Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie było mnie kilka godzin na BBF, a tu takie rewelacje! gratulacje Derii, dużo zdrowia dla Was!
U nas po wizycie wszystko ok. Mała główką już nisko w kanale, rozwarcie na palec, jak ostatnim razem... wizytę mam znów za tydzień, ginekolog obstawia, że jeszcze nie urodzę do tego czasu, zobaczymyderii84, zbikowa, Mila123, paulka86, AguŚka89, AleAleksandra lubią tę wiadomość
-
Ja dzis po wizycie u gin. W ciagu 2 tyg tez Szyjka sie skrocila, miala ponad 30mm a dzis 23mm . Maly jest nisko i 2 tygodnie wiekszy wychodzi na usg. Gin mowi ze moge urodzić nawet 2 tyg przed terminem. Brzuch mały a Maluszek juz ma wg dzisiejszych pomkarow 3200g.
Wiem ze to takie gdybanie bo nieraz słyszałam jak przewidywali porody wcześniejsze a kończyło sie na wywolywaniu porodu po terminie, ale troche sie zestresowalam ze to juz
Powiedzcie (bo gin zalecila odpoczynek, odpuscic sprzątanie i inne takie) myślicie ze to coś da? Żeby ta szyjka jeszcze wytrzymała z 2-3 tyg zeby dzieciak byl donoszony ???Nitka_lutowa, paulka86, AleAleksandra, Papcia, Mila123, karolina1488 lubią tę wiadomość
endometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
Derii gratulucje! Niech sie Niunia zdrowo chowa!:*
Ja jestem juz po jednej dawce sterydow cukry przez to szaleja ale to normalne dzis bedzie kolejna. Moja Kruszynka wazy 2230 czyli donrze jak na swoj wiek i wszysyko ginekologicznie ok. Teraz bedzie obserwacja cukrow co sie bedzie dzialo i za pare dni decyzja czy do domku czy na stol...
Serducho napewno odpoczynek da cos, jak sie bedziesz przeforsowywac to sie moze skracac a jeszcze z te dwa tyg niech siedzi malenstwo;)derii84 lubi tę wiadomość
-
Deri gratulacje Serducho odpoczywaj, balagan nie ucieknie jeszcze zdazysz posprzatac Nitka trzymam kciuki zeby malenstwo jeszcze posiedzialo. Bebag ja mam wizyte za dwa tygodnie i tak tez ostatnio myslalam ze pewnie wiekszosc bedzie juz po.. Oby tylko wszystko bylo dobrze czego nam wszystkim zycze:) Milego dnia
derii84 lubi tę wiadomość
-
Serducho wrote:Powiedzcie (bo gin zalecila odpoczynek, odpuscic sprzątanie i inne takie) myślicie ze to coś da? Żeby ta szyjka jeszcze wytrzymała z 2-3 tyg zeby dzieciak byl donoszony ???
Jak najbardziej powinnaś odpoczywać, tak jak pisze Agata.I - bałagan Ci nie ucieknie a może ktoś bliski pomoże w domu u mnie odpoczynek przy skracającej się szyjce wcześniej zdziałał cuda!
-
Wczoraj gin przepisała mi żelazo, powiedziała, że mam brać do porodu i później przez pierwsze 2 tygodnie po. Wyniki krwi mam wszystkie w normie, w poprzedniej ciąży nie miałam takiego zalecenia. Biorę jeszcze Femibion 2 Plus, w którym też jest żelazo...
Wam też coś takiego zalecił lekarz? Czy moja jest pod tym względem nadgorliwa? -
Deri gratuluje, duzo zdrowka dla Ciebie i malutkiej☺
A ja ostatnio tak sie dobrze czulam, nic mnie nie bolalo, zaczelam odstawiac magnez i poszlam na spacer po dwoch miesiacach siedzenia w domu, glupa ja i mam teraz za swoje, wczoraj wieczorem zaczal bolec mnie brzuch i plecy, noc przespalam teraz boli znowu a jeszcze Z lozka nie wstalamderii84 lubi tę wiadomość
-
Serducho wrote:Ja dzis po wizycie u gin. W ciagu 2 tyg tez Szyjka sie skrocila, miala ponad 30mm a dzis 23mm . Maly jest nisko i 2 tygodnie wiekszy wychodzi na usg. Gin mowi ze moge urodzić nawet 2 tyg przed terminem. Brzuch mały a Maluszek juz ma wg dzisiejszych pomkarow 3200g.
Wiem ze to takie gdybanie bo nieraz słyszałam jak przewidywali porody wcześniejsze a kończyło sie na wywolywaniu porodu po terminie, ale troche sie zestresowalam ze to juz
Powiedzcie (bo gin zalecila odpoczynek, odpuscic sprzątanie i inne takie) myślicie ze to coś da? Żeby ta szyjka jeszcze wytrzymała z 2-3 tyg zeby dzieciak byl donoszony ???
Ja po tych dwóch ciążach stwierdzam że lekarze trochę przesadzają z tym oszczedzaniem się i leżeniem. -
Cześć Dziewczyny!
Derii gratulacje i dużo zdrowia Wam życzę.
Dzisiaj popołudniu mam wizytę i zobaczymy jak tam trzyma się moja szyjka. Tydzień "leżenia" to dla mnie była męczarnia i mam nadzieję, że będę mogła wybrać się na zakupy czy pojechać w odwiedziny do rodziców...
Brzuch właściwie cały czas mi twardnieje i jest jak kamień, aż ciężko się ruszać, chociaż generalnie czuję się dobrze.
Wczoraj powiedziałam mężowi, że jeszcze że 2 tyg i będę rodziła to się przeraził, ale moja mama oba porody miała w 38 tygodniu.
Mam jeszcze głupie pytanie odnośnie ubranek do szpitala, a jeszcze nie potrafię się ogarnąć jak takie maluszki się ubiera. Jest napisane, że 5 body i 3 śpiochy. Body z długim rękawem??? Czy z krótkim będzie ok???derii84 lubi tę wiadomość
-
ja ubieralam synka i teraz tez tak bede w body na dlugi rekaw plus pajacyk, jezeli bedzie bardzo cieplo to krotki rekaw i pajacyk lub np body, polspiochy (czyli te spodenki ze stopkami) i na to np bluzeczka sweterek czy kaftanik na stopli ew. skarpetki zeby bylo cieplo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 10:12
Aguu lubi tę wiadomość
-
Papcia wrote:Wczoraj gin przepisała mi żelazo, powiedziała, że mam brać do porodu i później przez pierwsze 2 tygodnie po. Wyniki krwi mam wszystkie w normie, w poprzedniej ciąży nie miałam takiego zalecenia. Biorę jeszcze Femibion 2 Plus, w którym też jest żelazo...
Wam też coś takiego zalecił lekarz? Czy moja jest pod tym względem nadgorliwa?
Serducho, ja bym na Twoim miejscu odpoczela. Mi odpoczynek na krótką szyjke pomógł, a poza tym - kiedy masz odpoczywać jak nie teraz?! Przynajmniej masz usprawiedliwieniePapcia lubi tę wiadomość
-
Aguu ja córę w szpitalu ubierałam w pajaca albo długie body i półśpiochy i zawijałam w rożek. Zazwyczaj na tych oddziałach polozniczych jest baaaardzo ciepło.
Aguu lubi tę wiadomość
-
Gratulacje Deri, ja dziś po wizycie bo mała od weekendu się bardzo rusza rano i wieczorem tak, ze az mnie boli..Dosłownie czyuje jakby machała od góry do dołu ręką lub nogą. Dziś mnie gin nastraszyła, że jak KTG wyjdzie zle to mi daje skeirowanie do szpitala.. a ja chce żeby Mała jeszcze min te 2 tyg posiedziała ze mną . Szyjka jest miekka ale zamknieta. Oprocz tych ruchów i uczucia, że jaj głowka naciska na mój dół to wszystko jest ok, przepływy sprawdziła i łożysko i pępowina wydolne.
karolina1488, derii84, AleAleksandra lubią tę wiadomość
Beta HCG
25.05-433
27.05-1285 -
Deri gratulacje - dużo zdrówka dla Ciebie i córeczki
Powiedzcie mi od którego tc chodzicie na KTG- bo mój lekarz nawet o tym nie wspominał, wizytę mam za tydzień, z położną też jestem umowiona na przyszły tydzień. Dodam że teraz jestem w 35 tc.derii84 lubi tę wiadomość