X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzidziol wrote:
    a powiedzcie czy jak mam ta padaczke,nadcisnienie i cukrzyce a przy ostatniej wizycie u kardiolog zostala potwierdzona tachykardia serca ( mam to na dokumencie) mam jakas szanse na porod sn? tak na wasza logike

Ciezko stwierdzic jak sie na tym nie zna czlowiek:/ tak na logike to troche duzo tego wiec moze niebeda chcieli ryzykowac. Choc gdybys sie uparla na sn i wszystko byloby ok to moze i pozwoliliby sprobiwac;)

Papcia ja mam termin na 23 a tesciowa urodziny 17 wiec mam nadzieje ze moj Maluszek niezrobi mi tego zeby urodzic sie w ten sam dzien co ona...;)

Asiek jasne dodatki i bedzie ok:) bialy zakiet i buciki i spokojnie... kolezanka miala bordowa ciemna taka kupila bo jej sie podobala i bardzo ladnie wygladala takze Ty rowniez bedziesz pieknie wygladac napewno;)

Papcia lubi tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na cywilnym gdzie panna młoda miała granatowa sukienkę i wyglądała super, Ty pewnie też będziesz :)

Agatka jesteś o jeden dzień starsza ode mnie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2016, 21:49

• AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kule kolejna bezsenna noc u mnie :/

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbikowa to co pijemy falszke razem :P

zbikowa lubi tę wiadomość

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu nocka standardowo srdednio co 3 h budzili... A to lek a to temp a to cisnienie a to ktg. Ale czujemy się bardzo dobrze. Mam nadzieje ze do wtorku wyjdę bo mam umówione Usg..jak mnie nie wypuszcza to będzie problem z nowym terminem:(

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • Marsjanka2 Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny:) Muszę przyznać, ze wpadam tu bardzo rzadko, ale z chęcią podczytuję co u was słychać :)
    Przypomnę o sobie mam termin na ok 18 lutego, wg usg spodziewamy się tym razem córeczki. Mam prawie 2 letniego synka :)
    12 lutego idę na usg i upewnimy siŕ czy nasza Ola nadal pozostaje Olą :p

co tam u Was slychac?? jak się czujecie?
    ja w końcu dobrze... od ok 18 tyg zaczal stawiac mi sie brzuch i niestety bylo na tyle zle ze chcieli polozyc mnie w szpitalu ale udalo mi sie opanowac sytuację za pomocą luteiny magnezu i spazmoliny. Teraz obawiam sie troche badan po 30 tyg poniewaz w poprzedniej ciazy.mialam cholestaze... i to cvolerstwo przyczepia sie po 30 tyg... i martwie ske jak tam moje proby wąrobowe.

Piszcie duuuzo co u Was postaram sie ucxestniczyc aktywniej w zyciu tego forum.
    Pozdrowionka Marta

04f963f7bc.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta chyba 12 grudnia upewnicie sie czy OLa to OLa... no do USG 12 lutego mozesz nie doorwac :)

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Marsjanka2 Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej faktycznie pomyliłam sie hehe 12 grudnia faktycznie :p

04f963f7bc.png

Wysłany: 4 grudnia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżąc na porodowce przez kilja godz na ścisłej obserwacji nasłuchalam się jak biedne kobity cierpiały.... okropne doznania tak krzyczały cierpiały w bólu i po kilku godzinnej męce cisza kompletnie matek nie było słychać tylko ten specyficzny płacz noworodków;)

km5svcqgq5dggbpx.png
  • Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaZtrójmiasta wrote:
    Leżąc na porodowce przez kilja godz na ścisłej obserwacji nasłuchalam się jak biedne kobity cierpiały.... okropne doznania tak krzyczały cierpiały w bólu i po kilku godzinnej męce cisza kompletnie matek nie było słychać tylko ten specyficzny płacz noworodków;)

Masakra. Dobrze, że ja leżałam na ginekologii. Mnie wystarczy że oglądnęłam porody w dokumencie tv. Nie jestem w stanie sobie wyobrazić jaki to ból, ale boję się coraz bardziej. :/

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataeb wrote:
    Cześć dziewczyny mam do Was pytanie. Usg prenatalne robiłam na NFZ teraz czekam na wizytę u genetyka na której otrzymam dopiero wynik pappa. Czy na USG połówkowe trzeba mieć kolejny raz wystawione skierowanie i kto może je wystawić? :)

Ja tez mialam na nfz i robilam w tym samym miejscu wiec na to samo skierowanie nietrzeba bylo nowego.

ataeb lubi tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Asiek84 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny właśnie jasne dodatki planuje więc uspokoilyscie mnie :) ja nigdy nje bylam na żadnym ślubie cywilnym więc nie mam pojęcia nawet w czym kobitki go biorą :)

ge670tj.png

cc9ca37.png

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek84 wrote:
    Dzięki dziewczyny właśnie jasne dodatki planuje więc uspokoilyscie mnie :) ja nigdy nje bylam na żadnym ślubie cywilnym więc nie mam pojęcia nawet w czym kobitki go biorą :)

Ja brałam w białej krótkiej ślubnej sukience (nie brałam kościelnego) i też było gites. Widziałam laski w długich, ale byłam tez na ślubach gdzie panny młode były w zwykłych eleganckich kieckach. Chyba tak jak komu pasuje tak idzie :)

Wysłany: 4 grudnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na dwóch slubach cywilnych i w obu panny mlode ubrane byly w tradycyjne białe suknie i wielony.

km5svcqgq5dggbpx.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam się w 28 tc i III trymestrze :)

Goździk89 lubi tę wiadomość

rqkqj11.png
  • dzidziol Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataeb- ja prenatalne mialam w tym samym miejscu ale za kazdym razem musialam miec osobne skierowanie od swojej gin

dzidziol
  • Fryzia33 Przyjaciółka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie brzuchatki. Ja też po wizycie, krążek ładnie się trzyma jak na razie, usg nie miałam muszę się umówić dopiero ale lekarz zrobił mi ktg i stwierdził że bardzo ładne. Za 3 tygodnie mam odstawić luteine. Dziewczyny widzę że tylko ja jestem w ciemnej z wyprawka dla małego. Mam tylko wózek, łóżeczko i wanienke, żadnego ciuszka ale czekam na po świąteczne wyprzedaże obym zdążyła. Pozdrawiam

relgi09kiihpljzd.png
    relgi09kvref0kv4.png
    relgi09kfizn0g38.png
  • Mila123 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fryzia nie jestes sama ja mam lozeczko pare ciuszkow ( lacznie 6sz) reszte rozdalam jak moj starszy wyrosl ale teraz maz kupil mi poduszke ciazowa i w prezencie byly rekawiczki niedrapki 2 pary i jakas dziwna chustka nie wiedziec do czego wybieram sie w styczniu na zakupy

Fryzia33 lubi tę wiadomość

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • Aguu Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam zbyt wiele, także się nie przejmujcie. Rodzice kupili nam na Mikołajki łóżeczko i wszelkie akcesoria do łóżka, mamy wybrany wózek, mama dodatkowo kupiła troszkę ciuszków.
    Wczoraj jednak dopadło mnie zwątpienie, bo moja koleżanka urodziła miesiąc przed terminem :(.

l22ntv73ugrd1lo2.png

ma6nx5awrjqi9jvz.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie spokojnie styczen to taki ostatni gwizdek mi sie wydaje ale napewno zdazycie:) ja mam wiekszosc rzeczy a reszte tez na styczen zostawilam ale juz wiem gdzie co kupic jakbym miala to zostawic dla meza to Mlody by mial pol roku i bym sie wszystkiego niedoczekala;) ja w zeszycie wszystko spisalam i robilam rozeznanie w sklepach gdzie co taniej i pokolei z listy odchaczone:) dzis byla polozna mowi ze jest baaaaardzo duzo ciezarowek na styczen luty i ze po porodzie sn trzymaja 2dni a cc 3dni:/ wydaje mi sie ze troche malo... no ale co sie dziwic jak wczesniej w sali staly po 4 lozka a teraz nowe zrobione super ale po 2 lozka a sal nieprzybylo wcale. Na patologi podobno to samo oblezenie jakies...:/

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
‹‹ 412 413 414 415 416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ