X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanko do was kompletnie nie o ciaze ale dziecko niedaje mi spokoju w calym miescie w zadnej biedronce nie ma tych pluszakow swiezakow powiedzcie czy u Was sa?? Mlody nazbieral naklejek a jak chcielismy odebrac maskotke to sie okazuje ze niema i nikt nie wie czy beda czy nie nic kompletnie:/ moze ktoras z Was zauwazyla czy z Waszych biedronek tez zniknal stojak ze swiezakami??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 16:50

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety mam dla Ciebie złe wieści. W mojej biedrze stojak był, ale zupełnie wyczyszczony, a dziś wpadł mi w oczy artykuł
    http://finanse.wp.pl/kat,1033781,title,Brak-Swiezakow-w-niemal-calej-Polsce-Klienci-sa-wsciekli-na-Biedronke,wid,18589369,wiadomosc.html

Chyba pozostanie Ci olx.pl albo allegro.pl, bo szkoda synka :(

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na allegro widziałam po 20 zł chyba

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie zobaczylam:/ dzwonilam na infolinie mowia ze maja dostarczyc do konca aukcji zobaczymy:/ jak mogli dopuscic do takiej sytuacji przeciez wiadomo ze to dzieciom zalezy na miskach a nie doroslym... ehhh szkoda gadac

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, bratannica ma już uzbierane naklejki na dwie maskotki i też nigdzie nie ma... Niby mówią, że będzie dostawa.. Zobaczymy..

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polska powariowala przez te maskotki.. dla mnie to jakieś szaleństwo jest bo ani one ładne ani fajne :D juz lepsze te warzywa pluszowe z Ikei ale pewnie dzieciaki widzą to inaczej ;)

Jupi, wyprawka skonczona! Chemia zamówiona na Gemini, reszta kupiona stacjonarnie. Zostały mi tylko smoczki które kupie przy okazji zakupow w Auchan i lozeczko- a tu z kolei czekamy na prezenty gwiazdkowe czyt. bony do Ikei :)
    Cwaniak jestem bo 80% mam po starszaku ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 19:19

Czarnaa94, karolina1488, zbikowa lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • evs Przyjaciółka

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny melduje się po dzisiejszej wizycie :) maluszek waży ok 1100 (28+1). Na szczęście hemoglobina wzrosła i to aż o jednostkę! ale i tak w czwartek mam wizyte u hematologa (czekam na tą wizytę już miesiąc).
    Synuś już jest główką w dół co odczuwam po szyjce i po silnych kopniakach w kierunku żeber.
    W tym tyg czeka mnie jeszcze zastrzyk z immunoglobuliny w związku z konfliktem serologicznym ;\ czy u którejś z Was również występuję i zdecydowałyście się na szczepionkę?

karolina1488, Nieukowa, Brunetka, Nitka_lutowa lubią tę wiadomość

• AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis wyszłam ze szpitala. Na te twardniejace brzuchy to trzy razy dziennie magnez i zwolnic tempo i troche odpocząć.

karolina1488, Nieukowa, evs lubią tę wiadomość

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomości dziewczyny! Aguska dasz rade, pessar na pewno pomoże i urodzisz w terminie ;)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Polska powariowala przez te maskotki.. dla mnie to jakieś szaleństwo jest bo ani one ładne ani fajne :D juz lepsze te warzywa pluszowe z Ikei ale pewnie dzieciaki widzą to inaczej ;)

Jupi, wyprawka skonczona! Chemia zamówiona na Gemini, reszta kupiona stacjonarnie. Zostały mi tylko smoczki które kupie przy okazji zakupow w Auchan i lozeczko- a tu z kolei czekamy na prezenty gwiazdkowe czyt. bony do Ikei :)
    Cwaniak jestem bo 80% mam po starszaku ;D

Wow Nieukowa zazdroszczę. Ja chyba 1/4 jeszcze nie mam.

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zalecone 6tab magnezu na dzien a i tak brzuch twardnieje i sie spina, ale co sie dziwic jak praca, pies, male dzieckko i jeszcze 4p bez windy:-\
    Ja z wyprawka w czarnym lesie jestem, tzn mam troszke ciuszkow 56-62, i pare rzeczy po corce, brakuje kosmetykow, art z apteki, dostawki do wozka, nosidelka do auta i rzeczy dla mnie, chyba dopiero w styczniu uzupelnie braki i mysle tez o zmianie spacerowki dla corki bo ta co mam niby ok ale nie do konca pasuje mi, poza tym lozko trzeba kupic corce bo lozeczko trzeba bedzie maluchowi oddac....eh sporo tego
    Swiezaki u nas byly jeszcze w sb, mi osobiscie maskotki sie podobaja, ladne sa, mamy marchewke:)

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Vriola Przyjaciółka

Wysłany: 15 listopada 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dopadła anemia (hemoglobina 10,6) od trzech dni biorę żelazo jem jeszcze więcej ryb, wołowiny i buraków, coś czuję że po ciąży na to nie spojrzę
    najgorsze jest to, że jak się skupiam na żelazie+wit c to zaniedbuję wapno (nabiał, mleko itp) nie można ich łączyć bo żelazo się nie wchłania z białkiem...trzeba robić wu godzinne przerwy i posiłków mi nie starcza żeby wszystko zbilansować...

taka ciekawostka: wiece że surowy ogórek zabija zupełnie wchłanianie żelaza z pokarmu

• evs Przyjaciółka

Wysłany: 15 listopada 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vriola wrote:
    Mnie dopadła anemia (hemoglobina 10,6) od trzech dni biorę żelazo jem jeszcze więcej ryb, wołowiny i buraków, coś czuję że po ciąży na to nie spojrzę
    najgorsze jest to, że jak się skupiam na żelazie+wit c to zaniedbuję wapno (nabiał, mleko itp) nie można ich łączyć bo żelazo się nie wchłania z białkiem...trzeba robić wu godzinne przerwy i posiłków mi nie starcza żeby wszystko zbilansować...

taka ciekawostka: wiece że surowy ogórek zabija zupełnie wchłanianie żelaza z pokarmu

Vriola ja na słabe żelazo dostałam jeszcze przepis na taką miksturę:
    1 kg buraków
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1/4 selera
    1 jabłko
    1 korzeń chrzanu
    1 łyżka soli
    Ścieramy na tarce (opcjonalnie -> sokowirówka) zalewamy 1 litrem przegotowanej wody, odstawiamy na 3 dni, następnie pijemy kieliszek dziennie.

Marnie smakuje, ale morfologie poprawia :)

• Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evs wrote:
    Hej dziewczyny melduje się po dzisiejszej wizycie :) maluszek waży ok 1100 (28+1). Na szczęście hemoglobina wzrosła i to aż o jednostkę! ale i tak w czwartek mam wizyte u hematologa (czekam na tą wizytę już miesiąc).
    Synuś już jest główką w dół co odczuwam po szyjce i po silnych kopniakach w kierunku żeber.
    W tym tyg czeka mnie jeszcze zastrzyk z immunoglobuliny w związku z konfliktem serologicznym ;\ czy u którejś z Was również występuję i zdecydowałyście się na szczepionkę?

U mnie i męża też jest konflikt ale lekarz prowadzący wspominał o zastrzyku przy drugiej ciąży. Ktoś coś więcej wie na ten temat?

w5wqio4puxjzt1om.png
  • evs Przyjaciółka

Wysłany: 15 listopada 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolk@ ja dostałam zalecenie przyjęcia immunoglobuliny w 28 tyg ciąży + jeśli dziecko będzie miało krew rh+ również przy porodzie. Szczepionkę podaje się przy 1 ciąży w celu zmniejszenia powikłań przy kolejnych ciążach... Jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz.

edit. zapomniałam dodać, że szczep. jest refundowana jedynie przy porodzie. Podanie w 28 tyg niestety już nie - koszt to ok 350 zł ;\

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 20:37

• Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evs a czym sobie podnioslas hgb bo u mnie tez mizerne te wyniki:/??

U nas w domu jest truskawka i gruszka dzis mialo dolaczyc jablko i niestety:/ zawod byl tez wiekszy bo to mialo byc jablko dla braciszka w brzuszku.. moj starszak kaze mi spac z gruszka zeby dzidzius w nocy sie nienudzil bo mowilam ze czesto kopie w nocy i niespie przez to wiec do brzuszka mam przykladac;)

bebag lubi tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evs wrote:

Mnie konflikt nie dotyczy ale moja siostra miała i w pierwszej ciąży przy porodzie dostała zastrzyk (w 28tyg nie miała żadnej szczepionki). Druga ciąża bezproblemowa (nie pamiętam czy tu też miała zastrzyk)

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vriola wrote:

Dobrze wiedzieć o tych ogórkach bo pojęcia nie miałam, ja je jem codziennie bo uwielbiam tak więc muszę ograniczyć

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evs wrote:
    Fiolk@ ja dostałam zalecenie przyjęcia immunoglobuliny w 28 tyg ciąży + jeśli dziecko będzie miało krew rh+ również przy porodzie. Szczepionkę podaje się przy 1 ciąży w celu zmniejszenia powikłań przy kolejnych ciążach... Jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz.

edit. zapomniałam dodać, że szczep. jest refundowana jedynie przy porodzie. Podanie w 28 tyg niestety już nie - koszt to ok 350 zł ;\

W takim razie muszę się dokształcić w temacie. O tej szczepionce po porodzie to słyszałam od ginki gdzie chodzę prywatne bo pani doktor na NFZ oczywiście nic nie wspominała...ale o szczepionce w 28 tygodniu to słyszę pierwszy raz. Co ona ma na celu? Jest inna niż ta podawana po porodzie?

w5wqio4puxjzt1om.png
  • evs Przyjaciółka

Wysłany: 15 listopada 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolk@ wrote:
    W takim razie muszę się dokształcić w temacie. O tej szczepionce po porodzie to słyszałam od ginki gdzie chodzę prywatne bo pani doktor na NFZ oczywiście nic nie wspominała...ale o szczepionce w 28 tygodniu to słyszę pierwszy raz. Co ona ma na celu? Jest inna niż ta podawana po porodzie?

Jest to ta sama szczepionka i owszem nie jest obowiązkowa w 28 tyg, ale rekomendowana w celu zmniejszenia ryzyka powikłań w kolejnych ciążach. Ja się zdecydowałam po konsultacjach z lekarzem zarówno prywatnie jak i na NFZ :)

Fiolk@ lubi tę wiadomość

‹‹ 384 385 386 387 388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ