X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka dobrze pamiętam, że masz dziś okrągłe urodziny? Wszystkiego najlepszego, łagodnego porodu i samych radosnych chwil z Maleństwem (i Starszeństwem) :)

• Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbikowa no tak a ty nie mialas wczoraj lub na dniach.jakos?

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papcia ja też już raz rodziłam a myślę że ciężko mi będzie rozpoznać ten moment. Często mi się wydaje że mi się wody sączą.

My mamy 3w1 leżaczek-bujaczek-huśtawka i dla mnie jest super. Córka lubiła się huśtać, nawet czasem zasypiała.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córcia tez ma często czkawkę, czasem po samej wodzie nawet a największą ma po mandarynkach :) Ja wczoraj miałam 3 skurcze co ol 20 minut i trzymały dłuższą chwilę. Tez juz myślałam, że może coś się zaczyna ale cisza. Córcia wczoraj kilka ladnych godzin non stop się wiercila w brzuszku aż mnie to zaczęło niepokoić plus brzuch twardy jak kamien.

Agatka wszystkiego najlepszego :)

Ja też jestem za leżaczkiem, huśtawka wg mnie zbędny wydatek

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dziewczyny!

a ja ani leżaczka ani huśtawki nie miałam

jedyne czego uzywałam przy dwóch córach łóżeczko, wózek, nosidełko, mata edukacyjna i jak juz podrosło duuuuuuży kojec z masą zabawek:) dziecie bezpieczenie bawiło się a mama mogła np działać w kuchni:)

we wtorek byłam na wizycie u gin i było wszystko dobrze, ale z racji tego ze tydzień wcześniej były spore zastrzeżenia, dostałam skierowanie na usg doppler, wczoraj byłam n badaniu wszystko ok, mój bardziej leżący tryb i wlewanie w siebie wody chyba działa cuda:) bo wód ciągle przybywa i dziecie nieco szybciej rosnie, brzuszek dogonił resztę, co potwierdza dobre wiadomości z wtorkowej wizyty:) podobno wazymy 2700:)

mam dalej leżakować, pić dużo wody i mierzyć co 4 h cisnienie, co ciekawe juz drugi lekarz mi o tym cisnieniu mówi, a dodam ze całą ciążę mam w normie, raz jeden wyszło mi 130/90 przed wizyta po pokonaniu 2 pięter schodami:)

przepływy są ok, ale ponoć jeden powoli zaczyna mieć jakis problem?? i to może wlasnie z czasem objawiać się skokiem ciśnienia u mnie,

mam takie zalecenia pomiar co 4h

jak ciśnienie 140/90 wyprawa do gina
    jak 150/100 szpital i to podobno jest wskazanie na rozwiązanie przez cc jeszcze szybciej niz 2.02

zbikowa lubi tę wiadomość

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kilku dni mam strasznie dużo energii, wysprzątałam całe mieszkanie zostały mi tylko okna do umycia, ale troszkę zimno więc sobie dziś odpuszczę.

Co do skurczy tu u mnie się wyciszyły, wczoraj na ktg prawie czysto. Więc na poród przyjdzie mi pewnie poczekać do planowego cięcia. Jeszcze tydzień coś czuję, że to będzie bardzo długie 7 dni. Choć jak to powiedziała pani położna w położnictwie nie ma nic pewnego. Więc kto wie.

Papcia mi w tamtym tygodniu też się wydawało, że to już ale wzięłam kąpiel i skurcze się wyciszyły. A też jestem po jednym porodzie i człowiek powinien być mądrzejszy.

Huśtawkę mam po córce i byłam bardzo zadowolona więc dla małego też zamierzam używać.

Agatka wszystkiego dobrego.

Papcia lubi tę wiadomość

• Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za zyczenia. Zbikowa tobie tez naj naj lepszego :)

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • bebag Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papcia, super że Mała jeszcze trochę posiedzi w brzuchu :) ale takie konkretne już te straszaki, może na dniach się zacząć :)

Wszystkiego najlepszego dla jubilatek i solenizantek :)

Ja spie jak zabita, wstałam dziś o 10:15 tylko dlatego, że jestem umowiona z koleżanką na 12, bo tak spalabym dalej :/ mam nadzieje ze energią jeszcze mi wróci :/

age.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, wszystkiego dobrego :*

rqkqj11.png
  • Mila123 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny najlepszego :-)
    Ja mam dzis slaby dzien moj maly nadal kaszle smarka sie boli go gardlo i brzuch synek zasypia tylko na moim ramieniu a jak drgne to sie budzi i kaszle poszlam spac po 3 a po 6 budzik i do miasta na badania malego a do tego tak mi dzis niedobrze... moj maly tez ma czesto czkawke nawet kilka razy dziennie a po mandarynkach zawsze chyba bardzo mu smakuja ze tak sie chapa tymi wodami ;-)

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowka dla choruskow malych I najlesze zyczenia dla dziewczyn obchodzacych swoje swieto.

Moj maly dalej z katarem ale to nic w porownaniu do was. Ja mam mega slaby dzien. Spalam dosc dobrze a jestem wyczerpana, bardzo boli mnie glowa, cisna oczy, nie mam cierpliwosci ani sily. Rezygnuje dzis ze spaceru bo nie dam rady :-( polozylabym sie pod koc I zasnela... a tu caly dzien przede mna. Zanim ugotowalam obiad plus zupe dla mlodego, umylam podlogi to juz prawie 11.30 pasowaloby umyc odkurzacz I lazienke, z dzieckiem sie pobawic, nie mam sil.

• AleAleksandra Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, zbikowa wszystkiego najlepszego :)

125e5056ef.png
  • Krystyna Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vitoria ja podziwiam za to co już zrobiłaś i co zamierzasz zrobić, bo nie wątpię że to zrobisz. Ja natomiast od tygodnia jestem przeziębiona i nic ale to nic mi się nie chce, a jak pomyślę co muszę kiedyś zrobić to bierze mnie jeszcze większy wstręt - leżę i czekam aż to minie.

• AleAleksandra Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś kamień mi spadł z serca, Dziewczyny. ZUS wspaniałomyślnie uznał że moja praca miała jednak sens i oddali mi kasę. Teraz już będą płacić regularnie także można rodzić Frania, będzie za co żyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 12:12

Krystyna, Mila123, Czarnaa94, paulka86, livia30, Papcia, zbikowa, karolina1488, Aguu, bebag lubią tę wiadomość

125e5056ef.png
  • Mila123 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebralam dzis swoje wyniki na hiv, hbs, hcv i wymaz z pochwy gbs wszystko ujemne nie wiem czekaja mnie jeszcze jakies badania czy to juz bedzie wszystko ?

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • Papcia Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, Zbikowa - wszystkiego najlepszego! Samych macierzyńskich (i nie tylko) sukcesów :)

AleAleksandra - bardzo dobra wiadomość :) szkoda, że musiałaś się tyle naczekać na to i niepotrzebnie stresować...

Mila, u mnie jeszcze wymagają aktualnego moczu i morfologii, ale chyba nic więcej ;)

Ja się zabieram za obiad póki syn jeszcze śpi, dzisiaj na słodko, placki z dyni (która leży w zamrażalniku od sezonu dyniowego i w końcu trzeba zużyć) :)

AleAleksandra, zbikowa lubią tę wiadomość

pc288d2.png

ojxedf9h1wtfir6q.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krystyna wrote:
    Vitoria ja podziwiam za to co już zrobiłaś i co zamierzasz zrobić, bo nie wątpię że to zrobisz. Ja natomiast od tygodnia jestem przeziębiona i nic ale to nic mi się nie chce, a jak pomyślę co muszę kiedyś zrobić to bierze mnie jeszcze większy wstręt - leżę i czekam aż to minie.
    Mi maz zrobil niespodzianke, przyjechal do psa I powiedzial ze popracuje troche z domu zebym nie byla sama, a jak mlody sie wyspi zawiezie nas do moich rodzicow a sam podskoczy w tym czasie jeszcze do biura... tak sie ciesze. Tak bardzo boli mnie glowa ze zaraz zeswiruje. A mlody lubi do dziadkow, tylko z nimi chce sie wtedy bawic, dla mnie to troche odpoczynku.
    Krystyna damy jakos rade. Mi sie wczoraj chcialo cokolwiek zrobic z tego co musze. Dobry I raz na 2 tygodnie. Kuruj sie to I sily moze wroca :-)

Krystyna lubi tę wiadomość

• vitoria Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleAleksandra wrote:
    Dziś kamień mi spadł z serca, Dziewczyny. ZUS wspaniałomyślnie uznał że moja praca miała jednak sens i oddali mi kasę. Teraz już będą płacić regularnie także można rodzić Frania, będzie za co żyć.
    Bardzo sie ciesze ze sprawa sie rozwiazala I ze mozesz juz byc spokojniejsza. Dzialan zusu nie bede lepiej komentowac.

AleAleksandra lubi tę wiadomość

• paulka86 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zachciało mi się sprzątania to teraz mam brzuch jak kamień, macica się stawia i do tego ból krzyża.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie zakupiłyście albo polecacie kremy na odparzenia?

‹‹ 485 486 487 488 489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ