X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałyscie o bezsennosci- mnie to nie dotyczy, mały budzi się o 6 na mleko i to jedyna pobudka w nocy :) mam za to inny problem. Powtarza się historia z 1 ciąży... jadłabym krede, mydło albo kocia karmę :( silnie się na ich widok albo samo wspomnienie... oczywiście nie jem ale mam takie zachcianki ;) mąż się ze mnie śmieje no ale co ja poradzę?

Co do psów to z jednej strony chyba to co Nitka zrobiła było niepotrzebne, ale sama nie wiem jak bym zareagowała na adrenalinie. Jestem kociara i psów nie lubie, jako dziecko zostałam prawie oskalpowana przez bawiącego się szczeniaka owczarka... teraz moi sąsiedzi mają młodego bernenczyka ktory z radości rzuca się na ludzi. Właściciele puszczali te bestie luzem do czasu aż nie skoczyla na mnie na wspolnym korytarzu. Bylan w ciazy juz i szlam z malym na rece-przewróciła nas i podrapala pazurami, upadlismy na kafle. DoPiero jak zagroziła sasiadowi policja, obdukcja i sprawa w sadzie zaczął psa szkolić i chodzić na smyczy. W klatce jest 3 dzieci w wieku do 4 lat, pies mógł z radości zrobić z nich miazge. Takze nie miejcie litości dla durnych właścicieli, nagrywać ich, zgłaszać do straży itd. Jak zapłacą mandat parę razy to się nauczą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 18:38

bebag lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka_lutowa, mi z kolei jak spadło żelazo do 11,3 dostałam żelazo w tabletkach, ale po miesiącu brania nie było specjalnego efektu, wzrosło o 0,1 ale może gdybym nie brała spadloby bardziej, za 2 tygodnie dowiem się jak jest po zmianie tabletek i kolejnym miesiącu suplementacji :/

Ja w czwartek idę na kontrolę szyjki, mam nadzieję że została zamknięta i taka moja uroda że po prostu jest dość krotka i będę mogła wrócić do normalnej aktywności, bo teraz zgodnie z zaleceniami lekarza się oszczedzalam, ale to potwornie męczące :/

Kilogramami mogłabym jeść mandarynki, w biedrze patrza na mnie jak na wariatke jak kupuje co drugi dzień :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 18:12

Nieukowa lubi tę wiadomość

age.png
  • Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) byłam dzisiaj zrobić echo serca Naszej Małej, wszystko u niej dobrze. Fikła już główką w dół i strasznie bombarduje moje żebra. Dzisiaj 30t3d córeczka ma 1680 gram. Trochę się zdziwiłam tą wagą bo sama od początku ciąży przytyłam tylko 5,5 kg a tu się okazuję że Nasza Kruszynka to niezły pączuś jak na ten czas. Szkoda tylko że nie dopytałam Pani doktor o wielkość, ale jutro z tymi wynikami idę do lekarza prowadzącego to sprawdzimy czy waga się pokrywa.

Nieukowa, karolina1488, zbikowa, Mila123, Nitka_lutowa, Papcia lubią tę wiadomość

w5wqio4puxjzt1om.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszcze USG ja bede miala w styczniu. Ale moj brzuch poszedl tak wysoko ze cycki mi na nim leza, ciagle mam refluks/zgage bo mi ciśnie na zoladek. Siedziec normalnie nie moge bo brzuch z cyckami Nie moga sie dogadać... masakra. Mala fika, jest aktywna , kopie przeciaga sie, ma czkawke I chyba jest.dluga bo atakuje I pecherz I zoladek :) mi po braniu vita miner.pregna wyniki po miesiacu sie poprawily.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 18:31

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka a dlaczego usg będziesz mieć dopiero w styczniu? Ja mam na każdej wizycie usg, sprawdzane serduszko, główkę, nerki, żołądek, podawaną wagę itd

Ja mam brzuch bardzo nisko a zgagęi tak mam okropną

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 18:48

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duże te Wasze dzieciaczki. Mój wczoraj na wizycie miał niecałe 1500g. A ja od miesiąca nic nie utyłam i trochę się zaczynam martwić, bo wcześniej przybierałam 0,5 kg tygodniowo.

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina chodze na NFZ I on nie ma w gabinecie USG. USG mi przysluguja 3 max 4. I.To.bedzie to trzecie.use robia mi rozni.lekarze z odzialu gdzie bede rodzic ale sprzer jest dobry.

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka aha, rozumiem

3i499vvjnklbrqeo.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goździk89 wrote:
    Duże te Wasze dzieciaczki. Mój wczoraj na wizycie miał niecałe 1500g. A ja od miesiąca nic nie utyłam i trochę się zaczynam martwić, bo wcześniej przybierałam 0,5 kg tygodniowo.

Nic sie niemartw moj Robak tez malutki takze beda mniejsze dzieciaki latwiej bedzie uridzic;) poprzedni syn wazyl 2950 wiec mam nadzieje ze ten tez bedzie gdzies taki... mi teraz tez waga mozna powoedziex stoi bo przez cale 2m-c przybyl 1kg czyli tyle co ma malenstwo, a we wczesniejszych m-c 9kg takze jest roznica ooogrrrona. Najwazniejsze ze malenstwa rosna i kopia;)

Agata ja jem od 2mc vita mineral prenatal niewiem czy to ta sama firma a dha mam osobno i niestety spada i spada cala morfologia

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrze Agatka ze jestes z ciaza nizej ode mnie, u mnie 30tc+3dni, tez mam 3 standardowe usg, z tym ze to trzecie przypada mi na poczatek grudnia, czy u ciebie usg w styczniu to nie za pozno?

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam polecam małe dzieci ;) nie macie sie czym martwic, jakby cos bylo nie tak to by was lekarze od razu na oddzial wysylali. Male dzieci łatwiej się rodzi i potem lżej nosi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 19:33

Goździk89 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym bardzo chciała, żeby moja córeczka ważyła mniej niż 3kg bo prawdopodobnie tylko wtedy będę mogła rodzić naturalnie. Ale ona w 30+0 miała 1650 gram więc pewnie mała nie będzie.

Ja na dzień dzisiejszy ważę więcej o +7,4kg (przed ciążą waga 42kg, do 19tc nie przytyłam ani grama i już się martwiłam). Wszystko poszło tylko w brzuszek jak na razie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 19:40

Noeli lubi tę wiadomość

3i499vvjnklbrqeo.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viktoria no nie skoerowal mnie na wizycie a kolejna mam 20 grudnia wiec przypuszczam ze bedzie.To styczen. Wydaje mi sie ze 3 usg powinno byc ok 36tc ale ja sie nie znam.

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina jestes waska w.biodrach czy szykuje.sie Vbac... bo ja szykuje sie na Vbac tak bym chciala zeby sie udalo ( dla nie wtajemniczonych back porod sn po cc )

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 usg robia w okolicy 29-32tc a czesto robia kolejne tuz przed samym porodem, ale jesli tak ci Agatka wyznaczyli to pozostaje poczekac. Pozdrawiam :-)

• karolina1488 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka to moja pierwsza ciąża ;) jestem drobna i mam bardzo małą miednicę, dodatkowo trochę skrzywioną bo mam lewą nogę krótszą o 0,5cm czego kompletnie nie widać ale miednica z lewej strony jest trochę wysunięta do przodu

3i499vvjnklbrqeo.png
  • Jurka Znajoma

Wysłany: 29 listopada 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przy spadającej hemoglobinie oprócz żelaza w tabletkach kazali łykać kwas foliowy i pić herbatę z pokrzywy. W ciągu miesiąca skoczyło z 10,8 do 11,2

w5wq3e3kd8k8hwwf.png
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie czasem myślę, czy w tym całym zamieszaniu dnia codziennego znajdujemy jeszcze czas na refleksję, chwilę zastanowienia i przystopowania. Też gnałam nie wiadomo po co i dokąd, dopóki nie trafiłam na bardzo wzruszający blog dziewczyny walczącej z nowotworem. Dotarło do mnie, że powinniśmy być mega wdzięczni za wszystko, co mamy, bo niektórzy mają znacznie mniej. Lektura skłoniła mnie nawet do wypowiedzenia się na ten temat, jeżeli ktoś z Was chce zrobić sobie przerwę od codzienności i trochę zdrowo popłakać to zapraszam: http://www.mama-to-ja.bloog.pl/id,357466808,title,Marzeny-rakozmagania,index.html

rrb7y10.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jurka wrote:
    Mnie przy spadającej hemoglobinie oprócz żelaza w tabletkach kazali łykać kwas foliowy i pić herbatę z pokrzywy. W ciągu miesiąca skoczyło z 10,8 do 11,2

Probowalam pilam codziennie dwie herbatki jaklam zelazo i kwas foliowy i spada spada spada:/ nic niedziala
    I u mnie to nietylko hemoglobina lecz cala morfologia z miesiaca na miesiac wszystko co wpisuja w karte spada:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 21:31

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jurka wrote:

a ja już trzeci miesiąc biorę Biofer (żelazo + kwas foliowy) i od tego czasu hemoglobina stoi w miejscu (11.0), ale z drugiej strony też przynajmniej nie spada.

rqkqj11.png
‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ