X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda to u mnie było tak w pierwszej ciąży że potem też go przepraszałam że przez smsa się dowiedział. Ale emocje wzięły wtedy górę

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • moniqe1985 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny zrobiłam sobie dzis bete i juz mam wyniki :10823,50 mlU/ml Tak sie zastanawiam czy to dobre? i czy musze robić te drugie za 48h? Czy poprostu poczekać jeszcze te 2 tygodnie na wizyte u gina?

kis lubi tę wiadomość

w4sqvfxmck01v371.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniqe1985 wrote:
    Hej dziewczyny zrobiłam sobie dzis bete i juz mam wyniki :10823,50 mlU/ml Tak sie zastanawiam czy to dobre? i czy musze robić te drugie za 48h? Czy poprostu poczekać jeszcze te 2 tygodnie na wizyte u gina?

Mi moja ginekologa powiedziała ze nie trzeba,ale dla świętego spokoju i z ciekawości jak rośnie dzis wstalam aby iść.
    Właśnie czekam w.kolejne i jestem 10 a zaczynaja pobierać od 7.15

A jak sie mamusie lutowe czują?
    Ja dziś mogłabym jeszcze po spać

paulka86 lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniqe1985 wrote:
    Bardzo wysoka beta :) jeśli chcesz to zrób by zobaczyć czy prawidłowo przyrasta

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojego męża obudziłam o 5 rano i wreczylam mu pozytywny test ciążowy. Ciąża planowana więc nie było zaskoczenia. Radość ogromna.

gosia86 lubi tę wiadomość

• Helmi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudys u mnie srednie samopoczucie. Wczoraj krew mi z nosa leciala wieczorem (zdarzaly mi sie wczesniej krwotoki z przemeczenia)
    I chyba juz nie pojde dzis do pracy. Oprocz tego jakies przeziebienie mnie lapie :/ nos i gardlo zawalone :(

A jak u Ciebie?

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Agula82 Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana dziewczyny dręczącym mnie pytaniem przez całą noc :/ znacie jakieś domowe,bezpieczne sposoby na ból głowy??jak mnie dopada to tak trzyma przez dwa,trzy dni bez przerwy.tabletki fajnie działały,no ale to nie teraz...no i fajnie działał deszcz,ale na to nie mam wpływu.Chyba jestem meteopatą,bo jak tak przez kilka dni zanosi się na deszcz to się strasznie męczę,a jak zaczyna padać to po pięciu minutach przestaje mnie boleć

Agula82
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudys ja dziś super. Troszke mdłości ale da się wytrzymać. O 16 wizyta troszkę się boję.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula niestety nie znam na to sposobu teraz. Ja sama mam migreny. Na szczescie w ciazy mi przechodza. Na poczatku jak sie dowiedzialam bolala mnie glowa przez dwa dni to jedyne probowalam przespac bol :/

• barley Znajoma

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;) Zrobiłam kolejną betę.
    1171, a poprzednia 559. Jest ok.

A co do samopoczucia - rewelacja. Mam zadyszkę jak coś szybciej zrobię, ale specjalnie nawet spać mi się nie chce. Odpoczywam trochę na siłę. Mdłości jak jestem głodna, ale i bez ciąży miewałam.

Do tego kondycja skóry znacznie mi się poprawiła ;) Nic tylko zaciążać.

Katjaa, Paulette lubią tę wiadomość

oar8gov3n7iha1kd.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barley widze ze tez mialas problemy ze skora,u mnie to nom stop sucha skora byla i tradzik ktorego najwiecej na.brodzie bylo brr...a teraz o dziwo wszystkie znikaja,chyba będziemy musiały być częściej w ciąży:)

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• barley Znajoma

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudyś po odstawieniu tabletek u mnie masakra. Skóra mieszana, więc strefa T ciągle w jakiś wypryskach. Nie mówiąc już o plecach na których pojawiała mi się masa krostek tuż przed okresem. Walczyłam bez efektu.

Aż tu po pozytywnym teście zauważyłam, że mam już niewiele. Za chwilę wszystkie znikną ;)

KlaudyŚ lubi tę wiadomość

oar8gov3n7iha1kd.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    barley wrote:
    Klaudyś po odstawieniu tabletek u mnie masakra. Skóra mieszana, więc strefa T ciągle w jakiś wypryskach. Nie mówiąc już o plecach na których pojawiała mi się masa krostek tuż przed okresem. Walczyłam bez efektu.

Aż tu po pozytywnym teście zauważyłam, że mam już niewiele. Za chwilę wszystkie znikną ;)

Jak.ja lubie czytac takie informacje,po prostu cuda :)
    Ja żadnych tabletek nie brałam ale miałam różne maści,mialam jeden taki płyn na bazie spirytusu to pomagal mi ale tylko wtedy jak te krostki byly ogromne

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• infinity888 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam zaleglosci - uff;)
    Ania84 super ciesze sie, ze tu jestes;)
    Gratuluje przyrostow i czekamy na wizyty.Co do zdjecia z usg ja dostalam na 1 wizycie+komplet badan do nastepnej wizyty i karte ciazy

jestemhela, KlaudyŚ lubią tę wiadomość

34bwvfxmgk5zmjd1.png
    Beta HCG
    25.05-433
    27.05-1285
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    manul wrote:
    Hej Dziewczyny,

u mnie dzisiejsza beta niestety niższa od poprzedniej. Coś czułam, że to nie będzie teraz:( Zrobiłam też TSH - wynik: 0,450 przy dolnej normie 0,2 - czy mogło wpłynąć na bieg wydarzeń?
    Dzięki za rady i trzymam za Was kciuki lutóweczki!

Mogłoby, gdyby było za wysokie. A jest ok, więc to na pewno nie to.
    Przykro mi i powodzenia życzę, jeszcze będzie Twój czas :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • mayka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Fajnie, że wszystko idzie w dobry kierunku.
    Ją ostatnio nie mam siły na nic jestem bardzo osłabiona, a nie chce się faszerować kawą. Normalnie spalabym na stojąco.
    Co do pierwszej wizyty to też już mam zdjęcie, ale jeszcze serduszka nie było i komplet badań na nast wizytę.

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • Agatka_46 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula82 wrote:
    Witam z rana dziewczyny dręczącym mnie pytaniem przez całą noc :/ znacie jakieś domowe,bezpieczne sposoby na ból głowy??jak mnie dopada to tak trzyma przez dwa,trzy dni bez przerwy.tabletki fajnie działały,no ale to nie teraz...no i fajnie działał deszcz,ale na to nie mam wpływu.Chyba jestem meteopatą,bo jak tak przez kilka dni zanosi się na deszcz to się strasznie męczę,a jak zaczyna padać to po pięciu minutach przestaje mnie boleć

Masaż skroni - deklikantny - poszukaj na nacie... mi pomaga. EW. Kawe bo może to zniskiego ciśnienia... ja np nie lubie kawy i jej nie piję.. i jestem niskociśnieniowcem więc muszę sobie inaczej radzić. Zielona herbata też działa trochę jak kawa ale odpowiednio zaparzona.

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniqe1985 wrote:

Bardzo fajny wynik, ja już bym nie powtarzała ;) Podobno przy tak wysokiej becie to już bardzo różnie te przyrosty wyglądają, często już wolniej przyrasta. Więc wg mnie to tylko niepotrzebny stres może być jak coś poniżej normy wyjdzie :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • moniqe1985 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula82 wrote:

Ja zazwyczaj tabletki brałam w ostateczności, ale czasem pomagało mi uciskanie dwoma palcami kącików wewnętrznych oczu. Po prostu kciukiem i palcem wskazującym sobie obejmij nos u nasady. Albo masuj skronie. To mi pomaga

Agula82 lubi tę wiadomość

w4sqvfxmck01v371.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Myślałam o was wczoraj cały wieczór, ale już nie wchodziłam bo musiałam leżeć, cały wieczór mnie brzuch bolał :( Lekarze kazali mi się oszczędzać, odpoczywać dużo, tylko ciekawe jak przy roczniaku. Ona mi nie da posiedzieć dłużej niż 2 minuty, strasznie mnie uchodziła wczoraj. A mąż do 22 w pracy był i dopiero jak wrócił to mogłam się położyć. No spę brałam ale tylko tyle że trochę mniejszy ból był. Martwię się strasznie bo jak tak dalej pójdzie to ja nie wiem jak będzie :(

Witam nowe brzuchatki i powodzenia życzę :)
    Gratuluję udanych wizyt, a tych nieudanych współczuję. Ja bym nie umiała niestety w takiej niepewności żyć ;)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ