X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jest tu ktoś komu się brzuch nie napina czy tylko ja jestem takim egzemplarzem?

• Marsjanka2 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi niestety napina się i to bardzo często... niby bezboleśnie ale czuje eielki głaz i trzyma mnie. Pytałam lekarza to mówił że tak może być ale zeby tegonie bagatelizowac jak zbyt mocno sie rozkreca te twardnienia...

04f963f7bc.png
  • sandra_zog Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sie brzuch stawiał juz w 28 tygodniu przez co zostałam skazana na luteine którą potem odstawiłam, teraz tez mi sie zdarza ale nie za czesto, najbardziej jednak gdy mam parcie na toalete.

eiktyx8d41ciyrnj.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Papcia dawaj nam tu znać szybko czy poszłaś spać czy może jesteś na porodówce :D

AleAleksandra, zbikowa lubią tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Papcia Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie w domu, chociaż skurcze mam nadal po kąpieli... ;) zobaczymy jak się to będzie rozwijać, póki co bez zmian, tak co ok. 20 min.

pc288d2.png

ojxedf9h1wtfir6q.png
  • Mila123 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki Papcia czekamy na wiadomosci.
    Moj maly od niedzieli do wczoraj goraczkowal do tego kaszel katar bol gardla i brzucha masakra nie dosc ze mam problemy ze spaniem to teraz jak zombie chodze ale serce mi sie kraje jak patrze na synka w poniedzialek bylismy u naszego pediatry wypisal leki ktore niestety znacznej poprawy nie daly dzis na szczescie goraczki nie bylo ale reszta objawow zostala dzwonilam do pediatry i zlecil nam morfologie crp i mykoplazme z krwi zrobic i w sobote wizyta i usg pluc oby wszystko bylo wporzadku z tego wszystkiego coraz czesciej mi brzuch twardnieje i czuje coraz mocniejsze i czestsze uciski na pecherz we wtorek wizyta zobaczymy jak tam maluszek. Musimy sie wszyscy dobrze dokurowac przed porodem...

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • Mila123 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co sadzicie lepiej zakupic lezaczek-bujaczek czy hustaweczke taka dla niemowlat bo nie moge sie zdecydowac

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżaczek ;-) Ja miałam to i to i huśtawka się nie sprawdziła. Syn leżał w niej może 3 razy a leżaczek w użyciu ciągle.

Papcia trzymam kciuki ;-)

Moje dziecko dzisiaj chce przez pępek chyba wyskoczyć tak się tłucze w brzuchu. Aż cała obolała jestem :/

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Krystyna Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papcia to będę zaglądała w nocy i czekam na cd :)

Ja też jestem za leżaczkiem. Mila mnie też choróbsko dopadło, niby przeziębienie a jak nic nie można brać to daje w kość, zdrówka życzę.

Mila123 lubi tę wiadomość

• AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papcia trzymam kciuki :-) informuj co i jak.

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Mila123 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez zycze zdrowka. I mam pytanko czy wasze dzieci w brzuszkach tez maja czkawke?

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • Marsjanka2 Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila123 wrote:
    Ja rowniez zycze zdrowka. I mam pytanko czy wasze dzieci w brzuszkach tez maja czkawke?
    tak moja córcia ma czkawke i to bardzo często :)

04f963f7bc.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo Papcia czekamy na info. Mila moja ma bardzo czesto czkawke. Pierwsza corka w brzuchu tez miala czesto po porodzie przez.jakis czas czesto sie pojawiala.

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pytalam o takie pulsowanie po lewej stronie nisko i myslalam ze to czkawka bo tak wyczytalam na necie. A gin mowi ze czuc przepływy, tętno w jakies zyle czy prpowinie. Juz nie pamiętam ale mówiła ze to b.dobrze ;-)

Papcia- czekam na info :-)
    Nie wiem jak takie skurcze wyglądają?
    Mnie corazc częściej boli ale jak na okres :/

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała ma BARDZO czesto czkawke i to taką konkretną, nawet w nocy jak wode piję to po chwili córcia ma czkawke, tyle ze ja po wypiciu chcialabym.iść.spac natomiast moj..brzuszkowy lokator niekoniecznie:) bo ugaszeniu pragnienia i po dlugiej czkawce przychodzi chęć na zabawę;)

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • Papcia Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już daję znać! Dziewczyny, to prawdopodobnie jednak fałszywy alarm. Jakoś tak mi się wydawało, że za słabe te skurcze, jak sobie przypominałam poprzednie porodowe... U mnie teraz to takie napinanie brzucha i promieniowanie do pleców, ale w poprzedniej ciąży miałam na początku właśnie bardzo silne "miesiączkowe".

A więc tak - wzięłam tę kąpiel, moczyłam się chyba ze 20 min w wodzie, podczas niej miałam skurcz, po wyjściu jeszcze 2 co 20 min, tak jak Wam pisałam, dlatego poprosiłam M, żeby mnie ogolił. Później położyliśmy się jeszcze do łóżka, no i zasnęłam po chwili (przed pierwszym porodem jeszcze nie miałam regularnych skurczy, a już nie mogłam zasnąć, bo czułam taki niepokój, jakoś wiedziałam, że się rozkręca, a teraz normalnie poszłam spać). Spałam do 3, wstałam siku, już nic się nie działo i spałam do 7 ;)

Aż mi głupio, że narobiłam zamieszania i nie rozpoznałam, że to nie ten moment, chociaż już raz rodziłam xD

Mila - zdrówka dla synka, Kurujcie się! My korzystaliśmy z leżaczka, ale najczęściej w użyciu była mata edukacyjna, co do huśtawki się nie wypowiem, bo nie mieliśmy i nie zamierzam kupować :)

Agatka, dokładnie, u nas po porodzie też była dość często czkawka u synka, oczywiście teściowa doszukiwała się jakiejś choroby, a to normalne ;)

Krystyna, bebag lubią tę wiadomość

pc288d2.png

ojxedf9h1wtfir6q.png
  • Krystyna Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też czkawka pojawia się bardzo często i nieokreślonych porach :)

Papcia jak tam sytuacja?

• AleAleksandra Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papcia, fajnie, że Kalinka jednak jeszcze chwilkę posiedzi w brzuszku.
    Nieukowa, Mila zdrówka dla Waszych synków. Jak tam się dziś czują? Choróbska trochę odpuszczają?
    Co do czkawki to mój synek też często i długo czka (po 10-15 minut) i tylko raz zdarzyło się że trwało to krócej kiedy moja mama niechcący mnie przestraszyła. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 08:18

Papcia lubi tę wiadomość

125e5056ef.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papcia, nie ma co się przejmować, że to tylko fałszywy alarm, pewnie wielu z nas to się zdarzy :)

‹‹ 484 485 486 487 488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ