WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałyscie o bezsennosci- mnie to nie dotyczy, mały budzi się o 6 na mleko i to jedyna pobudka w nocy :) mam za to inny problem. Powtarza się historia z 1 ciąży... jadłabym krede, mydło albo kocia karmę :( silnie się na ich widok albo samo wspomnienie... oczywiście nie jem ale mam takie zachcianki ;) mąż się ze mnie śmieje no ale co ja poradzę?

Co do psów to z jednej strony chyba to co Nitka zrobiła było niepotrzebne, ale sama nie wiem jak bym zareagowała na adrenalinie. Jestem kociara i psów nie lubie, jako dziecko zostałam prawie oskalpowana przez bawiącego się szczeniaka owczarka... teraz moi sąsiedzi mają młodego bernenczyka ktory z radości rzuca się na ludzi. Właściciele puszczali te bestie luzem do czasu aż nie skoczyla na mnie na wspolnym korytarzu. Bylan w ciazy juz i szlam z malym na rece-przewróciła nas i podrapala pazurami, upadlismy na kafle. DoPiero jak zagroziła sasiadowi policja, obdukcja i sprawa w sadzie zaczął psa szkolić i chodzić na smyczy. W klatce jest 3 dzieci w wieku do 4 lat, pies mógł z radości zrobić z nich miazge. Takze nie miejcie litości dla durnych właścicieli, nagrywać ich, zgłaszać do straży itd. Jak zapłacą mandat parę razy to się nauczą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 18:38

bebag lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka_lutowa, mi z kolei jak spadło żelazo do 11,3 dostałam żelazo w tabletkach, ale po miesiącu brania nie było specjalnego efektu, wzrosło o 0,1 ale może gdybym nie brała spadloby bardziej, za 2 tygodnie dowiem się jak jest po zmianie tabletek i kolejnym miesiącu suplementacji :/

Ja w czwartek idę na kontrolę szyjki, mam nadzieję że została zamknięta i taka moja uroda że po prostu jest dość krotka i będę mogła wrócić do normalnej aktywności, bo teraz zgodnie z zaleceniami lekarza się oszczedzalam, ale to potwornie męczące :/

Kilogramami mogłabym jeść mandarynki, w biedrze patrza na mnie jak na wariatke jak kupuje co drugi dzień :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 18:12

Nieukowa lubi tę wiadomość

age.png
  • Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) byłam dzisiaj zrobić echo serca Naszej Małej, wszystko u niej dobrze. Fikła już główką w dół i strasznie bombarduje moje żebra. Dzisiaj 30t3d córeczka ma 1680 gram. Trochę się zdziwiłam tą wagą bo sama od początku ciąży przytyłam tylko 5,5 kg a tu się okazuję że Nasza Kruszynka to niezły pączuś jak na ten czas. Szkoda tylko że nie dopytałam Pani doktor o wielkość, ale jutro z tymi wynikami idę do lekarza prowadzącego to sprawdzimy czy waga się pokrywa.

Nieukowa, karolina1488, zbikowa, Mila123, Nitka_lutowa, Papcia lubią tę wiadomość

w5wqio4puxjzt1om.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszcze USG ja bede miala w styczniu. Ale moj brzuch poszedl tak wysoko ze cycki mi na nim leza, ciagle mam refluks/zgage bo mi ciśnie na zoladek. Siedziec normalnie nie moge bo brzuch z cyckami Nie moga sie dogadać... masakra. Mala fika, jest aktywna , kopie przeciaga sie, ma czkawke I chyba jest.dluga bo atakuje I pecherz I zoladek :) mi po braniu vita miner.pregna wyniki po miesiacu sie poprawily.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 18:31

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka a dlaczego usg będziesz mieć dopiero w styczniu? Ja mam na każdej wizycie usg, sprawdzane serduszko, główkę, nerki, żołądek, podawaną wagę itd

Ja mam brzuch bardzo nisko a zgagęi tak mam okropną

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 18:48

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duże te Wasze dzieciaczki. Mój wczoraj na wizycie miał niecałe 1500g. A ja od miesiąca nic nie utyłam i trochę się zaczynam martwić, bo wcześniej przybierałam 0,5 kg tygodniowo.

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina chodze na NFZ I on nie ma w gabinecie USG. USG mi przysluguja 3 max 4. I.To.bedzie to trzecie.use robia mi rozni.lekarze z odzialu gdzie bede rodzic ale sprzer jest dobry.

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka aha, rozumiem

3i499vvjnklbrqeo.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goździk89 wrote:
    Duże te Wasze dzieciaczki. Mój wczoraj na wizycie miał niecałe 1500g. A ja od miesiąca nic nie utyłam i trochę się zaczynam martwić, bo wcześniej przybierałam 0,5 kg tygodniowo.

Nic sie niemartw moj Robak tez malutki takze beda mniejsze dzieciaki latwiej bedzie uridzic;) poprzedni syn wazyl 2950 wiec mam nadzieje ze ten tez bedzie gdzies taki... mi teraz tez waga mozna powoedziex stoi bo przez cale 2m-c przybyl 1kg czyli tyle co ma malenstwo, a we wczesniejszych m-c 9kg takze jest roznica ooogrrrona. Najwazniejsze ze malenstwa rosna i kopia;)

Agata ja jem od 2mc vita mineral prenatal niewiem czy to ta sama firma a dha mam osobno i niestety spada i spada cala morfologia

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrze Agatka ze jestes z ciaza nizej ode mnie, u mnie 30tc+3dni, tez mam 3 standardowe usg, z tym ze to trzecie przypada mi na poczatek grudnia, czy u ciebie usg w styczniu to nie za pozno?

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam polecam małe dzieci ;) nie macie sie czym martwic, jakby cos bylo nie tak to by was lekarze od razu na oddzial wysylali. Male dzieci łatwiej się rodzi i potem lżej nosi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 19:33

Goździk89 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym bardzo chciała, żeby moja córeczka ważyła mniej niż 3kg bo prawdopodobnie tylko wtedy będę mogła rodzić naturalnie. Ale ona w 30+0 miała 1650 gram więc pewnie mała nie będzie.

Ja na dzień dzisiejszy ważę więcej o +7,4kg (przed ciążą waga 42kg, do 19tc nie przytyłam ani grama i już się martwiłam). Wszystko poszło tylko w brzuszek jak na razie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 19:40

Noeli lubi tę wiadomość

3i499vvjnklbrqeo.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viktoria no nie skoerowal mnie na wizycie a kolejna mam 20 grudnia wiec przypuszczam ze bedzie.To styczen. Wydaje mi sie ze 3 usg powinno byc ok 36tc ale ja sie nie znam.

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina jestes waska w.biodrach czy szykuje.sie Vbac... bo ja szykuje sie na Vbac tak bym chciala zeby sie udalo ( dla nie wtajemniczonych back porod sn po cc )

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 usg robia w okolicy 29-32tc a czesto robia kolejne tuz przed samym porodem, ale jesli tak ci Agatka wyznaczyli to pozostaje poczekac. Pozdrawiam :-)

• karolina1488 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka to moja pierwsza ciąża ;) jestem drobna i mam bardzo małą miednicę, dodatkowo trochę skrzywioną bo mam lewą nogę krótszą o 0,5cm czego kompletnie nie widać ale miednica z lewej strony jest trochę wysunięta do przodu

3i499vvjnklbrqeo.png
  • Jurka Znajoma

Wysłany: 29 listopada 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przy spadającej hemoglobinie oprócz żelaza w tabletkach kazali łykać kwas foliowy i pić herbatę z pokrzywy. W ciągu miesiąca skoczyło z 10,8 do 11,2

w5wq3e3kd8k8hwwf.png
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie czasem myślę, czy w tym całym zamieszaniu dnia codziennego znajdujemy jeszcze czas na refleksję, chwilę zastanowienia i przystopowania. Też gnałam nie wiadomo po co i dokąd, dopóki nie trafiłam na bardzo wzruszający blog dziewczyny walczącej z nowotworem. Dotarło do mnie, że powinniśmy być mega wdzięczni za wszystko, co mamy, bo niektórzy mają znacznie mniej. Lektura skłoniła mnie nawet do wypowiedzenia się na ten temat, jeżeli ktoś z Was chce zrobić sobie przerwę od codzienności i trochę zdrowo popłakać to zapraszam: http://www.mama-to-ja.bloog.pl/id,357466808,title,Marzeny-rakozmagania,index.html

rrb7y10.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jurka wrote:
    Mnie przy spadającej hemoglobinie oprócz żelaza w tabletkach kazali łykać kwas foliowy i pić herbatę z pokrzywy. W ciągu miesiąca skoczyło z 10,8 do 11,2

Probowalam pilam codziennie dwie herbatki jaklam zelazo i kwas foliowy i spada spada spada:/ nic niedziala
    I u mnie to nietylko hemoglobina lecz cala morfologia z miesiaca na miesiac wszystko co wpisuja w karte spada:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 21:31

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jurka wrote:

a ja już trzeci miesiąc biorę Biofer (żelazo + kwas foliowy) i od tego czasu hemoglobina stoi w miejscu (11.0), ale z drugiej strony też przynajmniej nie spada.

rqkqj11.png
‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ