X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Ja chodzę dziś na strasznym fochu. Maz pojechal do roboty bo mu szkoda było brać nż a ja sama z chorym dzieckiem. Ma od 2.dni gorączkę pod 40 stopni i ciągle płacze żeby go nosić. Macie mam non stop jak kamień od wczoraj no ale trzeba dzieckiem się zająć to nie mam wyboru.

Bebag ja nie udziwnień, kosze mojzeszowe itp starczaja na krótko. Ja dziecko kładę albo na rozłożone kanapie i zabezpieczam brzegi, albo na podłodze na macie/rozku. Noworodki nie są ruchliwe a potem najlepiej kupić lozeczko turystyczne żeby spełniało role kojca ;) u nas się genialnie sprawdziło.

Co do zabawek, polecam wszystkim pałąk z Ikei LEKA: http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/70108177/
    Najlepsza zabawka ever, mój mały bawił się ją od 5 tyg życia do 9mc ;) znajomi mają podobne odczucia ze jest rewelacyjna.
    Wspolczuje maluszkowi goraczki a tobie braku pomocy... rozumiem jak ci ciezko, choc moj maly tylko zakatarzony. Czasem naprawde ciezko jest poradzic sobie samemu I fajnie gdy maz to dostrzega..

Ja dzis mam bardziej lajtowy dzien przez to ktg, maz wrocil z pracy juz o 10.30 na 11.30 bylismy na ktg I zeszlo do 13 prawie. Jak wrocilismy do domu to juz zostalo tylko dac malemu zupki, posadzic przy inhalacjach, poczytac ksiazeczke I polozyc na drzemke. Czuje sie jakbym od rana miala troche relaksu :-) maz wrocil do pracy ale maly spi, relax...

• Fryzia33 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsjanka2 wrote:
    aha :)) Ja wlasnie raz rodziłam w Madurowiczu i teraz też biorę pod uwagę ten szpital ze względu na te komplikacje... W medeorze raczej nie mialabym szans się dostać.. :)
    Marsjanka2 też właśnie chcę rodzic w Madurowiczu tylko ja mam do pokonania 70 km ale mam nadzieję że zdążę

relgi09kiihpljzd.png
    relgi09kvref0kv4.png
    relgi09kfizn0g38.png
  • Fryzia33 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Matce Polce rodziłam córkę, mimo że wiedzieli że jest duża bo 4460 a ja wąska w biodrach to kazali rodzic naturalnie. Doszłam do pełnego rozwarcia, dobrze że dali mi znieczulenie to nie wycierpialam się. Dopiero jak córce zaczęło spadać tętno to podjęli decyzję o cc.

relgi09kiihpljzd.png
    relgi09kvref0kv4.png
    relgi09kfizn0g38.png
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsjanka2 wrote:
    ja jezdzilam po domu wozkiem :) ale mieszkam w domku jednorodzinnym wiec mamy sporo miejsca
    mialam tez pozyczoną kołyskę która stała w salonie... ale jednak nie używałam jej zbyt często... :)

ja tak samo u góry w domu mam łózeczko w sypialni a na dole będzie wózek, obie córy tak usypiałam i bardzo chwalę sobie ta metode, śmieje się że mogę sobie spacerki urzadzać w domu bo mam salon, kuchnie i korytarz otwarty, więc bedzie swobodna ruchu:)

cały parter mam w płytkach, więc śmiało mogę wózkiem wjechać nawet po spacerze do salonu jak by dziecie spało:)

wózek jest świetnym "usypiaczem"

Marsjanka2, bebag lubią tę wiadomość

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • Marsjanka2 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fryzia33 wrote:
    Marsjanka2 też właśnie chcę rodzic w Madurowiczu tylko ja mam do pokonania 70 km ale mam nadzieję że zdążę

ojejku! podziwiam odwagę hehe :)) jezeli bede miala planowane cc ciut wcześniej moooze sie spotkamy na oddziale :p

Fryzia33 lubi tę wiadomość

04f963f7bc.png

Wysłany: 19 stycznia 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fryzia33 wrote:
    W Matce Polce rodziłam córkę, mimo że wiedzieli że jest duża bo 4460 a ja wąska w biodrach to kazali rodzic naturalnie. Doszłam do pełnego rozwarcia, dobrze że dali mi znieczulenie to nie wycierpialam się. Dopiero jak córce zaczęło spadać tętno to podjęli decyzję o cc.

Bardzo współczuję... ! Kolezanka w ciazy blizniaczej tez lezala w matce polce juz przed terminem porodu i tak dlugo odkladali termin cięcia az jednemu maluszkowi tez wlasnie tetno zaczelo ginac i wtedy cc na wariackich papierach...

04f963f7bc.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa a ten pałąk z ikei to jest coś a'la karuzelka nad łóżeczko czy żeby to na podłodze postawić?

• vitoria Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fryzia będziesz miała okazję część porodu przeżyć w aucie :) może do szpitala dojedziesz akurat na pełnym rozwarciu :D

Fryzia33 lubi tę wiadomość

• bebag Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się przekonana do pomysłu z wózkiem - wprawdzie mieszkanie mam nieduże, ale korytarz długi ;) A wykorzystanie wózka jako usypiacza będzie ekonomiczne i finansowo i przestrzennie :)

Marsjanka2 lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 19 stycznia 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fryzia33 wrote:

a tez jestes z Lodzi?? bedziesz teraz rodzila w ktoryms z łódzkich szpitali?:)

04f963f7bc.png
  • Fryzia33 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsjanka2 wrote:
    a tez jestes z Lodzi?? bedziesz teraz rodzila w ktoryms z łódzkich szpitali?:)
    Nie ja jestem od Basenów Termalnych jeśli coś Ci to mówi ale chcę rodzic w Madurowiczu, w Leczycy mam swój szpital rejonowy ale tutaj nie chce no chyba że nie zdążę. Zresztą zobaczę co w poniedziałek powie mi mój lekarz po zdjeciu pessara, może zrobi masaż i już zostanę w łodzi

relgi09kiihpljzd.png
    relgi09kvref0kv4.png
    relgi09kfizn0g38.png

Wysłany: 19 stycznia 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baseny termalne kojarzą mi sie tylko z Uniejowem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 17:34

04f963f7bc.png
  • Fryzia33 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie mieszkam blisko Uniejowa także trochę kilometrów mam do pokonania.
    Siostra męża rodziła w listopadzie w Madurowiczu i bardzo sobie chwali, dlatego jak tylko zdążę to też chcę tam rodzić

Marsjanka2 lubi tę wiadomość

relgi09kiihpljzd.png
    relgi09kvref0kv4.png
    relgi09kfizn0g38.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vitoria wrote:
    Nieukowa a ten pałąk z ikei to jest coś a'la karuzelka nad łóżeczko czy żeby to na podłodze postawić?

To jest nieruchome z wiszący zabawkami i z boków ma kółeczka do kręcenia- także nie karuzela. Można włożyć do łóżeczka albo postawić na podłodze.

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Papcia Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja od 15-tej mam skurcze niezbyt bolesne co 10-40 minut (najczęściej ok. 20 min.), w pierwszej ciąży jak mi się zaczęły to od razu były boleśniejsze, co 10 min jak w zegarku, a później coraz krótsze przerwy... i tak się zastanawiam czy mam się bać :D zrobię test wannowy to się okaże ;)jakby coś trzymajcie kciuki, ale mam nadzieję, że to jeszcze nie dzisiaj :P

Fiolk@, AleAleksandra, Nieukowa, Fryzia33, zbikowa, karolina1488, Marsjanka2, bebag, Czarnaa94, Mila123 lubią tę wiadomość

pc288d2.png

ojxedf9h1wtfir6q.png
  • Krystyna Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papcia no to będę trzymać kciuki, a Ty nas informuj co i jak.
    A co to jest ten test :)?

Papcia lubi tę wiadomość

• Papcia Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się weźmie kąpiel w wannie i skurcze się nie "wyciszą" to można się spodziewać, że poród się zaczyna, a jeśli się wyciszą to były tylko straszaki ;) tak nam na SR mówili i z synem się sprawdziło, skurcze się nie wyciszyły, a ja następnego dnia urodziłam :P

Krystyna lubi tę wiadomość

pc288d2.png

ojxedf9h1wtfir6q.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    To jest nieruchome z wiszący zabawkami i z boków ma kółeczka do kręcenia- także nie karuzela. Można włożyć do łóżeczka albo postawić na podłodze.
    Przed chwilą dostrzegłam że na tej stronie było zdjęcie... mózg mnie opuścił skoro wcześniej nie widziałam.
    Dzięki za wyjaśnienie :)

• AleAleksandra Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papcia, kciuki trzymam mocno. :) Daj znać jak się się sytuacja rozwinie. :)
    U mnie faktycznie nie mógł być to czop, tak jak mówiłyście. Już nie puchnę tak bardzo i generalnie wszystko spoko, skurcze pojedyncze i to te Braxtona-Hicksa zdaje się, gdyż nie są bolesne, tylko brzuch się napina. Także są duże szanse, że Franio wytrzyma do terminu. :)

zbikowa, Papcia lubią tę wiadomość

125e5056ef.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo papcia daj znać jak tam po teście wannowym :D

Ja jestem z siebie mega hiper dumna, wczoraj przyszedł tym cholernym kurierem pojemnik pod łóżeczko, byłam taka skonana że nawet nie rozpakowałam paczki aż do dzisiejszego poranka, a teraz na wieczór wzięłam się i poukładałam tam rzeczy które będą nam potrzebne później, dzięki czemu odgruzowałam trochę łóżeczko :D pojemnik wygląda przyjemnie, zajmuje prawie całą powierzchnię pod łóżeczkiem.
    Jeszcze jedna robota mi wisi, muszę spakować 2 kartony ubrań starszaka, ofoliować, podpisać i nakazać zniesienie do piwnicy, bo te rozbebeszone kartony też zajmują strefę Jasia. Nie mogę uwierzyć, ale synek przez miesiąc urósł nam blisko 5cm :O

‹‹ 483 484 485 486 487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ