Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
dzidziol wrote:a powiedzcie czy jak mam ta padaczke,nadcisnienie i cukrzyce a przy ostatniej wizycie u kardiolog zostala potwierdzona tachykardia serca ( mam to na dokumencie) mam jakas szanse na porod sn? tak na wasza logike
Ciezko stwierdzic jak sie na tym nie zna czlowiek:/ tak na logike to troche duzo tego wiec moze niebeda chcieli ryzykowac. Choc gdybys sie uparla na sn i wszystko byloby ok to moze i pozwoliliby sprobiwac;)
Papcia ja mam termin na 23 a tesciowa urodziny 17 wiec mam nadzieje ze moj Maluszek niezrobi mi tego zeby urodzic sie w ten sam dzien co ona...
Asiek jasne dodatki i bedzie ok:) bialy zakiet i buciki i spokojnie... kolezanka miala bordowa ciemna taka kupila bo jej sie podobala i bardzo ladnie wygladala takze Ty rowniez bedziesz pieknie wygladac napewno;)Papcia lubi tę wiadomość
-
W szpitalu nocka standardowo srdednio co 3 h budzili... A to lek a to temp a to cisnienie a to ktg. Ale czujemy się bardzo dobrze. Mam nadzieje ze do wtorku wyjdę bo mam umówione Usg..jak mnie nie wypuszcza to będzie problem z nowym terminem:(
córeczka 2010 córeczka 2012 -
Czesc dziewczyny:) Muszę przyznać, ze wpadam tu bardzo rzadko, ale z chęcią podczytuję co u was słychać
Przypomnę o sobie mam termin na ok 18 lutego, wg usg spodziewamy się tym razem córeczki. Mam prawie 2 letniego synka
12 lutego idę na usg i upewnimy siŕ czy nasza Ola nadal pozostaje Olą :p
co tam u Was slychac?? jak się czujecie?
ja w końcu dobrze... od ok 18 tyg zaczal stawiac mi sie brzuch i niestety bylo na tyle zle ze chcieli polozyc mnie w szpitalu ale udalo mi sie opanowac sytuację za pomocą luteiny magnezu i spazmoliny. Teraz obawiam sie troche badan po 30 tyg poniewaz w poprzedniej ciazy.mialam cholestaze... i to cvolerstwo przyczepia sie po 30 tyg... i martwie ske jak tam moje proby wąrobowe.
Piszcie duuuzo co u Was postaram sie ucxestniczyc aktywniej w zyciu tego forum.
Pozdrowionka Marta -
Leżąc na porodowce przez kilja godz na ścisłej obserwacji nasłuchalam się jak biedne kobity cierpiały.... okropne doznania tak krzyczały cierpiały w bólu i po kilku godzinnej męce cisza kompletnie matek nie było słychać tylko ten specyficzny płacz noworodków;)
córeczka 2010 córeczka 2012 -
MamaZtrójmiasta wrote:Leżąc na porodowce przez kilja godz na ścisłej obserwacji nasłuchalam się jak biedne kobity cierpiały.... okropne doznania tak krzyczały cierpiały w bólu i po kilku godzinnej męce cisza kompletnie matek nie było słychać tylko ten specyficzny płacz noworodków;)
Masakra. Dobrze, że ja leżałam na ginekologii. Mnie wystarczy że oglądnęłam porody w dokumencie tv. Nie jestem w stanie sobie wyobrazić jaki to ból, ale boję się coraz bardziej.
[*] 7.01.2014
[*] 21.09.2015 -
ataeb wrote:Cześć dziewczyny mam do Was pytanie. Usg prenatalne robiłam na NFZ teraz czekam na wizytę u genetyka na której otrzymam dopiero wynik pappa. Czy na USG połówkowe trzeba mieć kolejny raz wystawione skierowanie i kto może je wystawić?
Ja tez mialam na nfz i robilam w tym samym miejscu wiec na to samo skierowanie nietrzeba bylo nowego.
ataeb lubi tę wiadomość
-
Asiek84 wrote:Dzięki dziewczyny właśnie jasne dodatki planuje więc uspokoilyscie mnie
ja nigdy nje bylam na żadnym ślubie cywilnym więc nie mam pojęcia nawet w czym kobitki go biorą
Ja brałam w białej krótkiej ślubnej sukience (nie brałam kościelnego) i też było gites. Widziałam laski w długich, ale byłam tez na ślubach gdzie panny młode były w zwykłych eleganckich kieckach. Chyba tak jak komu pasuje tak idzie -
Witam wszystkie brzuchatki. Ja też po wizycie, krążek ładnie się trzyma jak na razie, usg nie miałam muszę się umówić dopiero ale lekarz zrobił mi ktg i stwierdził że bardzo ładne. Za 3 tygodnie mam odstawić luteine. Dziewczyny widzę że tylko ja jestem w ciemnej z wyprawka dla małego. Mam tylko wózek, łóżeczko i wanienke, żadnego ciuszka ale czekam na po świąteczne wyprzedaże obym zdążyła. Pozdrawiam
-
Fryzia nie jestes sama ja mam lozeczko pare ciuszkow ( lacznie 6sz) reszte rozdalam jak moj starszy wyrosl ale teraz maz kupil mi poduszke ciazowa i w prezencie byly rekawiczki niedrapki 2 pary i jakas dziwna chustka nie wiedziec do czego wybieram sie w styczniu na zakupy
Fryzia33 lubi tę wiadomość
-
Ja też nie mam zbyt wiele, także się nie przejmujcie. Rodzice kupili nam na Mikołajki łóżeczko i wszelkie akcesoria do łóżka, mamy wybrany wózek, mama dodatkowo kupiła troszkę ciuszków.
Wczoraj jednak dopadło mnie zwątpienie, bo moja koleżanka urodziła miesiąc przed terminem.
-
Moje drogie spokojnie styczen to taki ostatni gwizdek mi sie wydaje ale napewno zdazycie:) ja mam wiekszosc rzeczy a reszte tez na styczen zostawilam ale juz wiem gdzie co kupic jakbym miala to zostawic dla meza to Mlody by mial pol roku i bym sie wszystkiego niedoczekala;) ja w zeszycie wszystko spisalam i robilam rozeznanie w sklepach gdzie co taniej i pokolei z listy odchaczone:) dzis byla polozna mowi ze jest baaaaardzo duzo ciezarowek na styczen luty i ze po porodzie sn trzymaja 2dni a cc 3dni:/ wydaje mi sie ze troche malo... no ale co sie dziwic jak wczesniej w sali staly po 4 lozka a teraz nowe zrobione super ale po 2 lozka a sal nieprzybylo wcale. Na patologi podobno to samo oblezenie jakies...