Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja po wizycie pytalam o te bóle brzucha promieniujace do ud. Jest to częsty obiaw szczególnie w drugiej ciazy może boleć również kość lonowa. Ja jestem spokojna wiadomo ciążą ciąży nierówna trzeba sprawdzić. Jedynie mam zleconych odpoczynek, trzeba troszke zwolnić co przy dziecku może być trudne. Na ten moment mój synek 28 i 5 dni 1450 g.
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Ja będę mieć wizyte w 28+4 w czwartek o jeste ciekawa wagi
mój pierworodny zawsze był z wagą do tylu i urodził się mając 2900g. Nie obrazę się, jak Lila będzie ważyła tak 3000-3300 w terminie;)
Mnie w poprzedniej ciąży bolał straszliwie wiezadlo oble- coś jak zakwasy nisko wokół brzucham teraz mniej chodze a wiecej dzWigam starszaka ale póki co nic nie boli tylko czasami kolki dostaje jak szybciej idę... -
Aguu wrote:Dziewczyny, mam glukozę na czczo 88, po godzinie 136, po dwóch 105. Czy któraś z was miała podobne wyniki? Martwi mnie ten wynik po godzinie, bo jest już blisko normy...
Wg mnie jest ok. Podobno norma po godzinie jest do 180 a nie 140Aguu lubi tę wiadomość
Nasze największe Szczęście
-
Aguu wrote:Dziewczyny, mam glukozę na czczo 88, po godzinie 136, po dwóch 105. Czy któraś z was miała podobne wyniki? Martwi mnie ten wynik po godzinie, bo jest już blisko normy...
Ja miałam podobny. 77-138-101. jutro mam szkołę rodzenia to podpytam położnej, bo gina mam dopiero za 10 dni. jak na razie staram się jeść mniej słodkiego i tyle.Aguu lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny faktycznie po godzinie moze byc do 180 a po 2ch 140 az poszukalam moich badan mialam robiona krzywa na dlugo przed ciaza wiec dokladnie niepamietalam jak to bylo... takze wszystkie jestescie bezpieczne:) mi dzis diabetolog powiedzial ze bardzo dobre mam cukry w sensie dobrze stosuje diete i insuline i dzidziusiowi nic niegrozi z tej strony takze jestem happy:)
-
bebag wrote:Aguu, można. Idę jutro na to badanie i pytałam pielęgniarkę, powiedziała że mogę zjeść późną kolację i rano pić wodę
Boję się tego badania jak cholera, nie wiem jak wytrzymam ten czas bez jedzenia + oczywiście mam stres czy wyniki będą dobre
A to chyba zależy od punktu pobrań bo mi nawet jak mdlałam nie pozwoliły się napić wody. Także od rana nic i przez te 2h w przychodni też nic nie mogłam -
Normy cukru według PTG:
https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwir2fvlj6nQAhUG1iwKHfBnBXkQFgggMAA&url=https%3A%2F%2Fjournals.viamedica.pl%2Fginekologia_polska%2Farticle%2Fdownload%2F45881%2F32672&usg=AFQjCNGKVCdcO29ZSDs0DmO2ccrf8LK_Sg
Na czczo do 92, po godz do 180, po 2 godz 153zbikowa, Aguu lubią tę wiadomość
[*] 7.01.2014
[*] 21.09.2015 -
Hej, co do glukozy to pierwsy wynik musi byc w normie, zeby ja w ogole przeprowadzić czyli od 70/ niektore lab przyjmuja 60. I wynik jest dobry jak spadnie po 2h godzinach do 100 lub w niewielkiej okolicy - oczywiscie przez 2 h ksiazka siedzimy i nic nie pijemy, bo jak sie ruszamy to fałszuje wyniki a tu pokazuje czy organizm sam sobie dobrze rozkłada cukry
USG z 27+4 = 1200g córka, 60 centyl.
Czytałam Wasze wpisy odnośnie wagi to bardzo mało przytyłyście 3-5 kg jak na okolice 25 tygodnia. Ja obecnie jestem +8kg do przodu ale wszystko idzie w brzuch i piersi wiec ok, ale suma sumarum wolałabym mniej
Beta HCG
25.05-433
27.05-1285 -
Hej dziewczyny!
Ja wczoraj prawie cały dzień przeleżałam... bóle podbrzusza i do tego krzyż tak nawalał, że masakra... ale jak leżałam to nic się nie działo... po południu niby ok...
A dziś wstałam, no i pojechałam z mężem do miasta i znowu czułam w samochodzie taki lekki ból...
W domu jak robiłam obiad to przy dłuższym staniu lub chodzeniu czuje napinanie się brzucha i takie ciągnięcie... staram się nic ciężkiego nie robić, bo jak dłużej jestem na nogach to wszystko się odzywa... miałam jechać do gina za tydzień ale jednak jutro się wybiorę dla własnego spokoju sprawdzić czy wszystko ok...
Gadałam z mamą przez telefon i mówiła, że miała to samo i wyszło, że macica się jej stawia i była na podtrzymaniu... mam nadzieję, że u Nas tak nie będzie ;/
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
Hej dziewczyny od rana boli mnie brzuch, typowo jak na miesiączkę z tym że poboli kilka sekund i puszcza, powtarza się co jakiś czas. Myślicie że to mogą być skurcze przepowiadające? Zastanawiam się czy jechać do szpitala sprawdzić co się dzieje, czy wytrzymam do wizyty do piątku sama nie wiem co robić. Czy któraś z Was ma podobne objawy?
-
sandrula wrote:Hej dziewczyny!
Ja wczoraj prawie cały dzień przeleżałam... bóle podbrzusza i do tego krzyż tak nawalał, że masakra... ale jak leżałam to nic się nie działo... po południu niby ok...
A dziś wstałam, no i pojechałam z mężem do miasta i znowu czułam w samochodzie taki lekki ból...
W domu jak robiłam obiad to przy dłuższym staniu lub chodzeniu czuje napinanie się brzucha i takie ciągnięcie... staram się nic ciężkiego nie robić, bo jak dłużej jestem na nogach to wszystko się odzywa... miałam jechać do gina za tydzień ale jednak jutro się wybiorę dla własnego spokoju sprawdzić czy wszystko ok...
Gadałam z mamą przez telefon i mówiła, że miała to samo i wyszło, że macica się jej stawia i była na podtrzymaniu... mam nadzieję, że u Nas tak nie będzie ;/
Daj znać co Ci lekarz powie, trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządkuMnie brzuch sam w sobie nie boli ale jak tylko wyjdę z domu to mnie tak masakrycznie brzuch ciągnie w dół, że w pół zgięta chodzę, no i brzuch mam twardy jak skała przez 90% dnia a w nocy jak wstaję siusiu koło 3 to jest najbardziej twardy. Początkowo się tym nie przejmowałam bo ja przed ciążą zawsze miałam twardy brzuch jak skała i "taki podobno mój urok" no ale w ciąży tak być nie powinno a leżę bardzo dużo. Zaczęło mnie to niepokoić jak gin na każdej wizycie mówił, że czuł właśnie jak macica się stawia, że brzuch twardy i napięty a ja mu mówię, że ja tak mam praktycznie non stop. Mówił, że na razie się nic nie dzieje ale żeby dużo leżeć i łykać magnez z B6 do 3 tabletek dziennie. Wizytę mam dopiero 25-tego ale wtedy wypytam o to konkretnie
19ilonka87 nigdy tak nie miałam i ja bym chyba pojechała to sprawdzić dla spokojnościWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 15:34
Nasze największe Szczęście
-
Może to faktycznie skurcze przepowiadające. Sprawdź może czy ból pojawia się regularnie, weź nospe, połóż się i odpoczywaj, jak nie przejdą to ja bym pojechała, ale myślę że po nospie i odpoczynku, ewentualnie kąpieli, przejedzie
Sandrula, może u Ciebie jest tak samo? Mi się często brzuch napina, ale bez bólu, na szkole rodzenia mówili że to normalne, macica ćwiczy... -
Mi polozna wczoraj mowila.ze bedzie brzuch bolal i trzeba sie na to przygotowac i jak bedzie sie stawial to duzo odpoczywac nie chodzic i nie dzwigac... powiedziala ze jak bol bedzie mocniejszy jak przy okresie to jechac na IP a tak to brac nospe ciepla kapiel i lezec..