X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jest tu ktoś komu się brzuch nie napina czy tylko ja jestem takim egzemplarzem?

• Marsjanka2 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi niestety napina się i to bardzo często... niby bezboleśnie ale czuje eielki głaz i trzyma mnie. Pytałam lekarza to mówił że tak może być ale zeby tegonie bagatelizowac jak zbyt mocno sie rozkreca te twardnienia...

04f963f7bc.png
  • sandra_zog Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sie brzuch stawiał juz w 28 tygodniu przez co zostałam skazana na luteine którą potem odstawiłam, teraz tez mi sie zdarza ale nie za czesto, najbardziej jednak gdy mam parcie na toalete.

eiktyx8d41ciyrnj.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Papcia dawaj nam tu znać szybko czy poszłaś spać czy może jesteś na porodówce :D

AleAleksandra, zbikowa lubią tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Papcia Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie w domu, chociaż skurcze mam nadal po kąpieli... ;) zobaczymy jak się to będzie rozwijać, póki co bez zmian, tak co ok. 20 min.

pc288d2.png

ojxedf9h1wtfir6q.png
  • Mila123 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki Papcia czekamy na wiadomosci.
    Moj maly od niedzieli do wczoraj goraczkowal do tego kaszel katar bol gardla i brzucha masakra nie dosc ze mam problemy ze spaniem to teraz jak zombie chodze ale serce mi sie kraje jak patrze na synka w poniedzialek bylismy u naszego pediatry wypisal leki ktore niestety znacznej poprawy nie daly dzis na szczescie goraczki nie bylo ale reszta objawow zostala dzwonilam do pediatry i zlecil nam morfologie crp i mykoplazme z krwi zrobic i w sobote wizyta i usg pluc oby wszystko bylo wporzadku z tego wszystkiego coraz czesciej mi brzuch twardnieje i czuje coraz mocniejsze i czestsze uciski na pecherz we wtorek wizyta zobaczymy jak tam maluszek. Musimy sie wszyscy dobrze dokurowac przed porodem...

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • Mila123 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co sadzicie lepiej zakupic lezaczek-bujaczek czy hustaweczke taka dla niemowlat bo nie moge sie zdecydowac

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżaczek ;-) Ja miałam to i to i huśtawka się nie sprawdziła. Syn leżał w niej może 3 razy a leżaczek w użyciu ciągle.

Papcia trzymam kciuki ;-)

Moje dziecko dzisiaj chce przez pępek chyba wyskoczyć tak się tłucze w brzuchu. Aż cała obolała jestem :/

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Krystyna Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papcia to będę zaglądała w nocy i czekam na cd :)

Ja też jestem za leżaczkiem. Mila mnie też choróbsko dopadło, niby przeziębienie a jak nic nie można brać to daje w kość, zdrówka życzę.

Mila123 lubi tę wiadomość

• AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papcia trzymam kciuki :-) informuj co i jak.

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Mila123 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez zycze zdrowka. I mam pytanko czy wasze dzieci w brzuszkach tez maja czkawke?

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • Marsjanka2 Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila123 wrote:
    Ja rowniez zycze zdrowka. I mam pytanko czy wasze dzieci w brzuszkach tez maja czkawke?
    tak moja córcia ma czkawke i to bardzo często :)

04f963f7bc.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo Papcia czekamy na info. Mila moja ma bardzo czesto czkawke. Pierwsza corka w brzuchu tez miala czesto po porodzie przez.jakis czas czesto sie pojawiala.

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pytalam o takie pulsowanie po lewej stronie nisko i myslalam ze to czkawka bo tak wyczytalam na necie. A gin mowi ze czuc przepływy, tętno w jakies zyle czy prpowinie. Juz nie pamiętam ale mówiła ze to b.dobrze ;-)

Papcia- czekam na info :-)
    Nie wiem jak takie skurcze wyglądają?
    Mnie corazc częściej boli ale jak na okres :/

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała ma BARDZO czesto czkawke i to taką konkretną, nawet w nocy jak wode piję to po chwili córcia ma czkawke, tyle ze ja po wypiciu chcialabym.iść.spac natomiast moj..brzuszkowy lokator niekoniecznie:) bo ugaszeniu pragnienia i po dlugiej czkawce przychodzi chęć na zabawę;)

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • Papcia Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już daję znać! Dziewczyny, to prawdopodobnie jednak fałszywy alarm. Jakoś tak mi się wydawało, że za słabe te skurcze, jak sobie przypominałam poprzednie porodowe... U mnie teraz to takie napinanie brzucha i promieniowanie do pleców, ale w poprzedniej ciąży miałam na początku właśnie bardzo silne "miesiączkowe".

A więc tak - wzięłam tę kąpiel, moczyłam się chyba ze 20 min w wodzie, podczas niej miałam skurcz, po wyjściu jeszcze 2 co 20 min, tak jak Wam pisałam, dlatego poprosiłam M, żeby mnie ogolił. Później położyliśmy się jeszcze do łóżka, no i zasnęłam po chwili (przed pierwszym porodem jeszcze nie miałam regularnych skurczy, a już nie mogłam zasnąć, bo czułam taki niepokój, jakoś wiedziałam, że się rozkręca, a teraz normalnie poszłam spać). Spałam do 3, wstałam siku, już nic się nie działo i spałam do 7 ;)

Aż mi głupio, że narobiłam zamieszania i nie rozpoznałam, że to nie ten moment, chociaż już raz rodziłam xD

Mila - zdrówka dla synka, Kurujcie się! My korzystaliśmy z leżaczka, ale najczęściej w użyciu była mata edukacyjna, co do huśtawki się nie wypowiem, bo nie mieliśmy i nie zamierzam kupować :)

Agatka, dokładnie, u nas po porodzie też była dość często czkawka u synka, oczywiście teściowa doszukiwała się jakiejś choroby, a to normalne ;)

Krystyna, bebag lubią tę wiadomość

pc288d2.png

ojxedf9h1wtfir6q.png
  • Krystyna Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też czkawka pojawia się bardzo często i nieokreślonych porach :)

Papcia jak tam sytuacja?

• AleAleksandra Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papcia, fajnie, że Kalinka jednak jeszcze chwilkę posiedzi w brzuszku.
    Nieukowa, Mila zdrówka dla Waszych synków. Jak tam się dziś czują? Choróbska trochę odpuszczają?
    Co do czkawki to mój synek też często i długo czka (po 10-15 minut) i tylko raz zdarzyło się że trwało to krócej kiedy moja mama niechcący mnie przestraszyła. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 08:18

Papcia lubi tę wiadomość

125e5056ef.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papcia, nie ma co się przejmować, że to tylko fałszywy alarm, pewnie wielu z nas to się zdarzy :)

‹‹ 484 485 486 487 488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ