Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Infinity888 lekarz powinien zrobić usg na pierwszej wizycie, żeby zobaczyć czy dobrze umiejscowiony jest pęcherzyk. Ja w poprzedniej ciąży byłam w 5 tyg na pierwszej wizycie. Teraz będę szła na początku 6 tyg.
-
Cześć dziewczyny dołączam i ja jeśli mozna . W dzień mamy ujrzałam 2 krechy, dziś zrobiłam 3 testy i dalej kreski są , chce jeszcze powtórzyć w niedziele żeby zobaczyć czy kreska będzie ciemniejsza. Dalej oswajam się z mysla o dziecku , to jest moje nr 2. Jeszcze nie jestem Umówiona do żadnego lekarza ani nic takiego . Dopiero musze wszystko ogarnąć . Nudnych ciaz życzę .
jestemhela, Tygrysek, lilou, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
infinity888 wrote:Mam wyniki chyba dziś mało ludzi oblegało laboratorium:
27dc (25.05.16r)-433
29dc (27.05.16r)- 1285,40
Belly pokazuje, że w normie przyrost o 190%. I... nie wiem co robić dalej.. sprawdzać jeszcze za 48h? czy już nie ma sensu? 14.06 Mam zaplanowaną wizytę u ginekolog czy to ok?
Beta jak na bliźniaki super
U mnie w klinice mówią, że jak robić betę to dwa razy bo tak naprawdę nie liczą się jakoś bardzo wartości bo każda z nas będzie miała inne a najważniejsze są przyrosty. Jeśli prawidłowo rośnie to jest ok. A jeśli chodzi o wizytę to ponoć ok miesiąc od owulacji, tak mi przynajmniej mówiła położna z kliniki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 09:34
Suomi lubi tę wiadomość
-
Ojej to się załapie na 500+
Biorę Femibion Natal 1 z jakims specjalnym kwasem foliowym, magnez
i zastanawiam sie czy moge brać tran? Mam w domu tran Biomarine 1140 tylko tam jest tez wit.A i nie wiem czy można brać bo nie chce jej przekroczyć bo wiem, ze za duzo źle wpływa na płód.
A Wy co bierzecie?Tygrysek lubi tę wiadomość
Beta HCG
25.05-433
27.05-1285 -
Ja też biorę femibion tam faktycznie jest metylowa forma kwasu foliowego i jest on lepiej wchłanialny niż inne formy. Wiem ponieważ a trakcie badań wyszła mi mutacja która utrudnia wchłanianie zwykłego kwasu no i zalecili właśnie femibion. Do tego biorę magnez i olej lniany w kapsułkach. W sumie to biomarine też brałam i też się zastanawiam jak teraz.
-
jestemhela wrote:Tylko kwas foliowy, zamierzam dziś kupić femibion i od jutra brać.
A poza tym to lubię owocki i warzywa bardzo więc zdrowa Ze mnie babka raczej:) swoją drogą ile macie lat? Ja 26jestemhela lubi tę wiadomość
-
To przy Was to stara d...a 33 już skończyłam, ale ponoć na tyle nie wyglądam pani w biedronce na kasie w zeszłym roku kazała mi pokazać dowód jak kupowałam alkohol na imprezę a że nie miałam to był problem ale w końcu pokazałam obrączkę z datą ślubu i łaskawie się zgodziła sprzedać. Ludzie w kolejce mieli niezłą radochę .
Katarzyna.G, jestemhela, Tygrysek lubią tę wiadomość
-
Lutówki! Czekałam na Was bardzo bardzo
W lutym tego roku na świat przyszła moja córeczka, ten miesiąc na zawsze pozostanie wyjątkowy
Na wstępie Wam gratuluję..
i życzę Wam spokojnych ciąż, cudownych porodów - tak, może być mój był cudowny i chciałabym to powtórzyć.
Przeżywajcie okres ciąży świadomie i cieszcie się każdym centymetrem brzuszka, każdym kopniaczkiem... za tym naprawdę się tęskni... Wspaniały okres przed Wami!
Dużo zdrówka dla Was i waszych maleństw :*
Tygrysek, jestemhela, cinnamon cookie lubią tę wiadomość