X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • mmonis Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique super że już masz synusia przy sobie mimo ciężkiego porodu. Gratulacje :). Dobrze, że się odezwałaś, bo tu my forumowo się martwiłyśmy.

U mnie zero oznak zbliżającego się porodu. Na razie się nie spieszę, bo od pięciu dni męczy mnie mega infekcja. Miałam posprzątać bo teściowa za tydzień przyjeździe, ale nie jestem w stanie nawet myśleć :(

Babydream lubi tę wiadomość

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna moj maly tez wisial na piersi notorycznie, czasem co godzine, czy poltorej, mam wrazenie ze mnostwo czasu to trwalo, w koncu nie moglam juz tego wytrzymac I wprowadzilam godzinowe karmienie co 2,5-3h, nie sprawdzilo sie :-) w koncu po jakims dlugim czasie karmienie samo sie unormowalo. Teraz juz jestem gotowa na cycanie 24/dobe :-)

Moniqe grunt ze I ty I dziecko jestescie juz bezpieczni, krocze sie wygoi, gratuluje serdecznie :*

• vitoria Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Zdrowiej szybko mmonis. Ja sie modle zeby sie gdzies nie zarazic, dzis ostatnie zakupy planowalismy zrobic, maz latal po sklepach a ja z mlodym spacerowalam na zewnatrz zeby nic nie zlapalo ani mnie ani jego. Wieczorem moze uda sie ze moi rodzice zostana z mlodym I pojedziemy mu cos wybrac z okazji narodzin braciszka. Jutro przebiore przescieradelko w lozeczku, nakryje kocykiem I bedzie czekalo. Zaraz biore sie za depilacje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 15:25

• bebag Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqe, fajnie że się odezwałaś i że wszystko jest w porządku :) Chociaż to naciskanie brzucha przez lekarza brzmi przerażająco :( No ale na szczęście wszystko skończyło się dobrze! Życzę Ci szybkiego powrotu do formy :)

Ja się dziś wyspałam bardzo, mama wczoraj przywiozła klopsiki, także gotuję do tego buraczki i zrobię puree ziemniaczane i nie mam nic do roboty! Lenimy się z mężem aż miło :) Chociaż faworki za mną chodzą, może zrobimy :D
    Coraz częściej zdarzają mi się pojedyncze, bolesne spięcia brzucha :) Myślę że moja kluska wyjdzie na świat przed terminem :) Ja bym chciała, żeby posiedziała jeszcze dwa tygodnie, a później zapraszam :D

Co do prasowania, to ja ograniczam je do minimum - prasuję tylko koszule moje i męża, no i teraz zrobiłam prasowanie ciuszków dla młodej, ale nie sądzę żebym długo wytrwała w postanowieniu prasowania jej wszystkich ciuszków :P Pozostałe części garderoby rozprasowują się na nas :D

age.png
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a słyszałyście o tym żeby upiec murzynka? Tak... takie ciasto :) ponoć na drugi dzień murowany poród :D

Asiek84 lubi tę wiadomość

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe to moje ulubione ciasto bo prosciutkie i cale czekoladowe :-)

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • AleAleksandra Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mieliśmy dziś o 12 wyjść z patologii ciąży a tu o 16.30 wczoraj odeszły mi wody i przenieśliśmy się na porodówke. Poród był bardzo męczący, najpierw nie rozszerzyła mi się szyjka, po oksytocynie ruszyło to bardzo wolno a ja musiałam leżeć pod ktg na początku więc nie mogłam się ruszyć, później nie chciały przyjść parte a jak jak już przyszły to miałam zakaz parcia bo Franio nie wstawił się w kanał rodny. Także przeboje niezłe, poród trwał 11,5h i naprawdę dużo mnie kosztował ale warto było oczywiście dla tego małego Skarbka. Franio waży 3320g i mierzy 53cm. Jesteśmy jeszcze w szpitalu ale ale jak jak dobrze pójdzie to wyjdziemy w poniedziałek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 18:22

Aguu, evs, AguŚka89, bebag, Nieukowa, karolina1488, zbikowa, Fiolk@, Marsjanka2, chloet, Mila123, Nitka_lutowa, Czarnaa94, Lilu, MamaZtrójmiasta, Krystyna, Papcia, paulka86 lubią tę wiadomość

125e5056ef.png
  • Aguu Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleAleksandra gratulacje :). Kolejny Franiu u nas na forum :)

AleAleksandra lubi tę wiadomość

l22ntv73ugrd1lo2.png

ma6nx5awrjqi9jvz.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleAleksandra gratulacje :-) kolejna rozpakowana do kolekcji :-)

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleAleksandra gratulacje :-)

Szkoda ze nie ma w sieci miejsca gdzie mozna by bezpiecznie zdjecia maluszkow ogladac.

• karolina1488 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleAleksandra ogromne gratulacje <3

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleAleksandra graulacje! a to niespodzianka :)

• Marsjanka2 Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje!!

04f963f7bc.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    Dziewczyny a słyszałyście o tym żeby upiec murzynka? Tak... takie ciasto :) ponoć na drugi dzień murowany poród :D

Nie słyszałam o tym, ale też mi się podoba, bo lubię to ciacho :D

rqkqj11.png
  • Agata.l Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra i Moniqe gratuluje:) zycze duzo sily i zdrowka po ciezkich porodach..

v1kdmjn.png
  • elukkkcha245 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje kolejniej mamie. Szybko nam idzie lutowki zaraz się wszystkie rozpakują. Życzę tylko nam wszystkim żebyśmy nie miały tak ciężkich porodów jak koleżanki.

ea895dd043.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleAleksandra gratulacje!!!

Już chyba wszystkie Franki są po tej stronie brzucha :P

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Lilu Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Aleksandra, Monique gratuluję! Szybkiego powrotu do zdrowia. :-) Teraz dużo spokoju, odpoczynku i wspólnej radości :-)

Przez to tempo w rozpakowywaniu się, mam wrażenie, że sama zaraz urodzę, mimo braku jakichkolwiek sygnałów z brzucha.

• MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleAleksandra oczywiscie gratuluję! Kolejny chłopczyk;) dziewczynki coś się ociagaja z wyjsciem;)

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • Marsjanka2 Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a podobno to dziewczynki lubią rodzić się przed terminem... :p

04f963f7bc.png
‹‹ 516 517 518 519 520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ