WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaZtrojmiasta wspolczuje kochana mi wyrostek wycieli 2 lata temu w dzien urodzin... oby niebylo to to antybiotyk zadzialal i wypuscili Cie do domu...

Dzis po zakupach strasznie sie zdenerwowalam i zlapal mnie bol brzucha a juz dawno niebolal, w nocy rowniez pobolewal mam nadzieje ze przejdzie bo ja narazie jest coraz gorzej

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka_lutowa wrote:
    Dzidziol mi sie snilo ze urodzilam w 35tc i tez chce wszystko zalatwic do tego czasu tak wrazie w;) jakos w kolko mam przeczucie ze szybciej urodze no oby nie zobaczymy...
    Ja też miałam przeczucie że szybciej urodze w pierwszej ciąży... termin miałam na 5 grudnia, a cały świat nastawiłam że rodzę w listopadzie, byłam tego bardziej niż pewna, a minął listopad, minął grudniowy termin, minął tydzień po terminie a ja z porodem dalej w lesie, gdyby nie cc 15 grudnia to nie wiem kiedy bym urodziła bo nic nie wskazywało na to że poród się w końcu zacznie :)

Nitka_lutowa lubi tę wiadomość

• vitoria Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaZtrójmiasta trzymaj się kochana, czekamy na info!

• dzidziol Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak dawaj znac co z Toba :)

a te sny nas chyba przesladuja bo juz podswiadomie nie mozemy sie doczekac spotkania z malenstwem i zarazem boimy sie porodu a to wplywa na nasza psychike :) tez mam wrazenie (ale i lekarka mowi) ze rozwiazemy to wczesniej. ale przeciez nic nie da sie dokladnie zaplanowac.bo jesli wszystko bedzie ok to po co przyspieszac? 13go mam gin musze z nia pogadac jak na ta chwile widzi porod, czy sie cos zmienilo w jej planach w stosunku do rozwiazania. troche sie juz nastawilam na cc ,mimo ze boje sie straszliwie, ale z drugiej strony boje sie porodu sn zwlaszcza ze corcia duza. ach....juz bym chciala miec to za soba. a i boje sie sie ze gin powie ze bedzie cc a na odziale stwierdza inaczej, albo akcja sama sie zacznie szybciej i na nicv beda jej wskazania....

dzidziol
  • dzidziol Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedzcie czy jak mam ta padaczke,nadcisnienie i cukrzyce a przy ostatniej wizycie u kardiolog zostala potwierdzona tachykardia serca ( mam to na dokumencie) mam jakas szanse na porod sn? tak na wasza logike

dzidziol
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaZtrójmiasta trzymaj się! I dawaj znać jak będziesz cos wiedzieć.

Ja z córką miałam przeczucie że urodze wcześniej i tak było. Termin miałam na 4 czerwca a urodziła się 17 maja. Myślę że tym razem będzie podobnie.

Nitka_lutowa lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to ja też szykuję się na połowę stycznia chociaż znowu z pessarem mozna przenosic ciążę.

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po ostatniej wizycie na izbie przyjęć postanowiłam rozmowic się z córką i umowilam sie z nią ze wychodzi najwcześniej 20.02 ;) a tak na poważnie to wizja szpitala tak mnie zdenerwowala że też wzięłam się za porządki i kompletowanie wyprawki, a w najbliższym czasie będziemy przystosować naszą sypialnię do przyjęcia nowego lokatora :)

Dziewczyny jaki magnez bierzecie? Muszę zakupić bo mnie zaczęły skurcze łydek łapać :/

MamaZTrójmiasta, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, informuj nas co u Ciebie :)

age.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pod koniec stycznia mam 30 urodziny, ciekawe czy mała nie postanowi mi zrobić prezentu i wyjść troche wcześniej :)

karolina1488 lubi tę wiadomość

• karolina1488 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaZTrójmiasta dużo zdrówka :)

Ja też mam urodziny w styczniu, w połowie i jestem ciekawa ciekawa czy Emilka zechce zrobić mamie taki prezent :D ale termin 3 luty a urodziny 14stycznia więc to byłoby za wcześnie, tak więc niech sobie siedzi w brzuszku jak najdłużej :)

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebag ja biorę aspargin, tak mi gin kazał ;)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Asiek84 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1488 wrote:
    MamaZTrójmiasta dużo zdrówka :)

Ja też mam urodziny w styczniu, w połowie i jestem ciekawa ciekawa czy Emilka zechce zrobić mamie taki prezent :D ale termin 3 luty a urodziny 14stycznia więc to byłoby za wcześnie, tak więc niech sobie siedzi w brzuszku jak najdłużej :)

Karolina to ja w dzień Twoich urodzin biorę ślub ;)
    MamaZTrójmiasta zdrowia dla Ciebie i maleństwa.

U mnie jak na razie ok, byłam we wtorek u lekarza, mała zdrowa, wszystko prawidlowo, waży wg wymiarów prawie 1100g i mam nadzieję ze dosiedzi w brzuchu do terminu bo mimo że wyprawkę kompletuje powoli już od dawna to i tak mam wrazenie, że strasznie dużo jeszcze wszystkiego zostało do kupienia. A ceny już mnie powoli wykańczają - zamawialam wczoraj z apteki internetowej jakieś gaziki, octenisept, kremiki podkłady poporodowe itp, same potrzebne rzeczy i wyszło 260 zł. A tu jeszcze remont korytarza przed nami, kupno fotelika i sama już nie wiem czego jeszcze :/

Mam też do Was pytanie, czy może któraś z was brała ślub cywilny i jak myślicie czy wypada ubrać granatowa sukienkę? Bo nie ukrywam ze chodzi o ograniczenie kosztów a mam taką elegancką i z brzuchem spokojnie wejdę, więc musiałbym tylko jakieś buty dokupić i tyle.

ge670tj.png

cc9ca37.png

• MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położyli mnie na oddziale ginekologicznym. Od razu bóle minely jak narazie bezpowrotnie. Chirurg kazał mi nie wyglupiac się;) w sumie nie wiadomo co to było. Ale wyrostek raczej wykluczony. Potrzymaja mnie zapewne jeden dwa dni. Powtórzą usg krew czy crp nie rośnie. Ktg ciągle robią - mam idealne.bo tętno 142 a skurcze niemal caly czas na poziomie zero:-) mówią ze moze jakas kolka jelitowa to była...a może coś innego.. nie wiadomo. Ale trzeba przyznać ze jak na nocny piatkowy dyżur zajeli sie mną sprawnie przez to ze lezalam na porodowce caly czas lekarz do mnie zaglądał. Wszytskie mozliwe badania zrobili mi w nocy. Nie mogę narzekać.

Papcia, vitoria, zbikowa, Fiolk@ lubią tę wiadomość

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    Ja pod koniec stycznia mam 30 urodziny, ciekawe czy mała nie postanowi mi zrobić prezentu i wyjść troche wcześniej :)
    Ja 20 stycznia koncze 30 lat aaaaaaaa

zbikowa lubi tę wiadomość

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek84 wrote:
    Karolina to ja w dzień Twoich urodzin biorę ślub ;)

Ładna data :D

MamaZTrójmiasta rzeczywiście ciekawe co to było. Super, że się porządnie Tobą zajęli :)

3i499vvjnklbrqeo.png
  • Mila123 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 4 stycznia koncze 27 lat a imieniny mam 13 lutego i bylabym szczesliwa gdyby moj synek zrobilby mi taki prezent :)

zbikowa lubi tę wiadomość

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo nas tu ze stycznia :D

3i499vvjnklbrqeo.png
  • Papcia Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaZtrójmiasta - najważniejsze, że się unormowało, pewnie Cię wypiszą w poniedziałek :)

Ja co prawda mam urodziny w maju, ale rocznicę ślubu cywilnego mamy 24 stycznia, więc może Mała się wstrzeli akurat w tę datę ;) lepiej to, niż urodziny Teściowej 30 stycznia :P

Rozłożyła mnie choroba, nie mogę mówić, mam zapchane zatoki i okropny kaszel... Byłam wczoraj u lekarza rodzinnego i niestety bez antybiotyku się nie obejdzie ;/ jak byłam w aptece wykupić recepty to znajoma aptekarka nie widząc brzuszka (kurtka + wysoka lada apteki) zapytała czy dobrze widzi, że drugi maluszek w drodze? Bo przepisane same bezpieczne w ciąży leki ;)

pc288d2.png

ojxedf9h1wtfir6q.png
  • Papcia Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek84 wrote:

...

Mam też do Was pytanie, czy może któraś z was brała ślub cywilny i jak myślicie czy wypada ubrać granatowa sukienkę? Bo nie ukrywam ze chodzi o ograniczenie kosztów a mam taką elegancką i z brzuchem spokojnie wejdę, więc musiałbym tylko jakieś buty dokupić i tyle.

Ja miałam cywilny, miałam beżową sukienkę i granatowe buty. Myślę, że zestaw granatowa sukienka + jasne buty będzie ok :) pewnie macie tylko małą rodzinną uroczystość? Sami najbliżsi?

pc288d2.png

ojxedf9h1wtfir6q.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek84 mi się wydaje że granat bez problemu da radę, możesz wziąć jakieś jaśniejsze dodatki. Jak sobie przypomne nasz cywilny, całe 15minut w USC, najbliższa rodzina, potem obiad... ja bym zakładała :)

‹‹ 411 412 413 414 415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ