Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Jesteeem!
Według gina ciąża okolo 4 tygodniowa
Zarodek widziałam, okolo 6 mm zagniezdzil sie po lewej stronie.
Beta według gin jak najbardziej w porządku, nie ma się zupełnie czym przejmować
No i dostałam skierowania na milion badan jak juz będę miec wyniki mam się do niego zgłosić żeby sobie je ,,pooglądać "
A kolejne usg za 2-3 tygodnie.
Ulzylo mijestemhela, cinnamon cookie, gosia86, Czarnaa94 lubią tę wiadomość
02.02.2017 - Błażejek 3080 g i 54 cm do kochania
-
witam lutowe mamusie
napisałam na styczniówkach bo bbf wyliczyło mi datę porodu na -26.01 ale wszystkie inne kalendarze wyliczały mi na poczatek lutego 1.02 albo 4.02 ... i zgłupiałam
czuję jednak po kościach że będę "lutóweczką" pierwsza wizyta we wtorek ... czekam (nie)cierpliwie ... -
derii Ja w Anglii mam to samo. Do 12 tygodni jeszcze nie uznają za ciążę. Muszę czekać do połowy lipca na usg. Bety w ogóle nie sprawdzają, a całą resztę ok.10 tygodnia. A dlaczego u Ciebie wcześniej robią?
Ja byłam wczoraj u lekarza i mi wyznaczył datę porodu na 14 lutego Chyba przesądny i mu się 13 nie podobał Mówił, że jak usg wykaże co najmniej 5 dni różnicy to zmieni. -
Maja bo mój lekarz akurat lubi usg, powiedział, że gdyby były jakieś plamienia albo coś wykonalby dopochwowo, ale nie chce ingerować wewnątrz, 2.5 tyg jeszcze mam czekać. Dlatego pow, że zrobi mi w tym 9tyg, bo przez brzuch juz będzie płód widoczny. Póki co kazał łykać kwas foliowy
-
Malwa30 wrote:a ja nadal nie mam bety właśnie się dowiedziałam że moje boskie labo-wyniki wysyła tylko co czwartek tak wiec jutro w ciemno znów musze zrobić betę -by odebrać 2 wyniki na raz
-
derii84 wrote:Brunetka odezwij się!!
Przepraszam, ale znów nadgodziny w robocie i nie miałam nawet sekundy, żeby tu zajrzeć i zostawić kilka zdań
Derii u mnie to samo. Napaliłam się strasznie, wchodzę do gabinetu, patrzę a tam nie ma aparatu do USG ;( W końcu zapisałam się na konsultacje...(nie wizytę)
Wyłożyłam lekarzowi z czym przychodzę, owszem, zbadał mnie ginekologicznie, powiedział, że "macica jest niejednoznacznie powiększona" i że to może być ciąża po tym co mówię (testy ciążowe + beta).
USG za 10-14 dni i wizyta u niego za 3 tygodnie.
Jeśli ciąża się potwierdzi to za te 3 tygodnie mam przyjść wcześniej, żeby pielęgniarka założyła mi kartę ciąży. Przepisał też badania z krwi.
Spytał czy mam jakieś pytania, ale chyba widząc moją minę kota ze Shreka dodał, żebym się nie martwiła, póki co wszystko wygląda dobrze (czy obiecująco, nie pamiętam dokładnie)
Oczywiście zapisałam się na USG (niestety nie do niego tylko do jeszcze innego lekarza LuxMedowego) już na 16 czerwca, bo nie wytrzymam, ani dnia dłużej, a do niego lecę 22-ego.
Powiem Wam, że czuję trochę rozczarowanie. Kolejny tydzień niepewności
A najgorsze, że poczułam się jakbym w tej ciąży w ogóle nie była. Momentalnie przeszło mi i zmęczenie i nudności
PS. Ktoś pytał gdzie chodzę- LuxMed przy Domaniewskiej -
nick nieaktualny
-
Hej Dziewczyny,
u mnie dzisiejsza beta niestety niższa od poprzedniej. Coś czułam, że to nie będzie teraz:( Zrobiłam też TSH - wynik: 0,450 przy dolnej normie 0,2 - czy mogło wpłynąć na bieg wydarzeń?
Dzięki za rady i trzymam za Was kciuki lutóweczki! -
manul wrote:Hej Dziewczyny,
u mnie dzisiejsza beta niestety niższa od poprzedniej. Coś czułam, że to nie będzie teraz:( Zrobiłam też TSH - wynik: 0,450 przy dolnej normie 0,2 - czy mogło wpłynąć na bieg wydarzeń?
Dzięki za rady i trzymam za Was kciuki lutóweczki!
na TSH się nie znam... ale tulam mocno ! :*
-
Helmi wrote:dziewczyny mam drugą betę!
pierwsza wynosiła 121 a po 48h wynosi 428 uf jestem przeszczęsliwa
duży przyrost moim zdaniem ale to chyba dobrzE?
Na oko wydaje mi się że jest ok sprawdzałaś sobie na kalkulatorze belly?
-
Manul
Moim zdaniem to raczej nie wina tsh. Moja Endo świadomie mi obniżyła dawkę przed staraniami. Dla ciąży lepiej miec delikanta nadczynność niż niedoczynność.
Przykro mi z powodu Twojej stratyWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 21:11