwiek ci mówili o przyczynach malowodzia? Coś podejrzewają? Tak wczesne bezwodzie to rzadkość, może oni nie chcą ci czegoś powiedziec sami tylko dlatego czekaja na prof?
    Boże ale straszna sytuacja, oby jednak była nadzieja na poprawę...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguu trzymam kciuki żeby żadnej wady serduszka nie było

Aguu lubi tę wiadomość

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie. Dostalam dzis kolejne zwolnienie L4 od dzis do 9 listopada. Ale od poniedzialku dostalam skierowanie do szpitala na 5 dni. I jak to jest teraz, czy dostane jeszcze jedno zwolnienie ze szpitala? Chodzi mi pozniej o wyplate z ubezpieczenia za pobyt w szpitalu.

ex2bcwa1570qltn4.png
‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ