X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbikowa widze ze juz masz kupe rzeczy ja narazie liste ;P

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trochę rzeczy dostałam, trochę upolowałam na olx w okazyjnych cenach, ostatnio zrobiłam większe zakupy w aptece gemini i sama sie zdziwiłam że już tyle jest. trochę zostało, ale to spokojnie moze poczekać :)

• karolina1488 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka_lutowa wrote:
    Karolina wpisz w google podklad na materac dla dziecka i Ci wyskoczy, lepiej zakladac niz miec mokry materac... z jednej strony jest material a z drugiej folia nieprzemakalna i wkladasz pod przescieradlo. Jesli chodzi o oslonki ja mialam z aventa a wladki z campol babies

Dzięki :)

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • Aguu Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy przed badaniem glukozy można pić wodę?

l22ntv73ugrd1lo2.png

ma6nx5awrjqi9jvz.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguu, można. Idę jutro na to badanie i pytałam pielęgniarkę, powiedziała że mogę zjeść późną kolację i rano pić wodę :)
    Boję się tego badania jak cholera, nie wiem jak wytrzymam ten czas bez jedzenia + oczywiście mam stres czy wyniki będą dobre :/

Aguu lubi tę wiadomość

age.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja glukozę robię w czwartek bleeee. Ale mnie martwią mnie moje coraz to częstsze bóle brzucha jak na miesiączkę od kręgosłupa promieniujące na dół brzucha i nogi... cholera nie wiem czy panikować i lecieć do gina... ale jak chodze nie boli boli jak leżę na bokach lub plecach, jak na brzuchu ( jeszcze mogę na brzuchu) nie boli lub dłużej jak dłużej siedzę to boli....nie mogę zadzwonić do gina bo chodze na NFZ i nie mam jego kom... ale za to ma kom do położnej.... może jutro zadzwonie.
    W I ciąży czegoś takiego nie miałam i wydaje mi się że mała jest niżej niż był 2 tyg temu - bo 2 tyg temu czułam kopniaki pod samą przeponą a teraz ze 2-3 cm nad pępkiem no i latam częściej siku....

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka_46 wrote:
    Ja glukozę robię w czwartek bleeee. Ale mnie martwią mnie moje coraz to częstsze bóle brzucha jak na miesiączkę od kręgosłupa promieniujące na dół brzucha i nogi... cholera nie wiem czy panikować i lecieć do gina... ale jak chodze nie boli boli jak leżę na bokach lub plecach, jak na brzuchu ( jeszcze mogę na brzuchu) nie boli lub dłużej jak dłużej siedzę to boli....nie mogę zadzwonić do gina bo chodze na NFZ i nie mam jego kom... ale za to ma kom do położnej.... może jutro zadzwonie.
    W I ciąży czegoś takiego nie miałam i wydaje mi się że mała jest niżej niż był 2 tyg temu - bo 2 tyg temu czułam kopniaki pod samą przeponą a teraz ze 2-3 cm nad pępkiem no i latam częściej siku....

A bierzesz magnez?

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka_46 wrote:
    Agata ja też mam taki ból w dole brzucha promieniuje na kosci miednicy i uda. Idę dziś do lekarza będę o to pytać wieczorem napiszę co mi powiedziała. Z tym że ja czuję ruchy wysoko już praktycznie pod zebrami. Może Twój maluszek się przekrecil np. miednicowo i dlatego czujesz ruchy nisko?

• AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może tak wlasnie byc ze dzidz sie obrócił u mnie tak mala i nozkami w sam dol kopie dlatego tez czuje ja bardzo nisko.

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ja tez caly czas tak mam i polozna mowi ze bedzie tylko gorzej ale to normalne w 2giej ciazy ja caly czas lece na nospie i luteinie dlatego az tak czesto nieczuje bolu zdaza sie ale taki przycmiony dzieki nospie...

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jest decyzja ze pessar zakladaja takze czekam troche posresowana czy to bede czula itd. Na szczęście dziecko poszlo wyzej.

Nitka_lutowa, Czarnaa94 lubią tę wiadomość

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguska to super, że jednak go założą. Oby dzidzia jeszcze trochę wytrzymała.

• MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AguŚka89 bedziesz spokojniejsza, wypuszczą cie do domu i bedziesz mogla normalnie funkcjonować.

mi codziennie nogi puchną, nie jakoś tragicznie, ale czuje pewien dyskomfort i cały czas kłuje mnie lekko w krzyzu z lewej strony, tak że jak chodzę to lekko kuśtykam:( ehhhh

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja własnie czekam na wyniki glukozy. Swoje doswiadczenia opisałam tu; http://www.mama-to-ja.bloog.pl/id,357133169,title,Czyzby-krzywa-cukrowa-wyszla-na-prosta,index.html Jak było u Was?

rrb7y10.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz zalozony ale muszę jeszcze dzis zostac. Takze jakby co to pessar zaklada sie w kilka sekund bardziej jest to nieprzyjemne niz boli.

Fryzia33, Brunetka lubią tę wiadomość

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Fryzia33 Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie że Ci założyli, ja już nie mogę doczekać się środy. Zobaczymy co ten nowy gin mi powie. Mówisz, że nic nie boli to dobrze bo trochę się bałam, jakoś nie mogę sobie wyobrazić jak oni to zakładają.

relgi09kiihpljzd.png
    relgi09kvref0kv4.png
    relgi09kfizn0g38.png
  • dzidziol Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny zaraz nadrobie zaleglosci w czytaniu waszych odczuc bo bylam w szpitalu 5 dni i mam plecy ;) a tak to mam juz insuline i opadla mi szczena jak doktor na usg mi powiedziala ze corcia duza i 26+4 dni miala juz 1100g!!! juz wiem czemu tak kopie!!! przez ostatnie 3 tyg doslownie podwoila swoja wage!!! wiec brzuch mam spory :| a ile waza wasze cuda? pocieszcie mnie...

Nitka_lutowa lubi tę wiadomość

dzidziol
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka super, teraz będziesz spokojniejsza :)

MamaZtrójmiasta mam to samo tylko z prawej strony krzyża i kuśtykam na prawą nogę :D tak mam już od wielu tygodni ale nie codziennie na szczęście, jak się rozruszam to przechodzi

Dzidziol moja córcia w 26+0 ważyła 935gram (wg doktorka idealnie na swój wiek) więc myślę,że podobnie ważą :) Dobrze, ze już w domu jesteś :)

Ciekawa jestem ile teraz Niunia waży a u gin dopiero wizytę mam 25-tego a to będzie już 30+0 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 15:12

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie z końcem 25 tc dziecko ważyło 820 g, tez jestem ciekawa jak duza jest obecnie:) kopie już naprawde mocno - zwłaszcza nocą:)

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 27+4 tc synek ważył 1280 także też sporo ;)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
‹‹ 382 383 384 385 386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ