Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
KlaudyŚ wrote:I za to ja zostaje prywatnie ,ale nie wiem czy od mojej ginekolog-poloznej nie przenieś sie do połoŻnej bo podobno jest ordynatorem na porodowce
Ja mam świetnego lekarza ginekologa tylko problem polega na tym, że jest ordynatorem w Kozienicach a od Warszawy to spory kawałek chciałabym znaleźć kogoś bliżej -
Hejka
Trzymam kciuki za wasze wizyty i bety
No ja miałam zacząć zdrowo się odżywiać, a najlepiej mi smakuje Biała bułka z serkiem topionym i to mogę dwie wcisnąć - no to jakiś skandal.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 10:19
Olaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019 -
Hela kurde, wiesz co,nie chciałam się przyznać, ale jestem pielęgniarka, na Twoim miejscu zlozylabym zażalenie na ta rzekoma pseudopolozna, bo pewnie takowa tam siedzi. Można iść do dyrekcji i złożyć oficjalna skargę. Skoro nie ma miejsc, można oznajmić to w inny sposób, bardziej ludzki,humanitarny!! Z reszta po to są składki odprowadzane, żeby korzystać z gabinetów na NFZ!! Nie każdego stać na wizyty prywatne.
Zgłoś to, niech zrobią z kobietą porządek -
w moim labo są w ogóle jakies dziwne normy, wszędzie gdzie piszą dziewczyny to jest łądnie rozpisane
3-4 tydzien i potem kolejne a u mnie jest tak:
* poniżej 5- brak ciąży
* 5-25 - może wskazywać na wczesną ciążę
wyżej niż 25 - ciąża, wskazna powtórka badania po minimum 48h
1-10 tydzień - 202-231 000
11-15 tydzien- 22536- 234 000
strasznie duże rozpiętości ;/ lepiej sie odczytuje wynik jak podają dokładniej te tygodnie a nie co 10 ;/ -
derii84 wrote:Hela kurde, wiesz co,nie chciałam się przyznać, ale jestem pielęgniarka, na Twoim miejscu zlozylabym zażalenie na ta rzekoma pseudopolozna, bo pewnie takowa tam siedzi. Można iść do dyrekcji i złożyć oficjalna skargę. Skoro nie ma miejsc, można oznajmić to w inny sposób, bardziej ludzki,humanitarny!! Z reszta po to są składki odprowadzane, żeby korzystać z gabinetów na NFZ!! Nie każdego stać na wizyty prywatne.
Zgłoś to, niech zrobią z kobietą porządek
Taki mam plan może uraziła się przez ten synonim - nie chciałam się wymądrzać, po prostu wydawało mi się to komiczne w tamtym momencie. -
Helmi wrote:w moim labo są w ogóle jakies dziwne normy, wszędzie gdzie piszą dziewczyny to jest łądnie rozpisane
* poniżej 5- brak ciąży
strasznie duże rozpiętości ;/ lepiej sie odczytuje wynik jak podają dokładniej te tygodnie a nie co 10 ;/
W zależności od jednostek w jakich mierzą. Testy masz także czułe, np 25.
-
jestemhela wrote:Taki mam plan może uraziła się przez ten synonim - nie chciałam się wymądrzać, po prostu wydawało mi się to komiczne w tamtym momencie.
Tego typu wymadrzanie się może sobie w d wsadzić!! Jej zadaniem jest ewentualnie wytłumaczenie różnicy pomiędzy jednym a drugim, ale w normalny sposób, a nie bezczelny, wiec idź kochana i pokaż jak to pacjentka z chęcią skonsultowania potrafi się zachować -
Jestemhela ja tez z Wawy. Nie wiem gdzie bylas, ja zamierzam w tej ciazy isc na nfz do przychodni przyszpitalnej solec.
Rodzilam tam w styczniu, bylam wczesniej na ip, bylam z poronieniem, cudowni lekarze!
Co prawda nie wiem jak tam przyjmuja, nie sprawdzalam jeszcze, bo chodze tez do enelmedu.
Na mdlosci dobrze piszecie. Zanim wsajesz z lozka mala przegryzka, herbata albo woda, 15 min kezenia i dopiero wstac. Poprzednio ciut pomagalo, teraz nie mam mdlosci tfu tfu, oby mnie nje nawiedzily. No i jesc malo a czesciej, nie miec pustego zoladka. Wszystko to tylko lekko poprawia samopoczucie, wg mnie sposobu na pozbycie sie mdlosci nje ma, tzn jest. Czas. Po 13 tygodniu
Milego dzionka!
-
Helmi wrote:w moim labo są w ogóle jakies dziwne normy, wszędzie gdzie piszą dziewczyny to jest łądnie rozpisane
* poniżej 5- brak ciąży
strasznie duże rozpiętości ;/ lepiej sie odczytuje wynik jak podają dokładniej te tygodnie a nie co 10 ;/
W diagnostyce robisz? Bo ja chyba takie same normy mam. -
jestemhela wrote:ale mnie babka wpieniła... szukam jakiejś przychodni NFZ przyszpitalnej . dzwonię...
- dzień dobry chciałabym się zapisać na konsultację ginekologiczną - ciążową.
babka: co to znaczy?
ja: - chciałabym skonsultować z lekarzem stan ciąży.
babka: u nas nie ma konsultacji!! są tylko wizyty!
ja: synonimem słowa wizyta jest słowo konsultacja
babka: nie! to zupełnie co innego ! u nas nie ma żadnych konsultacji! wiec co pani chce?
ja: dobrze... więc chciałabym się zapisać na W-I-Z-Y-T-Ę!
babka: koniec lipca.
ja: dopiero? czyli rozumiem, że lekarz wystawi mi kartę ciąży wstecz abym mogła dostać becikowe?
babka: nie! nie wystawi! pani gdzieś indziej sobie pójdzie
ja: to może powie mi pani kiedy mogłabym zadzwonić , może zwolni się jakieś miejsce?
babka: nikt się nie wypisze! wszystkie przychodzą!
ja: dziękuję za informację. do widzenia.
babka: TRZASK!
poprawiłaś mi skutecznie humor Kochana
-
* poniżej 5- brak ciąży
Ja przy moich normachbsie pogubiłam :p a twoje są niebo lepsze. Miałam sytuacje z wczoraj gdzie beta po 72 h wynosi 832,4 a położna powiedziała mi ze według norm i mojej ostatniej daty @ nie wie czy cos z tego będzie.. Fakt faktem ostatnia @ byla 26 kwietnia i beta powinna niby być wyższa ale to jest tylko norma od ostatniej @ a mogla sie owu bardzo przesunąć, moglo dlugo jajeczko wędrować itd. A wyszłam z przychodni z płaczem i z myślami ze juz mam po dzieciątku.
Jak bym miała twoje normy wiedzialabym ze jest ok a tydzień ciąży dokładny obliczy tylko gin.
Dzis mam wizytę od 15.00 u gin zobaczymy co to będzie
02.02.2017 - Błażejek 3080 g i 54 cm do kochania