X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Mam :)
    Beta 109,4 tydzien
    A progesteron 25,44

No to Klaudyś można oficjalnie GRATULOWAĆ!! :) cieszę się baaardzo!:*

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Malwa30 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję-będziesz robiła ponowną po 48 h czy ładnie prawidłowo przyrasta ?

xnw4krntb6zbdc82.png
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Kochane czy któraś choruje na hashimoto i zazywa euthyrox ?
    Ja właśnie zazywam i nie wiem co dalej do.endrokrynologa mam dopiero na 14czerwca strasZnie sie boje bo wiem ze hormony mogą mi skakać:(
    Klaudys gratulacje!:)
    ja choruje na hashimoto i od roku racze sie eutyroxem
    16 maja bylam na wizycie u endo- tsh 2,89 lekarz podniosl mi euthyrox do 50 i powiedział ze za 4 miesiace przyjdę do niego z dobrą nowina...przyszłam za 3 tygodnie ;) obecnie mam 2,58 i biore co drugi dzien 50 i 75 dodatkowo polecil mi suplement mama dha, ktory zawiera jod. kazal przyjsc za miesiac.
    jakie mialas ostatnio wyniki i kiedy to bylo ?

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3,24 w kwietniu mialam robione teraz 3,42
    Musze zaczac brac 50 bo.znalazlam.zeszyst w ktorym lekarz mi.napisal.ze po zajsciu 50powinnam brać

W czwartek pierwsza wizyta.mnie czeka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 19:57

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa30 wrote:
    gratuluję-będziesz robiła ponowną po 48 h czy ładnie prawidłowo przyrasta ?

Ginekolog mowil ze nie.ma sensu robic ale dla swietego spokoju wykonam

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam niedoczynność. Po porodzie w maju 2015 wróciłam do dawki euthroxu z przed ciąży czyli 75. Tak bralam do lutego wtedy tsh skoczyło mi na 2,8 endokrynolog dała zakaz starania o drugie dziecko do czasu obniżenia tsh. Zwiększyła dawkę na 100 i po 6 tygodniach spadlo do 0,29 a teraz mam 0,25 wiec nawet lekka nadczynność. Ale podobno lepiej w tą stronę niż w drugą. W czwartek mam wizytę u endo

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam...mój pierwszy wpis na tej fioletowej stronie .. tyle czasu :)

Dziś ujrzeliśmy z mężem cień drugiej kreski :)

Beta 66,72
    Progesteron 51,50 :)

oby to było to .. i oby wszystko dobrze szło ...

Jeśli tak termin wg OVU 15.02.2017
    Pozdrawiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 20:41

derii84, gosia86, KlaudyŚ, Jacqueline, Nats, Agula82, cinnamon cookie, Katjaa, sandrula, tomania2806, Maniuś, olka30, infinity888, żabka04 lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • moniqe1985 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej to i ja się dopisze. 1-go miałam dostać@ ale juz tydzień wcześniej bolały mnie piersi ( co sie nie zdarzało )i bruch. Test zrobiłam 2-go i blada druga kreska. Na drugi dzień zobiłam następny innej firmy i od razu 2 grube kreski. Wizyte mam dopiero na 29 ale i tak pójdę ok 20go zapytać czy mnie przyjmie. Jakoś bardzo się stresuje bo to moja pierwsza ciąża. chyba jutro zrobie sobie test z krwi. Nie mam żadnych nudności ale dziwnie brzuch mnie pobolewa...czy to normalne? czy mam się obawiać?

Posti77 lubi tę wiadomość

w4sqvfxmck01v371.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniula moja kochana :* same znajome twarze widze :*

Ania_84 lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniqe1985 wrote:
    Hej to i ja się dopisze. 1-go miałam dostać@ ale juz tydzień wcześniej bolały mnie piersi ( co sie nie zdarzało )i bruch. Test zrobiłam 2-go i blada druga kreska. Na drugi dzień zobiłam następny innej firmy i od razu 2 grube kreski. Wizyte mam dopiero na 29 ale i tak pójdę ok 20go zapytać czy mnie przyjmie. Jakoś bardzo się stresuje bo to moja pierwsza ciąża. chyba jutro zrobie sobie test z krwi. Nie mam żadnych nudności ale dziwnie brzuch mnie pobolewa...czy to normalne? czy mam się obawiać?

Kochana ja tez nie.mam.nudności ale czuje dziwne klucia,ciągnięcia w dole brzucha:

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje lutóweczki ;)
    Życzę Wam spokojnych ciąż i zdrowych bobasków.!
    Luty to świetny miesiąc na poród.! ;)
    Mama luty 2013 i 2016 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 20:43

Czarnaa94, cinnamon cookie, jestemhela, Katjaa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 - kojarzę Cie z różowej strony ;) Fajnie Cie tu widzieć :) Gratulacje :)

U mnie również trwa walka o maluszka...

2 dni przed terminem @ ujrzałam pierwszy raz wyraźną jasną kreseczkę, po 2 dniach nieco ciemniejsza, no i wczoraj (już z nie porannego moczu) wyraźnie ciemniejsza niż wcześniej).
    Ale w terminie @ zaczęłam plamić, tak jak w ciąży która w tym roku zakończyła się zabiegiem. Z tym, że teraz jak na razie tych plamień jest duuużo mniej, a właściwie niewiele w porównaniu z tamtą ciążą no i wtedy była cały czas krew, a teraz raz krew a tak to różowo/brązowo/beżowy śluz, sporadycznie przy podcieraniu.

Pare dni bolał mnie krzyż i trochę brzuch zanim zrobiłam test, potem przestał boleć, a od wczoraj znów boli. Nie jest to jakiś uporczywy ból, ale miłe też nie jest.
    Dziś chociaż nie było plamień można powiedzieć.

Tak się cholernie boję :(

Wiem, że zdarzają się plamienia w terminie @ i nie muszą oznaczac nic złego, ale mi się to kojarzy tylko z jednym, takie plamienia na tak wczesnym etapie ciąży nigdy nie oznaczały u mnie nic dobrego :/

Mam już córkę, z 8 lutego 2011, teraz termin wypadałby na 11 lutego wg belly.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja po wizycie, dopiero teraz bo jeszcze na grillu u rodziców byliśmy.
    To tak: serduszka nie ma, jest pęcherzyk i coś tam w środku już się tworzy. Z uwagi na moją historię przepisał mi duphaston i acard. Wydaje mi się że ciąża wygląda na młodszą niż z OM (5t3d), ale jak o to zapytałam to dał jakąś wymijającą odpowiedź, że jeszcze wcześnie żeby to stwierdzić czy coś. Mówił ile ma mm pęcherzyk ale przecież z nerwów zapomniałam. No i mam przyjść za 2 tyg.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Ania_84 - kojarzę Cie z różowej strony ;) Fajnie Cie tu widzieć :) Gratulacje :)

U mnie również trwa walka o maluszka...

2 dni przed terminem @ ujrzałam pierwszy raz wyraźną jasną kreseczkę, po 2 dniach nieco ciemniejsza, no i wczoraj (już z nie porannego moczu) wyraźnie ciemniejsza niż wcześniej).
    Ale w terminie @ zaczęłam plamić, tak jak w ciąży która w tym roku zakończyła się zabiegiem. Z tym, że teraz jak na razie tych plamień jest duuużo mniej, a właściwie niewiele w porównaniu z tamtą ciążą no i wtedy była cały czas krew, a teraz raz krew a tak to różowo/brązowo/beżowy śluz, sporadycznie przy podcieraniu.

Pare dni bolał mnie krzyż i trochę brzuch zanim zrobiłam test, potem przestał boleć, a od wczoraj znów boli. Nie jest to jakiś uporczywy ból, ale miłe też nie jest.
    Dziś chociaż nie było plamień można powiedzieć.

Tak się cholernie boję :(

Wiem, że zdarzają się plamienia w terminie @ i nie muszą oznaczac nic złego, ale mi się to kojarzy tylko z jednym, takie plamienia na tak wczesnym etapie ciąży nigdy nie oznaczały u mnie nic dobrego :/

Mam już córkę, z 8 lutego 2011, teraz termin wypadałby na 11 lutego wg belly.

To leć do gina z tymi plamieniami, powinien dać coś na podtrzymanie.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Witam...mój pierwszy wpis na tej fioletowej stronie .. tyle czasu :)

Dziś ujrzeliśmy z mężem cień drugiej kreski :)

Beta 66,72
    Progesteron 51,50 :)

oby to było to .. i oby wszystko dobrze szło ...

Jeśli tak termin wg OVU 15.02.2017
    Pozdrawiam :)

O MATKO ANIA ALE SIĘ CIESZĘ!!!!!!

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna - lekarz od pozytywnego testu kazał mi brać Luteinę tabletki dopochwowe 100mg 2x1 a tak poza tym to biorę od jakiegoś czasu Magleq B6 MAX 1x1, AcriFolin 0,8mg, wit.D 2000 jedn. 1x1.

W tej ciąży która zakończyła się na początku marca zabiegiem też brałam tak tą Luteinę jak zaczęłam plamić, ale wtedy to był mocno krwią zabarwiony śluz, trwało to wtedy 7-8 dni tak jak @ trwa, potem było czyściutko 10 dni, pare dni znów plamienia w kratkę takie różowe, byłam wtedy na usg i ciąża żywa, aż jednego dnia pokazał się krew bardziej, zarodek obumarł może góra 2 dni po tym usg. Był praktycznie w identycznym rozmiarze jak w zeszłym roku też ciąża się zatrzymała, wtedy też miałam plamienia, ale w innym terminie i trochę więcej, od początku wtedy ciąża z usg wychodziła młodsza.

Teraz i tak więcej nie mogę zrobić poza braniem tego co biorę, dużo kobiet bierze moim przypadku Clexane nawet ot tak po prostu, ale u mnie lekarz wychodzą z założenia, że jak w badaniach nie ma żadnych wskazań do brania tego leku to nie dają, a mi nic nie wyszło w kierunku APS co robiłam.

Miałam iść w czwartek po receptę na Luteinę do mojego lekarza (przyjmuje też prywatnie), ale w przychodni nie odbierają. Próbowałam dziś zadzwonić do niego, ale coś rozłącza po 1 sygnale. Jutro będę znowu dzwonić. Ale wątpię aby dołożył mi Luteiny lub Duphaston dał.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • mmonis Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane :)
    Nie odzywałam się troszkę, ale jestem 3-cią noc z rzędu w pracy i jak wracam do domciu to padam od razu do łóżeczka. Na szczęście jutro wolne. Jeszcze poszaleję czwartek i piątek i tydzień urlopu :]

gosia86 w którym lux med-zie bywasz? W Wa-wie? Ja zazwyczaj uczęszczam na Myśliborską.

jestemhela - wielkie dzięki za dodanie mnie do listy wyczekujących :)

Co do HCG czy Beta-HCG to nie chcę się nakręcać, denerwować i oczekiwać z duszą na ramieniu. Jedynie co to zrobiłam sobie tak dla spokojności test ciążowy. Tydzień temu była bladziuśka druga kreseczka. A dzisiaj po południu grubaśzna krecha która pojawiła się od razu, tak samo mocna jak kontrolna. Także spokojnie. Boję się bardzo powtórki z ostatniej ciąży.

Jeśli chodzi o samopoczucie to jest w miarę ok. Jak na razie - to każdy krok sprawia mi ból. I to nie chodzi o nogi a o... cycki. Tragedia :] Dzisiaj założyłam stanik sportowy i jest o niebo lepiej. Poza tym mam mdłości i to nie poranne a popołudniowe no i brak mi apetytu. Masakra. W pierwszej ciąży to wsysałam wszystko jak leci- szczególnie lody i parówki. A teraz muszę się zmuszać do jedzenia. Jedynie co jadłabym z chęcią to kukurydza z puszki i ziemniaki :]

Co do wizyt u lekarzy, to niestety większość traktuje ciąże do 14 tygodnia bardzo lekko. Ja rozumiem, że odsetek poronień jest wtedy wysoka, ale dla Nas jest to ta jedna jedyna i wystarczy odrobinę zainteresowania, uwagi byśmy czuły, że jesteśmy w dobrych rękach. Ech... życie

Spokojnych nocek i trzymam kciuki za jutrzejsze bety i wizyty :) Pozdrawiam

jestemhela lubi tę wiadomość

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • barley Znajoma

Wysłany: 7 czerwca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś odebrałam wyniki pierwszej bety - 559.9
    Według belly to 6 tydzień.. coś mała ta wartość.
    Jest się czym obawiać?
    Jakie miałyście wyniki w tym okresie?

oar8gov3n7iha1kd.png
  • mmonis Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline - brunatne plamienia mogą się pojawić w ciąży. Z córcią jak byłam miałam takowe plamienia dość często i donosiłam ciążę do końca bez żadnego podtrzymywania. W drugiej ciąży plamień brak, dopiero w 12-stym zaczęłam krwawić. Na IP okazało się, ze zarodki obumarły w 8-mym tygodniu. Także nie ma reguły. A myślałam, ze jak nie ma plamień to wszystko ok. Widocznie coś zaszkodziło podczas podziału i dlatego tak musiało być. Także głowa do góry. Myśl pozytywnie :) Ja trzymam kciuki za Ciebie. A powiem Ci w sekrecie, że moje kciuki dla innych są bardzo szczęśliwe :)

Jacqueline lubi tę wiadomość

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • pater86 Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Wygląda na to, że też będę lutówką, uwierzę w to chyba po wizycie u lekarza :) powiedzenia nam wszystkim :)

d9841c7babe0c958b10553434e2dbe8b.png
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ