Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Anaaa Ty miałaś betę 401 ostatnio?
Również się denerwuję ale trzeba się wziąć w garść!!
Nie mamy wpływu na zły podział komórek, lepiej, że organizm już na początku sam odrzuca niż aby miałoby się coś stać pod koniec ciąży.
Będzie dobrze!
A który to dzień u Ciebie?
u mnie to wg belly 4 tyg. i 4 dni.
-
ma nadzieję, a tak reasumując kto kiedy ma wizytę?
na jakim etapie jesteście? - robicie b-hcg?
jak się czujecie dziś?
Ja prawie się wyspałam, obudziłam się o 6:30 - głodna... i nawet trochę czułam z tego powodu mdłości ale... mam też alergie na trawy, drzewa i inne także nie wiem już z czego wynika moje złe samopoczucie. -
Hej dziewczyny. Dzisiaj mialam wizyte, jak ba ten etap ciazy to wszystko dobrze. Lekarz obliczyl mi dzien porodu identycznie jak program. nastepna wizyta za dwa tygodnie
Chcialam Wam powiedziec ze z tymi piersiami to u mnie tez roznie, raz bola, raz nie. A wlasciwie to tylko jak scisne i bola tylko po bokach wtedy. Zerp mdlosci jak narazie.Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Helu na usg widoczny pojedynczy pęcherzyk 0,61 cm w macicy.
Lekarz powiedział, że wcześnie bardzo przyszłam, że może nic nie zobaczyć. Następną wizytę mam za dwa tygodnie - powinno już bić serduszko.
Kochana, więc, jeśli nie masz plamień i nie boli brzuch to spokojnie czekaj do 6.06. -
Właśnie też pytałam o luteinę, bo chciałam żeby mi przepisał po marcowej stracie. Powiedział, że nie plamię, nie boli mnie brzuch to nie ma sensu, że trzeba dać się ciążowy rozwinąć. Gdybym zaczęła plamić to wtedy jak najbardziej.
jestemhela lubi tę wiadomość
-
Ja kochana w ogóle nie robiłam bety, bo wiem, że zdarza się tak, że beta pięknie przyrasta a później ciąża obumiera. Chociaż wierzę, że żadnej z nas to nie spotka!!! Według mnie beta nie jest żadnym wyznacznikiem. Niektórym beta przyrasta wolniej a cieszą się zdrową ciążą, a niektórym tak jak pisałam wyżej.
jestemhela lubi tę wiadomość
-
Ja bety nie robię. Zbyt wiele nerwów mnie to kosztowało w poprzednich ciążach.
Wizytę mam 3.06 mam nadzieję że będzie coś widać bo teraz w sobotę nie było jeszcze nic
Betę jak juz robicie to najlepiej powtórzyć po okolo 44 godzinach żeby sprawdzić przyrost. Jednorazowy wynik nie wiele daje.
Ostatnio mi gin nie chciala dać skierowania na betę bo stwierdziła że do robienia bety jest powód tylko wtedy gdy jest podjerzenie ciąży pozamacicznej.Katarzyna.G lubi tę wiadomość
-
Beta tak naprawdę uspokaja tylko na chwilę przy odbieraniu wyników widzimy, że przyrasta to na moment jest ulga a potem znów stres. Dlatego ja też nie jestem za tym żeby zbyt często robić, wyznacznikiem czy wszystko jest dobrze jest dopiero usg. A i to w odpowiednim czasie. Ja idę 8.06 i się zastanawiam czy aby nie za wcześnie.
-
Dla mnie tez sie wydaje że u mnie 3.06 będzie za wczesnie na wizytę ale rejestrowałam się dwa miesiące temu bo mialam pójść zrobić cytologię. Niestety do tego lekarza są tak odległe terminy więc wolę już pójść teraz niż potem czekać nie wiadomo ile. Tym bardziej że w poprzednich ciążach musialam brać leki na podtrzymanie
-
Uspokoiłyście mnie! Oby wskaźnik dobrej energii i pozytywnych myśli był na wysokim poziomie przez resztę dnia! Z natury jestem bardzo niecierpliwa. Może to czas aby popracować nad pewnymi cechami - BYĆ BARDZIEJ ZEN!
liczą się fakty a więc:
1. jestem w ciąży
2. nie dzieje się ze mną nic co świadczyłoby o tym, że jest źle.
3. muszę o siebie dbać - nie denerwować się!
5. i na koniec.... zgłębić tajniki bycia ZEN
cinnamon cookie lubi tę wiadomość