WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na usg :-P

• Mila123 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie czekamy na wiadomosci :-)

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • evs Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po wizycie, mały waży 1450g (30+3). Wszystko ok jest cały i zdrowy :) tyle, że znowu się obrócił i póki co ma ułożenie miednicowe. Lekarka powiedziała, że ma czas do 34 tc, jak się nie obróci to skierowanie na cc... Więc czekamy na ponowny piruet :)

karolina1488, AguŚka89, Nitka_lutowa, chloet, zbikowa, Suomi, Fiolk@, Nieukowa lubią tę wiadomość

• AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kupiliśmy wózek Coneco model Comodo 2 w 1 kolor ciemno szary z białym stelazem. Jak dla mnie leciutki i przyjemnie sie go prowadzi. Mi się podoba ale wiadomo kazda ma inne oczekiwania i gust.

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Długo się dziś zeszło pod gabinetem a potem prosto do domu, kolacja i położyć młodego spać, on dopiero zasypia a ja mam chwilkę dla siebie...
    Co do usg... Jasiek ma się dobrze, ale gdyby to była moja pierwsza wyczekana ciąża i miałabym jakiekolwiek oczekiwania związane z tym usg poza zdrowym dzieckiem, to byłabym bardzo zawiedziona badaniem. Lekarz wyraźnie był dziś nie w sosie, może miał gorszy dzień, może był zmęczony, ale nie było tak super jak zawsze, nie pokazał nam maluszka jak to zwykle robi tylko same parametry, pomierzył, posprawdzał, powiedział jest świetnie i dziękuję. Tak na dobrą sprawę małego wcale nie zobaczyłam, ani przelotnie. Najważniejsze w tym że jest zdrowy, wszystko wyszło dobrze, praktycznie wszystkie parametry odpowiadają wiekowi ciąży z OM - 30t5d, a waży nasz skarbek 1700 :) taki tylko malutki niesmak pozostaje...

Nitka_lutowa, Fiolk@ lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt :)
    Ja dziś dostałam kolejny karton po znajomej z ciuchami dla malej... lumpeks otworzę zaraz... już oddałam koleżance która rodzi w marcu część z tych rzeczy... także u mnie dylematy ile kupic 56 a ile 62 nie istnieją... mam chyba po 10-20 par wszystkiego :) Jedynie się zastanawiam nad śpiworkiem zimowym do wózka, chciałam z HM taki, ale nie wiem czy nie za duży będize na wstępie :D
    http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0410291001.html

No i kupiliśmy używane łóżeczko ikea za pół ceny w super stanie... okazuje się że koleś w gratisie nam dał pościele, materac, ochraniacze, kołdrę i kilka innych drobiazgów z Ikea do tego, wszystko w idealnym stanie... zbierałam szczękę z podłogi... normalnie aż za łątwo mi poszło z tą wyprawką, aż się boję że nagle się dobra passa mi załamie :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 23:51

Nitka_lutowa, karolina1488, zbikowa lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajjj przestan, nic sie nie zalamie, fajnie ze niskim kosztem masz wszystko co potrzebne I ze jestes zadowolona :-)

My sie za kompletowanie tego co brakuje wezmiemy w styczniu. Poki co jeszcze nie przejrzalam tego co mam I slabo sie orientuje czego brakuje. Na pewno kilka pajacykow, moja pizama I stanik, a reszte sie zobaczy. Teraz trzeba ogarnac prezenty gwiazdkowe dla dzieci... dla synka mamy, ale brakuje nam jeszcze dla czworki innych dzieciakow.

Nieukowa lubi tę wiadomość

• karolina1488 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny, że wizyty udane :)

Vitoria to jak on robił to usg, że nic Wam nie pokazał? Też bym była zniesmaczona

Witam się w 8 miesiącu :D
    8 miesiąc zaczęłam od pobudki o 5:30 z ogromną potrzebą zjedzenia mandarynek :D z trudem doleżałam do 7 i głód zaspokoiłam :D Emilce smakują chyba bo już ma czkawkę <3(o ile w ogóle można powiedzieć, że dziś spałam bo położyłam się po północy i o 2-3-4 patrzyłam na telefon, która godzina bo spać nie mogłam)

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viktoria najwazniejsze ze z malenstwem ok duzy ten Twoj chloptas w porownaniu z moim;) ja tak zauwazylam ze niektorzy lekarze sie wypalili zawodowo juz dla nich to norma takie usg a dla nas przezyciez za kazdym razem czy to 1 2 czy 3 ciaza;)

Nieukowa na takie okazje warto polowac wlasnie;) moj maz kiwa glowa ze poco ja tak szybko to kupuje i bedzie stac tyle czasu ale ja jestem zdania ze niewolno przepuszczac swietnych okazji bo czesto ludzie za grosze chca sie poprostu pozbyc rzeczy po maluszkach bo niemaja komu oddac a malenstwo niezniszczy zabardzo raczej;)

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłam wczoraj na wizycie - dużo miałam nerw i jeszcze chyba do końca się nie wyciszylam :/ z szyjka ok - ma taką samą długość jak na poprzedniej wizycie i jest zamknięta więc póki co nie ma powodów do zmartwień - taka jej uroda ze jest dość krótka ;) ale wczoraj miałam wizytę nadprogramową i nie miałam usg tylko sluchalysmy chwilę serduszka i akurat w tym czasie było jakieś sekundowe zwolnienie tętna :/ podlaczyli mnie do ktg, a ponieważ to jeszcze dość wcześnie na ktg pisało sie tętno dziecka ale czasami moje (znacznie niższe) no i moja lekarka z bardzo poważną miną wypisala mi skierowanie do szpitala i nastraszyła że mam jechać natychmiast, bo są spadki tętna płodu i nawet do domu mi nie pozwoliła jechać się spakować. Zaryczana zadzwoniłam po męża, pojechaliśmy na izbę przyjęć, znowu zrobili mi ktg i zapis był bardzo dobry (3 położne i 2 lekarzy przychodziło i sprawdzalo). Lekarz mnie jeszcze zbadał, powiedział że on nie widzi powodów do tego żebym została w szpitalu i wręczył wypis. Dodam że nie mam żadnych skurczy, mała fika... No i nie wiem co myśleć, bo lekarka mówiła, że to będzie kilkudniowa obserwacja, a w szpitalu mnie nie zatrzymali i powiedzieli, że mam iść normalnie na wizytę za 2 tygodnie. Cieszę się że jestem w domu ale trochę się stresuje czy oby na pewno jest ok. Byłam w szpitalu w którym moja pani dr pracuje, tylko teraz jest na macierzyńskim i przyjmuje tylko prywatnie. Mam nadzieję że to był jakiś fałszywy alarm a moje nerwy nie zaszkodza dziecku :/
    Z pozytywnych informacji - jak lezalam pod ktg w szpitalu, tuz obok urodziło się dziecko, nawet słyszałam pierwszy krzyk ;)

age.png
  • Mila123 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ciesza mnie Wasze wizyty ze Wasze dzieci sa duze i zdrowe gratuluje. Moj M sciagnal mi wczoraj ze strychu kartony i worki po starszym synu pomyslalam ze poprzebieram te najmniejesze i schowam do mnie do szafy zeby pozniej nie grzebac sie w tych ubraniach bylam pewna ze hest tego mnostwo i czekaja mnie zakupy raczej pielegnacyjne a obudzilam sie z reka w nocniku jak to sie mowi. Z rozmiaru 56-62 mam (w sumie) 6 rzeczy czyli nie mam nic w polowie stycznia chce miec cala wyprawke gotowa zeby sie nie stresowac musimy teraz spiac tylki i wziac sie za zakupy bo czas szybko leci..

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • Mila123 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebag nie przejmuj sie udzielam sie rowniez na innym forum i dziewczyna miala identyczna sytuacje. Przedwczoraj miala wizyte u swojego gin prowadzacego ktory stwierdzil ze serduszko nie bije rowno opuszcza co 3 pukniecia czy cos takiego i powiedzial jej wprost ze ro jest jakas wada serduszka dziewczyna zalamana ale na drugi dzien czyli wczoraj miala usg polowkowe 4d i lekarz stwierdzil ze jest wszystko ok dzidzia zdrowa a tamten spanikowal jak mu sie rytm serca nie powielil a to podobno normalne i co 3 dzidzia tak ma. Takze spokojnie wszystko bedzie dobrze gdyby cos bylo nie tak nie wypusciliby Cie do domu.

bebag, karolina1488 lubią tę wiadomość

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej lutowki ja jestem zeszłoroczna :) powodzenia wam kochane, dobrego porodu i wszystkiego dobrego :)

Przepraszam za spam ale polecam wam sklep mojej przyjaciółki z ubrankami i ślicznymi kocyka mi dla maluszków :)

www.babelu.pl

A i dobra rada- kupujcie ubranka od 62 no 56 możecie nie założyć jak dzidziuś was zaskoczy wielkością :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebag nie martw się, ze szpitala na pewno by Cię nie wypuścili jeśli coś by się im nie podobało.

Ja wczoraj zrobiłam pierwsze pranie ciuszków dla córeczki a teraz robi się właśnie drugie :D kilkanaście kompletów kupiłam nowych a od siostry dostałam 5 worów 120l ubranek po jej córeczce. Poprzebierałam wszystko i z rozmiarów od 56-74 jest ciuszków na dwie pralki :D Ja chcę być już w 100% gotowa na święta żeby potem tylko czekać i nie latać po sklepach czy myśleć co jeszcze potrzebne

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka_lutowa zgadzam się z Tobą, pamiętam jak na mnie wszyscy krzywo patrzyli jak w 15 tc kupiłam córce hustawke. Ale czemu miałam nie kupić jak okazja była, w idealnym stanie za 150 zł gdzie nowa kosztuje 500 zł. Teść to wcale gadał że się po porodzie wszystko kupuje bo nie wiadomo co się wydarzy. Tylko że ja mam gdzieś takie zabobony, dla pierwszego synka ani jednej rzeczy nie kupiłam i co? Nie ma go. A dla córki kupowałam od 12 tc bo po prostu były fajne promocje i córka ma się dobrze. Poza tym już sobie wyobrażam latać za wszystkim z obolałym kroczem i noworodkiem...

Ja tez chciałam łóżko kupić używane ale ja mieszkam na zadupiu i tu nikt nic fajnego nie sprzedaje. Pozostaje mi chyba zamówić na allegro bo takich łóżek nawet tutaj w sklepach nie ma...

Bebag myślę że nie masz czym się przejmować, może Twoja lekarka trochę za bardzo spanikowala ale wiadomo że podczas krótkiej wizyty to ciężko cokolwiek stwierdzić. Skoro w szpitalu powiedzieli że jest ok to myślę że tak jest :)

Nitka_lutowa, Nieukowa lubią tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompletując garderobe dla maleństw na jakich elementach bardziej skupiacie się?:) bo ja puki co tylko pajacyki. Wydają mi się takie praktyczniejsze przynajmniej na początku. Nie powiem pare spioszków z kaftanikami dostałam,ale jak ja coś kupuje to pajacyki w rozmiarze 62.

• bebag Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny, też myślę sobie że jest ok i staram się nie denerwować :) Ale co się nerw najadłam to moje ;) Dotychczas chodziłam na zwykłe wizyty kontrolne bez męża, ale od następnej zabieram go ze sobą, bo jednak tylko jego spokój nas uratuje :D
    Wszyscy mi powtarzają, że lekarka na pewno wolała dmuchać na zimne i że to lepsze niż jakby olewała niepokojące objawy, ale ja w ciąży wpadam w histerię z byle powodu więc takie wiadomości to dla mnie koniec świata ;) Wczoraj nawet mąż mi powiedział że jestem twardzielką, i że przed ciążą może 2 razy widział jak płaczę, a teraz co chwila zalewam się łzami - wczoraj to wodospad był prawdziwy ;)

Też już zamówiłam wózek i czekam na dostawę, no i może w weekend ogarnę łóżeczko - dostaniemy od znajomych, zobaczymy w jakim jest stanie, i albo zostawimy dla nas, albo wywieziemy do mamy - tam też się przyda :)

age.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwciaaa ja stawiam na pajacyki, bodziaki z długim rękawem i półśpiochy ;)
    Kaftanik+śpiochy to moim zdaniem średnio wygodne dla takiego maleństwa bo kaftanik się do góry podwija i ciężko to nawet poprawić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 11:10

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie najlepiej sprawdzają się body plus polspiochy tak jak u Czarnej. Lub body plus spodenki i skarpetki. Pajacyki przy córce używałam tylko do spania dla mnie to jak pizamka. Może komuś wydaje się to dziwne ale tak mam. Kaftanikow i śpiochów wcale nie używałam choć kilka mialam dla mnie mało praktyczne. Ale myślę że każdy musi sam sprawdzić co dla niego najwygodniejsze.

• Babydream Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj na wizycie, moja Mała waży już 1930g!
    Nie wiem czy się lekarz pomylił czy co ale strasznie duża wydaje mi się :)
    Poza tym, jak powiedziałam o twardnieniach brzucha i stawianiu chciał mnie położyć do szpitala, ale nie chciałam, bo jak leże w domu to nie twardnieje tak często, tylko jak pochodzę więcej. Chyba jest to normalne?
    Poza tym szyjka zachowana i wszystko wygląda dobrze.

karolina1488, bebag, Czarnaa94, evs, Brunetka, Nieukowa lubią tę wiadomość

ex2bcwa1570qltn4.png
‹‹ 409 410 411 412 413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ