Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
MamaZtrojmiasta wspolczuje kochana mi wyrostek wycieli 2 lata temu w dzien urodzin... oby niebylo to to antybiotyk zadzialal i wypuscili Cie do domu...
Dzis po zakupach strasznie sie zdenerwowalam i zlapal mnie bol brzucha a juz dawno niebolal, w nocy rowniez pobolewal mam nadzieje ze przejdzie bo ja narazie jest coraz gorzej -
Nitka_lutowa wrote:Dzidziol mi sie snilo ze urodzilam w 35tc i tez chce wszystko zalatwic do tego czasu tak wrazie w;) jakos w kolko mam przeczucie ze szybciej urodze no oby nie zobaczymy...
Nitka_lutowa lubi tę wiadomość
-
tak dawaj znac co z Toba
a te sny nas chyba przesladuja bo juz podswiadomie nie mozemy sie doczekac spotkania z malenstwem i zarazem boimy sie porodu a to wplywa na nasza psychiketez mam wrazenie (ale i lekarka mowi) ze rozwiazemy to wczesniej. ale przeciez nic nie da sie dokladnie zaplanowac.bo jesli wszystko bedzie ok to po co przyspieszac? 13go mam gin musze z nia pogadac jak na ta chwile widzi porod, czy sie cos zmienilo w jej planach w stosunku do rozwiazania. troche sie juz nastawilam na cc ,mimo ze boje sie straszliwie, ale z drugiej strony boje sie porodu sn zwlaszcza ze corcia duza. ach....juz bym chciala miec to za soba. a i boje sie sie ze gin powie ze bedzie cc a na odziale stwierdza inaczej, albo akcja sama sie zacznie szybciej i na nicv beda jej wskazania....
dzidziol -
MamaZtrójmiasta trzymaj się! I dawaj znać jak będziesz cos wiedzieć.
Ja z córką miałam przeczucie że urodze wcześniej i tak było. Termin miałam na 4 czerwca a urodziła się 17 maja. Myślę że tym razem będzie podobnie.Nitka_lutowa lubi tę wiadomość
-
Ja po ostatniej wizycie na izbie przyjęć postanowiłam rozmowic się z córką i umowilam sie z nią ze wychodzi najwcześniej 20.02
a tak na poważnie to wizja szpitala tak mnie zdenerwowala że też wzięłam się za porządki i kompletowanie wyprawki, a w najbliższym czasie będziemy przystosować naszą sypialnię do przyjęcia nowego lokatora
Dziewczyny jaki magnez bierzecie? Muszę zakupić bo mnie zaczęły skurcze łydek łapać
MamaZTrójmiasta, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, informuj nas co u Ciebie -
MamaZTrójmiasta dużo zdrówka
Ja też mam urodziny w styczniu, w połowie i jestem ciekawa ciekawa czy Emilka zechce zrobić mamie taki prezentale termin 3 luty a urodziny 14stycznia więc to byłoby za wcześnie, tak więc niech sobie siedzi w brzuszku jak najdłużej
Nasze największe Szczęście
-
karolina1488 wrote:MamaZTrójmiasta dużo zdrówka
Ja też mam urodziny w styczniu, w połowie i jestem ciekawa ciekawa czy Emilka zechce zrobić mamie taki prezentale termin 3 luty a urodziny 14stycznia więc to byłoby za wcześnie, tak więc niech sobie siedzi w brzuszku jak najdłużej
Karolina to ja w dzień Twoich urodzin biorę ślub
MamaZTrójmiasta zdrowia dla Ciebie i maleństwa.
U mnie jak na razie ok, byłam we wtorek u lekarza, mała zdrowa, wszystko prawidlowo, waży wg wymiarów prawie 1100g i mam nadzieję ze dosiedzi w brzuchu do terminu bo mimo że wyprawkę kompletuje powoli już od dawna to i tak mam wrazenie, że strasznie dużo jeszcze wszystkiego zostało do kupienia. A ceny już mnie powoli wykańczają - zamawialam wczoraj z apteki internetowej jakieś gaziki, octenisept, kremiki podkłady poporodowe itp, same potrzebne rzeczy i wyszło 260 zł. A tu jeszcze remont korytarza przed nami, kupno fotelika i sama już nie wiem czego jeszcze
Mam też do Was pytanie, czy może któraś z was brała ślub cywilny i jak myślicie czy wypada ubrać granatowa sukienkę? Bo nie ukrywam ze chodzi o ograniczenie kosztów a mam taką elegancką i z brzuchem spokojnie wejdę, więc musiałbym tylko jakieś buty dokupić i tyle. -
Położyli mnie na oddziale ginekologicznym. Od razu bóle minely jak narazie bezpowrotnie. Chirurg kazał mi nie wyglupiac się
w sumie nie wiadomo co to było. Ale wyrostek raczej wykluczony. Potrzymaja mnie zapewne jeden dwa dni. Powtórzą usg krew czy crp nie rośnie. Ktg ciągle robią - mam idealne.bo tętno 142 a skurcze niemal caly czas na poziomie zero:-) mówią ze moze jakas kolka jelitowa to była...a może coś innego.. nie wiadomo. Ale trzeba przyznać ze jak na nocny piatkowy dyżur zajeli sie mną sprawnie przez to ze lezalam na porodowce caly czas lekarz do mnie zaglądał. Wszytskie mozliwe badania zrobili mi w nocy. Nie mogę narzekać.
Papcia, vitoria, zbikowa, Fiolk@ lubią tę wiadomość
córeczka 2010 córeczka 2012 -
MamaZtrójmiasta - najważniejsze, że się unormowało, pewnie Cię wypiszą w poniedziałek
Ja co prawda mam urodziny w maju, ale rocznicę ślubu cywilnego mamy 24 stycznia, więc może Mała się wstrzeli akurat w tę datęlepiej to, niż urodziny Teściowej 30 stycznia
Rozłożyła mnie choroba, nie mogę mówić, mam zapchane zatoki i okropny kaszel... Byłam wczoraj u lekarza rodzinnego i niestety bez antybiotyku się nie obejdzie ;/ jak byłam w aptece wykupić recepty to znajoma aptekarka nie widząc brzuszka (kurtka + wysoka lada apteki) zapytała czy dobrze widzi, że drugi maluszek w drodze? Bo przepisane same bezpieczne w ciąży leki -
Asiek84 wrote:
...
Mam też do Was pytanie, czy może któraś z was brała ślub cywilny i jak myślicie czy wypada ubrać granatowa sukienkę? Bo nie ukrywam ze chodzi o ograniczenie kosztów a mam taką elegancką i z brzuchem spokojnie wejdę, więc musiałbym tylko jakieś buty dokupić i tyle.
Ja miałam cywilny, miałam beżową sukienkę i granatowe buty. Myślę, że zestaw granatowa sukienka + jasne buty będzie okpewnie macie tylko małą rodzinną uroczystość? Sami najbliżsi?