X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka dobrze pamiętam, że masz dziś okrągłe urodziny? Wszystkiego najlepszego, łagodnego porodu i samych radosnych chwil z Maleństwem (i Starszeństwem) :)

• Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbikowa no tak a ty nie mialas wczoraj lub na dniach.jakos?

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papcia ja też już raz rodziłam a myślę że ciężko mi będzie rozpoznać ten moment. Często mi się wydaje że mi się wody sączą.

My mamy 3w1 leżaczek-bujaczek-huśtawka i dla mnie jest super. Córka lubiła się huśtać, nawet czasem zasypiała.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córcia tez ma często czkawkę, czasem po samej wodzie nawet a największą ma po mandarynkach :) Ja wczoraj miałam 3 skurcze co ol 20 minut i trzymały dłuższą chwilę. Tez juz myślałam, że może coś się zaczyna ale cisza. Córcia wczoraj kilka ladnych godzin non stop się wiercila w brzuszku aż mnie to zaczęło niepokoić plus brzuch twardy jak kamien.

Agatka wszystkiego najlepszego :)

Ja też jestem za leżaczkiem, huśtawka wg mnie zbędny wydatek

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dziewczyny!

a ja ani leżaczka ani huśtawki nie miałam

jedyne czego uzywałam przy dwóch córach łóżeczko, wózek, nosidełko, mata edukacyjna i jak juz podrosło duuuuuuży kojec z masą zabawek:) dziecie bezpieczenie bawiło się a mama mogła np działać w kuchni:)

we wtorek byłam na wizycie u gin i było wszystko dobrze, ale z racji tego ze tydzień wcześniej były spore zastrzeżenia, dostałam skierowanie na usg doppler, wczoraj byłam n badaniu wszystko ok, mój bardziej leżący tryb i wlewanie w siebie wody chyba działa cuda:) bo wód ciągle przybywa i dziecie nieco szybciej rosnie, brzuszek dogonił resztę, co potwierdza dobre wiadomości z wtorkowej wizyty:) podobno wazymy 2700:)

mam dalej leżakować, pić dużo wody i mierzyć co 4 h cisnienie, co ciekawe juz drugi lekarz mi o tym cisnieniu mówi, a dodam ze całą ciążę mam w normie, raz jeden wyszło mi 130/90 przed wizyta po pokonaniu 2 pięter schodami:)

przepływy są ok, ale ponoć jeden powoli zaczyna mieć jakis problem?? i to może wlasnie z czasem objawiać się skokiem ciśnienia u mnie,

mam takie zalecenia pomiar co 4h

jak ciśnienie 140/90 wyprawa do gina
    jak 150/100 szpital i to podobno jest wskazanie na rozwiązanie przez cc jeszcze szybciej niz 2.02

zbikowa lubi tę wiadomość

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kilku dni mam strasznie dużo energii, wysprzątałam całe mieszkanie zostały mi tylko okna do umycia, ale troszkę zimno więc sobie dziś odpuszczę.

Co do skurczy tu u mnie się wyciszyły, wczoraj na ktg prawie czysto. Więc na poród przyjdzie mi pewnie poczekać do planowego cięcia. Jeszcze tydzień coś czuję, że to będzie bardzo długie 7 dni. Choć jak to powiedziała pani położna w położnictwie nie ma nic pewnego. Więc kto wie.

Papcia mi w tamtym tygodniu też się wydawało, że to już ale wzięłam kąpiel i skurcze się wyciszyły. A też jestem po jednym porodzie i człowiek powinien być mądrzejszy.

Huśtawkę mam po córce i byłam bardzo zadowolona więc dla małego też zamierzam używać.

Agatka wszystkiego dobrego.

Papcia lubi tę wiadomość

• Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za zyczenia. Zbikowa tobie tez naj naj lepszego :)

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • bebag Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papcia, super że Mała jeszcze trochę posiedzi w brzuchu :) ale takie konkretne już te straszaki, może na dniach się zacząć :)

Wszystkiego najlepszego dla jubilatek i solenizantek :)

Ja spie jak zabita, wstałam dziś o 10:15 tylko dlatego, że jestem umowiona z koleżanką na 12, bo tak spalabym dalej :/ mam nadzieje ze energią jeszcze mi wróci :/

age.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, wszystkiego dobrego :*

rqkqj11.png
  • Mila123 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny najlepszego :-)
    Ja mam dzis slaby dzien moj maly nadal kaszle smarka sie boli go gardlo i brzuch synek zasypia tylko na moim ramieniu a jak drgne to sie budzi i kaszle poszlam spac po 3 a po 6 budzik i do miasta na badania malego a do tego tak mi dzis niedobrze... moj maly tez ma czesto czkawke nawet kilka razy dziennie a po mandarynkach zawsze chyba bardzo mu smakuja ze tak sie chapa tymi wodami ;-)

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowka dla choruskow malych I najlesze zyczenia dla dziewczyn obchodzacych swoje swieto.

Moj maly dalej z katarem ale to nic w porownaniu do was. Ja mam mega slaby dzien. Spalam dosc dobrze a jestem wyczerpana, bardzo boli mnie glowa, cisna oczy, nie mam cierpliwosci ani sily. Rezygnuje dzis ze spaceru bo nie dam rady :-( polozylabym sie pod koc I zasnela... a tu caly dzien przede mna. Zanim ugotowalam obiad plus zupe dla mlodego, umylam podlogi to juz prawie 11.30 pasowaloby umyc odkurzacz I lazienke, z dzieckiem sie pobawic, nie mam sil.

• AleAleksandra Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, zbikowa wszystkiego najlepszego :)

125e5056ef.png
  • Krystyna Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vitoria ja podziwiam za to co już zrobiłaś i co zamierzasz zrobić, bo nie wątpię że to zrobisz. Ja natomiast od tygodnia jestem przeziębiona i nic ale to nic mi się nie chce, a jak pomyślę co muszę kiedyś zrobić to bierze mnie jeszcze większy wstręt - leżę i czekam aż to minie.

• AleAleksandra Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś kamień mi spadł z serca, Dziewczyny. ZUS wspaniałomyślnie uznał że moja praca miała jednak sens i oddali mi kasę. Teraz już będą płacić regularnie także można rodzić Frania, będzie za co żyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 12:12

Krystyna, Mila123, Czarnaa94, paulka86, livia30, Papcia, zbikowa, karolina1488, Aguu, bebag lubią tę wiadomość

125e5056ef.png
  • Mila123 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebralam dzis swoje wyniki na hiv, hbs, hcv i wymaz z pochwy gbs wszystko ujemne nie wiem czekaja mnie jeszcze jakies badania czy to juz bedzie wszystko ?

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • Papcia Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, Zbikowa - wszystkiego najlepszego! Samych macierzyńskich (i nie tylko) sukcesów :)

AleAleksandra - bardzo dobra wiadomość :) szkoda, że musiałaś się tyle naczekać na to i niepotrzebnie stresować...

Mila, u mnie jeszcze wymagają aktualnego moczu i morfologii, ale chyba nic więcej ;)

Ja się zabieram za obiad póki syn jeszcze śpi, dzisiaj na słodko, placki z dyni (która leży w zamrażalniku od sezonu dyniowego i w końcu trzeba zużyć) :)

AleAleksandra, zbikowa lubią tę wiadomość

pc288d2.png

ojxedf9h1wtfir6q.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krystyna wrote:
    Vitoria ja podziwiam za to co już zrobiłaś i co zamierzasz zrobić, bo nie wątpię że to zrobisz. Ja natomiast od tygodnia jestem przeziębiona i nic ale to nic mi się nie chce, a jak pomyślę co muszę kiedyś zrobić to bierze mnie jeszcze większy wstręt - leżę i czekam aż to minie.
    Mi maz zrobil niespodzianke, przyjechal do psa I powiedzial ze popracuje troche z domu zebym nie byla sama, a jak mlody sie wyspi zawiezie nas do moich rodzicow a sam podskoczy w tym czasie jeszcze do biura... tak sie ciesze. Tak bardzo boli mnie glowa ze zaraz zeswiruje. A mlody lubi do dziadkow, tylko z nimi chce sie wtedy bawic, dla mnie to troche odpoczynku.
    Krystyna damy jakos rade. Mi sie wczoraj chcialo cokolwiek zrobic z tego co musze. Dobry I raz na 2 tygodnie. Kuruj sie to I sily moze wroca :-)

Krystyna lubi tę wiadomość

• vitoria Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleAleksandra wrote:
    Dziś kamień mi spadł z serca, Dziewczyny. ZUS wspaniałomyślnie uznał że moja praca miała jednak sens i oddali mi kasę. Teraz już będą płacić regularnie także można rodzić Frania, będzie za co żyć.
    Bardzo sie ciesze ze sprawa sie rozwiazala I ze mozesz juz byc spokojniejsza. Dzialan zusu nie bede lepiej komentowac.

AleAleksandra lubi tę wiadomość

• paulka86 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zachciało mi się sprzątania to teraz mam brzuch jak kamień, macica się stawia i do tego ból krzyża.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie zakupiłyście albo polecacie kremy na odparzenia?

‹‹ 485 486 487 488 489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ