X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwciaaa wrote:
    Dziewczyny jakie zakupiłyście albo polecacie kremy na odparzenia?
    Ciezko cos polecic bo to zalezy od dziecka. Bedziesz musiala wyprobowac ktory u was sprawdzi sie najlepiej. Ja przy starszaku mialam full sudocremu, bratowa mi dala ze 3 pojemniki, u niej sprawdzil sie najlepiej. A u nas kompletnie nie pasowal, wysuszal malemu skore, na odparzenia nie pomagal za skarby. Przetestowalismy tez krem z emolium bo ufalam firmie, ale tez nie pomagal. Mielismy probke bepanthenu I juz po jednym posmarowaniu odpazenia zniknely, od tej pory bepanthen dziala na kazde zaczerwienienie lacznie z obtarciami od pieluchy, czy czerwonym nosem od kataru. Ale wiem ze nie kazdemu dziecku pomaga dany krem. Nie ma co robic zapasow w ciemno.

• moniqe1985 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkiego Najlepszego dla solenizantek.
    Ja mam dziś mega obawy i stres poplątany z dołem. Wczoraj po 24 miałam chyba skurcze i to takie mocne w dole brzucha co jakiś czas chyba 3 razy i troche trzymały, mąz już chciał jechać do szpitala ale przeszły. Teraz jestem sama w domu bo szedł na 2 zmianę i się boję.
    A miałam wczoraj wizytę i podobno wszystko pozamykane. Może nie potrzebnie się nakręcam ale mam stresa że się coś zacznie jak jestem sama. Szpital mam w prawdzie bliziutko ale pewnie przy takich skurczach to raczej tam sama nie dotrę.

w4sqvfxmck01v371.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, ja mam urodziny jutro :) mąż powiedział że możemy robic/jechać gdzie chce więc właśnie wymyślam na co mam ochotę ;)

AleAleksandra, to super, że wspaniałomyslnie oddali ci kasę, ja bym ze stresu zeszła w miedzyczasie.

AleAleksandra lubi tę wiadomość

• AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, Zbikowa najlepszego dziewczyny!!:-)

Dziewczyny powiedzcie mi jak wygladaja wody plodowe sa przezroczyste jak woda?

zbikowa lubi tę wiadomość

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Marsjanka2 Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego takze i ode mnie dziewczyny :)

tez podziwiam za zapał do pracy... ja juz drugi dzien przerzucam prasowanie z kata w kąt... nie mogę się jakos zebrać w sobie...
    Jezeli chodzi o krem to jest to prawda ze na kazdego dziala cos innego... ja na codzien uzywalam linomag zielony bo tak zalecaly polozne w szpitalu. Na w razie w kupilam tez sudocrem ale na szczescie nigdy nam sie nie przydal jezeli chodzi o odparzenie bo szczęsliwie Synek nie mial z nimi problemu. Teraz tez zamierzam ten duet zakupic a w domu mam tez bephanten ktory ma wiele zastosowan tak wirc pewnie tez sie przyda :)

04f963f7bc.png
  • Krystyna Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AguŚka89 wrote:

Dziewczyny powiedzcie mi jak wygladaja wody plodowe sa przezroczyste jak woda?
    Są raczej słomkowe, nie matowe - takie powinny być prawidłowe, a wiadomo że czasami coś jest nie tak, nawet i zielone się trafiają.

• AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ciągle mam te oplawy i sie zastanawiam czy mleczne wody też moga byc. To moje kolejne schizy :/

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Krystyna Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwciaa co do kremu to ja kupiłam linomag, ale przy pierwszym używałam alantanu. Będę testować ma Małej - może jeszcze jakieś próbki w szpitalu dostanę.

Zbikowa to miło ze strony męża, udanego wypadu i przyjmij już ode mnie życzenia szczęśliwego porodu, pełnego baru mlecznego, zdrówka i radości :)

• vitoria Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze szkoly rodzenia pamietam 3 kolory wod plodowych- bezbarwne (sa ok I nie trzeba sie spieszyc), zielone (szpital), brudnoczerwone (szpital w trybie natychmiastowym). Ale na zywo wod plodowych nie widzialam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 14:47

AguŚka89 lubi tę wiadomość

• Krystyna Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguska ktoś tu wcześniej pisał, że jak do kostek nie leci to nie wody, myślę że poznasz od razy różnicę - pewnie będą ciepłe i stale cieknace.

• vitoria Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AguŚka89 wrote:
    Bo ciągle mam te oplawy i sie zastanawiam czy mleczne wody też moga byc. To moje kolejne schizy :/
    Mleczne wody wg mnie nie wystepuja :-)

• AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to moje schizy pprzedporodowe sie ujawniaja i juz zaczynam o wszystkim myslec i wymyslac.

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • AleAleksandra Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dwa tygodnie temu miałam takie mleczne bardzo wodniste upławy, chciałam nawet kupić test do sprawdzenia czy to wody, ale nie było go w żadnej aptece w moim mieście, a niebawem miałam lekarza i on sprawdził i stwierdził że wszystko zamknięte i były to właśnie upławy.
    Dzisiaj z kolei ze trzy razy mi polecialo coś wodnistego w większej ilości ale zdecydowanie nie na tyle żeby to były wody, chyba że się przesączają, ale wtedy chyba powinny już regularnie wypływać przez cały dzień, a tak nie jest, więc podejrzewam że to nietrzymanie moczu, bo Maluch mój jest już naprawdę nisko i ciśnie na pęcherz i szyjkę.

125e5056ef.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie u mnie też w aptekach nie ma tych testów. Ale raczej to są mocne uplawy u mnie.

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W drugiej ciąży sączyly mi sie wody płodowe, byly przezroczyste, rzadkie gin na.wizycie odrazu przy badaniu potwierdzil ze to wody.. i raczej jak juz zaczmie.lecieć to.leci.caly czas bo one sa na.bieżąco produkowane. Mi nie chlusnely jak w filmach;) tylko powoli co jakis czas saczyly sie, tak ze gaciory byly całkiem mokre:)

AleAleksandra lubi tę wiadomość

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • Agata.l Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego dla solenizantek:) to wczoraj byl jakis dzien skurczowy. U mnie od polnocy do rana na poczatki co 20 min a nad ranem wydluzalo sie i bylo co godzine. Na szczescie w dzien tylko kilka razy. Teraz tak juz chyba bedzie.
    A o tym jakiego lenia mam to juz nie wspomne ;) wczoraj spalam do 13 ;) a generalki czekaja;) pozdrowionka :)

v1kdmjn.png
  • Asiek84 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ten leń to chyba w powietrzu lata :) Chłop w tym tygodniu przed 7 wychodził to niby wstawalam razem z nim, nawet kanapki mu robiłam a potem "jeszcze na moment" pod kołdrę i to wstawalam około 10 :)
    Ale dziś mi się udało zmobilizować i poprasować to co jeszcze czekało i juz jestem gotowa, tzn prawie bo jeszcze we wtorek jedziemy kupić fotelik, torby już spakowane nawet ciuszki na wyjście w reklamowce w szufladzie odłożone, a przecież ja dopiero co test ciążowy robiłam, mogłabym przysiegac że ledwie parę dni temu, zleciał ten czas nie wiadomo kiedy.

Aby no i wszystkiego najlepszego dla jubilatek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 18:09

bebag, Marsjanka2, Brunetka, Papcia lubią tę wiadomość

ge670tj.png

cc9ca37.png

• bebag Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek84, robiłam dokładnie to samo, wstawiłam z mężem a jak on wyszedł to ja hyc do łóżka i spanie :P może to jakis syndrom 35 tygodnia? :P mam nadzieje ze juz mi minie bo w domu bajzel, ciuchy czekają na prasowanie - jest co robić, tylko chęci brak ;)

Marsjanka2, Brunetka lubią tę wiadomość

age.png
  • elukkkcha245 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego

ea895dd043.png
  • elukkkcha245 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

ea895dd043.png
‹‹ 486 487 488 489 490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ