X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na Androidzie mam Contraction Timer.

Robiłam toxo tylko w I trymestrze a nie przechodziłam. Gin nie zlecił a mi zupełnie z głowy wyleciało że to trzeba powtórzyć.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w szpitalu oplukuja pod woda, ale skoro mowicie ze lepiej nie myc pare dni to tez sie postawie I odmowie :-P

2 tygodnie nam zostaly...

• Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w I ciązy wogóle nie miałam toxo robione a chodziałam prywatnie

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aż sprawdziłam u siebie, badanie na toxo miałam w I i II trymestrze

dziś na 16 mam wizytę zapytam czy badanie powinno być raz jeszcze powtórzone.

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydream jest grupka kobitek co rodzą szybo ale w 1 ciąży to raczej wyjatek :)
    Ja mogę powiedzieć że szybko rodziłam ale to licząc od pojawienia się bolesnych skurczy... po odejściu wód 12h nie działo się prawie nic, a potem w sumie 4h i było po robocie :)z tym ze te 12h spędziłam na oddziale nudząc sie głównie :P

To chyba nie ma znaczenia czy dzieci kopia w dzień czy w nocy, poród to taki reset, zależnie od tego kiedy jest i ile trwa maluchyba są bardziej lub mniej zmęczone... zreszta co chwile z tym snem są jakieś cyrki :) a to żeby idą a tu katar a to skok rozwojowy itd...

Papcia, zbikowa lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Papcia Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:

Robiłam toxo tylko w I trymestrze a nie przechodziłam. Gin nie zlecił a mi zupełnie z głowy wyleciało że to trzeba powtórzyć.

Też nie przechodziłam i też miałam tylko w I trymestrze... Natomiast w 1. ciąży miałam w każdym zlecane przez lekarza. Chyba zależy od ginekologa... :)

Ogólnie w tej ciąży to taki większy luz mam, w 1. każdym jednym badaniem i wizytą się przejmowałam ;)

Nieukowa - zgadzam się z tym, że to jak dziecko śpi zależy od wielu rzeczy, u nas najwięcej było cyrków z zębami i skokami właśnie :) natomiast w ciąży synek był najbardziej aktywny około 22-23 i po porodzie mu to zostało jeszcze przez jakiś czas :P

pc288d2.png

ojxedf9h1wtfir6q.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wcale szybko nie rodziłam córki (pierwsze dziecko). 26 godzin... Odeszły mi wody i cisza, w szpitalu po kilku godzinach zaczęli podawać mi oxy i się zaczęło... Potem dostałam Dolargan i odpłynęłam. Tyle lat minęło a do dziś pamiętam to cudowne uczucie, że nic nie bolało i przysnęłam leżąc na podłodze :D Parłam 65 minut a i tak vacum się zakończyło. Czasem jak słyszę opowieści, że dziewczyny urodziły w chwilę, trzy parcia i po wszystkim to trochę zazdroszczę ;-)

Z piersi mi nic nie cieknie ale to jak w każdej ciąży. Po porodzie za to zaczyna się powódź ;-)

A toxo badałam trzy razy, w każdym trymestrze, tak samo cytomegalię.

Dziś w nocy miałam takie bóle, że trochę się wystraszyłam ale jakoś w końcu zasnęłam i minęło. Ale byłby numer jakby przy trzeciej ciąży nagle moja macica ogarnęła się o co chodzi :/

Z rana byłam na ostatnim szczepieniu ze swoim spanikowanym dzieckiem, całe szczęście, że teraz dłuższa przerwa (dla niego bo ja będę biegać z następnym) :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny zaraz jade do gin na odkorkowanie z pessaru hehe. Zobaczymy czy cos ruszy czy przenosze ciążę.

Nieukowa, karolina1488, zbikowa, paulka86, bebag, Mila123, Papcia, livia30, AleAleksandra lubią tę wiadomość

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe, emocje rosna :-P

• karolina1488 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na rozwój sytuacji :D

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jakieś zakłady? Ja stawiam, że jednak Sandrula urodzi pierwsza :D

zbikowa lubi tę wiadomość

age.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie stawiam bo nie mam zielonego hehehe :P

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sie wydaje ze ktoras dziewczyna nas zaskoczy... ta ktorej nikt sie nie spodziewa na otwarciu :-D

Nieukowa, Babydream lubią tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski

Aguśka daj znać jak sytuacja sie będzie rozwijać :D

Ja dziś kupiłam ostatnie rzeczy do torby (mam nadzieję!) i kilka sztuk bodziaków w pepco bo były wyprzedaże po 5,99zł, a że miałam tylko 5 w rozmiarze 62 uznałam, że w razie niemca niech będzie więcej. Co do mycia dzieciaczków u mnie w szpitalu to nie mam pojęcia. wezmę ten ręcznik dla młodej na wszelki ale też bym wolała, żeby jej nie kąpali skoro ta maź taka dobra dla skóry.

• Mila123 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tam gdzie ja rodze kapia codziennie

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • Fryzia33 Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguska daj znać jak będziesz po, czy boli zdejmowanie czy nie. Mnie to czeka w poniedziałek i mam nadzieję że zaraz pojadę do szpitala bo czuje tam taki ucisk. Trzymam kciuki

relgi09kiihpljzd.png
    relgi09kvref0kv4.png
    relgi09kfizn0g38.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jestem juz w domu. Ściąganie pessaru mnie bolało niestety i od razu skurcze się pojawiły ale przechodziły. Szyjka miekka skrocona i jest rozwarcie. Do tego cisnienie znowu mam wysokie i gin kazala mi zadzwonić do siebie o 22 z pomiarami bo jak do jutra sie utrzyma to do szpitala na prowokowanie porodu. Narazie siedze sobie w domu i czekam może cos ruszy faktycznie po środowym skurczu mała zeszla na sam dół. Takze jutro ide jeszcze na pomiary dziecka i usg przepływów no i zobaczymy co z tym moim ciśnieniem.

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG to zaraz może się zacząć rozwiązywać worek lutówek! :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Fryzia33 Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie przestraszyłas, a długo trwa? Mi gin mówił że przy miękkiej szyjce tak nie boli. Powodzenia

relgi09kiihpljzd.png
    relgi09kvref0kv4.png
    relgi09kfizn0g38.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fryzia33 wrote:
    Ale mnie przestraszyłas, a długo trwa? Mi gin mówił że przy miękkiej szyjce tak nie boli. Powodzenia

No mi próbowała delikatnie ściągać ale kwiczalam wszystko takie nabrzmiale i obolale mialam w kroku ale trwalo kilka sekund.

w4sq3e3ki6xapks2.png
‹‹ 477 478 479 480 481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ