X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Malwa30 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nadal nie mam bety :( laboratorium Alab robi sobie jaja ?

xnw4krntb6zbdc82.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa - no kurcze niepoważni są :/ Ja robiłam u nich pare razy betę i wyniki były nawet po 2 godzinach niecałych (chyba nie mieli co robić). Ale jak do południa zrobiłam to max do 16 tego samego dnia zawsze były wyniki.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz pod gabinetem ;) przyjechalam godzinę wcześniej z tego wszystkiego ;p wiecie korki na mokotowie i te sprawy ;) prawie nie spalam... czekam...

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • Agga87 Debiutantka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka powodzenia :) trzymam kciuki

• jestemhela Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka wrote:
    ja juz pod gabinetem ;) przyjechalam godzinę wcześniej z tego wszystkiego ;p wiecie korki na mokotowie i te sprawy ;) prawie nie spalam... czekam...

Trzymam kciuki również <3

I napisz u kogo masz wizytę i gdzie :) bo z Wawy też jestem :)

• Helmi Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 84 gratulacje!
    Mi tez of wyznaczylo termin porodu na 15 lutego :)
    U mnie beta z 06.06 wynosi 121,4 teraz jestem w labo i robie powtorke, o 20 bedzie wynik troche sie stresuje czy bedzie dobry przyrost.
    Wczoraj mialam odrobine brazowego sluzu i juz najgorsze scenariusze ale to bylo jednorazowe male plamienie..
    Kiedy powtarzasz bete?

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa a wiesz przynajmniej o ktorej bedzie wynik?

U mnie jest tyle fajnie ze wynik jest w necie tego samego dnia wieczorem a jakbym chciala osobiscie to dopiero o 11 dnia nastepnego

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka_46 wrote:
    Dziewczyny dzisiaj co jakis czas czuje takie chwilowe kłucie z prawej strony/dół brzucha... nie jest to mocne ale odczuwalne .. boję się żeby nie cp... zdarzyło się raz kłucie z lewej strony... oczywiście pobolewa dół brzucha ... i kręgosłup.. ale w 1c nie miałam takiego kłucia.....;/ może któraś tak miała....

Ja miałam tak samo, do dzisiaj czasem cos zakłuję.
    Przed 1 usg panicznie bałam sie ciąży pozamacicznej a jednak okazało sie wszystko w porządku.
    W przypadku ostrego bólu i bólu w dole pleców leć na izbę przyjęć. Teraz nie ma się co martwić na zapas. GŁOWY DO GÓRY ;)

Moje bety : 5tc. : 2018mlU/ml; trzy dni później : 6789mlU/ml

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 08:33

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :) Trzymajcie kciuki za powtórkę mojej bety! Krew oddana wyniki po 15 akurat pracę skończę.

Posti77, jestemhela, Helmi, gosia86 lubią tę wiadomość

• derii84 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka powodzenia!!! Trzymam kciuki!!

Helmi, a sprawdź czy nie wypadalby Ci okres wtedy lub implantacja zarodka, często tak się dzieje,Noe stresuj się, bo trzeba być spokojnym i mieć pozytywne myślenie.

U mnie dziś kiepsko , śniadanie mi idzie jak krew z nosa, ale lepszy ten omlet jak kanapka, dziś, ugryzlam skórkę od Olafa i mi zaczął rosnąć ten chleb w buzi.

Jutro lecę do Tromsø do szpitala, zostawiam moich chłopaków, już też się tym martwię. Ciężki okres teraz mam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 09:30

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczynki standardowo z pracy. Trzymam kciuki za wszystkie bety! Za wszytskie wizyty i za nasze Lutowe fasolki. Dzisiaj jak na razie nic nie boli i nie mdli... ale dopiero zjadłam pierwszy posiłek. Zobaczymy co dzień przyniesie.

Nic mi się nie chce a mam tyle roboty że masakra. Miłego dnia kochane!

gosia86 lubi tę wiadomość

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny nie było mnie kilka dni a tu tyle stron do nadrobienia.
    Agatka 46 mnie też od rana kłuje po prawej stronie w okolicach pachwiny. W sobotę miałam bóle w tych okolicach i pojechałam na IP lekarz zlecił nospę i odpoczynek. Twierdzi że to rozrastająca się macica. Mówił że to nic groźnego. Ja się uspokoiłam.

• jestemhela Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mnie babka wpieniła... szukam jakiejś przychodni NFZ przyszpitalnej . dzwonię...
    - dzień dobry chciałabym się zapisać na konsultację ginekologiczną - ciążową.
    babka: co to znaczy?
    ja: - chciałabym skonsultować z lekarzem stan ciąży.
    babka: u nas nie ma konsultacji!! są tylko wizyty!
    ja: synonimem słowa wizyta jest słowo konsultacja
    babka: nie! to zupełnie co innego ! u nas nie ma żadnych konsultacji! wiec co pani chce?
    ja: dobrze... więc chciałabym się zapisać na W-I-Z-Y-T-Ę!
    babka: koniec lipca.
    ja: dopiero? czyli rozumiem, że lekarz wystawi mi kartę ciąży wstecz abym mogła dostać becikowe?
    babka: nie! nie wystawi! pani gdzieś indziej sobie pójdzie
    ja: to może powie mi pani kiedy mogłabym zadzwonić , może zwolni się jakieś miejsce?
    babka: nikt się nie wypisze! wszystkie przychodzą!
    ja: dziękuję za informację. do widzenia.
    babka: TRZASK!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 09:50

Malwa30 lubi tę wiadomość

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane was tez nic nie boli wczoraj to wszystko mnie bolalo a dzis ani piersi ani jajniki nic :)
    Nie wiem czy sie cieszyć czy nie :)

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestemhela wrote:
    ale mnie babka wpieniła... szukam jakiejś przychodni NFZ przyszpitalnej . dzwonię...
    - dzień dobry chciałabym się zapisać na konsultację ginekologiczną - ciążową.
    babka: co to znaczy?
    ja: - chciałabym skonsultować z lekarzem stan ciąży.
    babka: u nas nie ma konsultacji!! są tylko wizyty!
    ja: synonimem słowa wizyta jest słowo konsultacja
    babka: nie! to zupełnie co innego ! u nas nie ma żadnych konsultacji! wiec co pani chce?
    ja: dobrze... więc chciałabym się zapisać na W-I-Z-Y-T-Ę!
    babka: koniec lipca.
    ja: dopiero? czyli rozumiem, że lekarz wystawi mi kartę ciąży wstecz abym mogła dostać becikowe?
    babka: nie! nie wystawi! pani gdzieś indziej sobie pójdzie
    ja: to może powie mi pani kiedy mogłabym zadzwonić , może zwolni się jakieś miejsce?
    babka: nikt się nie wypisze! wszystkie przychodzą!
    ja: dziękuję za informację. do widzenia.
    babka: TRZASK!

Kochana ja.bym taka babe od razu zwolniła.
    Coraz to gorsze sa te recepcjonistki

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Helmi Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derii no akurat jestem w czasie kiedy mogłaby być miesiączka, mówię tak na oko bo moje cykle sie czasem wahały.
    juz się uspokoiłam, najważniejsze że więcej nie plamiłam :)

Klaudyś mnie czasem pobolewa podbrzusze i kłuje po prawej lub lewej stronie czasem tak ciągnie w pachwinach a czasem nic :)
    Piersi bolą cały czas tak samo jak na okres, sutki nie są wrażliwe ani nic z tych rzeczy.

Ogólnie mam straszny spadek apetytu, burczy mi w brzuchu ale jak mysle o jedzeniu to na nic nie mam ochoty więc wmuszam w siebie po troche, jedynie picie mi wchodzi bez problemu :D
    Wmusiłam w sibie kanapkę z makrelą w pomidorkach co uwielbiam a teraz mnie muli i ciężko mi tak na żołądku, czuje się jakby dzień wcześniej ostro popiła :D

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestemhela mogłabyś mnie wpisac na 16:)

jestemhela lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi to ja od rana nic nie zjadlam ale musze cos za chwilę zjeść

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Agatka_46 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:
    Derii no akurat jestem w czasie kiedy mogłaby być miesiączka, mówię tak na oko bo moje cykle sie czasem wahały.
    juz się uspokoiłam, najważniejsze że więcej nie plamiłam :)

Klaudyś mnie czasem pobolewa podbrzusze i kłuje po prawej lub lewej stronie czasem tak ciągnie w pachwinach a czasem nic :)
    Piersi bolą cały czas tak samo jak na okres, sutki nie są wrażliwe ani nic z tych rzeczy.

Ogólnie mam straszny spadek apetytu, burczy mi w brzuchu ale jak mysle o jedzeniu to na nic nie mam ochoty więc wmuszam w siebie po troche, jedynie picie mi wchodzi bez problemu :D
    Wmusiłam w sibie kanapkę z makrelą w pomidorkach co uwielbiam a teraz mnie muli i ciężko mi tak na żołądku, czuje się jakby dzień wcześniej ostro popiła :D

Helmi mam bardzo podobnie - tylko mnie sutki jakby pieką... na ejdzenie też cochoty nie mam chociaż głodna jestem...

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Czarnaa94 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda94 wrote:
    Dziewczyny, mdłości mnie nie opuszczają, już nie wiem jak sobie z tym radzić, zachwalany imbir nie pomaga, a muszę być cały czas na nogach i jako tako mieć trzeźwy umysł. Do tego ciaaaagle chce mi sie spać! Mam nadzieję ze jakoś przetrwamy te męki do 2trym. :P Ja jutro też wizytuje. :)

Mi np na mdłości pomaga cola ;)
    Możesz też spróbować rano zanim wstaniesz z łóżka przegryźć coś jeszcze w łóżku. Jakiś owoc czy nawet krakersik. Chwilę jeszcze poleżeć i dopiero wstać. Tak słyszałam :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ