X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Malwa30 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nadal nie mam bety :( laboratorium Alab robi sobie jaja ?

xnw4krntb6zbdc82.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa - no kurcze niepoważni są :/ Ja robiłam u nich pare razy betę i wyniki były nawet po 2 godzinach niecałych (chyba nie mieli co robić). Ale jak do południa zrobiłam to max do 16 tego samego dnia zawsze były wyniki.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz pod gabinetem ;) przyjechalam godzinę wcześniej z tego wszystkiego ;p wiecie korki na mokotowie i te sprawy ;) prawie nie spalam... czekam...

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • Agga87 Debiutantka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka powodzenia :) trzymam kciuki

• jestemhela Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka wrote:
    ja juz pod gabinetem ;) przyjechalam godzinę wcześniej z tego wszystkiego ;p wiecie korki na mokotowie i te sprawy ;) prawie nie spalam... czekam...

Trzymam kciuki również <3

I napisz u kogo masz wizytę i gdzie :) bo z Wawy też jestem :)

• Helmi Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 84 gratulacje!
    Mi tez of wyznaczylo termin porodu na 15 lutego :)
    U mnie beta z 06.06 wynosi 121,4 teraz jestem w labo i robie powtorke, o 20 bedzie wynik troche sie stresuje czy bedzie dobry przyrost.
    Wczoraj mialam odrobine brazowego sluzu i juz najgorsze scenariusze ale to bylo jednorazowe male plamienie..
    Kiedy powtarzasz bete?

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa a wiesz przynajmniej o ktorej bedzie wynik?

U mnie jest tyle fajnie ze wynik jest w necie tego samego dnia wieczorem a jakbym chciala osobiscie to dopiero o 11 dnia nastepnego

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka_46 wrote:
    Dziewczyny dzisiaj co jakis czas czuje takie chwilowe kłucie z prawej strony/dół brzucha... nie jest to mocne ale odczuwalne .. boję się żeby nie cp... zdarzyło się raz kłucie z lewej strony... oczywiście pobolewa dół brzucha ... i kręgosłup.. ale w 1c nie miałam takiego kłucia.....;/ może któraś tak miała....

Ja miałam tak samo, do dzisiaj czasem cos zakłuję.
    Przed 1 usg panicznie bałam sie ciąży pozamacicznej a jednak okazało sie wszystko w porządku.
    W przypadku ostrego bólu i bólu w dole pleców leć na izbę przyjęć. Teraz nie ma się co martwić na zapas. GŁOWY DO GÓRY ;)

Moje bety : 5tc. : 2018mlU/ml; trzy dni później : 6789mlU/ml

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 08:33

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :) Trzymajcie kciuki za powtórkę mojej bety! Krew oddana wyniki po 15 akurat pracę skończę.

Posti77, jestemhela, Helmi, gosia86 lubią tę wiadomość

• derii84 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka powodzenia!!! Trzymam kciuki!!

Helmi, a sprawdź czy nie wypadalby Ci okres wtedy lub implantacja zarodka, często tak się dzieje,Noe stresuj się, bo trzeba być spokojnym i mieć pozytywne myślenie.

U mnie dziś kiepsko , śniadanie mi idzie jak krew z nosa, ale lepszy ten omlet jak kanapka, dziś, ugryzlam skórkę od Olafa i mi zaczął rosnąć ten chleb w buzi.

Jutro lecę do Tromsø do szpitala, zostawiam moich chłopaków, już też się tym martwię. Ciężki okres teraz mam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 09:30

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczynki standardowo z pracy. Trzymam kciuki za wszystkie bety! Za wszytskie wizyty i za nasze Lutowe fasolki. Dzisiaj jak na razie nic nie boli i nie mdli... ale dopiero zjadłam pierwszy posiłek. Zobaczymy co dzień przyniesie.

Nic mi się nie chce a mam tyle roboty że masakra. Miłego dnia kochane!

gosia86 lubi tę wiadomość

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny nie było mnie kilka dni a tu tyle stron do nadrobienia.
    Agatka 46 mnie też od rana kłuje po prawej stronie w okolicach pachwiny. W sobotę miałam bóle w tych okolicach i pojechałam na IP lekarz zlecił nospę i odpoczynek. Twierdzi że to rozrastająca się macica. Mówił że to nic groźnego. Ja się uspokoiłam.

• jestemhela Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mnie babka wpieniła... szukam jakiejś przychodni NFZ przyszpitalnej . dzwonię...
    - dzień dobry chciałabym się zapisać na konsultację ginekologiczną - ciążową.
    babka: co to znaczy?
    ja: - chciałabym skonsultować z lekarzem stan ciąży.
    babka: u nas nie ma konsultacji!! są tylko wizyty!
    ja: synonimem słowa wizyta jest słowo konsultacja
    babka: nie! to zupełnie co innego ! u nas nie ma żadnych konsultacji! wiec co pani chce?
    ja: dobrze... więc chciałabym się zapisać na W-I-Z-Y-T-Ę!
    babka: koniec lipca.
    ja: dopiero? czyli rozumiem, że lekarz wystawi mi kartę ciąży wstecz abym mogła dostać becikowe?
    babka: nie! nie wystawi! pani gdzieś indziej sobie pójdzie
    ja: to może powie mi pani kiedy mogłabym zadzwonić , może zwolni się jakieś miejsce?
    babka: nikt się nie wypisze! wszystkie przychodzą!
    ja: dziękuję za informację. do widzenia.
    babka: TRZASK!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 09:50

Malwa30 lubi tę wiadomość

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane was tez nic nie boli wczoraj to wszystko mnie bolalo a dzis ani piersi ani jajniki nic :)
    Nie wiem czy sie cieszyć czy nie :)

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestemhela wrote:
    ale mnie babka wpieniła... szukam jakiejś przychodni NFZ przyszpitalnej . dzwonię...
    - dzień dobry chciałabym się zapisać na konsultację ginekologiczną - ciążową.
    babka: co to znaczy?
    ja: - chciałabym skonsultować z lekarzem stan ciąży.
    babka: u nas nie ma konsultacji!! są tylko wizyty!
    ja: synonimem słowa wizyta jest słowo konsultacja
    babka: nie! to zupełnie co innego ! u nas nie ma żadnych konsultacji! wiec co pani chce?
    ja: dobrze... więc chciałabym się zapisać na W-I-Z-Y-T-Ę!
    babka: koniec lipca.
    ja: dopiero? czyli rozumiem, że lekarz wystawi mi kartę ciąży wstecz abym mogła dostać becikowe?
    babka: nie! nie wystawi! pani gdzieś indziej sobie pójdzie
    ja: to może powie mi pani kiedy mogłabym zadzwonić , może zwolni się jakieś miejsce?
    babka: nikt się nie wypisze! wszystkie przychodzą!
    ja: dziękuję za informację. do widzenia.
    babka: TRZASK!

Kochana ja.bym taka babe od razu zwolniła.
    Coraz to gorsze sa te recepcjonistki

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Helmi Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derii no akurat jestem w czasie kiedy mogłaby być miesiączka, mówię tak na oko bo moje cykle sie czasem wahały.
    juz się uspokoiłam, najważniejsze że więcej nie plamiłam :)

Klaudyś mnie czasem pobolewa podbrzusze i kłuje po prawej lub lewej stronie czasem tak ciągnie w pachwinach a czasem nic :)
    Piersi bolą cały czas tak samo jak na okres, sutki nie są wrażliwe ani nic z tych rzeczy.

Ogólnie mam straszny spadek apetytu, burczy mi w brzuchu ale jak mysle o jedzeniu to na nic nie mam ochoty więc wmuszam w siebie po troche, jedynie picie mi wchodzi bez problemu :D
    Wmusiłam w sibie kanapkę z makrelą w pomidorkach co uwielbiam a teraz mnie muli i ciężko mi tak na żołądku, czuje się jakby dzień wcześniej ostro popiła :D

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestemhela mogłabyś mnie wpisac na 16:)

jestemhela lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi to ja od rana nic nie zjadlam ale musze cos za chwilę zjeść

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Agatka_46 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:
    Derii no akurat jestem w czasie kiedy mogłaby być miesiączka, mówię tak na oko bo moje cykle sie czasem wahały.
    juz się uspokoiłam, najważniejsze że więcej nie plamiłam :)

Klaudyś mnie czasem pobolewa podbrzusze i kłuje po prawej lub lewej stronie czasem tak ciągnie w pachwinach a czasem nic :)
    Piersi bolą cały czas tak samo jak na okres, sutki nie są wrażliwe ani nic z tych rzeczy.

Ogólnie mam straszny spadek apetytu, burczy mi w brzuchu ale jak mysle o jedzeniu to na nic nie mam ochoty więc wmuszam w siebie po troche, jedynie picie mi wchodzi bez problemu :D
    Wmusiłam w sibie kanapkę z makrelą w pomidorkach co uwielbiam a teraz mnie muli i ciężko mi tak na żołądku, czuje się jakby dzień wcześniej ostro popiła :D

Helmi mam bardzo podobnie - tylko mnie sutki jakby pieką... na ejdzenie też cochoty nie mam chociaż głodna jestem...

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Czarnaa94 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda94 wrote:
    Dziewczyny, mdłości mnie nie opuszczają, już nie wiem jak sobie z tym radzić, zachwalany imbir nie pomaga, a muszę być cały czas na nogach i jako tako mieć trzeźwy umysł. Do tego ciaaaagle chce mi sie spać! Mam nadzieję ze jakoś przetrwamy te męki do 2trym. :P Ja jutro też wizytuje. :)

Mi np na mdłości pomaga cola ;)
    Możesz też spróbować rano zanim wstaniesz z łóżka przegryźć coś jeszcze w łóżku. Jakiś owoc czy nawet krakersik. Chwilę jeszcze poleżeć i dopiero wstać. Tak słyszałam :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ