X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w lipcu 2015 po cc lezalam 3 dni i ponoc to normalny termin. Mi i tak sie dluzylo i chcialam do domu ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia30 ja po cc lezalam 4 dni w 2010;) i wtwdy to byla norma ze wczesniej niepuszzaja. Coprawda ja sie czulam na silach zeby zajmowac sie malym i wogole ale byly dziewczyny co wyly z bolu kompletnie sobie nieradzily same ze soba a co dopiero z dzieckiem... niektore pierworodki potrzebuja wiecej czasu dlatego 2dni wydaje mi sie troche malo...

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz chyba taki standard, że wypuszczają po 2 dniach po sn i 3 po cc, ja też sobie tego za bardzo nie wyobrażam, z drugiej strony nienawidzę szpitali i spać poza domem więc może to i dobrze, że załatwia się co trzeba i do domu ;) Ja w ogóle zakładałam do tej pory że poród sn, najwcześniej w drugiej połowie lutego, ale dociera do mnie, że nie za bardzo da się to zaplanować i może być różnie - chyba pora spróbować nastawić się na to psychicznie ;)

age.png
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam dwie cc, obie córy rodzilam ok 5 rano, kilka godzin lezalam plackiem na sali pooperacyjnej, potem dali mnie na normalna sale i nastepnego dnia byl wypis. Tak ze jak bylam 2 dni:)

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś jakieś nocne strachy naszły, nadal nie wiem czy sn czy cc, ale stresa mam na oba :D
    W tamtej ciąży też pamiętam że się bałam porodu ale lęk minął i na jakieś 2 tygodnie przed terminem byłam gotowa, a nawet nie mogłam się już doczekać. Teraz się stresuję, ale mam nadzieję że tak jak wtedy w swoim czasie to minie.
    W zeszłym tygodniu zapisałam się na wizytę kwalifikującą do porodu, idę 2 stycznia i wtedy wszystko się okaże.

• vitoria Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaZtrójmiasta wrote:
    Mialam dwie cc, obie córy rodzilam ok 5 rano, kilka godzin lezalam plackiem na sali pooperacyjnej, potem dali mnie na normalna sale i nastepnego dnia byl wypis. Tak ze jak bylam 2 dni:)
    U nas też chyba 2 doby się leżało... Bo urodziłam w pn przed 21, wtorek leżałam i pamiętam że pytali mnie czy bardzo chcę wyjść w srodę wieczorem, czy poczekam do czwartku rano. I nie chodziło tu absolutnie o mnie ale o dziecko, bo lepiej było żeby jakieś badanie zrobili mu w czwartek rano zamiast środy wieczór. I zostałam do czwartku rano, ale gdyby nie to badanie to mogłabym już wyjść dzień wcześniej.
    Jak miałam cc wieczorem to następnego dnia rano już mi kazali wstawać i chodzić po oddziale. I to chodzenie wcale nie szło mi tak źle, gorzej było ze wstawaniem z łóżka i kładzeniem się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 14:51

• Brunetka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po USG :) Moja Mała jest mała 30t3d waży około 1570, ale doktor mówi, że w normie. Ułożona jest miednicowo (jak na każdym USG) i mam nadzieję, że już się nie obróci, bo bardzo bym chciała mieć cesarkę :) Poza tym wszystko ok :)

AguŚka89, zbikowa, Nieukowa lubią tę wiadomość

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dlaczego uwazasz ze malo wazy? Mu sie wydaje calkiem sporo. Twoja mala dzielnie siedzi na pupci a moj maly chyba nie chce cc I sie obrocil ku mej rozpaczy hehe :-)

• Brunetka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydrukowała mi taki wykres i powiedziała, że mało, mniej od średniej, ale mieści się w normie.
    Vitoria, a Ty planujesz CC?

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak to jest z tym obracaniem? do którego tygodnia ma się odwrócić? jest jakas reguła...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 16:09

• karolina1488 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej koleżance dziecko obróciło się główkowo dopiero w dniu porodu, a innej na kilka dni przed tp obróciło się z główkowej w miednicową także wszystko jest możliwe :D
    Moja cały czas była ułożona miednicowo a w 30+0 była już główkowo i lekarz mówił, że może już tak zostanie ale to nic pewnego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 16:31

sylwciaaa lubi tę wiadomość

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka wrote:
    Wydrukowała mi taki wykres i powiedziała, że mało, mniej od średniej, ale mieści się w normie.
    Vitoria, a Ty planujesz CC?
    Hmm... chcialabym, ale to zalezy jak sie rozmowy z dr potocza tam gdzie chce rodzic. Liczylam ze moze polozenie miednicowe bedzie a tu nima :-)

Brunetka lubi tę wiadomość

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane!
    Zapraszam Was do skorzystania z mikołajkowej promocji w naszym sklepie z odzieżą i akcesoriami dla maluszków :)
    Dziś i jutro dostawa tylko 2,99zł! Niezależnie od kwoty zamówienia :) Zapraszamy na strone :)

www.babelu.pl

zostawcie też prosze lajki na fb ;)

https://www.facebook.com/babelusklep/?ref=aymt_homepage_panel

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka wrote:
    Ja już po USG :) Moja Mała jest mała 30t3d waży około 1570, ale doktor mówi, że w normie. Ułożona jest miednicowo (jak na każdym USG) i mam nadzieję, że już się nie obróci, bo bardzo bym chciała mieć cesarkę :) Poza tym wszystko ok :)

Miałam dzis.usg 30 t 4d i mała waży 1500 lekarka mowi ze wszystko w normie ani malo ani dużo tak to.określiła;)

Co do obrotu dziecka moze zmienic pozycje do ostatniego dnia;) co prawda im dziecko jest wieksze tym jest mu trudniej ale to możliwe;)

Moja mała siedzi już glowka w dol od kilku tygodni.

Mialam ddziś wyjść ze szpitala, bólu brak, ginekologicznie wszystko, ok usg ok.. wyniki krwi mnie zatrzymaly..czekam na obchód bo jeszcze nie było może cos wiecej powiedzą..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 20:39

Brunetka, karolina1488, AguŚka89, evs lubią tę wiadomość

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • chloet Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy zdarzał Wam się czasem ból w okolicy pępka?

Dzisiaj kilkakrotnie miałam takie krótkie, nieprzyjemne kłucia.

karolina1488 lubi tę wiadomość

rqkqj11.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    Dziewczyny, czy zdarzał Wam się czasem ból w okolicy pępka?

Dzisiaj kilkakrotnie miałam takie krótkie, nieprzyjemne kłucia.

Ja miałam takie kłucia koło pępka ale bardziej na początku ciąży (chciałam kliknąć cytuj a niechcący wcisnęłam lubię ;) )

Mi się wczoraj pierwszy raz zdarzyła taka sytuacja, że leżąc na kanapie brzuch jakby mi dęba stanął, zrobił się napięty i twardy jak skała i poczułam ból z prawej strony w krzyżu. Położyłam się na lewym boku i ból po pół minucie minął a brzuch trochę się rozluźnił gdzieś po 3minutach ale spięty był tak z 15minut. Przestraszyłam się strasznie, przygotowałam sobie nospę żeby w razie czego zażyć ale na szczęście to się nie powtórzyło.

MamaZtrójmiasta trzymam kciuki za szybkie wyjście ze szpitala :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 23:41

3i499vvjnklbrqeo.png
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwciaaa wrote:
    a jak to jest z tym obracaniem? do którego tygodnia ma się odwrócić? jest jakas reguła...

Nie ma na to reguły. Każde dziecko obraca się w swoim tempie, często dziewczyny się martwią, że się jeszcze nie obróciło, ale zazwyczaj lekarze twierdzą, że jeszcze ma sporo czasu i miejsca w brzuszku na akrobacje. Ja jestem w 29 tc i na razie jest córa ułożona pośladkowo.

rrb7y10.png
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasi partnerzy też są czasem bardziej upierdliwi niż Wy przez hormony ciążowe? Mój dzisiaj był taki: http://www.mama-to-ja.bloog.pl/id,357565821,title,Co-powie-tata,index.html Ręce i nogi opadają ;p Zacznę spisywać jego najlepsze teksty z całych 9 miesięcy ;p

rrb7y10.png
  • Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Lutówki
    Widzę że nie tylko ja coraz bardziej zaczynam myśleć o porodzie. Po ostatniej wizycie uświadomiłam sobie że spotkanie z Małżeństwem tuż tuż. Doktor na usg zapisała termin 1 luty! Ale mówiła że to równie dobrze może być koniec stycznia, więc czasu coraz mniej. Dlatego coraz poważniej myślę nad szpitalem i sposobem porodu. Mam zamiar w tym tygodniu wybrać się na 2 porodówki i podejrzeć tam co nie co. Czy któraś z Was zastanawiała się nad porodem w wodzie? :-)

w5wqio4puxjzt1om.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolk@ wrote:
    Witam Lutówki
    Widzę że nie tylko ja coraz bardziej zaczynam myśleć o porodzie. Po ostatniej wizycie uświadomiłam sobie że spotkanie z Małżeństwem tuż tuż. Doktor na usg zapisała termin 1 luty! Ale mówiła że to równie dobrze może być koniec stycznia, więc czasu coraz mniej. Dlatego coraz poważniej myślę nad szpitalem i sposobem porodu. Mam zamiar w tym tygodniu wybrać się na 2 porodówki i podejrzeć tam co nie co. Czy któraś z Was zastanawiała się nad porodem w wodzie? :-)

Ja też coraz częściej myślę o porodzie, szczególnie, że wśród znajomych wiele rodzi teraz nawet 3-4tyg przed terminem. Ja mam termin wg OM na 3luty ale gin mówi, że wg usg może to być 29stycznia. Oglądałam porodówkę w której miałam i mam zamiar nadal rodzić już gdzieś w 22tc, myślę, że warto się wybrać. Raczej nie chciałabym rodzić w wodzie, choć nie potrafię tego uargumentować ;)

3i499vvjnklbrqeo.png
‹‹ 413 414 415 416 417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ