Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Nalazilismy sie I nic mlodemu nie kupilismy. Synek bardzo chcial zestaw maly lekarz, tylko czemu to kosztuje 80 - 120 zl...? Zal mi takiej kasy na plastikowe sluchawki I plasterek, niwiele mozna dolozyc I mialby rowerek - skala bez porownania. Pewnie stanie na ksiazeczce.
Caly tylek mnie boli. -
Dziewczyny nie znacie jakiejs stronki z poscielami dla chlopcow rozmiar 140x70 tylko to dla starszego synka a ten rozmiar jest lozeczkowy i same misie sa na poszewkach a mi chodzilo o jakichs super bohaterow dinozaury auta lub nawet jedno czy kilkukolorowe ale zeby byly fajne dla 5 latka lozka narazie mu nie zmieniam bo jest dobre takze jakbyscie mnie mialy na uwadze to bardzo dziekuje
Wszystkim mamusiom zycze zdrowka i dla dzieci oczywiscie tez wracajcie do domkow i cieszcie sie swoimi skarbamiKrystyna lubi tę wiadomość
-
AleAleksandra - gratulacje! Kolejny Franio spieszył się, żeby zobaczyć mamusię
Moja Kalinka jest bardzo niezdecydowana ;/ dzisiaj znów prawie cały dzień skurcze co 7-15 minut, niektóre takie, że mnie wpół zginało... i nadal NIC, po kąpieli się uspokoiło już mnie to naprawdę irytuje. Z drugiej strony mam jakieś głupie myśli, że może Mała jest jakoś nie tak ułożona, albo owinięta pępowiną i to blokuje akcję... Niby nie powinnam tak myśleć, ale jakoś same te myśli mi wpadają do głowy
W ramach wywoływania porodu jako rasowa masochistka umyłam wszystkie podłogi, ugotowałam obiad, zrobiłam ciasteczka brownie (to zamiast murzynka , pozmywałam po tym wszystkim i zjadłam pół ananasa (ma działanie naskurczowe, ale ponoć w ilości co najmniej 7 szt., niemniej można próbować). Mąż w ramach soboty wysprzątał łazienkę i był po tym tak wykończony, że aż musiał się położyć
Vitoria - my synkowi kupiliśmy od siostrzyczki właśnie książeczki, zamówiliśmy z księgarni internetowej i przyszły na następny dzień jedną z serii o pojazdach, których ma już kilka i jedną taką dużą do czytania w twardej oprawie "Poczytaj mi mamo".
AleAleksandra lubi tę wiadomość
-
AleAleksandra, gratulacje! Coraz więcej styczniowych maluszków
Papcia, ciasteczka brownie (z kwestii smaku) to moje przekleństwo ostatnich tygodni, piekę co chwila, bo mąż mnie napastuje, pyyyyszneeee są nie martw się, mała na pewno jest dobrze ułożona, tylko trochę niepokorna ma jeszcze czas na wyjście
A propos książeczek, wiem ze niemowlakom można pokazywać karty kontrastowe, ale chciałabym też mojej małej czytać od początku polecacie jakieś fajne, ciekawe książeczki dla dzieci? Takie, żeby mimo że maluch nie rozumie, mama mogła czytać z przyjemnością?Papcia, AleAleksandra lubią tę wiadomość
-
AleksandrA gratulacje.Ja godzine temu wyladowalam na patologi z krwawieniem jak bym okres.miala... stwierdzili ze z szyjki ale rozwarcie.Na opuszek..zostawili mnie w.celu sprawdzenia wszystkiego.
AleAleksandra lubi tę wiadomość
MATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017 -
Mmm... murzynek... Zjadłabym. Może to niezły pomysł upiec
Agatka kciuki!
U mnie wszelkie skurcze się wyciszyly. To ja czekam grzecznie do terminu, może te choroby pójdą całkiem won...
Bebag dla takiego maluszka sens książki nie ma znaczenia, ja bym czytała na glos coś spokojnego i wzbudzajacego pozytywne emocje, niekoniecznie dedykowanego małym dzieciom szybciej jakąś powieść która znam z dzieciństwa i mam dobre skojarxeniabebag, Papcia lubią tę wiadomość
-
A ja mam stresa przed jutrzejsza cesarką, czy wszystko będzie dobrze. Zawsze chcieliśmy miec trójkę dzieci, boje sie ze nie będą możliwe 3 cesarki. I chyba przez 2 lata nie można zajść w druga ciaze bo jest to niebezpieczne? Macie jakies informacje od znajomych?
Cieszę sie tylko ze cc będzie bezpieczniejsza do dziecka a to dla mnie najważniejsze:) -
czesc dziewczyny , orzepraszam ze mnie nie bylo, ale ostatnie dni byly ciezkie
przede wszystkim gratuluje wszystkim rozpakowanym mamusiom!! zdrowka dla Was i maluszkow
u mnie kiepsko, pare dni temu tak z ciekawosci zmierzylam cisnienie ,okazalo sie ze jest podwyzszone, mimo ze najwiecej skakalo do 150/90, ale jednak kazano zrobic mi wyniki moczu, okazalo sie, ze jest bialko, no i tez zaczelam puchnac, w ciagu paru dni na wadze mam +3kg dostalam skierowanie do szpitala, od jutra na oddziale.. cala ciaza ksiazkowo i pod koniec takie cos. mam nadzieje, ze cos z ttm zrobia, do terminu jeszcze troche czasu, bo jestem prawie w 37tc -
Babydream wrote:A ja mam stresa przed jutrzejsza cesarką, czy wszystko będzie dobrze. Zawsze chcieliśmy miec trójkę dzieci, boje sie ze nie będą możliwe 3 cesarki. I chyba przez 2 lata nie można zajść w druga ciaze bo jest to niebezpieczne? Macie jakies informacje od znajomych?
Cieszę sie tylko ze cc będzie bezpieczniejsza do dziecka a to dla mnie najważniejsze:)
Normalne ze sie stresujesz kazda by miala wielkiego stresa, jednak postaraj sie zrobic dzis cos dla siebie zrelaksuj sie totalnie bo to ostatni dzien masz dla siebie
Ja teraz lezalam na patologi ciazy z dziewczyna ktora miala wlasnie 3 cesarke jedni dziecko ma 5 drugie 2 latka i teraz sie kolejne urodzilo i wszystko ok. Ale to juz koniec bo kolejna cesarka to byloby ryzyko tak jej powiedzieli. Takze spokojnie wszystko przed Toba. 3mam kciuki za jutrzejszy Twoj dzien badz dzielna:)
-
Sabi ja to samo przechodziłam w tym tygodniu. Tylko ciśnienie jeszcze wyzsze. Potrzymali mnie dwa dni na oddziale, dostałam leki i do domu. Też myślałam że będą chcieli mnie zatrzymać, ale odesłali. teraz znowu mi ciśnienie skacze, nie wiem czy nie będę musiała wrócić do szpitala, a to już się pewnie skończy porodem. Tak czy inaczej trzymam kciuki, żeby leki podziały.
Babydream trzymam kciuki żeby wszystko sprawnie i gładko poszło, powodzenia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 11:57
-
Wlasnie nastawiam sie na to, ze poobserwuja mnie max 3 dni i wypuszcza, zwlaszcza ,ze teraz cisnienie utrzymuje sie troszke ponizej 140/90, jak troche polazilam po domu i posprzatalam, wiadomo zmachalam sie, wtedy skoczylo.. No, ale wedlug lekarza, ktory mnie prowadzi, skoro cala ciaze mialam idealnie 120/70, a teraz wychodza takie objawy, trzeba sie polozyc na ten oddzial.. zobaczymy co z tego wyniknie