X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Justi30 Debiutantka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Wszystkie Lutowe Mamusie :)

Podczytuje Was od 1 strony :) Zastanawiam się czy czasami do Was nie dołączę, ale to okaże się w poniedziałek gdy zrobię test.

Moja historia jest dość banalna.. Ot zawiodło zabezpieczenie, a żeby było śmieszniej w 6 dniu cyklu. Cykle po odstawieniu anty mam 26 średnio, z 2 trafiły się dzień krótsze. Naczytałam się,że jest mase ciąż z takiego seksu nawet przy 28 dniowych cyklach więc zwątpiłam :P

Mam już 3 chłopców w domu w wieku 11 lat, 8 lat i 3 lata.

Jedyne co się w tym cyklu różni od poprzedniego to to ,że zawsze przed okresem miałam sucho, brzuch bolał dopiero w dzień miesiączki i wysypywało mnie na brodzie

W tym cyklu boli mnie brzuch,jajniki,krzyż w sumie od dni płodnych codziennie.. Ale nie jest to ciągły ból. Boli troszkę, przestaje ,później znowu itp. Czasami nic nie boli. Przyplątała się 2 dniowa niby infekcja TAM na dole , po czym przeszła, Sluz cały czas jest.. raz więcej,raz mniej , raz biały raz prawie przeżroczysty. Piersi wydają mi się większe,ale nie bolą. Chyba że przycisnę, przed wczoraj męczyłam się cały dzień ze zgagą, mam delikatnie zasinione wargi sromowe, zero pryszczy na brodzie

No ogólnie jest inaczej niż co miesiąc. Chyba już nawet przywykłam do myśli o ciążyna tyle ,że będzie mi przykro jak się miesiączka przywlecze :) Z jednej strony sobie tłumacze że to nie możliwe żebym zaszła, z drugiej mam przeczucie ,że jednak coś będzie ( nie wiem na ile to przeczucie na ile wmawianie sobie)

Wczoraj był 23 dzień cyklu,zrobiłam test..pojawił się cień widoczny gołym okiem ale dopiero po spooorym czasie.. Więc nie liczy się. Pewnie za szybko zrobiłam test. Kolejny zrobię w niedzielę 26 dzień cyklu. Myślicie że ten wczorajszy zrobiłam za szybko? ten w niedzielę powinien już pokazać prawde??

Póki co targają mną naprawdę sprzeczne uczucia. Z jednej strony chcę, z drugiej nie...Masakra jakaś :P

Przepraszam,że aż tak się rozpisałam :)

SAMYCH SZCZĘŚLIWYCH ROZWIĄZAŃ WAM ŻYCZĘ :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 08:18

derii84, Agula82 lubią tę wiadomość

• kusiczka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ześć dziewczyny! witam się niesmiało z pozytywnym testem (sikaczem), termin wedlug ovu na 18 lutego ;-) jutro biegnę na betę a pon sprawdzić przyrost :) tak sie cieszę, że mogę tu dołączyć! rośnijcie zdrowo i trzymam kciuki za każdą z osobna i wszystkie razem ;)

Malwa30, Helmi, Katjaa, jestemhela, Czarnaa94, derii84, sandrula, Agula82, gosia86 lubią tę wiadomość

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • Malwa30 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja także w alab -lecz podają zwyczajnie wyniki :)

xnw4krntb6zbdc82.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm to nieco dziwne, myślałam, że skro ALAB jest tak sieciówką, to mają jednakowe normy, a tu zonk :P

Miałam jeszcze jeden test w domu i na niego sobie nasikałam tym razem rano jak pisze w ulotce a nie w południe jak to ja :P

No kreseczka jest ładna, trochę jaśniejsza od kontrolnej, @ powinna być 6 dni temu ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super widze, że nasze grono się powiększa :) to wspaniale :)

Ja zaczynam się szykować do pierwszej wizyty :) mam dziś o 11 :)
    i wiadomo jak to przed pierwsza wizyta stres niestety jest, ale musi być w porządeczku :)

Jak u Was samopoczucie przyszłe mamusie? :D

kusiczka, derii84, sandrula lubią tę wiadomość

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Malwa30 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jakoś dziwnie :) mam dużżooo siły-mam nadzieje że nie dopadną mnie mdłości-bo tego się boję . Na wizytę umówię się na koniec czerwca chyba-myslę czy to nie za późno ? koło 7/8 tygodnia :)

xnw4krntb6zbdc82.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a różnie dziewczyny chodzą, dużo idzie już w 6 bo wtedy serduszko już widać :)
    ja ide już teraz ponieważ miałam malutkie plamienie we wtorek i chce się dowiedzieć czy mam coś brać a poza tym u nas w pracy nie mogą pracować kobiety w ciązy, praca jest mega ciężka więc idę od razu na zwolnienie :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a własnie jak pozostałe dziewczyny, pracujecie dalej?

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • kusiczka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ide w 7/8 tyg, zeby od razu lekarz zalozyl karte ciazy ;) ale najpierw beta!

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa30 wrote:
    u mnie jakoś dziwnie :) mam dużżooo siły-mam nadzieje że nie dopadną mnie mdłości-bo tego się boję . Na wizytę umówię się na koniec czerwca chyba-myslę czy to nie za późno ? koło 7/8 tygodnia :)

Ja.tez.ide koncem.czerwca :)

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kusiczka wrote:
    ja ide w 7/8 tyg, zeby od razu lekarz zalozyl karte ciazy ;) ale najpierw beta!

Oo.masz termin.moich urodzin ;)

kusiczka lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• paulka86 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:
    Ja mam zaswiadczenie o ciazy znajac zycie kierownik poprosi o L 4. Choc teraz urlopy wiec zobaczymy. Ja bym popracowala ale maluszek najwazniejszy.

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi u mnie wczoraj jeszcze nie było widać serduszka, ciąża na usg młodsza, może za tydzień już będzie :)

Co do pracy to ja chyba też zwolnienie, bo pracuję 10godzin dziennie i nie zmienią specjalnie dla mnie godzin pracy bo jestem sama na stanowisku...

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:

Ja mam zamiar pracować najdłużej ile będę mogła. ;)

Posti77 lubi tę wiadomość

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
  • kusiczka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem na macierzynskim do konca czerwca :D

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to i ja się dopisuje bardzo ostrożnie do lutego. Ostatni @ 27 kwietnia, termin z kalendarzyków wypada mi na 1 lutego. Moja historia jest dość skomplikowana bo zdążyłam już 3 razy poronić (ostatnio w lutym tego roku). O ciąży wiem od 31 maja troche plamię, biorę garści leków i zastrzyki bo jestem pod ścisłą kontrolą lekarza. O dziwo jak robiłam Betę 31 maja wyszło ponad 2000. W ogóle nie spodziewałam się ciąży bo dość mocno plamiłam i byłam przekonana, że przychodzi @ a tu zamiast się rozkręcić taka niespodzianka! Mimo wszelkich przeżyć staram się być dobrej myśli, po raz pierwszy biorę taką potężną dawkę leków i mam nadzieję, że pomogą!Od początku jestem na zwolnieniu postanowiłam zrobić wszystko, żeby się udało.

Posti77 lubi tę wiadomość

• Posti77 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa30 wrote:

Spokojnie dziewczyny ;)
    Mi gin powiedział ze przed 8 tygodniem nie ma co robić usg, bo nie będzie nic widać. Dlatego zrobiłam w 8tc. Serduszko już pięknie biło i wielkość Dzidzi 1,92cm ;) Potem badania i założenie karty ciąży ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 12:15

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • barley Znajoma

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do USG ja już zdecydowałam, że idę w 6t 3 d. Mam nadzieję, że już coś będzie widać. Nie nastawiam się na serduszko. Bardziej chciałabym dowiedzieć się czy wszystko ok i jak mam teraz postępować ;) Mam dylemat z informacją o ciąży w pracy. Kiedy wy zdecydowałyście się powiedzieć? Przed 12 tygodniem? Początkowo myślałam o tym właśnie czasie.. tak aby nie tłumaczyć się potem z ewentualnego poronienia. Z drugiej jednak strony zastanawiam się, czy pracodawca nie powinien wiedzieć wcześniej i przygotować się na moją późniejszą nieobecność. Sama już nie wiem. .

oar8gov3n7iha1kd.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barley to zależy od pracy... ja u siebie muszę szybciej bo pracuję po 10 godzin i sama na stanowisku, a jak ktoś w większej firmie, może odejść bez problemu, ktoś go zastąpi itd albo nie ma szkodliwych warunków to może poczekać... Co do poronienia, trzeba wierzyć, że będzie dobrze, a jak ma być źle to nikt nie powiedział, że po 12 tygodniu to się może nie wydarzyć... różnie bywa... życzę, by wszystko było dobrze :) Wam wszystkim i oczywiście sobie też ;)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki!
    Ja bylam w środę i na razie byl to pęcherzyk ciążowy, gin dal skierowania na badania i kazał przyjść jak będę miała wyniki a usg następne dopiero za 2-3 tyg :)

Dzis zrobiłam badania z samego rana, jeszcze nigdy chyba nie pobrali mi takiej ilości krwi jak dzisiaj:D
    No i w pon. Musze oddać jeszcze raz bo na grupę krwi powinno się dwa razy podobno oddać :p

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ